The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2018, 11:58
FraMat napisał(a):Wyświetl post
sytuacji z, bodajże Llonchem, kiedy czarny łapie go za gardło w polu karnym, VAR nie analizował. Nikt w ogóle z komentatorów i sędziów tego nie zauważył.
Która to sytuacja? Ja mówię o tej, gdzie walnął powracającego Lloncha bez piłki w polu karnym Legii
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 20.03.2018, 12:09
Dla mnie na Llonchu faul i zółtko.
Tibor bliżej karnego niż dalej, ale w sumie nie wiem czy bym dał takiego karnego, z drugiej strony za cholere nie wiem co tam sędziowie odgwizdali przeciwko Wiśle, jeśli nie karny to akcja powinna się toczyć dalej.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 20.03.2018, 12:25
wiadomo że inaczej by te sytuacje rozpatrywano , gdy kilka minut wcześniej nie było karnego dla nas za faul notabene na tym samym gosciu przez tego samego

zawsze w takich sytuacjach ten drugi karny już sie o wieeele mniej chetnie gwizda , zwlaszcza jak sytuacja nie jest ewidentna , no bo jak by to wygladało dwa dyskusyjne karne w jedną strone w kilka minut
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 20.03.2018, 12:42
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
wiadomo że inaczej by te sytuacje rozpatrywano , gdy kilka minut wcześniej nie było karnego dla nas za faul notabene na tym samym gosciu przez tego samego

zawsze w takich sytuacjach ten drugi karny już sie o wieeele mniej chetnie gwizda , zwlaszcza jak sytuacja nie jest ewidentna , no bo jak by to wygladało dwa dyskusyjne karne w jedną strone w kilka minut
Normalnie, jakby było 10 FAULÓW w ciągu 10 minut, to też tylko jednego byś gwizdnął? Faul to faul, niezależnie od odstępu czasowego i jeśli jest w polu karnym, to nawet minuta po minucie karniaki.
Odpowiedz cytując
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.03.2018, 12:52
To że za wcześnie odgwizdano spalonego Imaza to jedno. Drugie to to że to już drugi mecz w którym Imaz zamiast grać do końca to odpuszcza bo wydawało mu się że był na spalonym. Pamiętam że niedawno była identyczna sytuacja. Sędzia spalonego nie zagwizdał ale Imaz przekonany że był spalony zatrzymał się i odpuścił akcję. Ktoś mu powinien przekazać że w takich sytuacjach gra się do końca.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.03.2018, 12:52
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Która to sytuacja? Ja mówię o tej, gdzie walnął powracającego Lloncha bez piłki w polu karnym Legii
Mówię o tej samej. Serio? VAR to analizował? Czy tylko powtórka w c+
Dla mnie to ewidentny faul mający na celu niedopuszczenie, by zawodnik przejął piłkę.
A ponieważ w polu karnym to żółtko i karny.
Sędzia mógł tego nie wychwycić, ale VAR powinien.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.03.2018, 12:56
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
Normalnie, jakby było 10 FAULÓW w ciągu 10 minut, to też tylko jednego byś gwizdnął? Faul to faul, niezależnie od odstępu czasowego i jeśli jest w polu karnym, to nawet minuta po minucie karniaki.
Racz zauważyć jedno delikatne, ale dość istotne rozróżnienie zrobione przez Czerepacha. Nie rozmawiamy o ewidentnych faulach, ale o faulu z gatunku "na dwoje babka wróżyła".
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 20.03.2018, 13:03
...
Wiecie co? Dajcie spokój. Jak VAR na serio zacznie tego typu sytuacje tak długo i wnikliwie roztrząsać jak wy tutaj, to to faktycznie przestanie być piłka nożna, a zacznie się (cytując Bielicę) "cirkus". Nie wspominając o tym, że "grawitacja" w polu karnym znowu wzrośnie o kilka rzędów wielkości.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 20.03.2018, 13:14
Mówię o tej samej. Serio? VAR to analizował? Czy tylko powtórka w c+
Dla mnie to ewidentny faul mający na celu niedopuszczenie, by zawodnik przejął piłkę.
A ponieważ w polu karnym to żółtko i karny.
Ale to było poza polem gry (piłka była dalej), za takie coś karny?
Wydaje mi się, że było to analizowane, EWENTUALNIE coś innego zaraz przedtym (możliwe, że ewentualny karny), bo tak któryś z naszych wcześniej się potknął na piłce
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 20.03.2018, 13:19
Co z tego, że poza polem gry?
To jak piłka jest gdzieś - 5 metrów czy 30 metrów dalej to wolno w polu karnym uprawiać wolną amerykankę?
Chyba kojarzę sytuacje z meczów, kiedy akcja była gdzieś na środku boiska w drugą stronę, a w polu karnym ktoś przewracał napastnika. Karny bezdyskusyjny.

Odpowiedz cytując
dmc
Member

Od: 10.2014

Stary 20.03.2018, 13:21
Nie było żadnego faulu na Tiborze, przestańcie wszędzie szukać sensancji. Jeszcze niedawno jak Arsenic wyleciał z boiska za ewidentne przewinienie to był płacz że faulu nie było. Ale wiadomo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 21.03.2018, 00:06
Co z tego, że poza polem gry?
To jak piłka jest gdzieś - 5 metrów czy 30 metrów dalej to wolno w polu karnym uprawiać wolną amerykankę?
Chyba kojarzę sytuacje z meczów, kiedy akcja była gdzieś na środku boiska w drugą stronę, a w polu karnym ktoś przewracał napastnika. Karny bezdyskusyjny.
Serio nie kojarzę sytuacji, żeby za faul bez piłki w polu karnym był kiedyś karny.
Może przytoczy ktoś przepisy?
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 21.03.2018, 01:55
Serio nie kojarzę sytuacji, żeby za faul bez piłki w polu karnym był kiedyś karny.
Może przytoczy ktoś przepisy?
Oczywiście, że w takiej sytuacji należy się karny. Decyduje miejsce popełnienia faulu.

Swoją drogą, w aktualnych przepisach jest nawet możliwość podyktowania rzutu karnego za przewinienie bez piłki popełnione w ogóle poza polem gry
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 21.03.2018, 09:50
Ok, dzięki.
To w takim razie zamieszczam jeszcze tą sytuację:
https://twitter.com/HubertMichno/sta...44150614216711
Odpowiedz cytując
Adrio
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2010

Stary 21.03.2018, 10:07
Jeżeli w polu karnym gość sobie wypuścił piłkę i w tym czasie dwóch przeciwników wzięło go w kleszcze i uniemożliwiło dojście do piłki to chyba to jest ewidentny faul...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 21.03.2018, 10:32
Ale on sobie nie wypuścił, piłka była stracona, on wracał za akcją i zebrał łokcia.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 21.03.2018, 10:55
Ok, dzięki.
To w takim razie zamieszczam jeszcze tą sytuację:
https://twitter.com/HubertMichno/sta...44150614216711
dla mnie żółta (nie była to sytuacja bramkowa) i karny.
To było celowe, nieczyste, chamskie zagranie, mające uniemożliwić Llonchowi doskok do piłki

Odpowiedz cytując
max TS
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 21.03.2018, 12:56
Dla mnie najbardziej ewidentny karny był podczas akcji sam na sam Carlitosa w drugiej połowie, gdzie Hlousek popchnął go od tylu z całej siły.
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.03.2018, 13:50
dla mnie żółta (nie była to sytuacja bramkowa) i karny.
To było celowe, nieczyste, chamskie zagranie, mające uniemożliwić Llonchowi doskok do piłki
Przeczysz sam sobie. Jeżeli celowe uderzenie w twarz to jak może to być tylko żółta kartka?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 21.03.2018, 14:39
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Przeczysz sam sobie. Jeżeli celowe uderzenie w twarz to jak może to być tylko żółta kartka?
No, fakt... Bo mi się żal czarnego zrobiło...

Odpowiedz cytując
Adrio
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2010

Stary 21.03.2018, 15:12
Ja mówiłem o akcji Halilovicia gdzie go wzięło dwóch legionisów w kleszcze. A co do drugiej sytuacji to według mnie żółta...
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 02.04.2018, 18:01
Machina ruszyła...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 02.04.2018, 18:56
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
Machina ruszyła...
naucz się przepisów
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 02.04.2018, 18:56
Nie ma co płakać. Sędzia cienki jak dupa węża, to prawda. Pierwsze dwie bramki podarowane - i nam, i amice. Natomiast kolejne dwa gole Lokomotivu Wronki to już niestety nasze problemy w defensywie.
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 12.05.2018 o godz. 18:26.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.04.2018, 19:05
Sedzia wybitnie niedysponowany
Ale najwiekszym błędem zagwizdanie faulu dla nas
O ile karny mozna powiedziec kontrowersyjny, to przed golem Carlotosa faulu nie bylo w zadnym wypadku
Zoltka Arsenica i Mitrovica calkowicie z dupy, nawet tam fauli nie bylo
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 03.04.2018, 10:02
E tam jakby Carlitos nie cofnął nogi to może Vujadinović wchodzący nakładką na wysokości kolana złamałby ją i wtedy może nawet dostałby czerwień.... Tylko Carlos miałby z głowy kolejne 6-8 miesięcy
K..wa ile razy gwizdane były faule i rozdawane kartki Wiślakom nie za faule - tylko za niebezpieczne wejścia.
Owszem Vujadinović nie faulował, ale nakładka na wysokości kolana to sytuacja odgwizdywana jako faul i tyle....
Karny za rękę Veleza - jak dla mnie gdyby Velez urwał sobie tę rękę to piłka zatrzymana byłaby bokiem.... Raczkowski na VAR tęż chyba sobie popił... Kuchenkorze niedawno klęli wszystkich za rękę Kostewycza.. . teraz twierdzą, że ręka była...... Kwestia uznania, a ta przybłęda z Kluczborka zrobiła jak chciała....
Generalnie jednak Amika zasłużyła na zwycięstwo i to z czego sporo użytkowników się śmiało, a na co zwracał uwagę Lucek - dośrodkowania wchodzące w naszą linię obrony - Grytkjaer wykorzystywał je bezlitośnie........
Natomiast coś co przeszło niezauważalnie to w chwili gdy Vujadinović w polu karnym rekami popchnął Imaza skaczącego do główki - sędzia Przybył bardziej był zatroskany leżącym Trałką - a to był niestety karny i drugie żółtko dla Serba przy stanie 1:2 - jednym słowem tradycji stało się zadość Przybył i zrobił to co zwykle....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 03.04.2018, 10:37
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
E tam jakby Carlitos nie cofnął nogi to może Vujadinović wchodzący nakładką na wysokości kolana złamałby ją i wtedy może nawet dostałby czerwień.... Tylko Carlos miałby z głowy kolejne 6-8 miesięcy
K..wa ile razy gwizdane były faule i rozdawane kartki Wiślakom nie za faule - tylko za niebezpieczne wejścia.
Owszem Vujadinović nie faulował, ale nakładka na wysokości kolana to sytuacja odgwizdywana jako faul i tyle....
Karny za rękę Veleza - jak dla mnie gdyby Velez urwał sobie tę rękę to piłka zatrzymana byłaby bokiem.... Raczkowski na VAR tęż chyba sobie popił... Kuchenkorze niedawno klęli wszystkich za rękę Kostewycza.. . teraz twierdzą, że ręka była...... Kwestia uznania, a ta przybłęda z Kluczborka zrobiła jak chciała....
Generalnie jednak Amika zasłużyła na zwycięstwo i to z czego sporo użytkowników się śmiało, a na co zwracał uwagę Lucek - dośrodkowania wchodzące w naszą linię obrony - Grytkjaer wykorzystywał je bezlitośnie........
Natomiast coś co przeszło niezauważalnie to w chwili gdy Vujadinović w polu karnym rekami popchnął Imaza skaczącego do główki - sędzia Przybył bardziej był zatroskany leżącym Trałką - a to był niestety karny i drugie żółtko dla Serba przy stanie 1:2 - jednym słowem tradycji stało się zadość Przybył i zrobił to co zwykle....
dokladnie , ja bym to gwizdnął

ręke Veleza zresztą też, nie dopatruje się tu żadnego błędu

natomiast poraz kolejny jestem kompletnie rozbrojony komentarzem Węgrzyna, który przez cały mecz kwestionował wolnego (i żółtą kartkę ) po którym Carlitos strzelił gola

facet chyba nie zna przepisu o nakładce , a może coś się zmieniło w tej kwestii ?

należy mu jednak oddać sprawiedliwość , pozostałe 2 żółte kartki za nakładki też zakwestionował

hitem zreszta jego komentarza było wyśmianie odgwizdania faulu na początku meczu

i tekst "sędzia na początku meczu powinien w takiej sytuacji , pokazać zawodnikom (tutaj każdy rozsądny człowiek myślał że dokończy: że nie będzie tolerować chamskiej gry itp) ... że tutaj sie byle czego nie gwiżdże

Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 03.04.2018, 10:41
Czy każdy mecz który będzie sędziowała menda z Kluczborka będzie się tak toczył? Byk goni byka i bykiem pogania. Mierny sędzia jakich mało
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 03.04.2018, 11:04
Jak widac na nasze miernoty z gwizdkami i choragiewkami nawet VAR nie jest udogodnieniem zeby nie popelniali bledow
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.04.2018, 12:04
Wydaje mi się,że Przybył po prostu wiedział,że popełnił błąd i wiedział,że jeżeli Wisła strzeli z wolnego to go zjedzą, dał karnego którego nie powinno być i było po 1 w błędach,a że Lech wygrał to zapominano o tym co się wydarzyło...Takie coś to powinno być w meczach Niecieczy czy Sandnecji, a nie na poziome meczów Wisły,Lecha i Legii
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów