The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.03.2018, 20:15
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
Mączyński peadu
Pudel pedau

Cała Wisła zagrała zajebisty mecz, nei wiem kogo wskazać jako najsłabszego zawodnika
Mimo wszystko chyba jednak Tibor. Oczywiście kluczowa akcja przy wywalczeniu karnego, miał też dwie-trzy okazje do kluczowych podań, których nie wykorzystał. Co oczywiście nie znaczy, że zagrał słabo
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 18.03.2018, 20:17
W studio C+ mówili, że ponoć trener Wisły wyszedł do kibiców po meczu.

Ciekawe czy bezpośrednio po meczu, czy już z szatni.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

https://www.youtube.com/watch?v=nTmHWHORMBc. W drugiej bardzo dobrze się broniliśmy, ale też kilka razy atakowaliśmy. Carrillo zapowiadał, że nie będzie murowania bramki i nie ma. Ogromna satysfakcja, że broniłem Tibora, bo niestety, ale Boguski w pół roku tyle otwierających piłek nie daje, co Halilović w jednym meczu. Mam nadzieję, że Brlek szybko dojdzie do formy, bo na razie słabo. BRAWO HUURWAAA
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Graliśmy tak dobrze, że nawet beznapleciarz Mielcarski się podniecał.

Mam nadzieję, że Tibor wywalił tym meczem RB9 na dobre ze składu.
Odpowiedz cytując
RybaTs
Senior Member

Od: 12.2011

Jest pięknie !!!!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.03.2018, 20:21
Jak dla mnie Llonch to piłkarz meczu.
Jeśli ktoś twierdzi, że za frytki znajdziemy, po jego ewentualnym nieprzedłużeniu, podobnego DP w Hiszpanii to chcę zażywać to samo.

Wisła była przede wszystkim mocniejsza fizycznie i w wyższej formie.
Piłkarze dali też z rezerw organizmu.
Kadry w tv zaraz po ostatnim gwizdku, kiedy pokazywany jest Carlitos z mięśniami nóg w drgawach (albo osłabienie fizyczne, albo zejście presji) były niesamowite.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 18.03.2018, 20:21
Super mecz, nie spodziewałem się. Wierzyłem oczywiście w wygraną, bo po to się jest kibicem, ale w życiu nie przypuszczałem, że w takim stylu.
Bo, kurde, kontrolowaliśmy ten mecz praktycznie od pierwszej do ostatniej minuty. Oczywiście zdarzały się sytuacje, gdy było przez chwile gorąco w naszym polu karnym (ot, choćby końcówka pierwszej połowy), ale można to policzyć na palcach jednej ręki, a i tak zostałyby jakieś niewykorzystane. I to wszystko na Łazienkowskiej!
Pierwsze 45 minut to była - może poza wspomnianą końcówką - absolutna dominacja, co było widać po zawodnikach Legii, z których wylewała się frustracja. Z tego miejsca, tak przy okazji, chciałbym gorąco pozdrowić Krzysia Mączyńskiego, napiętego jak baranie jaja, chvj ci w dupsko cwelu!
Wracając do meritum - świetny pressing, spokój, błyskawiczne rozegranie akcji - super się to oglądało, naprawdę. Nasza dzisiejsza ofensywna trójka zagrała bardzo fajny mecz, w sumie szkoda, że nie walnęli jeszcze ze dwóch bramek, bo były na to szanse, oj były...
Najsłabszy na boisku był chyba Sadlok, co bardzo smuci, bo każdy z nas pamięta Maćka z zeszłej rundy, gdzie grał świetnie. Nie wiem czy to wina ustawienia, ale jest zdecydowanie mniej pewny w obronie i kompletnie niewidoczny w ofensywie. Reszta raczej na równym poziomie, należy pochwalić Mitrovicia, bo dzisiaj zagrał bardzo dobry mecz.

Irytowały mnie troszkę straty, które mnożyły się w pewnym momencie raz za razem, na szczęście udało się to w porę ogarnąć.

Co tu dużo mówić, zbierało się Legii od dłuższego czasu, w końcu się udało. Brawo Panowie! Żydy na wyjeździe rozklepane, Legia na wyjeździe rozklepana, fajny sezon pod tym względem, nie wiem, czy za mojego życia takowy był.
Ostatnio edytowane przez Garret : 18.03.2018 o godz. 20:24.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 18.03.2018, 20:22
Bene Nati napisał(a):Wyświetl post
Oby w drugiej połowie nie pękli.

