The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.02.2018, 20:01
Skończyła się era brzydkich zwycięstw. Powróciliśmy do pięknych remisów szkoda, że tym razem z drużynami z którymi mamy szanse wygrać. Cóż, to była jedna z ostatnich szans na 3pkt. w tym sezonie. W poniedziałek Jagiellonia wytrze nami podłogę, następnie na rozkładzie mamy Śląsk, Legię, Lecha i Sandecję. Optymistycznie zdobędziemy 6 pkt, realnie 4. Pytanie czy 41 pkt. wystarczy na strefę mistrzowską?
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.02.2018, 20:01
1. Mitrovic nadaje się co najwyżej do odśnieżania boiska. Perez przy nim to geniusz.
2. Sadlok się nam zepsuł.
3. Pomijając naszą grę - zostaliśmy okradzeni z bramki i tym samym prawdopodobnie z punktów. Palcić wchodził bokiem, zagrywał do Carlitosa który miał przed sobą pustaka. Liniowy dopatrzył się spalonego Palcicia...
4. Walczymy o ósemkę, skończmy pierd0lić o pucharach
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.02.2018, 20:02
Temu Carrilosowi ile dajecie? do konca sezonu doprowadzi zespol Kiedy to wszystko ucieklo..
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Llonch, Imaz znów klasa, Boguski- w końcu klasa, Palcić na PO fajny debiut, Bartkowski na ŚO dużo lepiej niż na prawej. Cuesta całkiem fajnie, mógł obronić, ale ja bym go za tę bramkę nie winił. Carlitos miernie, za to Sadlok zjazd stulecia. Cieszy gra, chociaż w przewadze nie lza remisować u siebie.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Jest dużo ładnej gry piłką? Jest!

Jest dużo pressingu? Jest!

Jest trzeci remis na cztery rozegrane spotkania? Jest!

Uwaga! Uwaga! Carillo zdemaskowany!

Carillo to < ! EL MOSKALO ! >
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.02.2018, 20:03
swiety37 napisał(a):Wyświetl post
ktoś wie dlaczego Wasyl zszedł?

A tak poza tym to całkiem fajnie Bartkowski na ŚO.
zapewne kontuzja, inaczej niezrozumiale byloby zmienianie obroncy na obronce przy grze w przewadze zawodnika
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 28.02.2018, 20:03
Żal, żal, żal.
Byliśmy zdecydowanie lepsi.
Gdyby Carlos zagrał na swoim normalnym poziomie to wygralibyśmy to.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.02.2018, 20:07
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
zapewne kontuzja, inaczej niezrozumiale byloby zmienianie obroncy na obronce przy grze w przewadze zawodnika
biorac pod uwage ze Korona sie zamurowala może Carillo chica po prostu dac pare minut. Velezowi.
Cywka to gral w tym meczu?

Jestem usatysfakcjonowany tym ze Korona została stłamszona. Będzie tylko lepiej.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 28.02.2018, 20:10
To nie wina trenera, że Carlitos marnuje karnego, a piłkarze nie trafiają w bramkę.

Byliśmy lepsi pod każdym względem, przynajmniej od 30 minuty (wtedy wróciłem z pracy i odpaliłem mecz).

Boguski się wreszcie obudził, Imaz też dobrze grał.

Niestety Carlitosowi skończyły się papiery na sezon konia. Nadal jest bardzo ważnym ogniwem, ale widać, że mu nie żre.

Mitrović i Cywka masakra, dawać tego Brleka!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.02.2018, 20:10
Ten projekt "Carillo" naprawdę rokuje i ma ręce i nogi, ale musi dostać jakość do pomocy! Wtedy to będzie hulalo i mysle, ze będzie można myśleć o dobrych wynikach w nowym sezonie.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.02.2018, 20:11
Szkoda, pierwsza ósemka po tym meczu oddaliła się istotnie. Lekkim optymizmem napawa tylko progres w grze, który mimo wszystko daje jeszcze nadzieję na zdobycie tych 7 punktów, choć łatwo nie będzie.
Dwóch naszych najlepszych zawodników z jesieni - Sadlok i Carlitos totalnie pod formą. No i na duet Mitrovic-Cywka to juz patrzeć sie nie da...
Ten Brlek to kiedy będzie gotowy do gry, bo potrzebujemy go na już.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 28.02.2018, 20:12
Ja też widzę ogromny postęp w grze.

Szczerze? Szkoda, że brakuje nam jakości bo ten trener potrafiłby ją wykorzystać.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.02.2018, 20:12
Mnie się podobało dzisiaj, szkoda remisu.

Ciągle pamiętam ostatnie 2 mecze z korona i nasza gre....
Dzisiaj było dobrze.
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 28.02.2018, 20:14
nesta napisał(a):Wyświetl post
Ten projekt "Carillo" naprawdę rokuje i ma ręce i nogi, ale musi dostać jakość do pomocy! Wtedy to będzie hulalo i mysle, ze będzie można myśleć o dobrych wynikach w nowym sezonie.
Jak Carillo ma sobie dobierać piłkarzy, tak jak to zrobił w przypadku Mitrovicia, to jestem na nie, bo mam wrażenie, że nam ktoś Pereza znowu podrzucił.

Natomiast jeśli chodzi o taktykę i sposób gry, to czapki z głów. Korona praktycznie w tym meczu nie pierdnęła. Szkoda tylko, że piłkarze dzisiaj razili nieskutecznością.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.02.2018, 20:15
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, pierwsza ósemka po tym meczu oddaliła się istotnie..
to na którym my teraz jestesmy miejscu ze nam pierwsza ósemka sie oddaliła istotnie? na 10 i 6 punktów straty do 8 miejsca czy wtf ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 28.02.2018, 20:15
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Skończyła się era brzydkich zwycięstw. Powróciliśmy do pięknych remisów szkoda, że tym razem z drużynami z którymi mamy szanse wygrać. Cóż, to była jedna z ostatnich szans na 3pkt. w tym sezonie. W poniedziałek Jagiellonia wytrze nami podłogę, następnie na rozkładzie mamy Śląsk, Legię, Lecha i Sandecję. Optymistycznie zdobędziemy 6 pkt, realnie 4. Pytanie czy 41 pkt. wystarczy na strefę mistrzowską?
Kolega ekstraklasę od tego sezonu chyba ogląda
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 28.02.2018, 20:17
Równie dobrze możemy pieprznąć Jagę w łikend a potem dostać wpierdy od Śląska. To jest ekstraklasa, tego nie ogarniesz. Trzymam kciuki, żeby Piast wlał Arce - to byłby istotny bufor.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 28.02.2018, 20:17
Jest różnica. Przyjemnie się to ogląda.

Zaczekajmy na lepszą pogodę. Czas działa na naszą korzyść. Potwierdza to Imaz.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 28.02.2018, 20:18
Będzie lepiej ? Tez mam nadzieje ale jak słaby musi być Halilovic ze Mitrovic przebywa na boisku kolejne 90 minut ? Albo mamy znowu do czynienia z przywiązaniem sie do piłkarza niczym Ramirez do Pereza.
Fakt jest taki, ze zMitroviciem gramy w 10 koleś jest wolny jak wóz z węglem i to przeładowany, wiec jak ma to sie do szybkiego grania zespołu. Podania do przodu każde padało łupem pieprznych scyzorow, jeżeli Halilovic gra na podobnym poziomie bo trudno grać gorzej to lepiej wystawiać Tibora bo jest 8 lat młodszy....
Mam nadzieje, że Brlek będzie mógł zagrać już w pońiedzialek i Mitrovic siądzie tam gdzie jego miejsce na trybunach.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 28.02.2018, 20:18
Cytat:
Nie zgadzam się!!! Materiał już mamy, potrzeba tylko osoby, która potrafi się z takim materiałem obchodzić:

Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 28.02.2018, 20:23
Panowie Cywka a Mitović wg mnie zdecydowana korzyść na rzecz Cywki. Wysoki procent celności podań Serba to efekt tego, ze to głównie podania do tylu Owszem w drugiej połowie Cywki prawie nie było widać, ale i tak w moim odczuciu dawał nam więcej -odbiory niż Mitrović. Carlos podszedł do karnego jakbyśmy prowadzili 3-0 a nie przegrywali. Miałem nadzieje ze strzelać będzie Sadlok, jak zobaczyłem Carlosa to miałem przekonanie, ze nie wciśnie i niestety....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.02.2018, 20:23
nesta napisał(a):Wyświetl post

tez o tym pomyslalem. ta gra ma przyszlosc.Teraz dac Brleka wywalic nieudacznika Mitorvicia ,bardziej ofensywinie,nie maskowac sie i bedzie calkiem dobrze.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 28.02.2018, 20:24
szprotson napisał(a):Wyświetl post
to na którym my teraz jestesmy miejscu ze nam pierwsza ósemka sie oddaliła istotnie? na 10 i 6 punktów straty do 8 miejsca czy wtf ?
Liga jest nieprzewidywalna ale nasz terminarz mimo wszystko nie napawa optymizmem. Zagłębie, Arka i Płock wydają się mieć łatwiejszyc rywali. Jeżeli Arka dziś wygra to nad 9 miejscem mamy aż 1 pkt przewagi
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 28.02.2018, 20:24
Wisła Carillo a Wisła Kiko to dwa różne światy. Mamy wreszcie trenera, nie jebanego czarnoksiężnika. Wygląda to ciekawie, będzie tylko lepiej!
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.02.2018, 20:25
Szkoda, bo o ile z Piastem zagraliśmy wg mnie słabo, o tyle dzisiaj tylko nam chciało się grać w piłkę, a Koronie zależało by przeszkadzać. No i przeszkadzali, murzyn musiał faulowac 3 razy na żółtą żeby w końcu ją dostać. Stefański wczoraj szybciej by go wyjebal. Stracone pkt, miejmy nadzieję że Ara wtopi z Piastem. 4 pkt przewagi nad 9 miejscem dają jakiś tam komfort, zwłaszcza że mamy spośród 5 meczów aż trzy z Top3...
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 28.02.2018, 20:26
Nieźle to wyglądało, szczególnie w porównaniu do meczu w Gliwicach i tak ogólnie to było chyba najlepsze 90 minut na wiosnę.

Przede wszystkim, do utrzymywania się przy piłce dorzuciliśmy konkrety. Całkiem sporo fajnych akcji, szczególnie jak weźmie się pod uwagę niełatwe warunki do gry, kilka groźnych strzałów. Korona przez większość spotkania była stłamszona, miała problem z konstruowaniem swoich ataków, a w obronie ratowała ją nieskuteczność naszych piłkarzy lub interwencje bramkarza.

Szkoda karnego Carlitosa. Nie dlatego, że byłoby 2:1, bo wtedy bramka Imaza by nie padła, ale dlatego, że Carlitos byłby bardziej rozluźniony w kolejnych sytuacjach, które pewnie by miał. Widać było, że koniecznie chce strzelić i myślę, że właśnie brak tego luzu był decydujący przy oddawaniu strzałów.

Generalnie gra się poprawia, całkiem przyjemna dla oka, ale na koniec i tak nawet najlepszą taktykę wykonują piłkarze, którzy najlepsi nie są. I tej jakości po prostu brakuje, jednak pod względem kultury gry i jej organizacji, gra zespołu jest bez wątpienia lepsza od tej z jesieni, kiedy (poza pojedynczymi przypadkami) chciało się wsadzić rozpędzony mikser w swoje oczy.

Wyniki były niezłe (do pewnego momentu nawet bardzo dobre), owszem, ale za Ramireza Carlitos trafiał co drugi strzał, teraz z karnego nawet nie daje rady. I tu pies pogrzebany.
Ostatnio edytowane przez Garret : 28.02.2018 o godz. 20:29.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Stary 28.02.2018, 20:27
Gramy z pewnością efektowniej. Różnica tylko taka, że Carlitos ma zniżkę formy. Gdyby nie poprzeczka/karny i obrona bramkarza byłyby 3pkt....przydałby się jeszcze jeden skuteczny piłkarz.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
UW&I
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.02.2018, 20:27
Hives4 napisał(a):Wyświetl post
Jest dużo ładnej gry piłką? Jest!

Jest dużo pressingu? Jest!

Jest trzeci remis na cztery rozegrane spotkania? Jest!

Uwaga! Uwaga! Carillo zdemaskowany!

Carillo to < ! EL MOSKALO ! >
Różnica jest taka że za Moskala drżałem o to czy remis dowieziemy, teraz do 90 minuty widzę nadzieję na zwycięstwo. Llonch, Imaz, mimo wszystko Carlitos na plus. Wyjątkowo agresywny Boguski - wreszcie chciało mu się biegać. Prawdopodobnie poczytał komentarze na swój temat.....

Cywka - co on robi jeszcze w pierwszym składzie?

P.S. Dlaczego bambo nie wyleciał wcześniej? Sędzia czeka aż kogoś połamie? Ogólnie poziom sędziowania dzisiaj bardzo słaby. Zarówno główny jak i liniowy.
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 28.02.2018, 20:32
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Będzie lepiej ? Tez mam nadzieje ale jak słaby musi być Halilovic ze Mitrovic przebywa na boisku kolejne 90 minut ? Albo mamy znowu do czynienia z przywiązaniem sie do piłkarza niczym Ramirez do Pereza.
Fakt jest taki, ze zMitroviciem gramy w 10 koleś jest wolny jak wóz z węglem i to przeładowany, wiec jak ma to sie do szybkiego grania zespołu. Podania do przodu każde padało łupem pieprznych scyzorow, jeżeli Halilovic gra na podobnym poziomie bo trudno grać gorzej to lepiej wystawiać Tibora bo jest 8 lat młodszy....
Mam nadzieje, że Brlek będzie mógł zagrać już w pońiedzialek i Mitrovic siądzie tam gdzie jego miejsce na trybunach.
A w jaki sposób to Ramirez się przywiązał do Pereza? bo nie przypominam sobie żeby grał każdy mecz od dechy do dechy
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 28.02.2018, 20:35
Nie chce się czepiać, ale według mnie Mitrović to pasuje tutaj. Jak gra się trójką w pomocy to wszyscy muszą być wybiegani, a on jest wolny jakby ospały. Widać było jak go tam objeżdżali z prawej strony.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów