The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.04.2018, 22:17
arti napisał(a):Wyświetl post
Jakie puchary?po co nam (i pozostałym ekipom z pozycji 4-9) puchary?
Nie ma składu, nie ma pieniędzy, nie będzie wakacji za to będzie daleki wyjazd po manto w 1 rundzie. jeszcze jedna poważna kolejka, a potem w top 8 zacznie się wyścig ślimaków o pierwsze miejsce poniżej pucharów.
No, ale halo. Przecież ja też o żadnych pucharach pisać i myśleć nie chciałem!
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.04.2018, 23:20
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Tylko, że tych pieniędzy w LE też nie ma Bóg wie ile. 4. runda kwalifikacyjna płatna jest w okolicach 250.000 euro. Gra warta jest świeczki dopiero w przypadku awansu do fazy grupowej.

Póki co martwmy się, żebyśmy opędzlowali Sandecję.
Wystarczy nam 1 (JEDEN) punkt z Sandecją. Więc aż tak bym nie panikował.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 04.04.2018, 05:12
czaro napisał(a):Wyświetl post
No, ale halo. Przecież ja też o żadnych pucharach pisać i myśleć nie chciałem!
Wiem. Wyraziłem swoją opinię pod Twoim postem i tyle.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 04.04.2018, 07:27
Jeszcze w temacie frekwencji na stadionach.

W tej kolejce (29):
1. Wisła-Lech - 20053
2. Górnik-Sandecja - 13101
3. Arka-Legia - 11762
reszta poniżej 8k

w 28:
1. Legia-Wisła 20236
2. Lech-Lechia 14014
3. Jaga-Arka 8787
reszta poniżej 6k

w 27:
1. Lech-Jaga 28587
2. Górnik-Zagłębie 12638
3. Lechia-Legia 12021
4. Wisła-Śląsk 10224
reszta poniżej 6,5k
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 04.04.2018, 13:02
ja za to jak najbardziej marze, kto mi zabroni
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.04.2018, 13:13
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
ja za to jak najbardziej marze, kto mi zabroni
nikt.
Każdy z Nas kiedyś dorasta i przestaje marzyć...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 04.04.2018, 13:24
nigdy !
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 04.04.2018, 14:27
masada napisał(a):Wyświetl post
Ani się nie podniecałem pucharami, ani teraz nie płaczę, więc to może nie do mnie adresowane, ale powiem tylko, że ja z kolei nie cierpię myślenia, które Ty zdajesz się prezentować, czyli że bycie realistą oznacza uznanie, że jesteśmy na szarzyznę skazani przez kolejne lata.

Ok, na ten moment Legia, Amika i pewnie Jaga są faktycznie poza zasięgiem. Ale powiedz mi, czy chimeryczny Górnik, nierówna Korona czy inny Płock mają naprawdę coś, co nie pozwalałoby nam marzyć o tym, żeby być na koniec rozgrywek przed nimi w tabeli? To już nie jest czas schyłkowego Cupiala, gdzie była równia pochyła czy wiadomixa, jakieś cele chyba powoli można zacząć stawiać, nie?
Tak, jesteśmy skazani na szarzyznę jeszcze przez długi czas. Im szybciej sobie co niektórzy uświadomią, tym lepiej dla ich zdrowia psychicznego. My jedyne co możemy zrobić to zakup biletu/karnetu i czasem jakąś pamiątkę. Zespołu na miarę pucharów nie da się jednak stworzyć w oparciu o wpływy z biletów i transzy C+. Możliwe, że coś się w międzyczasie zmieni i wejdzie inwestor, który sypnie pieniędzmi i będziemy mogli grać o coś.

Cele zaś zostały postawione - redukcja zadłużenia, co powoli udaje się realizować i szkolenie młodych. Jednak w tym drugim przypadku sam Junco powiedział, że będzie kwestią przynajmniej 3-5 lat [ na razie zbliżamy się do 2 ] nim wejdą kolejne roczniki nie uważane za "stracone".
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 04.04.2018, 14:45
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Tak, jesteśmy skazani na szarzyznę jeszcze przez długi czas. Im szybciej sobie co niektórzy uświadomią, tym lepiej dla ich zdrowia psychicznego. My jedyne co możemy zrobić to zakup biletu/karnetu i czasem jakąś pamiątkę. Zespołu na miarę pucharów nie da się jednak stworzyć w oparciu o wpływy z biletów i transzy C+. Możliwe, że coś się w międzyczasie zmieni i wejdzie inwestor, który sypnie pieniędzmi i będziemy mogli grać o coś.

Cele zaś zostały postawione - redukcja zadłużenia, co powoli udaje się realizować i szkolenie młodych. Jednak w tym drugim przypadku sam Junco powiedział, że będzie kwestią przynajmniej 3-5 lat [ na razie zbliżamy się do 2 ] nim wejdą kolejne roczniki nie uważane za "stracone".
Jak najbardziej zgoda, mnie osobiście boli tylko jedna rzecz... od czasu ostatniego naszego występu w pucharach, w eliminacjach LE reprezentowały Polskę takie tuzy jak Ruch Chorzów, Piast Gliwice, Zawisza Bydgoszcz czy Arka Gdynia. Patrząc na to mam takie idiotyczne, niczym niepoparte poczucie że za te 7 lat męki nam się ta kolejna próba w pucharach po prostu należy...
www.zlamacsport.blog.pl - sport w obiektywnej analizie
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 04.04.2018, 14:49
inspektor erektor napisał(a):Wyświetl post
Jak najbardziej zgoda, mnie osobiście boli tylko jedna rzecz... od czasu ostatniego naszego występu w pucharach, w eliminacjach LE reprezentowały Polskę takie tuzy jak Ruch Chorzów, Piast Gliwice, Zawisza Bydgoszcz czy Arka Gdynia. Patrząc na to mam takie idiotyczne, niczym niepoparte poczucie że za te 7 lat męki nam się ta kolejna próba w pucharach po prostu należy...
Te "tuzy" zasłużyły sobie na występy w pucharach odpowiednim miejscem na koniec sezonu. Jeżeli my zajmiemy takie miejsce, to dopiero wtedy będzie można powiedzieć że "kolejna próba nam się należy".

Na dzisiaj jesteśmy siódmą siłą Ekstraklasy.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 04.04.2018, 14:49
fajnie by było tę rozmowe przenieść do jakiegoś bardziej adekwatnego tematu , ciekawe dyskusje giną w meczowym

notabene przydałby się już nowy , mecz w sobote , chyba czas zakładać
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 04.04.2018, 17:20
inspektor erektor napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem sportowo mieliśmy realną szansę na awans do pucharów w dwóch sezonach że Smudą, ale wyhamowaliśmy wiosną.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.04.2018, 17:31
Teraz tez mamy
Pierwsza 3 jest absolutnie poza zasiegiem ale juz 4 miejsce ?
Nie widze, zeby ktos mial lepsza i szersza kadre
Pytanie tylko czy na obecnym etapie potrzebne nam sa puchary, gdzie zaczniemy pewnie 30 czerwca od wyjazdu na jakies wypiz.dziejewo gdy polowie skladu koncza sie kontrakty
A taki Carlitos przebiera nigami zeby sie stad po sezonie zawinac
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.04.2018, 19:00
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Teraz tez mamy
Pierwsza 3 jest absolutnie poza zasiegiem ale juz 4 miejsce ?
Nie widze, zeby ktos mial lepsza i szersza kadre
Pytanie tylko czy na obecnym etapie potrzebne nam sa puchary, gdzie zaczniemy pewnie 30 czerwca od wyjazdu na jakies wypiz.dziejewo gdy polowie skladu koncza sie kontrakty
A taki Carlitos przebiera nigami zeby sie stad po sezonie zawinac
4 miejsce też jest poza zasięgiem. Szczególnie, jeśli po 30 kolejce nadal będziemy zajmować 7 pozycję.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 04.04.2018, 20:36
4 pkt różnicy, 24 możliwych do zdobycia. W rzeczy samej, bliżej nam do spadku
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.04.2018, 22:00
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
4 pkt różnicy, 24 możliwych do zdobycia. W rzeczy samej, bliżej nam do spadku
Nie wiem czy pijesz do mnie, ale do tej pory wiosną Korona i Wisła zdobyły więcej punktów od nas, a Górnik tyle samo. Nie sądzę, żeby to diametralnie zmieniło się w fazie finałowej. Oczywiście Wisła, jeśli zagra bardzo dobrze może zdobyć więcej punktów niż 1 z tych zespołów, może nawet 2 z nich, ale mało prawdopodobne jest, ze każdy z nich zagra słabiej od nas. Na pewno mniej, niż to, ze my dokonamy tam jakichś cudów. Oczywiście istotna jest jeszcze 30 kolejka. Jeśli przeskoczymy Koronę i Wisłę, kto wie.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.04.2018, 22:36
Górnik na boisku zdobył 3 mniej od nas, zapominasz o walkowerze z Piastem. Generalnie są 'do łyknięcia' i obstawiam, że się mocno obsuną w tabeli.

Jeśli mam strzelać to obstawiam też, że o 4 miejsce powalczymy z Wisłą Płock i Koroną, jeśli się spektakularnie nie wyłożymy w Niecieczy
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.04.2018, 09:53
Wisła walczy o awans do Ligi Europy?
Carlitos: Marzymy o tym, ale nie postawiono nam takiego celu.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 06.04.2018, 11:55
Co dobrze świadczy o zarządzie. Myślą głową, a nie ... sercem
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 07.04.2018, 19:21
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Arti :

Śmieszne gadanie. Im wyższe miejsce tym więcej $ z canal plus. Gra w pucharach również płaci. Więcej niż kosztuje. Także daruj sobie takie dyrdymały. Oczywiście, że warto grać w pucharach. Nawet jeśli przyjdzie szybo odpaść.

Nie wspominam o odbudowywaniu marki w oparciu o wyższe miejsce w lidze. Im wyższa pozycja tym lepiej klub jest odbierany. Zarówno przez dziennikarzy jak i piłkarzy, sponsorów czy kibiców.
Widziałeś dziś tą pełną pasji i determinacji walkę o 3 pkt czyli więcej pkt = wyższe miejsce w tabeli = więcej kasy z canal plus i co tam jeszcze napisałeś?
No to łudź się dalej i patrz co będzie dalej.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.04.2018, 20:11
A co ma piernik do wiatraka?

Rozmowa nie była o tym czy zasługujemy na puchary, ani czy w nich zagramy.

Rozmowa była o tym czy się opłaca w nich grać. Opłaca się i już.

Nie próbuj wykręcać teraz kota ogonem, że niby to tamto sramto, bo twoja wypowiedź była boleśnie jednoznaczna i kretyńska.

To, że zagraliśmy kupę i mamy złą pozycję startową w walce o 4 miejsce (które prawdopodobnie może dać puchary) jest oczywiste. Nie zmienia to jednak faktu, że plotłeś kocopoły, a ja słusznie zwróciłem ci uwagę.

I tak, w dalszym ciągu sądzę, że przegonimy Górnika. Niestety Płock jest w niesamowitym gazie, więc tutaj będzie problem. Z resztą już po następnej kolejce będziemy wiedzieć czy jeszcze o coś gramy, czy mamy wcześniejsze wakacje.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 07.04.2018 o godz. 20:14.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 07.04.2018, 20:35
To se sądź.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 07.04.2018, 21:04
Płock w tabeli wiosny jest ex-aequo na 1 miejscu z Lechem.

Czuję, że naprawdę mocno oberwiemy za tydzień. I tylko mamy szczęście, że parchy tak słabo grał na jesień.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów