The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.03.2018, 22:32
Akurat Legia ma wtopy u siebie, a Lech na wyjeździe, więc kiełbasy do góry i golimy frajerów
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.03.2018, 22:45
Każdy punkt zdobyty w meczach z Legią/Lechem będzie miłą niespodzianką. Fajnie by było, gdyby Wisła urwała Legii punkty, których brak w końcowym rozrachunku pozbawi ich mistrzostwa
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.03.2018, 18:59
Po 27 kolejce (jakoś nie wierzę, że Arka straci punkty przy prowadzeniu 3:0 do przerwy).

5. WPłock - 42
6. Korona - 40
7. Wisła - 40
8. Zagłębie - 38
9. Arka - 37
10. Craxa - 35

Najbliższe mecze:
Piast-Zagłębie
Jaga-Arka
Korona-Górnik
Craxa-Sandecja
Śląsk-WPłock
Legia-Wisła

Niestety ta kolejka była dla nas "taka sobie". Zagłębie sensacyjnie zremisowało w Zabrzu, Craxa ograła Pogoń. Wygląda, że Craxa może osiągnąć 44 punkty i trzeba zrobić wszytko, by przed ostatnim meczem - Craxa-Zagłębie być na co najmniej 7 miejscu.
I przez następne 3 kolejki wolę brzydkie zwycięstwa jak ze Śląskiem, niż piękne 30 minut i wtopa jak z Jagiellonią.
Być może wpi...l jaki dostała Jaga w Poznaniu ustawi ich do pionu, bo potrzebujemy dwóch zwycięstwa Jagi (z Arką i Zagłębiem).

Jest dość duża szansa, że Piast w "derbach Śląska" postawi się Zagłębiu skoro postawił się Górnikowi.
Arka ma ciężki mecz w Białymstoku.
Jeśli żadna z tych dwóch drużyn nie wygra to nadal mamy 7 miejsce, niezależnie od wyniku meczu w Warszawe.

Kalendarz:
WPłock: Śląsk(w), Piast(d), Jaga(w)
Korona: Górnik(d), Lechia(d), Śląsk(w)
Wisła K: Legia(w), Amica(d), Sandecja(w)
Zagłębie: Piast(w), Jaga(d), Craxa(w)
Arka: Jaga(w), Legia(d), Lechia(w)
Craxa: Sandecja(d), Termalica(w), Zagłębie(d)

W temacie pucharów, to do 4 Górnika tracimy 2 punkty (5 jeśli się skutecznie odwołają).
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 12.03.2018 o godz. 19:03.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 13.03.2018, 12:04
Mam wrażenie, że Korona i Górnik zdecydowanie spuściły z tonu i grają o wiele słabiej, podobnie jest z Lubinem.
przyspieszyła sąsiadka, a na dodatek ma całkiem dobry kalendarz i może zamieszać.
Płock z 5 pkt przewagą nad 9 drużyną musiałby postarać się o wypadnięcie z grupy mistrzowskiej.
Arka jest groźna, ale kalendarz ma zdecydowanie najgorszy i trudno im będzie powalczyć o grupę mistrzowską.
My kalendarz mamy również trudny, ale może wystarczyć nam de facto 4 punkty w 3 meczach.
Lechia i Śląsk będą musiały w końcu zacząć punktować, bo wcale nie mają najgorszych składów, a Śląsk podejmuje u siebie Płock i Koronę i byłoby miło gdyby wygrali....
Nie ma podziału punktów, więc nawet ci najsłabsi będą nastawieni na punktowanie, wprawdzie dotyczy to też Sandecji - naszego ostatniego rywala, ale nie wierzę, aby Kazek był w stanie cokolwiek wycisnąć z tego zespołu.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 13.03.2018, 12:19
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Mam wrażenie, że Korona i Górnik zdecydowanie spuściły z tonu i grają o wiele słabiej, podobnie jest z Lubinem.
przyspieszyła sąsiadka, a na dodatek ma całkiem dobry kalendarz i może zamieszać.
Płock z 5 pkt przewagą nad 9 drużyną musiałby postarać się o wypadnięcie z grupy mistrzowskiej.
Arka jest groźna, ale kalendarz ma zdecydowanie najgorszy i trudno im będzie powalczyć o grupę mistrzowską.
My kalendarz mamy również trudny, ale może wystarczyć nam de facto 4 punkty w 3 meczach.
Lechia i Śląsk będą musiały w końcu zacząć punktować, bo wcale nie mają najgorszych składów, a Śląsk podejmuje u siebie Płock i Koronę i byłoby miło gdyby wygrali....
Nie ma podziału punktów, więc nawet ci najsłabsi będą nastawieni na punktowanie, wprawdzie dotyczy to też Sandecji - naszego ostatniego rywala, ale nie wierzę, aby Kazek był w stanie cokolwiek wycisnąć z tego zespołu.....
Wystarczyć to nam może 3, przy 4 jesteśmy już pewni awansu, no chyba że Arka zdobędzie z Jagą, Legią i Lechią 7 pkt...
Ostatnio edytowane przez rokfor : 13.03.2018 o godz. 12:29.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 13.03.2018, 20:17
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Po 27 kolejce (jakoś nie wierzę, że Arka straci punkty przy prowadzeniu 3:0 do przerwy).

5. WPłock - 42
6. Korona - 40
7. Wisła - 40
8. Zagłębie - 38
9. Arka - 37
10. Craxa - 35

Najbliższe mecze:
Piast-Zagłębie
Jaga-Arka
Korona-Górnik
Craxa-Sandecja
Śląsk-WPłock
Legia-Wisła

Niestety ta kolejka była dla nas "taka sobie". Zagłębie sensacyjnie zremisowało w Zabrzu, Craxa ograła Pogoń. Wygląda, że Craxa może osiągnąć 44 punkty i trzeba zrobić wszytko, by przed ostatnim meczem - Craxa-Zagłębie być na co najmniej 7 miejscu.
I przez następne 3 kolejki wolę brzydkie zwycięstwa jak ze Śląskiem, niż piękne 30 minut i wtopa jak z Jagiellonią.
Być może wpi...l jaki dostała Jaga w Poznaniu ustawi ich do pionu, bo potrzebujemy dwóch zwycięstwa Jagi (z Arką i Zagłębiem).

Jest dość duża szansa, że Piast w "derbach Śląska" postawi się Zagłębiu skoro postawił się Górnikowi.
Arka ma ciężki mecz w Białymstoku.
Jeśli żadna z tych dwóch drużyn nie wygra to nadal mamy 7 miejsce, niezależnie od wyniku meczu w Warszawe.

Kalendarz:
WPłock: Śląsk(w), Piast(d), Jaga(w)
Korona: Górnik(d), Lechia(d), Śląsk(w)
Wisła K: Legia(w), Amica(d), Sandecja(w)
Zagłębie: Piast(w), Jaga(d), Craxa(w)
Arka: Jaga(w), Legia(d), Lechia(w)
Craxa: Sandecja(d), Termalica(w), Zagłębie(d)

W temacie pucharów, to do 4 Górnika tracimy 2 punkty (5 jeśli się skutecznie odwołają).
Moim zdaniemarka ma promil szans, a co do ZL to jeśliby w pt nie wygrali z PG to bardzo nas zbliży do celu (ostatni mecz pejsy-zl.
Musimy coś ugrać z amiką (najlepiej 3), a potem się zobaczy.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 13.03.2018, 23:03
Weszlaki obstawiają tabelę po rundzie 2:

4. Wisła Płock (48 punktów)
5. Górnik Zabrze (46, ewentualnie 49 po zwróceniu oczek za mecz z Piastem)
6. Korona Kielce (45)
7. Wisła Kraków (44)
8. Cracovia (42)
9. Zagłębie Lubin (40)
10. Arka Gdynia (38)

Ja bym się nie obraził.
http://weszlo.com/2018/03/13/ekstrak...mistrzowskiej/
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 13.03.2018, 23:08
Co do pucharów to ja dał bym sobie na wstrzymanie.Plus że nie spadniemy. Natomiast ósemka nie jest taka pewna.
3 punkty powinny ją dać ale też niekoniecznie.Szkoda by było gdyby meczem o być albo nie być miał być ten ostatni.
Plus że zagramy prawie jak u siebie(chyba że jakieś kary mamy, bo już się w tym nie łapie).
Arka raczej nam nie zagrozi, natomiast cyrankieviczówny bym nie lekceważył.

Może też tak być że jebniemy Legie, reszta meczów się ułoży w korzystny sposób i całe moje dywagacje można będzie skasować ale jednak boję się że o być albo nie być może zdecydować ostatni mecz.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 13.03.2018, 23:19
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Co do pucharów to ja dał bym sobie na wstrzymanie.Plus że nie spadniemy. Natomiast ósemka nie jest taka pewna.
3 punkty powinny ją dać ale też niekoniecznie.Szkoda by było gdyby meczem o być albo nie być miał być ten ostatni.
Plus że zagramy prawie jak u siebie(chyba że jakieś kary mamy, bo już się w tym nie łapie).
Arka raczej nam nie zagrozi, natomiast cyrankieviczówny bym nie lekceważył.

Może też tak być że jebniemy Legie, reszta meczów się ułoży w korzystny sposób i całe moje dywagacje można będzie skasować ale jednak boję się że o być albo nie być może zdecydować ostatni mecz.
Raczej wszyscy obstawiają, że w ostatniej kolejce musimy wygrać.
W Warszawie będzie znów koło -10, a poza tym niewiele drużyn tam wygrywa.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.03.2018, 08:58
@pepe72
L-ce na mrozie też słabo szło, więc zapowiada się ciekawie
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 14.03.2018, 09:02
nie wygraliśmy tam 8 lat, jak nie teraz, to niby kiedy?
każda seria się kiedyś kończy i L też musi u siebie przegrać (choć ostatnio przegrała z Jagą)

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.03.2018, 10:51
Przy sprawdzeniu się typów Weszło, gralibyśmy u siebie z Legią/Jagiellonią, Lechem i Cracovią. Byłoby super.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 14.03.2018, 11:19
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Zrobię symulację wieczorem czy przy 40 punktach da się spaść zakładając, że przedostatnia drużyna ma 25-26 punktów. Jest to na pewno trudne.
Odpowiem tutaj, bo to zdecydowanie właściwszy temat. Na piechotę za dużo liczenia, a programowo obawiam się (na podstawie doświadczeń), że przy tej ilości spotkań wcześniej zacznie się następna kolejka, niż mój komputer to policzy. Ale tak na oko obstawiam, że po pierwsze musiałby się wyłonić drugi murowany kandydat do spadku, który przegra wszystko (ale z nami wygra!), a spotkania pozostałych zainteresowanych nie mogłyby kończyć się remisami i zespoły te musiałyby w miarę "sprawiedliwie" dzielić się tymi wygranymi (czyli częściej musiałyby wygrywać te zespoły, które są teraz niżej w tabeli). Czysta abstrakcja.

A przecież pomijamy największą abstrakcję, czyli to, że musielibyśmy nagle zacząć seryjnie przegrywać z zespołami, które dotąd regularnie laliśmy. W innym temacie już pisałem: 34 i 6, czyli nasze punkty zdobyte na zespołach 9-16 i 1-8.
Ostatnio edytowane przez Adasss : 14.03.2018 o godz. 11:45.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 14.03.2018, 11:34
Polska liga jest tak dziwna, że ja zakładam w trzech meczach 4 punkty..
Ale wcale się nie zdziwię jeżeli zdobędziemy 6-7 punktów
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 14.03.2018, 11:43
Z Sandecją 3 punkty to nasz obowiązek, z Lechem u siebie to nic niemożliwego, z Legią można powalczyć, ale pewnie tam przegramy. Na moje oko 6 pkt.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 14.03.2018, 12:30
A ja proponuję ankietę czy 43 punkty wystarczy do zajęcia miejsca nr 8 po 30 kolejkach
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 14.03.2018, 12:37
Ja proponuje sie napic. Bedzie co ma byc.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 14.03.2018, 15:12
Po powyższej konkluzji, dotyczącej zdobytych przez nas punktów z dołem i górą tabeli, nabrałem pewnych podejrzeń, które postanowiłem sprawdzić. Poniżej tabelki uszeregowane wg średniej zdobytych punków z zespołami 1-8:

1. Jagiellonia Białystok 2,17
2. Górnik Zabrze 1,67
3. Legia Warszawa 1,46
4. Wisła Płock 1,46
5. Lech Poznań 1,33
6. Zagłębie Lubin 1,31
7. Arka Gdynia 1,29
8. Korona Kielce 1,23
9. Lechia Gdańsk 1,14
10. Śląsk Wrocław 1,07
11. Piast Gliwice 0,93
12. Cracovia 0,87
13. Sandecja Nowy Sącz 0,57
14. Pogoń Szczecin 0,53
15. Wisła Kraków 0,50
16. Bruk-Bet Termalica Nieciecza 0,38

i 9-16:

1. Legia Warszawa 2,29
2. Wisła Kraków 2,27
3. Lech Poznań 2,00
4. Cracovia 1,83
5. Bruk-Bet Termalica Nieciecza 1,73
6. Korona Kielce 1,71
7. Jagiellonia Białystok 1,67
8. Wisła Płock 1,64
9. Zagłębie Lubin 1,50
10. Górnik Zabrze 1,47
11. Arka Gdynia 1,46
12. Pogoń Szczecin 1,42
13. Piast Gliwice 1,15
14. Sandecja Nowy Sącz 1,15
15. Śląsk Wrocław 1,08
16. Lechia Gdańsk 0,92
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 14.03.2018, 18:01
Obstawiam, że i w tym sezonie będą nas bili w górnej ósemce.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 14.03.2018, 19:51
A ja nie obstawiam z dwóch powodów:
1) najpierw to musimy się w tej 8 znaleźć
2) dla Korony, Płocka, Lubina czy Arki (sąsiadki nie obstawiam w awansie, bo może się równie dobrze okazać, że dostaną od NIecieczy, zremisują z Sandecją i mecz z Zagłębiem będzie o nic...) awans do ósemki jest maksimum, Lubin, Korona czy Górnik zdecydowanie obniżyły loty i nie widać szans wielkiej zmiany w ich grze.... Co do Korony to podejrzewam, że dobrze przepracowana zima z Bartoszkiem rok temu procentowała, zima z Lettierim jak na razie nie daje powodów do entuzjazmu, Arka - nastawiona jest na obronę PP - wejdzie do 8 - utrzymanie ma, Płock de facto jest chimeryczny, więc raczej nie wszyscy powinni nas lać ....
Jedyne czego szkoda to przegranych u siebie z Górnikiem, Płockiem i Lubinem - w tych meczach powinniśmy zdobyć minimum 7 punktów, a to dawałoby nam tylko 4 punkty straty do liderów.....NIestety....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 14.03.2018, 21:00
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
...
Jedyne czego szkoda to przegranych u siebie z Górnikiem, Płockiem i Lubinem - w tych meczach powinniśmy zdobyć minimum 7 punktów, a to dawałoby nam tylko 4 punkty straty do liderów.....NIestety....
Ale na jakiej zasadzie powinniśmy? Byliśmy w tych spotkaniach wyraźnie lepsi i tylko jakimś jakimś cudem ich nie wygraliśmy?
Jedyne wygrane spotkanie z 12 już rozegranych z zespołami z pozycji 1-8 to to w Płocku, i to wygrane dość szczęśliwie, po golu w 90 minucie. Zamiast opowiadać sobie jakieś bajeczki o spotkaniach, które niby "powinniśmy byli wygrać, góra zremisować", a przegraliśmy, to wypadałoby usiąść i zastanowić się skąd się to bierze, że zespół który tak dobrze radzi sobie w tym sezonie z zespołami z pozycji 9-16 z górą tabeli spisuje się tak fatalnie.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.03.2018, 22:36
Adasss napisał(a):Wyświetl post
Po powyższej konkluzji, dotyczącej zdobytych przez nas punktów z dołem i górą tabeli, nabrałem pewnych podejrzeń, które postanowiłem sprawdzić. Poniżej tabelki uszeregowane wg średniej zdobytych punków z zespołami 1-8:

i 9-16:
Oczywiście tabela nic nie mówi.
Bo na przykład Lech, Jagiellonia, Górnik, a więc top tegorocznej ligi gorzej radzi sobie z drużynami 9-16 niż Wisła.
Czego to dowodzi?
Niczego.

Podobnie jak i całe zestawienie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 14.03.2018, 23:04
@FraMat: ale to wciąż są wyniki albo powyżej średniej ligowej, albo jej bliskie. Tymczasem my mamy kompletnie skrajne wyniki, a to już jest taki stan, który u dobrego statystyka powoduje zapalenie się czerwonej lampki, mówiącej, że jest to coś czemu warto się lepiej przyjrzeć.

Jak już jesteśmy przy Górniku to weźmy Angulo i porównajmy go z Carlitosem pod względem bramek zdobytych z góra i z dołem tabeli:
góra dół
Angulo 14-5
Carlitos 5-14

Dalej uważasz, że nie ma tu nic wartego zastanowienia?
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 14.03.2018, 23:18
Gdyby grali ciągle ci sami zawodnicy to pomyślałbym, że problem jest gdzieś z psychiką/ presją.. Bo zauważam pewną prawidłowość. Jakbyśmy dobrze nie grali w danym momencie, to jesli przychodzi ważny mecz- szczególnie u siebie, to piłkarze grają jak z pełnymi majtami.

Pamiętna przegrana górna 8 po remisie z Zagłębiem
Mecze przy pełnych trybunach z zeszłego sezonu z Legią i Lechem.. Do tego te cudem uratowane derby przez Carlitosa. I niewazne czy trenerem był Wdowczyk czy Ramirez - był jakiś kłopot mentalny.
Zresztą mecz z rezerwowym Śląskiem u siebie też był na małym musiku i wyglądał tragicznie.

Trzeba zrobić wszystko, zeby spotkanie z Sandecją w ostatniej kolejce, nie było na musiku..
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 15.03.2018, 16:33
@pomeran:
sprawdziłem jak to wyglądało w kilku poprzednich sezonach i było jednak dużo lepiej.
Nawet wiosną, już z Kiko i pomimo fatalnej serii w rundzie finałowej (w tym przekrętu w Kielcach), zebraliśmy 14 punktów w 12 spotkaniach z zespołami z górnej połówki.
No cóż, jak to mówią - statystyki w sporcie są po to, by je zmieniać, więc życzmy tego naszym zawodnikom.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 15.03.2018, 17:10
Najwazniejsze jest to, zeby sie w 30. kolejce nie minac z zydami na schodach.

Chociaz wiele wskazuje ze mijanka nastapi juz w 29. kolejce :/
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 15.03.2018, 19:48
Bardziej powinniśmy patrzeć na wyniki Zagłębia i Arki. Bo choć byłoby miło, jakby pogubiła punkty, to dużo większe szanse są na to w przypadku tych dwóch pozostałych.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 15.03.2018, 21:34
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście tabela nic nie mówi.
Bo na przykład Lech, Jagiellonia, Górnik, a więc top tegorocznej ligi gorzej radzi sobie z drużynami 9-16 niż Wisła.
Czego to dowodzi?
Niczego.

Podobnie jak i całe zestawienie.
Jak dla mnie te tabelki plus mecze Wisły, które oglądam mówią bardzo wiele o naszym aktualnym potencjale.
Jest on w granicach miejsca, które zajmujemy, mamy świetnego Carlitosa, potencjalnie dobrego Sadloka, kilku średniaków i 3-4 zazwyczaj słabych kopaczy w wyjściowej jedenastce.
Ale oczywiście bardzo chętnie przyznam za półtora miesiąca, że się myliłem pisząc to co powyżej. Oby tak było...
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 16.03.2018, 19:00
Adasss napisał(a):Wyświetl post
Odpowiem tutaj, bo to zdecydowanie właściwszy temat. Na piechotę za dużo liczenia, a programowo obawiam się (na podstawie doświadczeń), że przy tej ilości spotkań wcześniej zacznie się następna kolejka, niż mój komputer to policzy. Ale tak na oko obstawiam, że po pierwsze musiałby się wyłonić drugi murowany kandydat do spadku, który przegra wszystko (ale z nami wygra!), a spotkania pozostałych zainteresowanych nie mogłyby kończyć się remisami i zespoły te musiałyby w miarę "sprawiedliwie" dzielić się tymi wygranymi (czyli częściej musiałyby wygrywać te zespoły, które są teraz niżej w tabeli). Czysta abstrakcja.

A przecież pomijamy największą abstrakcję, czyli to, że musielibyśmy nagle zacząć seryjnie przegrywać z zespołami, które dotąd regularnie laliśmy. W innym temacie już pisałem: 34 i 6, czyli nasze punkty zdobyte na zespołach 9-16 i 1-8.
Teoretycznie da się, przy dzisiejszym (przed pierwszym meczem) układzie punktów zespołów 10-16, by zespół nr 9 z 40 punktami spadł z ligi. Czyli powtórka z Podbeskidzia jest (teoretycznie) możliwa.

Tu jest jeden z przykładów:

Kod:
		31	32	33	34	35	36	37	
9	40	0	0	0	0	0	0	0	40
10	37	0	0	0	0	3	3	0	43
11	29	3	3	0	3	0	0	3	41
12	29	0	0	3	3	3	0	3	41
13	27	3	3	3	3	0	3	0	42
14	25	3	3	3	0	3	3	1	41
15	25	3	0	3	3	1	3	3	41
16	23	0	3	0	0	1	0	1	28
Pierwsza kolumna - miejsce po 30 kolejce. Druga kolumna to ilość punktów po 30 kolejce. Ostatnia kolumna to ilość punktów po 37 kolejce. Pierwszy wiersz to numer kolejki.
0 - zespół przegrał mecz, 1 - remis, 3 - zespół wygrał mecz.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 16.03.2018 o godz. 19:04.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 16.03.2018, 20:18
Czyli tak jak pisałem, niemal wszystkie mecze kończone czyjąś wygraną i totalna spółdzielnia 6 zespołów, a właściwie 7, bo ten siódmy też by nie mógł się wyłamywać i wszystko się da. Dawne "niedziele cudów" przy tym to byłby pikuś

To, co byłoby ciekawsze do policzenia, to to, czy istnieją mniej fantastyczne kombinacje wyników i jak się ma ilość takich kombinacji do wszystkich możliwych ... ale do policzenia tego to w tym momencie sezonu potrzeba by czegoś zdecydowanie mocniejszego obliczeniowego niż mój komputer. ;-)

P.S. byłbym zapomniał, po meczu Piasta z Zagłębiem mocno rosną nasze szanse na to, że przed ostatnią kolejką, niezależnie od naszych wyników z dwoma rywalami na L i tak wszystko będzie w naszych nogach. Bo już wiadomo na 100%, że z pary Zagłębie-sąsiadka, przy naszych 3 punktach w ostatnim meczu, wyprzedzić będzie mógł nas najwyżej jeden zespół.
Ostatnio edytowane przez Adasss : 16.03.2018 o godz. 21:13.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów