|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
W studio C+ mówili, że ponoć trener Wisły wyszedł do kibiców po meczu.
Ciekawe czy bezpośrednio po meczu, czy już z szatni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=nTmHWHORMBc. W drugiej bardzo dobrze się broniliśmy, ale też kilka razy atakowaliśmy. Carrillo zapowiadał, że nie będzie murowania bramki i nie ma. Ogromna satysfakcja, że broniłem Tibora, bo niestety, ale Boguski w pół roku tyle otwierających piłek nie daje, co Halilović w jednym meczu. Mam nadzieję, że Brlek szybko dojdzie do formy, bo na razie słabo. BRAWO HUURWAAA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Graliśmy tak dobrze, że nawet beznapleciarz Mielcarski się podniecał.
Mam nadzieję, że Tibor wywalił tym meczem RB9 na dobre ze składu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Jest pięknie !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jak dla mnie Llonch to piłkarz meczu.
Jeśli ktoś twierdzi, że za frytki znajdziemy, po jego ewentualnym nieprzedłużeniu, podobnego DP w Hiszpanii to chcę zażywać to samo. Wisła była przede wszystkim mocniejsza fizycznie i w wyższej formie. Piłkarze dali też z rezerw organizmu. Kadry w tv zaraz po ostatnim gwizdku, kiedy pokazywany jest Carlitos z mięśniami nóg w drgawach (albo osłabienie fizyczne, albo zejście presji) były niesamowite. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Super mecz, nie spodziewałem się. Wierzyłem oczywiście w wygraną, bo po to się jest kibicem, ale w życiu nie przypuszczałem, że w takim stylu.
Bo, kurde, kontrolowaliśmy ten mecz praktycznie od pierwszej do ostatniej minuty. Oczywiście zdarzały się sytuacje, gdy było przez chwile gorąco w naszym polu karnym (ot, choćby końcówka pierwszej połowy), ale można to policzyć na palcach jednej ręki, a i tak zostałyby jakieś niewykorzystane. I to wszystko na Łazienkowskiej! Pierwsze 45 minut to była - może poza wspomnianą końcówką - absolutna dominacja, co było widać po zawodnikach Legii, z których wylewała się frustracja. Z tego miejsca, tak przy okazji, chciałbym gorąco pozdrowić Krzysia Mączyńskiego, napiętego jak baranie jaja, chvj ci w dupsko cwelu! Wracając do meritum - świetny pressing, spokój, błyskawiczne rozegranie akcji - super się to oglądało, naprawdę. Nasza dzisiejsza ofensywna trójka zagrała bardzo fajny mecz, w sumie szkoda, że nie walnęli jeszcze ze dwóch bramek, bo były na to szanse, oj były... Najsłabszy na boisku był chyba Sadlok, co bardzo smuci, bo każdy z nas pamięta Maćka z zeszłej rundy, gdzie grał świetnie. Nie wiem czy to wina ustawienia, ale jest zdecydowanie mniej pewny w obronie i kompletnie niewidoczny w ofensywie. Reszta raczej na równym poziomie, należy pochwalić Mitrovicia, bo dzisiaj zagrał bardzo dobry mecz. Irytowały mnie troszkę straty, które mnożyły się w pewnym momencie raz za razem, na szczęście udało się to w porę ogarnąć. Co tu dużo mówić, zbierało się Legii od dłuższego czasu, w końcu się udało. Brawo Panowie! Żydy na wyjeździe rozklepane, Legia na wyjeździe rozklepana, fajny sezon pod tym względem, nie wiem, czy za mojego życia takowy był.
Ostatnio edytowane przez Garret : 18.03.2018 o godz. 20:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
dobra robota !
Ostatnio edytowane przez Arkadiusz.Czerepach : 18.03.2018 o godz. 20:24.
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Dziękuję panom Boguskiemu i Małeckiemu za wiele meczów dla Wisły, Brożkowi za korony króla strzelców, Głowie za bycie legendą, a Wasilewskiemu za robienie atmosfery w klubie, ALE... z tymi piłkarzami już takich meczów jak dzisiaj nie zagramy. Tylko Sadlok i Cywka nadają się do takiego pressingu przez cały mecz, a Wojtkowski do łapania minut. Velez - LLonch - Imaz - Carlitos to teraz fundament tego zespołu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Coś pięknego
Dziś pijemy, niezależnie jak to się skończy na koniec sezonu ![]() Zrobi nam to frekwencję na amikę i budżet klubowy podreperuje. "Wisła jest na poziomie nieosiągalnym dla Legii, i pewnie dla innych zespołow z tej ligi" Miód na serce. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Spoko Arkadiusz. Broniłem go w ten sam sposób po przegranym meczu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Wow co za mecz! W końcu świetnie się nas oglądało, stłamsiliśmy Legię! Trudno wyobrazić mi sobie brak pierwszej ósemki z 43 punktami.
Byłem dużym sceptykiem przed meczem, dlatego to zwycięstwo smakuje fantastycznie ![]() Jakby teraz grali na podobnie wysokim poziomie, zaangażowaniu i z panowaniem nad przeciwnikiem w pozostałych meczach, to byłoby wspaniale. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Hiszpanie, tak przez niektórych atakowani i mieszani z błotem również na tym forum, dali nam po ośmiu latach znów piękne chwile przy Łazienkowskiej.
Dla mnie numerem jeden był Velez. Warto zwrócić uwagę na to, co pokazał - poziom, na jakim Głowacki nie grał już od wielu, bardzo wielu lat. Wszystko kasował. W dodatku grał niezwykle ofiarnie. Nr. 2 - Lionch. Tu trudno nie napisać o jakości i poziomie, jakie Wiśle dawał przed laty w swym najlepszym okresie Sobolewski. Analogia uprawniona. Kapitalny mecz Hiszpana. Nie wyobrażam sobie, by po tym, co wiosną pokazuje, nie przedłużyli z nim kontraktu. Carlitos - wiadomo. Bawił się z legionistami, ośmieszał ich, utrzymywał piłkę, zaliczył genialną asystę i pewną bramkę z karnego. Skarb drużyny. Nie można nie docenić też akcji Imaza. Dawał jakość nieosiagalną dla Boguskiego czy Małeckiego. Świetny mecz. Wreszcie Cuesta - bardzo pewny, bezbłędnie bronił. Zespół mógł mu ufać. Robił to, co do niego należało na wysokim poziomie. Widać było dlaczego warto stawiać w Wiśle na piłkarzy z Hiszpanii - ich technika użytkowa i dojrzałość taktyczna ma taką jakość, że może zmiażdżyć naszą ligę.
Ostatnio edytowane przez Markus : 18.03.2018 o godz. 20:37.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Król Carlos Lopez Wielki.
Napiszę krótko. Wisła dzisiaj zagrała wielki mecz. Bez wyjątku. Dziękuję. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czekamy na analize gry Cuesty przez s1minoe
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jak forma Veleza dalej tak będzie stopniowo rosła, to Wasyl z Głową już chyba muszą pogodzić się z ławką. Arsenic jak zwykle świetnie. Mitrovic dzisiaj jak profesor o.O Carlitos śmiało mógł dzisiaj z hattrickiem wyjechać, dwie takie 95% akcje koncertowo zepsuł, to tylko odddaje jak udało się Legię stłamsić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Z tym niedzielnym zakazem handlu to Legia tytułu nie obroni
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ach, no i Llonch, brak mi słów. Jeszcze kilka razy tak się pokaże z "teoretycznie" silnym rywalem, to będę go stawiał obok Cantoro, śmiejcie się, ale tak i .....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
BRAWO, BRAWO, BRAWO!
Nie był to perfekcyjny mecz, ale była to przyjemność oglądać tę drużynę. Gratuluję trenerowi Carillo konsekwencji we wdrażaniu swojej koncepcji. Bardzo dobra druga linia, wydaje się, że bez błysku, ale i Cywka i Mitrović świetnie taktycznie, bardzo mądre ustawienie na boisku. POL LLONCH - MAESTRO!!! Carlitos, Imaz, Halilović - kolejny kolektyw. Tibor bardzo zaskoczył, przegląd pola i prędkość którą dzisiaj pokazał! Palcić bardzo fajnie, Sado wraca do formy. Velez i Arsenić bardzo solidnie, szczególnie Velez, który dzisiaj przyjął kilka strzałów. Julian Cuesta bardzo solidnie też. Więcej spodziewałem się po rezerwowych. Z głową do góry na Lecha. JESZCZE RAZ BRAWO!!! |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Cuesta/Buchalik, młody Chorążka
Velez+Arsenic, trzeci Gonzalez, w rezerwie Głowacki i Wasilewski boki Palcic, Sadlok i na ławce mogący grać na obu stronach Bartkowski, wypożyczony Bartosz trzech w środku - Basha+Llonch+Cywka, na ławce Brlek i Mitrovic dwóch ofensywnych/skrzydłowych - Imaz + Halilovic, na ławce Wojtkowski, w rezerwie Boguski, Małecki i Kostal na szpicy Carlitos, na ławce Brożek, w rezerwie Bałaniuk, Kolar i Ondrasek DAAAAAWNO, bardzo DAAAAAWNO nie mieliśmy tak szerokiej kadry, a dzisiaj po przepracowanym okresie przygotowawczym, selekcji pierwszej jedenastki i kilku meczach w mrozie wreszcie dostaliśmy finalny produkt Carillo - i oby to nadal procentowało i poziom nie schodził niżej, a będzie pięknie!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jakie ? możesz zacytować , sama prawda
w obronie gramy kryminał (mam tu na myśli już sytuacje gdy przeciwnik dostanie się w nasze pole karne) najlepszy dowód ile strzałów wyjął Cuesta na szczęście w środku na tyle dominujemy że nieczęsto tam wjeżdżają i gre prowadzimy raczej na połowie rywala ![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Cytat:
Llonch to gracz bliższy charakterystyce do Sobola z najlepszych lat, ale i tak o klasę słabszy, bo Sobol miał jeszcze potężne uderzenie z dystansu. |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Dawno nie mieliśmy takiego defensywnego pomocnika jak Pol Llonch. Czapki z głów przed nim, oby został u nas, choć za kuluarami mówi się, że sam Hiszpan chętnie wróciłby do ojczyzny... :(
Świetny mecz Veleza. Co poniektórzy chyba zapomnieli jaki prezentował poziom przed kontuzją. Owszem, ostatnie dwa mecze, w których zagrał to nie była jakaś rewelacja, ale gość musiał dojść do siebie po urazie i złapać rytm meczowy. Pomału daje od siebie to co przed kontuzją i z meczu na mecz będzie coraz lepiej. Carlitos klasa sama w sobie. Carlos, podpisz kontrakt na dwa lata i daj nam zarobić. Oby tak dalej. Pękam z dumy, Wisełko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
![]()
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 18.03.2018 o godz. 21:14.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No że kilka klas lepszy od Cantoro to też bez jaj...
Aha jak w dobrej formie będzie Basha po kontuzji, to po dzisiejszym meczu widziałbym go raczej za Cywkę niż za Mitrovica. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|