|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Dla mnie na Llonchu faul i zółtko.
Tibor bliżej karnego niż dalej, ale w sumie nie wiem czy bym dał takiego karnego, z drugiej strony za cholere nie wiem co tam sędziowie odgwizdali przeciwko Wiśle, jeśli nie karny to akcja powinna się toczyć dalej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
wiadomo że inaczej by te sytuacje rozpatrywano , gdy kilka minut wcześniej nie było karnego dla nas za faul notabene na tym samym gosciu przez tego samego
zawsze w takich sytuacjach ten drugi karny już sie o wieeele mniej chetnie gwizda , zwlaszcza jak sytuacja nie jest ewidentna , no bo jak by to wygladało dwa dyskusyjne karne w jedną strone w kilka minut ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
To że za wcześnie odgwizdano spalonego Imaza to jedno. Drugie to to że to już drugi mecz w którym Imaz zamiast grać do końca to odpuszcza bo wydawało mu się że był na spalonym. Pamiętam że niedawno była identyczna sytuacja. Sędzia spalonego nie zagwizdał ale Imaz przekonany że był spalony zatrzymał się i odpuścił akcję. Ktoś mu powinien przekazać że w takich sytuacjach gra się do końca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Dla mnie to ewidentny faul mający na celu niedopuszczenie, by zawodnik przejął piłkę. A ponieważ w polu karnym to żółtko i karny. Sędzia mógł tego nie wychwycić, ale VAR powinien. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Racz zauważyć jedno delikatne, ale dość istotne rozróżnienie zrobione przez Czerepacha. Nie rozmawiamy o ewidentnych faulach, ale o faulu z gatunku "na dwoje babka wróżyła".
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiecie co? Dajcie spokój. Jak VAR na serio zacznie tego typu sytuacje tak długo i wnikliwie roztrząsać jak wy tutaj, to to faktycznie przestanie być piłka nożna, a zacznie się (cytując Bielicę) "cirkus". Nie wspominając o tym, że "grawitacja" w polu karnym znowu wzrośnie o kilka rzędów wielkości.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wydaje mi się, że było to analizowane, EWENTUALNIE coś innego zaraz przedtym (możliwe, że ewentualny karny), bo tak któryś z naszych wcześniej się potknął na piłce |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co z tego, że poza polem gry?
To jak piłka jest gdzieś - 5 metrów czy 30 metrów dalej to wolno w polu karnym uprawiać wolną amerykankę? Chyba kojarzę sytuacje z meczów, kiedy akcja była gdzieś na środku boiska w drugą stronę, a w polu karnym ktoś przewracał napastnika. Karny bezdyskusyjny. |
|
|
|
Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Nie było żadnego faulu na Tiborze, przestańcie wszędzie szukać sensancji. Jeszcze niedawno jak Arsenic wyleciał z boiska za ewidentne przewinienie to był płacz że faulu nie było. Ale wiadomo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Może przytoczy ktoś przepisy? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Swoją drogą, w aktualnych przepisach jest nawet możliwość podyktowania rzutu karnego za przewinienie bez piłki popełnione w ogóle poza polem gry ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok, dzięki.
To w takim razie zamieszczam jeszcze tą sytuację: https://twitter.com/HubertMichno/sta...44150614216711 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Jeżeli w polu karnym gość sobie wypuścił piłkę i w tym czasie dwóch przeciwników wzięło go w kleszcze i uniemożliwiło dojście do piłki to chyba to jest ewidentny faul...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale on sobie nie wypuścił, piłka była stracona, on wracał za akcją i zebrał łokcia.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To było celowe, nieczyste, chamskie zagranie, mające uniemożliwić Llonchowi doskok do piłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Dla mnie najbardziej ewidentny karny był podczas akcji sam na sam Carlitosa w drugiej połowie, gdzie Hlousek popchnął go od tylu z całej siły.
![]()
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Przeczysz sam sobie. Jeżeli celowe uderzenie w twarz to jak może to być tylko żółta kartka?
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Ja mówiłem o akcji Halilovicia gdzie go wzięło dwóch legionisów w kleszcze. A co do drugiej sytuacji to według mnie żółta...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Machina ruszyła...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Nie ma co płakać. Sędzia cienki jak dupa węża, to prawda. Pierwsze dwie bramki podarowane - i nam, i amice. Natomiast kolejne dwa gole Lokomotivu Wronki to już niestety nasze problemy w defensywie.
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 12.05.2018 o godz. 18:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Sedzia wybitnie niedysponowany
Ale najwiekszym błędem zagwizdanie faulu dla nas O ile karny mozna powiedziec kontrowersyjny, to przed golem Carlotosa faulu nie bylo w zadnym wypadku Zoltka Arsenica i Mitrovica calkowicie z dupy, nawet tam fauli nie bylo ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
E tam jakby Carlitos nie cofnął nogi to może Vujadinović wchodzący nakładką na wysokości kolana złamałby ją i wtedy może nawet dostałby czerwień.... Tylko Carlos miałby z głowy kolejne 6-8 miesięcy
K..wa ile razy gwizdane były faule i rozdawane kartki Wiślakom nie za faule - tylko za niebezpieczne wejścia. Owszem Vujadinović nie faulował, ale nakładka na wysokości kolana to sytuacja odgwizdywana jako faul i tyle.... Karny za rękę Veleza - jak dla mnie gdyby Velez urwał sobie tę rękę to piłka zatrzymana byłaby bokiem.... Raczkowski na VAR tęż chyba sobie popił... Kuchenkorze niedawno klęli wszystkich za rękę Kostewycza.. . teraz twierdzą, że ręka była...... Kwestia uznania, a ta przybłęda z Kluczborka zrobiła jak chciała.... Generalnie jednak Amika zasłużyła na zwycięstwo i to z czego sporo użytkowników się śmiało, a na co zwracał uwagę Lucek - dośrodkowania wchodzące w naszą linię obrony - Grytkjaer wykorzystywał je bezlitośnie........ Natomiast coś co przeszło niezauważalnie to w chwili gdy Vujadinović w polu karnym rekami popchnął Imaza skaczącego do główki - sędzia Przybył bardziej był zatroskany leżącym Trałką - a to był niestety karny i drugie żółtko dla Serba przy stanie 1:2 - jednym słowem tradycji stało się zadość Przybył i zrobił to co zwykle.... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
ręke Veleza zresztą też, nie dopatruje się tu żadnego błędu natomiast poraz kolejny jestem kompletnie rozbrojony komentarzem Węgrzyna, który przez cały mecz kwestionował wolnego (i żółtą kartkę ) po którym Carlitos strzelił gola facet chyba nie zna przepisu o nakładce , a może coś się zmieniło w tej kwestii ? należy mu jednak oddać sprawiedliwość , pozostałe 2 żółte kartki za nakładki też zakwestionował hitem zreszta jego komentarza było wyśmianie odgwizdania faulu na początku meczu i tekst "sędzia na początku meczu powinien w takiej sytuacji , pokazać zawodnikom (tutaj każdy rozsądny człowiek myślał że dokończy: że nie będzie tolerować chamskiej gry itp) ... że tutaj sie byle czego nie gwiżdże ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czy każdy mecz który będzie sędziowała menda z Kluczborka będzie się tak toczył? Byk goni byka i bykiem pogania. Mierny sędzia jakich mało
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jak widac na nasze miernoty z gwizdkami i choragiewkami nawet VAR nie jest udogodnieniem zeby nie popelniali bledow
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wydaje mi się,że Przybył po prostu wiedział,że popełnił błąd i wiedział,że jeżeli Wisła strzeli z wolnego to go zjedzą, dał karnego którego nie powinno być i było po 1 w błędach,a że Lech wygrał to zapominano o tym co się wydarzyło...Takie coś to powinno być w meczach Niecieczy czy Sandnecji, a nie na poziome meczów Wisły,Lecha i Legii
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|