The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.04.2018, 22:48
Niestety w ostatnich kilku latach najlepszym naszym trenerem był Wdowczyk. Może i to jest kawał obłudnego, warszawskiego ch..., ale taka jest po prostu prawda...
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 08.04.2018, 22:49
Chodzi o tego Wdowczyka, co to zaliczył historyczną serię wtop...?
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Stary 08.04.2018, 22:52
Tak, tego, który zaliczył historyczną serię wtop podczas gdy klub został przejęty przez gołodupca, stał na skraju przepaści a piłkarze zastanawiali się czy w ogóle dostaną jeszcze jakąś wypłatę, czy będą grać w czwartej lidze itd

...A potem pozbierał drużynę i w tym samym sezonie awansował do górnej ósemki
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 08.04.2018, 23:00
Delgado napisał(a):Wyświetl post

...A potem pozbierał drużynę i w tym samym sezonie awansował do górnej ósemki
Jeśli awans do ósemki ma być wyznacznikiem czegokolwiek, to Kiko i Carillo są wyżej od Wdowczyka...
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Stary 08.04.2018, 23:04
Nie jest wyznacznikiem, ale pozbierał drużynę w momencie, kiedy po hochsztaplerze i oszuście "rowerzyście" pół Polski skazywało nas na spadek z hukiem. No i wcześniej nas pozbierał po wesołym tadziu, kiedy też wylądowaliśmy w strefie spadkowej, a to już było po tylu kolejkach, że to serio nie były żarty (a awans do ósemki też był o krok, choć wydawał się abstrakcją)
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 08.04.2018, 23:10
W każdym razie ustalmy fakty. Do ósemki nijak w żadnym z sezonów nie awansował (realną szansę zmarnował w ostatnim meczu). Oraz zaliczył historyczną serię wtop po jedynym okresie przygotowawczym, jaki przepracował. A jak zaczęło żreć, to uciekł. Faktycznie, król trenerskiego fachu. Będziemy go wspominać latami, tak się zapisał w klubowych annałach.

Mitologizujecie osiągnięcia gościa straszliwie. Za jego trenerki ani nie było nie wiadomo jakich wyników, ani super gry. Ani nawet nie było tylu meczów, żeby wyciągać wnioski. Nie rozegrał nawet żadnej całej rundy...
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Stary 08.04.2018, 23:36
To, że uciekł czy, ze jest bucem nie powoduje, że jest złym trenerem. No i skoro piszesz, że jest taki ch...wy, to tym bardziej przeraża kto nas trenował przez ostatnie lata, skoro taki lamus i tak jest z nich wszystkich najlepszy...
Odpowiedz cytując
Wiślak88
Member

Od: 03.2006

Stary 09.04.2018, 05:20
Ciężko się nie zgodzić z Delgado, niestety. W ostatnich latach najskuteczniej i w sumie chyba najbardziej efektownie Wisła grała gdy trenerem był ten buc Wdowczyk, a też nie było różowo ze składem, bo chyba jednak Wolski nie ciągnął nas wtedy za uszy jak teraz robi to Carlitos. Mam nadzieję, że po grupie mistrzowskiej coś ruszy i będzie można uwierzyć w Carillo, bo moja nadzieja związana z tym trenerem była ogromna a jak na razie ciężko być optymistą.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 09.04.2018, 08:08
Sorry ale robic sobie ogromne nadzieje, jak to ujales, z tym skladem jaki mamy to lekko nierowno pod sufitem trzeba miec Obojetnie kto by objal Wisle, Carrillo, Conte, Guardiola, Ferguson czy Pawlowski.
Odpowiedz cytując
Wiślak88
Member