A połowa ludzi chciała tutaj zwalniać trenera i wywalać 3/4 składu w lecie...
Ech.
zarówno tym co przed tym meczem chcieli zwalniac trenera, jak i tym którzy po tym meczu chcą padać przed nim na kolana radze ochłonąć

dobra robota !
Ostatnio edytowane przez Arkadiusz.Czerepach : 18.03.2018 o godz. 20:24.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 18.03.2018, 20:22
Dziękuję panom Boguskiemu i Małeckiemu za wiele meczów dla Wisły, Brożkowi za korony króla strzelców, Głowie za bycie legendą, a Wasilewskiemu za robienie atmosfery w klubie, ALE... z tymi piłkarzami już takich meczów jak dzisiaj nie zagramy. Tylko Sadlok i Cywka nadają się do takiego pressingu przez cały mecz, a Wojtkowski do łapania minut. Velez - LLonch - Imaz - Carlitos to teraz fundament tego zespołu
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.03.2018, 20:24
Coś pięknego Dziś pijemy, niezależnie jak to się skończy na koniec sezonu

Zrobi nam to frekwencję na amikę i budżet klubowy podreperuje.

"Wisła jest na poziomie nieosiągalnym dla Legii, i pewnie dla innych zespołow z tej ligi"

Miód na serce.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 18.03.2018, 20:24
Spoko Arkadiusz. Broniłem go w ten sam sposób po przegranym meczu.
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 18.03.2018, 20:30
Wow co za mecz! W końcu świetnie się nas oglądało, stłamsiliśmy Legię! Trudno wyobrazić mi sobie brak pierwszej ósemki z 43 punktami. Byłem dużym sceptykiem przed meczem, dlatego to zwycięstwo smakuje fantastycznie

Jakby teraz grali na podobnie wysokim poziomie, zaangażowaniu i z panowaniem nad przeciwnikiem w pozostałych meczach, to byłoby wspaniale.
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.03.2018, 20:33
Hiszpanie, tak przez niektórych atakowani i mieszani z błotem również na tym forum, dali nam po ośmiu latach znów piękne chwile przy Łazienkowskiej.

Dla mnie numerem jeden był Velez. Warto zwrócić uwagę na to, co pokazał - poziom, na jakim Głowacki nie grał już od wielu, bardzo wielu lat. Wszystko kasował. W dodatku grał niezwykle ofiarnie.

Nr. 2 - Lionch. Tu trudno nie napisać o jakości i poziomie, jakie Wiśle dawał przed laty w swym najlepszym okresie Sobolewski. Analogia uprawniona. Kapitalny mecz Hiszpana. Nie wyobrażam sobie, by po tym, co wiosną pokazuje, nie przedłużyli z nim kontraktu.

Carlitos - wiadomo. Bawił się z legionistami, ośmieszał ich, utrzymywał piłkę, zaliczył genialną asystę i pewną bramkę z karnego. Skarb drużyny.

Nie można nie docenić też akcji Imaza. Dawał jakość nieosiagalną dla Boguskiego czy Małeckiego. Świetny mecz.

Wreszcie Cuesta - bardzo pewny, bezbłędnie bronił. Zespół mógł mu ufać. Robił to, co do niego należało na wysokim poziomie.

Widać było dlaczego warto stawiać w Wiśle na piłkarzy z Hiszpanii - ich technika użytkowa i dojrzałość taktyczna ma taką jakość, że może zmiażdżyć naszą ligę.
Ostatnio edytowane przez Markus : 18.03.2018 o godz. 20:37.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 18.03.2018, 20:35
Ten bol tylka kibicow Legii, nawet stare babcie odjechaly

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 18.03.2018, 20:38
Król Carlos Lopez Wielki.

Napiszę krótko. Wisła dzisiaj zagrała wielki mecz. Bez wyjątku. Dziękuję.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 18.03.2018, 20:38
czekamy na analize gry Cuesty przez s1minoe
Odpowiedz cytując
guardian_angel
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 18.03.2018, 20:46
Jak forma Veleza dalej tak będzie stopniowo rosła, to Wasyl z Głową już chyba muszą pogodzić się z ławką. Arsenic jak zwykle świetnie. Mitrovic dzisiaj jak profesor o.O Carlitos śmiało mógł dzisiaj z hattrickiem wyjechać, dwie takie 95% akcje koncertowo zepsuł, to tylko odddaje jak udało się Legię stłamsić.
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 18.03.2018, 20:49
Z tym niedzielnym zakazem handlu to Legia tytułu nie obroni
Odpowiedz cytując
guardian_angel
Senior Member

Stary 18.03.2018, 20:52
Ach, no i Llonch, brak mi słów. Jeszcze kilka razy tak się pokaże z "teoretycznie" silnym rywalem, to będę go stawiał obok Cantoro, śmiejcie się, ale tak i .....
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 18.03.2018, 20:54
guardian_angel napisał(a):Wyświetl post
Jak forma Veleza dalej tak będzie stopniowo rosła, to Wasyl z Głową już chyba muszą pogodzić się z ławką. Arsenic jak zwykle świetnie. Mitrovic dzisiaj jak profesor o.O Carlitos śmiało mógł dzisiaj z hattrickiem wyjechać, dwie takie 95% akcje koncertowo zepsuł, to tylko odddaje jak udało się Legię stłamsić.
w drugiej z akcji o których piszesz , wyszło niestety jak niekompletnym jest on zawodnikiem , gdy akcja szła z lewego skrzydło wystarczyłoby ją złamać do środka i miałby czysty strzał z prawej nogi (jak drugi gol ze śląskiem i wiele innych) , a że akcja szła z prawego skrzydła też wystarczyło złamac do środka tylko że... trzeba by strzelać lewą nogą...
Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Stary 18.03.2018, 20:55
BRAWO, BRAWO, BRAWO!

Nie był to perfekcyjny mecz, ale była to przyjemność oglądać tę drużynę.
Gratuluję trenerowi Carillo konsekwencji we wdrażaniu swojej koncepcji.
Bardzo dobra druga linia, wydaje się, że bez błysku, ale i Cywka i Mitrović świetnie taktycznie, bardzo mądre ustawienie na boisku.
POL LLONCH - MAESTRO!!!
Carlitos, Imaz, Halilović - kolejny kolektyw. Tibor bardzo zaskoczył, przegląd pola i prędkość którą dzisiaj pokazał!
Palcić bardzo fajnie, Sado wraca do formy. Velez i Arsenić bardzo solidnie, szczególnie Velez, który dzisiaj przyjął kilka strzałów.
Julian Cuesta bardzo solidnie też.
Więcej spodziewałem się po rezerwowych.

Z głową do góry na Lecha.

JESZCZE RAZ BRAWO!!!
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Cuesta/Buchalik, młody Chorążka

Velez+Arsenic, trzeci Gonzalez, w rezerwie Głowacki i Wasilewski

boki Palcic, Sadlok i na ławce mogący grać na obu stronach Bartkowski, wypożyczony Bartosz

trzech w środku - Basha+Llonch+Cywka, na ławce Brlek i Mitrovic

dwóch ofensywnych/skrzydłowych - Imaz + Halilovic, na ławce Wojtkowski, w rezerwie Boguski, Małecki i Kostal

na szpicy Carlitos, na ławce Brożek, w rezerwie Bałaniuk, Kolar i Ondrasek

DAAAAAWNO, bardzo DAAAAAWNO nie mieliśmy tak szerokiej kadry, a dzisiaj po przepracowanym okresie przygotowawczym, selekcji pierwszej jedenastki i kilku meczach w mrozie wreszcie dostaliśmy finalny produkt Carillo - i oby to nadal procentowało i poziom nie schodził niżej, a będzie pięknie!!!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

guardian_angel napisał(a):Wyświetl post
Ach, no i Llonch, brak mi słów. Jeszcze kilka razy tak się pokaże z "teoretycznie" silnym rywalem, to będę go stawiał obok Cantoro, śmiejcie się, ale tak i .....
nie śmieje sie kilka razy już pisałem że to wg mnie kilka klas lepszy zawodnik od Mauro, oj śmaili sie coponiektórzy śmiali , ale hejt spływa po mnie jak ironia po brylancie
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 18.03.2018, 20:57
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
zarówno tym co przed tym meczem chcieli zwalniac trenera, jak i tym którzy po tym meczu chcą padać przed nim na kolana radze ochłonąć

dobra robota !
A ty po pierwszej polowie jakie posty tu wrzucałeś w meczowym Radze też poczekać do końca meczu a nie pierd** smuty.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 18.03.2018, 21:01
jakie ? możesz zacytować , sama prawda

w obronie gramy kryminał (mam tu na myśli już sytuacje gdy przeciwnik dostanie się w nasze pole karne)
najlepszy dowód ile strzałów wyjął Cuesta

na szczęście w środku na tyle dominujemy że nieczęsto tam wjeżdżają i gre prowadzimy raczej na połowie rywala
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 18.03.2018, 21:03
Cytat:
nie śmieje sie kilka razy już pisałem że to wg mnie kilka klas lepszy zawodnik od Mauro, oj śmaili sie coponiektórzy śmiali , ale hejt spływa po mnie jak ironia po brylancie
A ja się nadal śmieję, bo Llonch nie jest o kilka klas lepszy od Cantoro, heh. Może jeszcze cyca ssałeś i nie pamiętasz jego meczów Llonch to gracz bliższy charakterystyce do Sobola z najlepszych lat, ale i tak o klasę słabszy, bo Sobol miał jeszcze potężne uderzenie z dystansu.
Odpowiedz cytując
Sebak
Member

Od: 07.2010

Stary 18.03.2018, 21:03
Dawno nie mieliśmy takiego defensywnego pomocnika jak Pol Llonch. Czapki z głów przed nim, oby został u nas, choć za kuluarami mówi się, że sam Hiszpan chętnie wróciłby do ojczyzny... :(

Świetny mecz Veleza. Co poniektórzy chyba zapomnieli jaki prezentował poziom przed kontuzją. Owszem, ostatnie dwa mecze, w których zagrał to nie była jakaś rewelacja, ale gość musiał dojść do siebie po urazie i złapać rytm meczowy. Pomału daje od siebie to co przed kontuzją i z meczu na mecz będzie coraz lepiej.

Carlitos klasa sama w sobie. Carlos, podpisz kontrakt na dwa lata i daj nam zarobić.

Oby tak dalej. Pękam z dumy, Wisełko.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.03.2018, 21:08
Bene Nati napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, ze w poniedziałek gramy.

Długie fragmenty graliśmy już takie w niektórych poprzednich meczach.
Brakowało koncentracji, skuteczności.

U siebie z Koroną, na wyjeździe z Jagą pierwsze 30 minut na podobnym poziomie.
Tyle, ze inny wynik był i od razu ludzie pisali, ze dziadostwo.
Kalendarz sobie kup. Gramy w Poniedziałek Wielkanocny. Jak ktoś (niestety ja jadę) nie jedzie do rodziny za miasto to będzie na stadionie.

Virusman napisał(a):Wyświetl post
Wow co za mecz! W końcu świetnie się nas oglądało, stłamsiliśmy Legię! Trudno wyobrazić mi sobie brak pierwszej ósemki z 43 punktami. Byłem dużym sceptykiem przed meczem, dlatego to zwycięstwo smakuje fantastycznie

Jakby teraz grali na podobnie wysokim poziomie, zaangażowaniu i z panowaniem nad przeciwnikiem w pozostałych meczach, to byłoby wspaniale.
Jeszcze się da. Ale Legia musi przegrać z Arką.

it napisał(a):Wyświetl post
Z tym niedzielnym zakazem handlu to Legia tytułu nie obroni
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 18.03.2018 o godz. 21:14.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 18.03.2018, 21:14
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
jakie ? możesz zacytować , sama prawda

w obronie gramy kryminał (mam tu na myśli już sytuacje gdy przeciwnik dostanie się w nasze pole karne)
najlepszy dowód ile strzałów wyjął Cuesta

na szczęście w środku na tyle dominujemy że nieczęsto tam wjeżdżają i gre prowadzimy raczej na połowie rywala
Panie, ale bredzisz. Jaką groźną sytuacją stworzyła sobie dzisiaj Legia? Strzały sprzed pola karnego? Jeden strzał Szymańskiego z 4x minuty? Jeśli my gramy w obronie kryminał, to Legia gra ludobójstwo.
Odpowiedz cytując
guardian_angel
Senior Member

Stary 18.03.2018, 21:16
No że kilka klas lepszy od Cantoro to też bez jaj...

Aha jak w dobrej formie będzie Basha po kontuzji, to po dzisiejszym meczu widziałbym go raczej za Cywkę niż za Mitrovica.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów