|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Karherop
Pełna zgoda ze Velez to nie jest idealny SO i bardziej mi pasuje w pomocy. Natomiast padła teza ze na SO jest za niski i Bartkowski pod tym względem lepszy. Jako ze nie mam w głowie wzrostu wszystkich zawodników to sprawdziłem to w google i chyba nie o wzrost tutaj chodzi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
ale prawdziwe
![]() bije pokłony a wgl: Cała Polska... !!!
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 08.03.2018 o godz. 23:10.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Dobra,to ja też
Buchalik- Palcić, Głowacki, Arsenić, Sadlok - Mitrović, Brlek, Llonch - Imaz, Carlitos, Wojtkowski Ale Carillo wystawi pewnie tak: Cuesta- Palcić, Bartkowski, Arsenić, Sadlok - Mitrović, Cywka, Llonch - Imaz, Carlitos, Boguski |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Poza tym, @TonyWislak jedno pytanie: skoro Swiatko jest taki słaby to po co on jezdzi wszędzie z pierwsza drużyna? Na wycieczki czy po to by grac? Jak nie jest perspektywicznym graczem to nie powinno go być w kadrze 1 zespołu. Podobnie innych młodych zawodników. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Dlaczego Głowacki ława?
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Bez Małego na Śląsk. Kadra na dziś (z twittera ZWE)
Buchalik, Cuesta. Sadlok, Arsenič, Velez, Głowacki, Palicič, Bartkowski. Llonch, Wojtkowski, Brlek, Hailovič, Imaz, Cywka, Mitrovič, Boguski Carlos Lopez, Brożek. jak slabi musza byc Kolar i Balaniuk skoro nie ma dla nich miejsca w 18stce meczowej a jest Pawel Brozek, ktory nie tak dawno wrocil po kontuzji a nie jest juz tym samym Pawlem co kiedys, Carillo chce miec doswiadczenie na lawce ale doswiadczeniem nie da sie wygrywac
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 09.03.2018 o godz. 10:12.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2018
Offline |
|
|
Stawianie na Brożka i Boguskiego to jest naprawdę jakiś jawny sabotaż ze strony trenera...w tym nie ma ŻADNEGO sensu. Są w fatalnej formie, zagrają jeden dobry mecz na 5 (jak dobrze pójdzie), są już starzy i pograją góra parę miesięcy w tym klubie. Naprawdę, czemu raz nie dać szansy Kolarowi czy Balanyukowi od początku (nie liczę tej żenady którą odwalił Ramirez w Kielcach). Jeden raz, przecież mają normalny kontrakt w tym klubie jak inni, nawet jeśli prezentują się gorzej od Boguskiego/Brożka (tak się da?) to czemu ich nie sprawdzić w meczu, ehhhh, zaczyna mnie to denerwować. Skład oczywiście taki jak napisał blanco, bo to oczywiste, że jest wielki sens opierać się na 34 letnim Boguskim bez formy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Niestawienie na Kostala też było sabotażem parę miesięcy temu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Z Kostalem to kibiców a pozniej zarzad troche ponioslo po meczu z rezerwami Rakowa.Mnie ciekawi jacy ujowi musza byc ten Balaniuk z Kolarem jak za nich w kadrze Pawel co nie przeszedl okresu przygotowawczego.No i ciekawe co z Malym bo chyba to nie kontuzja.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Brak Malego to akurat spowodowane jego dyspozycja, jest w slabej formie i sie nie lapie, ostatnio mu sie udalo bo sie miejsce zwolnilo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Dziwne strasznie z tym Bałaniuniem i Kolarem, chociaż jeden powinien być na ławce. Ja wiem, że nic nie pokazują, ale nie dostali jeszcze tyle szans co Brożek w tym sezonie, a przy całym szacunku dla Pawła to te dwie asysty z żydami były raczej maksem na co go stać w tym sezonie. Ponadto oni mają kontrakty do 2019. Przecież przez te wszystkie lata przez Wisłe przewinęło się wielu nieudolnych napastników z Sikorskim i Beto na czele, ale jednak dostali oni więcej szans niz wymieniona dwójka.
Osobna kwestią jest Kostal - dlaczego on do cholery nie zostął wypożyczony, skoro nie ma najmniejszych szans na grę?! I powtórze co pisałem na początku Brlek/Wojo za Cywke/Mitrovica. Żadnego defensywnego 4-3-3, mamy atakować, dominować i poniżać rywala. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
4-3-3 samo w sobie nie jest złym ustawieniem, ba, to w teorii jedna z bardziej ofensywnych formacji, ale nie jeśli gra się trzema defensywnymi pomocnikami
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O ile będzie chciał, bo moze stwierdzić, że jest mu dobrze i zostanie sobie kolejny roczek. Kontrakt do 2019
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
No, jeżeli Kolar z Bałaniukiem są w słabszej dyspozycji od styranego i poobijanego Brożka to słabo to wygląda.
Chyba że są jakieś pozasportowe przyczyny. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Mitro dzisiaj asysta.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przyśniła mi się porażka 0:1. Obudziłem się wkurzony.
![]()
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Myślę, że Wojtkowski w tej formacji może grać tego "fałszywego skrzydłowego", który tak naprawdę jest ofensywnym pomocnikiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Pojebane z Kolarem i Balanyukiem, Brożek nie wnosi kompletnie nic i już raczej nie wniesie, chyba, że kretyński pomysł z przedłużeniem kontraktu zostanie zrealizowany. Jeśli miałbym wybierać pomiędzy bezużytecznym 21 latkiem, a bezużytecznym 34 latkiem, to bez wahania postawiłbym na chłopaka, który w przyszłości może dać jakąś korzyść. U mnie duży - dla Carrillo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Tu chyba pełna zgoda.
Brożek chyba jednak już Wisły nie zbawi. Szacunek dla niego za wszystkie poprzednie lata, ale jego wejście w Białymstoku, kompletnie niczego nie dało. Tak śmieszna sytuacja: mecz leciał w Eurosporcie i tam wspomniano o zmianie kiedy wchodził Brożek, natomiast ostatnio oglądałem powtórkę meczu na nsport+ i tam pod koniec meczu w pewnym momencie jeden z komentatorów ze zdziwieniem stwierdza: O! chyba Wisłą przeprowadziła też zmianę, która mi umknęła, bo widzę, że Brożek jest na boisku. Na co drugi: no chyba tak, ale Brożek i tak gra niezauważenie (czy jakoś tak). To podsumowało udział Pawła w tym meczu. Na zakończenie wyściskał się z Pawełkiem i tym akcentem można podsumować jego obecność. Jednak to Carillo go desygnował do gry. Dlaczego? Czy ktoś inny oprócz trenera decyduje o składzie? |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
@FraMat
Co masz na myśli sugerująć, że ktoś inny decyduje o składzie drużyny? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Tylko pytam.
Może na przykład zarząd chce Brożka wystawiać za zasługi i zmusza do tego trenera? Tak, wiem, że brzmi niedorzecznie... ale po co Brożek wszedł w Białymstoku? Po co w ogóle tam pojechał? Przecież Bałaniuk czy Kolar przynajmniej by pobiegali po boisku przyciągając uwagę obrońców. A Brożek nie zrobił nic. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tyle, że sam Brożek od dość dawna nie wygląda na takiego, któremu gra w piłke sprawiałaby przyjemność. Nie sądze by sam jakoś strasznie zabiegał o grę, bo bliżej mu do kolejnej kontuzji, niz do bramki rywala. Jego należy wystawić w składzie w ostatnim meczu, zdjąć koło 60 minuty, owacja na stojąco, podziękowanie za wszystko i tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
A mnie się wydaje, że Brożek ma w kontrakcie wpisaną jakąś klauzurę dotyczącą rozegranych minut w sezonie. Chyba, że wszyscy usilnie chcą żeby jakimś cudem nastrzelał goli w gonił czołówkę w tabeli strzelców Wisła. Teraz przez długi czas miał kontuzję więc nie miał ich jak nabić. Wcale bym się nie zdziwił jak dzisiaj zacznie mecz w pierwszej jedenastce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Muszę przyznać, że ja obecności Brożka na boisku w ostatnim meczu nie potrafię sobie wytłumaczyć w ogóle. Żaden z powyższych domysłów kolegów, z całym szacunkiem dla nich - nie ma sensu. Zakładając oczywiście, że nasz obecny trener to względnie mądry facet.
Ostatnio edytowane przez Krotochwila : 09.03.2018 o godz. 18:42.
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Być może Carrillo liczy na mądrość Brożka?
Zwał jak zawał. Ale może liczy na jego zimną krew? Dostawienie nogi w odpowiednim momencie? Tak boiskowa dojrzałość.. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|