Od: 03.2006

Stary 09.04.2018, 08:32
To akurat też prawda. Tylko należy zadać sobie pytanie, czy taka Wisła Płock albo scyzoyryki mają lepszy skład od nas? Na papierze wygląda to chyba jeszcze gorzej, a punktowo, choć może nie o dużo, ale jednak nas wyprzedzają.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 09.04.2018, 09:11
Prawda jest taka, że jako kibice przynajmniej w większości g*ówno wiemy o zawodnikach Korony cz Płocka. Raczej nikt z nas nie śledzi z wypiekami na twarzy meczów tych drużyn, a jedynie na czym możemy się opierać w naszych osądach to statystyki i pojedyncze mecze z nami.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 09.04.2018, 09:12
Zgadza sie, choc watpie zeby przed sezonem u nich ktokolwiek jakies nadzieje sobie robil. Ot, wyszedl im sezon i tyle. Co jakis czas komus wychodzi oprocz Legii, Jagi czy Lecha. Raz Piastowi, raz zydkom, raz Zaglebiu. Szkoda, ze nie nam
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 09.04.2018, 10:22
Delgado napisał(a):Wyświetl post
To, że uciekł czy, ze jest bucem nie powoduje, że jest złym trenerem.
Po prawdzie, to powoduje. Od trenera wymaga się nie tylko umiejętności taktycznych.

Cytat:
No i skoro piszesz, że jest taki ch...wy (...)
Nie piszę. Piszę tylko, że nie był aż tak dobry, jak usiłujecie mnie przekonać.

Pod względem osiągnięć - udało mu się:
- tylko zremisować najważniejszy mecz o awans u siebie z drużyną, która awans miała już zapewniony,
- utrzymać się bez problemu w dolnej ósemce,
- ale osiągnąć przy tym najgorsze miejsce w lidze od sezonu 1996/97 (ani poprzednicy, ani następcy tak nisko nie spadli),
- zanotować historyczną serię wtop,
- odbić się od dna i utrzymać w miarę sensowny kontakt z pierwszą ósemką w kolejnym sezonie, ale ciągle w dolnej ósemce.

Pod względem "jakości gry", o gustach się oczywiście nie dyskutuje. Mnie bardziej podobała się gra za Moskala i Smudy (oczywiście odnoszę się do ostatnich okresów).
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.04.2018, 11:35
bilans trenera Carillo po 9 meczach:
3 zwycięstwa, 4 remisy, 2 porażki
na 27 możliwych do zdobycia pkt zdobyliśmy zaledwie 13 oczek...
w bramkach 11:10
3 mecze na "0" z tyłu

dla porównania poprzedni trenrer Ramirez po 9 OSTATNICH meczach miał następujący bilans:
3 zwycięstwa, 3 remisy, 3 porażki
na 27 możliwych do zdobycia pkt zdobyliśmy 12 oczek
w bramkach 12:9
4 mecze na "0" z tyłu

Jeżeli weźmiemy pod uwagę, że Carillo przychodził tu jako ktoś kto miał posprzątać po Kiko Ramirezie to umówmy się, nie posprzątał... Nie można powiedzieć o progresie, to jest raczej pogłębiająca się stagnacja prowadząca do regresu, nie dość że nie punktujemy lepiej to jeszcze tracimy więcej bramek...

W ramach ciekawostki:
9 PIERWSZYCH meczów Ramireza w Wiśle:
6 zwycięstw, 1 remis, 2 porażki
na 27 możliwych do zdobycia pkt zdobyliśmy 19 oczek...
w bramkach 14:8
3 mecze na "0" z tyłu

Oczywiście nie skreślam Carillo, ale życzyłbym sobie żeby na początku przyszłego sezonu punktował tak jak Ramirez kiedy zaczynał w Wiśle pracę.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 09.04.2018, 11:37
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
bilans trenera Carillo po 9 meczach:
3 zwycięstwa, 4 remisy, 2 porażki
na 27 możliwych do zdobycia pkt zdobyliśmy zaledwie 13 oczek...
w bramkach 11:10
3 mecze na "0" z tyłu

dla porównania poprzedni trenrer Ramirez po 9 OSTATNICH meczach miał następujący bilans:
3 zwycięstwa, 3 remisy, 3 porażki
na 27 możliwych do zdobycia pkt zdobyliśmy 12 oczek
w bramkach 12:9
4 mecze na "0" z tyłu

Jeżeli weźmiemy pod uwagę, że Carillo przychodził tu jako ktoś kto miał posprzątać po Kiko Ramirezie to umówmy się, nie posprzątał... Nie można powiedzieć o progresie, to jest raczej pogłębiająca się stagnacja prowadząca do regresu, nie dość że nie punktujemy lepiej to jeszcze tracimy więcej bramek...

W ramach ciekawostki:
9 PIERWSZYCH meczów Ramireza w Wiśle:
6 zwycięstw, 1 remis, 2 porażki
na 27 możliwych do zdobycia pkt zdobyliśmy 19 oczek...
w bramkach 14:8
3 mecze na "0" z tyłu

Oczywiście nie skreślam Carillo, ale życzyłbym sobie żeby na początku przyszłego sezonu punktował tak jak Ramirez kiedy zaczynał w Wiśle pracę.
jeśli stoisz w miejscu tzn ze sie cofasz...wiec słuszen jest to co piszesz wyżej...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.04.2018, 12:47
Wiślak88 napisał(a):Wyświetl post
To akurat też prawda. Tylko należy zadać sobie pytanie, czy taka Wisła Płock albo scyzoyryki mają lepszy skład od nas? Na papierze wygląda to chyba jeszcze gorzej, a punktowo, choć może nie o dużo, ale jednak nas wyprzedzają.
Może Nafciarzom i Scyzorykom płacą w terminie.
Jak piłkarz dostaje swoje w terminie to zazwyczaj może się spokojnie skupić na grze.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 09.04.2018, 12:58
Dobre, klasowe, stabilne finansowo i organizacyjnie kluby budują formę , taktykę i charakter miesiacami lub latami. Kiko działał rok. Zastrzeżenia miałem po rundzie mistrzowskiej. Szanując jego zdolności mobilizująco transferowe połowy jesiennych spotkań nie dało się oglądać. W moim odczuciu, pamiętając cały czas o sytuacji w Klubie Kiko nie rokował poprawy. Carillo zastał kadrę po Kiko i jest u nas 100 dni. Zapewne ma swoje wady, zapewne mówi okrągłe frazesy, Poprawy jakości specjalnie nie widać. Ale chyba na to za wcześnie. Nie siedze w szatni , więc nie znam niuansów . Wypociny ze Sandecją ... wszyscy widzieli. Byłoby fajnie jakby to był ostatni taki człapak w sezonie. Carillo daję czas. Nie mam złudzeń że drużyna w tym składzie zagra na jesień. Pozostaje tylko naprawianie Wisełki zacząć od SIEBIE. Na przykład RUSZYĆ po BILETY.
Jeśli ktoś nie rozumie, w jakim klubie gra i dla kogo, to niech stąd lepiej odejdzie i nie zawraca głowy - mówi ostro były piłkarz "Białej Gwiazdy", MAREK MOTYKA
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 09.04.2018, 16:01
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Dobre, klasowe, stabilne finansowo i organizacyjnie kluby budują formę , taktykę i charakter miesiacami lub latami. Kiko działał rok. Zastrzeżenia miałem po rundzie mistrzowskiej. Szanując jego zdolności mobilizująco transferowe połowy jesiennych spotkań nie dało się oglądać. W moim odczuciu, pamiętając cały czas o sytuacji w Klubie Kiko nie rokował poprawy. Carillo zastał kadrę po Kiko i jest u nas 100 dni. Zapewne ma swoje wady, zapewne mówi okrągłe frazesy, Poprawy jakości specjalnie nie widać. Ale chyba na to za wcześnie. Nie siedze w szatni , więc nie znam niuansów . Wypociny ze Sandecją ... wszyscy widzieli. Byłoby fajnie jakby to był ostatni taki człapak w sezonie. Carillo daję czas. Nie mam złudzeń że drużyna w tym składzie zagra na jesień. Pozostaje tylko naprawianie Wisełki zacząć od SIEBIE. Na przykład RUSZYĆ po BILETY.
Wisla w ostatnim meczu z Sandecja to poziom ktorego nigdy za Ramireza nie osiagnela.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 09.04.2018, 16:11
Pewnie, że i ja miałem większe nadzieje związane z Carillo.
Ale z tego co można usłyszeć ma mocną pozycję w klubie i już kompletuje sobie skład na przyszły sezon.

Co do rundy finałowej - wielu kibiców złapało się na hasła zarządu o walce o europejskie puchary. Tylko że zarząd ma obowiązek tak mówić, przede wszystkim mając na uwadze wartość medialną klubu, która w ostatnich sezonach podupadła Mieli powiedzieć że celem jest grupa mistrzowska i dalsze łatanie dziur budżetowych?. Inna sprawa, że efektem ubocznym takiej polityki jest frustracja dużej części kibiców.
Bardzo jestem ciekawy, czy w razie prawdopodobnej porażki w Płocku (choć tutaj, patrząc na naszą ligę to każdy wynik jest możliwy) Carillo będzie chciał wprowadzić do drużyny w większym wymiarze kogoś z naszej młodzieży lub etatowych ławkowiczów: Balanyuka, Kolara (które ponoć sam polecał) czy Kostala?

Co do meczu z Sandecją - nie widziałem go, więc nie oceniam. Ale patrząc na suche fakty, to ten remis jest dla nas z finansowego punktu widzenia lepszy niż zwycięstwo. Nawet kasa z C+ za jedno miejsce w tabeli wyżej jest mniejsza niż możliwe wpływy z meczów z Legią czy Amiką.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 09.04.2018, 16:18
@sandomingo
A może to jest tak, że w zarządzie faktycznie uwierzyli, że z tym składem można faktycznie coś ugrać? Dlaczego trzeba ich od razu nazywać marketingowymi kłamcami? Bo tak wygodnie?
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 09.04.2018, 16:50
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Wisla w ostatnim meczu z Sandecja to poziom ktorego nigdy za Ramireza nie osiagnela.
Bez przesady, było za Kiko kilka przyzwoitych meczów
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 09.04.2018, 17:15
Barti napisał(a):Wyświetl post
@sandomingo
A może to jest tak, że w zarządzie faktycznie uwierzyli, że z tym składem można faktycznie coś ugrać? Dlaczego trzeba ich od razu nazywać marketingowymi kłamcami? Bo tak wygodnie?
@Barti - nie napisał nigdzie, że są "marketingowymi kłamcami". Wcale nie o to mi chodzi.

Gdyby robili inaczej, byłoby to działanie na szkodę spółki.
A czy sami uwierzyli - być może ale to i tak nic nie zmienia
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 09.04.2018, 17:23
@sandomingo
A ja myślę, że w klubie uwierzyli w to, że możemy namieszać. Bo czemu niby nie? Tylko wyszło jak zawsze i musimy dalej kombinować. Ktoś tu wymyślił termin roszczeniowca, dziecka Cupiała. Ja nim nie jestem. Ja po prostu uważam, że jak grać w tej lidze to tylko o całą pulę, bo to nie jest jakaś la liga czy inna premiership.
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.04.2018, 17:36
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
@Barti - nie napisał nigdzie, że są "marketingowymi kłamcami". Wcale nie o to mi chodzi.

Gdyby robili inaczej, byłoby to działanie na szkodę spółki.
A czy sami uwierzyli - być może ale to i tak nic nie zmienia
Wisła Kraków prowadzona przez TS to nie jest zwykła spółka, tylko klub piłkarski - od kibiców dla kibiców. Więcej nawet, to jest more than football. Tak nam jest to przynajmniej prezentowane przez obecny zarząd Wisły i troszeczkę tak to wygląda. Oczekiwanie szczerości a nie marketingu jakoś się w tę logikę wpisuje.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 09.04.2018, 18:39
rokfor napisał(a):Wyświetl post
Bez przesady, było za Kiko kilka przyzwoitych meczów
Ludzie mają tendencję do zapominania, mitologizowania i w ogóle. Jak sobie już wytworzą jakiś obraz, to będą do niego dopasowywać pamięć. A to za Kiko nie było żadnego dobrego meczu, a to za Wdowczyka graliśmy cudowną piłkę i rozkładaliśmy wszystkich po kątach, a to za Smudy nie graliśmy wcale, a to za Moskala zawsze remisowaliśmy.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 09.04.2018, 21:44
Bredzisz Malk.

To nie tendencja do mitologizowania.

Można powiedzieć, że za wdowczyka graliśmy ładny futbol, styl był oparty na grze piłką, nastawienie ofensywne.
Oczywiście w niektórych meczach nam to nie wychodziło, ale założenia były jak trzeba. Jak był gorszy okres to waliliśmy głową w mur jak ostatnio z Sandecją.

Można również powiedzieć, że za Kiko futbol celowo zabijaliśmy, oddawaliśmy piłkę, nastawialiśmy się na kontry i na tym bazowaliśmy.
Przyznać też trzeba, że zdarzały się nam mecze widowiskowe, w których łatwo dochodziliśmy do sytuacji i stwarzaliśmy dogodne okazje strzeleckie w dużej ilości (szczególnie na początku jego pracy przy Reymonta). Niestety za późnego Kiko nasza gra często przypominała obronę Częstochowy, czyli futbol rodem z gminy Żabno.

Za Carillo znowu gramy bardzo nietypowo. Zagęszczamy środek, gramy piłką, ale ataki - niestety (albo jak kto woli - na miarę naszego potencjału) - wyprowadzamy zza podwójnej gardy. Trochę mi to zajeżdża Maaskantem momentami (tylko, że on bazował na skrzydłowych), trochę Wdowczykiem. Na pewno styl jest bardzo rozpoznawalny. I na pewno bardziej widowiskowy niż to co uskuteczniał Kiko.

Jeżeli nie widzisz tych podstawowych różnic w naszej grze za poszczególnych trenerów no to sorry, nie mamy o czym rozmawiać. Naprawdę.

Wyniki są ogólnie podobne. Jak mam oglądać Wisłę na miejscach 5-8 to wolę jednak oglądać Wisłę, która przeważa i próbuje dominować niż męczyć bułę w stylu Bruk-Betu licząc na błąd przeciwnika i szybką kontrę. Przykro mi. Tak mam. I myślę, że nie tylko ja. Wszak Kiko nie wyleciał bez powodu.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 09.04.2018 o godz. 21:49.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 09.04.2018, 21:47
Weźcie mi tutaj już nie wspominajcie o tym przygłupie spod Tarragony.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.04.2018, 22:06
Każdy ma swoje prawo do wyrażania swojego zdania
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 09.04.2018, 22:59
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Każdy ma swoje prawo do wyrażania swojego zdania
Nie dodałeś też drugiej części tego powiedzenia

".. i każdy ma prawo mieć to zdanie głęboko w poważaniu"

Rok temu wygraliśmy 1 (słownie jedno) spotkanie w grupie mistrzowskiej. Nie wyobrażam sobie takiego samego rezultatu teraz. Mamy szersza kadrę, gwiazdę ligi Carlitosa (wtedy graliśmy Brozkiem, Zachara i Ondraskiem) i lepsza sytuacje finansowa.

Daliśmy dupy z Sandecja i mam nadzieję że piłkarze to wiedzą. Możemy przegrać z Płockiem, ale po walce a nie ma stojaco jak przedwczoraj.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 09.04.2018, 23:57
Nie jest powiedziane, ze w tym sezonie w grupie mistrzowskiej wygramy więcej spotkań niż jedno
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów