The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.03.2018, 20:21
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Kłócicie się jak dzieci w piaskownicy, a tutaj nawet Guardiola by nie pomógł! ...
Fakt, atak się nam zaciął.
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 05.03.2018, 20:25
Żenujące są te komentarze.

Oglądacie w ogóle jeszcze mecze Wisły?

Z tej mąki będzie chleb.
Tylko potrzeba czasu, zaufania i wzmocnień w lecie.
Staramy się rozgrywać piłkę po ziemi, gra jest poukładana, brakuje punktów.
One przyjdą.

Legia u siebie nie istniała z Jagą, a Wisła potrafiła długimi momentami ją zdominować na jej własnym boisku.
Mecz z Koroną bardzo dobry, tam również zabrakło wykończenia.
Pomijając fakt, ze obrona się posypała.

Lodu, ludzie. Lodu.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.03.2018, 20:28
Carillo ma problem bo najlepszy pilkarz ktory w poprzedniej rundzie robil cala gre w ofensywie calkowicie utracil formę. Bez dobrej gry Carlitosa chyba mozna zapomniec o 8mce:/
..
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.03.2018, 20:33
Przypomina mi to sytuacje z Hajduka jak sprzedali mu najlepszego zawodnika i przyszły słabsze wyniki.
Gołym okiem widać, że to trener pod dobry skład. W Videotonie i Hajduku był w mocnych na swoją ligę drużynach. Wisła w obecnym składzie jest średniakiem. Wszystko zależy od okienka w lecie.

To raczej nie jest trener, który będzie rozwijał graczy jakos bardzo, ale jest w stanie zapewnić regularność w wygrywaniu przy dobrym jakościowo zespole.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 05.03.2018, 20:41
Kiko miał swoich graczy, którzy walczyli DO KOŃCA, robili atmosferę w drużynie i wyniki na farcie. Carrillo ma Mitrovica z który jest po prostu słaby żeby nie powiedzieć chvjowy.
Szczęście sprzyja lepszym - My raz byliśmy lepsi za czasów Carrillo.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 05.03.2018, 21:25
Wszystko sprowadza się do tego, że gdyby Carlitos walnąłby te patelnie, które miał, to nikt nie wyliczałby średniej punktów Carrillo. Trener już nie ma wpływu na to, czy napastnik w świetnej sytuacji trafi w bramkę czy nie.
Generalnie potwierdziło się to, o czym była mowa przed meczem - Novikovasa i Frankowskiego będzie bardzo trudno upilnować. Frankowski strzelił gola, a Novikovas powinien mieć asystę. Poza tym Jaga nie miała za bardzo okazji, w pierwszej połowie w ogóle byli słabsi od nas. Przypomnę tylko, bo już to dziś pisałem, graliśmy w mega eksperymentalnym ustawieniu w obronie.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.03.2018, 21:30
Carillo musi pracować i w miarę możliwości powinien dostać lepszych grajków.
Ale jednej rzeczy nie rozumiem - co do cholery miała oznaczać dzisiejsza zmiana Brożka?!
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 05.03.2018, 22:43
Zaznaczam, że średnia punktów Carillo z Jagiellonią to 0. Jak było za Kiko galatico?

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.03.2018, 00:20
nesta napisał(a):Wyświetl post
Przypomina mi to sytuacje z Hajduka jak sprzedali mu najlepszego zawodnika i przyszły słabsze wyniki.
Gołym okiem widać, że to trener pod dobry skład. W Videotonie i Hajduku był w mocnych na swoją ligę drużynach. Wisła w obecnym składzie jest średniakiem. Wszystko zależy od okienka w lecie.

To raczej nie jest trener, który będzie rozwijał graczy jakos bardzo, ale jest w stanie zapewnić regularność w wygrywaniu przy dobrym jakościowo zespole.
Bez urazy, ale co to znaczy: dobry trener, tylko zespół zły? W głowie mi się to nie mieści.

Albo trener potrzebuje czasu, aby z zespołem coś wypracować, albo nie potrzebuje i z góry wiemy, że nie potrafi pracować z obecnym i podobnym składem, bo jest na to za słaby. Ale w takim razie po co by go zatrudniano?

Nie akceptuję tekstów: świetny trener, kupmy mu jeszcze cały nowy skład, to będzie miał wyniki. Niech on się lepiej weźmie do pracy, ustawia tych naszych orłów i może dostosuje trochę tę swoją wizję do potencjału. Mógłby też odstawić tego Mitrovica, bo to się patrzeć nie da.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 06.03.2018, 07:31
Mitrović 2/3 piłki po których powinna być przynajmniej jedna bramka. Cywka i Boguski to raczej parodyści, Rafała zasadniczo można już nie wstawiać do końca sezonu, bo zagrał w środę dobry mecz, to już więcej się to nie powtórzy. Cywka może jeszcze dać radę (chociaż nie bardzo w to wierzę). niefortunna kontuzja Wasyla i odtąd zaczął się problem. poza tym sędzia mógł wyrzucić 1 zawodnika Jagi (jeśli się nie mylę za 2 żółte - łokieć w LLoncha). Carlitos zgubił formę i to jest największy problem, co do samej gry, to pierwsza połowa była w miarę dobra, druga po 10 minutach już była zła... wierzę, że będzie lepiej a wy nie przypalajcie się tak jak wygramy ze Śląskiem to co będzie pianie, że jest ok?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 06.03.2018, 08:45
czaro napisał(a):Wyświetl post
Bez urazy, ale co to znaczy: dobry trener, tylko zespół zły? W głowie mi się to nie mieści.

Albo trener potrzebuje czasu, aby z zespołem coś wypracować, albo nie potrzebuje i z góry wiemy, że nie potrafi pracować z obecnym i podobnym składem, bo jest na to za słaby. Ale w takim razie po co by go zatrudniano?

Nie akceptuję tekstów: świetny trener, kupmy mu jeszcze cały nowy skład, to będzie miał wyniki. Niech on się lepiej weźmie do pracy, ustawia tych naszych orłów i może dostosuje trochę tę swoją wizję do potencjału. Mógłby też odstawić tego Mitrovica, bo to się patrzeć nie da.
Przeciez dostosowal swoja wizje do potencjalu. Jaki Ty widzisz potencjal w tych grajkach? Na zdobycie mistrzostwa? Na puchary? Otworzcie oczy w koncu. Jakakolwiek gra w pucharach to predzej bedzie wypadek przy pracy. Dokladnie tak samo jak za Kiko. Kiko dano rok na jakikolwiek postep. Skonczylo sie regresem Jak bedzie z Carrillo, zobaczymy.
Sieroty po Cupiale.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.03.2018, 10:05
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Przeciez dostosowal swoja wizje do potencjalu. Jaki Ty widzisz potencjal w tych grajkach? Na zdobycie mistrzostwa? Na puchary? Otworzcie oczy w koncu. Jakakolwiek gra w pucharach to predzej bedzie wypadek przy pracy. Dokladnie tak samo jak za Kiko. Kiko dano rok na jakikolwiek postep. Skonczylo sie regresem Jak bedzie z Carrillo, zobaczymy.
Sieroty po Cupiale.
Nie tak dawno temu, bo w styczniu aktualny trener opowiadał, że przeanalizował potencjał drużyny i jest w pełni usatysfakcjonowany. Zapowiadał szumnie walkę nawet o puchary, a tu ciągle ma problem żeby klepnąć to minimum czyli "8".
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 06.03.2018, 10:29
Cytat:
Nie tak dawno temu, bo w styczniu aktualny trener opowiadał, że przeanalizował potencjał drużyny i jest w pełni usatysfakcjonowany. Zapowiadał szumnie walkę nawet o puchary, a tu ciągle ma problem żeby klepnąć to minimum czyli "8".
A przecież mógł na początek swojej kariery powiedzieć, że piłkarze słabi i z zaległościami finansowymi oraz taktycznymi, klub zadłużony i bez kasy na transfery, a o pierwszą ósemkę trzeba będzie się modlić. Miałby wtedy łatwiej.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 06.03.2018, 10:52
Bierzmy pod uwage, ze defensywa w postaci Palcic-Wasyl-Bartkowski-Arsenic nie wrozyla dobrze, a po 10 minutach mielismy juz pelny eksperyment w postaci Palcic - Valez - Bartkowski - Cywka.

Powyzsze z liderem E-klasy ktory jest w gazie i na wyjezdzie.

Gra nie byla zla, byly sytuacje ale wykonczenie to jakas porazka.

Carlitos - tutaj naprawde przydalo by sie krotki lawkowanie tylko Kolar I Balaniuk nic lepszego nie dadza.
Imaz - no to jak sie zatrzymal zerkajac na sedziego czy spalony, ludzie...
Bogus - dno dna, 8 km przebiegniete Cuesta 5....
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.03.2018, 11:04
Ale Ty wiesz, ze Bartkowski wczoraj nie gral?...
Zdaje sobie sprawe ze na pewno przesadzam ale
jak patrze na to wczorajsza druga sytuacje Carlitosa, na ilosc traconych pilek, na to jak pudlowal z Korona
To sie zastanawiam czy mu jakis manager nie nagadal ze ma odpuscic, to latwiej bedzie mu znalezc klub latem bo Wisla bedzie mniej wolac za transfer
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 06.03.2018 o godz. 11:08.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 06.03.2018, 12:46
nie no myślałem że himalaje głupoty osiągneli forumowicze zwalniający Kiko , ale to co tu sie odwala , to jednak przy tym kosmos , tak zwolnijmy Carillo , bo przegrał z liderem na wyjeździe (i to po dobrym meczu)

jaja !

ten mecz pokazał , że Joan umie dobrze reagować na problemy kadrowe, zwróćmy uwagę że CAŁA linia obronna została wymieniona (ok, był Arsenić ale do tej pory grał na innej pozycji)

poza tym mieliśmy sporo szans bramkowych

Mitrović puszczał genialne prostopadłe piłki , tylko wczoraj mógł miec 4-5 asyst (a powinien conajmniej 2, nie jego wina że Carlitos zrównał sie skutecznością z Boguskim)

doprawdy wyluzujcie

(i pisałem to Ja - przeciwnik zwalniania Ramireza)
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 06.03.2018, 12:50
Moi drodzy, problemem jest jakość poszczególnych piłkarzy rzutujących na wyniki zespołu, a nie trener. Wystarczy spojrzeć na takiego Cywkę - na to jak źle kryje, podaje, ustawia się, operuje piłką - jak mało daje dobrego zespołowi i jak niewiele potrafi - by od razu zrozumieć, dlaczego drużyna z takimi zawodnikami w składzie po prostu nie ma prawa grać na miarę naszych pragnień i oczekiwań. To naprawdę bardzo proste.
Ostatnio edytowane przez Markus : 06.03.2018 o godz. 12:53.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 06.03.2018, 12:55
MaLk napisał(a):Wyświetl post
A przecież mógł na początek swojej kariery powiedzieć, że piłkarze słabi i z zaległościami finansowymi oraz taktycznymi, klub zadłużony i bez kasy na transfery, a o pierwszą ósemkę trzeba będzie się modlić. Miałby wtedy łatwiej.
Wtedy by nie dostal pracy. A jesc cos musi
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 06.03.2018, 20:49
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Sieroty po Cupiale.
Nie zrozumiałeś tego, co chciałem powiedzieć i do tego opatrzyłeś swój komentarz etykietą, którą pożyczyłeś od innych, bo ładnie brzmi. Piszę z przerwami tyle lat, nie rzucam się i wydaje mi się też, że nie klepię bez ładu i składu. Proszę trochę kredytu zaufania, trochę dobrych intencji - lepiej nam się będzie rozmawiało.

Ja nie pisałem, że oczekuję samych zwycięstw, "gry na miarę pragnień". Ja pisałem, że odrzucam rozumowanie "świetny trener, ale nie będzie miał wyników bez świetnego składu". Ja właśnie wychodzę z założenia, że mamy skład jaki mamy, lepszego przez dłuższy czas mieć nie będziemy, trzeba pracować z tym, co jest. Mistrzostwa nie zdobędziemy, ale nie oznacza to, że mamy dostawać od każdego w papę. I tak, naszym problemem nie jest trener (a przynajmniej na tę chwilę nie możemy jeszcze tego stwierdzić).
Ostatnio edytowane przez czaro : 06.03.2018 o godz. 20:51.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 06.03.2018, 21:52
Etykieta jest adekwatna, ponadczasowa i fantastyczna. Nie konkretnie w odniesieniu do Ciebie ale ogolnie jest
Rozumowanie "swietny trener, ale nie bedzie mial wynikow bez siwetnego skladu" samo w sobie jest paradoksalne lekko, gdyz jakby mial byc takim swietnym trenerem to i z tym skladem wciagnalby lige nosem. Poki co od kazdego w pape nie dostajemy na szczescie.
Co do skladu, to tez ciezko stwierdzic. W przerwie letniej calkiem mozliwe, ze znowu nastapi "przewietrzenie" szatni i dolacza do niego nowe twarze. Ja osobiscie Carrillo daje duuuuzy kredyt zaufania. W sumie jak Kiko. Oby tylko nie skonczylo sie podobnie.
Odpowiedz cytując
Adrio
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2010

Stary 08.03.2018, 08:53
Ten temat robi się coraz bardziej śmieszny... Widzę, że nawet już czepianie jest trenera, że na początku przyszedł i powiedział, że walczymy o puchary... a co ....a miał być Smudą i powiedzieć że walczymy o SPADEK?
Carillo już kilka miesięcy wcześniej obserwował zespół i wiedział z jakimi ludźmi czytaj piłkarzami do czynienia i do jakiej ligi przychodzi, wiedział na co stać drużynę i jaki ma potencjał.

Meczu z jaga nie oglądałem bo akurat cały dzień z zona w szpitalu spędziłem bo rodził się mój pierworodny ale poprzednie mecze za Carillo wyglądały ok, stwarzaliśmy sytuacje, dominowaliśmy na boisku, graliśmy piłka i mieliśmy pomysł na rozegranie. Brakuje tylko skuteczności, brakuje pewności siebie u Carlitosa.
Wiadomo, że każdy widzi i ocenia piłkarzy inaczej ale to trener ma całą grupę codzienni przed oczami na treningach i to on widzi jak kto się prezentuje i to on podejmuje wybory które na ten moment sa najlepsze.
Według mnie jest jakiś potencjał w tych piłkarzach tylko brakuje kilku ogniw do tej układanki. Naszym celem jest górna 8 i myślę, że spokojnie ten cel zrealizujemy. I poraz kolejny uważam, że potrzeba u nas stabilizacji i czasu a wtedy wyniki przyjdą bo na tą chwile nie odbiegamy od innych drużyn w ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 08.03.2018, 10:30
Cytat:
ale poprzednie mecze za Carillo wyglądały ok, stwarzaliśmy sytuacje, dominowaliśmy na boisku, graliśmy piłka i mieliśmy pomysł na rozegranie. Brakuje tylko skuteczności, brakuje pewności siebie u Carlitosa.
No w Gliwicach i Gdańsku to raczej tak nie było...
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 08.03.2018, 10:32
Adrio napisał(a):Wyświetl post
cały dzień z zona w szpitalu spędziłem bo rodził się mój pierworodny
Gratulacje i wszystkiego dobrego!!!!
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 08.03.2018, 23:07
Planc jak tylko widzę Twojego avatara to śmiać mi sie chce na wspomnienie jak większość tutaj wierzyła w świetlana przyszłość a la Stechert.....
Zobaczmy co zrobi Bragiel......
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 08.03.2018, 23:58
Ja bym go z 10zl po browara nie wysłał.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 09.03.2018, 00:17
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Planc jak tylko widzę Twojego avatara to śmiać mi sie chce na wspomnienie jak większość tutaj wierzyła w świetlana przyszłość a la Stechert.....
Zobaczmy co zrobi Bragiel......
Ja myślę, że nic nie zrobi. Tzn. pewnie kupi tych 15 i posiedzi w Krakowie z miesiąc, potem będzie wracał na mecz-dwa w sezonie przez kilka lat, a na koniec odsprzeda te akcje po niższej cenie nowemu właścicielowi, albo nawet i TS. Nawet, gdyby wpadł tu i zaczął w szale proponować reorganizację wszystkiego, to zaraz mu wytłumaczą, że w Polsce obowiązuje KSH i do tego regulacje PZPN, a poza tym to nie ma środków w klubie. Tak podejrzewam, ale daj Boże, niech nam tu złote góry zwiezie.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 09.03.2018, 19:00
czaro napisał(a):Wyświetl post
Nawet, gdyby wpadł tu i zaczął w szale proponować reorganizację wszystkiego, to zaraz mu wytłumaczą, że w Polsce obowiązuje KSH i do tego regulacje PZPN, a poza tym to nie ma środków w klubie. Tak podejrzewam, ale daj Boże, niech nam tu złote góry zwiezie.
Nie no, nie róbmy z faceta jakiegoś nieogarniętego i oderwanego od rzeczywistości ufoludka. O tym, że istnieje KSH zapewne doskonale sobie zdaje sprawę, skoro od połowy 2015 roku zasiada w radzie nadzorczej spółki publicznej. Nie wspominając już o tym, że jednak "jakieś" projekty quasi-joint-venture w Polsce i Europie pilotował.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 09.03.2018, 21:26
Q...a czy to tak ciężko dać Głowackiego na środek obrony za Valeza ,a za Cywke Lioncha/Valeza?I nie pisze bo jestem "za zwolnieniem trenera",graja dużo lepszą piłke niz za Kiko,ale pewnych decyzji po prostu nie jestem w stanie zrozumieć.Czy to przez postawe "to ja jestem tu trenerem i tak ma byc" ?
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.03.2018, 22:39
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Q...a czy to tak ciężko dać Głowackiego na środek obrony za Valeza ,a za Cywke Lioncha/Valeza?I nie pisze bo jestem "za zwolnieniem trenera",graja dużo lepszą piłke niz za Kiko,ale pewnych decyzji po prostu nie jestem w stanie zrozumieć.Czy to przez postawe "to ja jestem tu trenerem i tak ma byc" ?
Widzisz, dlateo to Ty siedzisz za kompem i możesz pleść bzdury do woli, a Carillo jest trenerem
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.03.2018, 22:43
To trener widzi codziennie piłkarzy na treningu i to on decyduje kto gra zapewne w meczu z Legią Zoran-Głowacki
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów