The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.02.2018, 17:56
Patrząc po skrócie (niestety nie było mi dane oglądać na żywo) to i tak zjechany tutaj Boguski mógł skończyć z asystą i to byłaby już druga w trzech meczach. Piłka jest przewrotna.

Jak nie można wygrać to trzeba zremisować. Szczególnie na wyjeździe. Szkoda mimo wszystko, bo mogliśmy się podpiąć pod czołówkę. Ocenę gry zostawiam w rękach kolegów co cały mecz oglądali
Odpowiedz cytując
fran23
Senior Member

Stary 25.02.2018, 17:56
W porównaniu do gry wynik dobry. Nic więcej, niż awans do 8, od tych grajków nie oczekuję. Po prostu w większości to przeciętniacy nawet jak na nasza ekstraklapę. W następnym arcyważnym meczu chyba Sadlok na śo, Palcić na po i Bartkowski na lo.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 25.02.2018, 17:59
Cytat:
Nic więcej, niż awans do 8, od tych grajków nie oczekuję.
Zostały nam mecze z Koroną, Jagą, Śląskiem, Lechem, Legią i Sandencją, a już w tej chwili mamy tylko 3 punkty przewagi nad 9 miejscem w tabeli. Oczekujesz więcej niż sobie wyobrażasz
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 25.02.2018, 18:00
Ewidentnie spadniemy, nawet nie powalczymy o 13 miejsce
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 25.02.2018, 18:02
Przede wszystkim "ręcznik" dzisiaj znowu uratował punkt

Buchalik nie jest jakimś rewelacyjnym bramkarzem, ale w tym sezonie z tego co pamiętam spieprzył tylko mecz z NIecieczą na wyjeździe. W porównaniu z "gwiazdą" Mitroviciem, to Buchalik jest przynajmniej 2 levele wyżej....
Problemem była przede wszystkim słaba ofensywa - Carlitos w I połowie wyglądał ja Paweł - świetnie machał łapami. Boguski regularnie gra, regularnie dokonuje złych wyborów, dzisiaj dramat.... Bartkowski po 5 minutach 2 straty, potem znowu przyzwoicei (grający z prawej Boguski i Mitrović nie tylko cały czas wsadzają go na minę, to jeszcze jak chłopak wychodzi do przodu to na prawej stronie nie ma z kim rozegrać, bo obaj mistrzowie plątają sie po boisku jak wszy po piź....ie
Sadlok kilka razy też zanotował straty, które różnie mogły się zakończyć. Ciekawe kim wyjdziemy na Kielce - Arsenić czerwień -pauza, Wojtkowski - 4 żółtko pauza. Pozostaje liczyć na to, że w końcu wróci Velez i wypożyczą Brleka, bo słabo to widzę....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.02.2018, 18:04
nesta napisał(a):Wyświetl post
Dograć ten sezon, przewietrzyć totalnie kadrę w lecie i walczyć o cos w nowym sezonie. W normalnym juz składzie.
A co mieliśmy w lecie 2017 jak nie wietrzenie składu?
i tak co roku

Największy pozytyw meczu? awansowaliśmy po nim na 5 miejsce w tabeli, czyli paradoks całej naszej kopanej

Fatalna pierwsza połowa. Klepanie bez sensu po obwodzie. Środek pasywny, atak pasywny. 1 strzał mówi wszystko.

2 połowa lepsza. Musiał być ochrzan za Carrillo. Natomiast fatalna dyspozycja Boguskiego, Cywki, jak również Carlitosa i paru innych nie mogła pozwolić dzisiaj na wygraną. Remis był wynikiem sprawiedliwym.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.02.2018, 18:05
Hives4 napisał(a):Wyświetl post
Ręcznik

Sadlok - Emeryt - Odpad z Chorwacji - Odpad z 1 ligi
Co ty w ogóle za bzdety piszesz?
Arsenic odpad?
IMHO nasz najlepszy środkowy obrońca. Tyle piłek, które dzisiaj zatrzymał to głowa mała. W ostatniej sytuacji też było czysto.
Trafiliśmy na sędziego - odpad z koszykówki
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
CrazyBoy96
Senior Member

Od: 03.2017

Stary 25.02.2018, 18:05
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Patrząc po skrócie (niestety nie było mi dane oglądać na żywo) to i tak zjechany tutaj Boguski mógł skończyć z asystą i to byłaby już druga w trzech meczach. Piłka jest przewrotna.

Jak nie można wygrać to trzeba zremisować. Szczególnie na wyjeździe. Szkoda mimo wszystko, bo mogliśmy się podpiąć pod czołówkę. Ocenę gry zostawiam w rękach kolegów co cały mecz oglądali
Tylko tutaj nie chodzi o to, żeby raz na mecz kopnąć prosto piłkę. Gra Boguskiego (nie tylko jego) to padaka i nikt mnie już nie przekona do zmiany zdania na jego korzyść. Szacun za lata gry w Wiśle, ale pora zakończyć tą jakże piękną historie w barwach Wisły.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 25.02.2018, 18:07
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Problemem była przede wszystkim słaba ofensywa - Carlitos w I połowie wyglądał ja Paweł - świetnie machał łapami.
No tak, tylko, że o tym kiedy parę razy przy wyjściu z kontrą Czerwiński przewracał Carlitosa i tego nie widział nawet stojący obok liniowy, to nikt się nie zająknie.
Carlitos miał święte prawo być wkurzony na sędziowskie odpady.

Odpowiedz cytując
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.02.2018, 18:08
Jak był Kiko to trener wuefista nie potrafiący nic wycisnąć z dobrych piłkarzy. Teraz mamy super trenera tylko piłkarze są beznadziejni.

Bezproduktywna kopanina w środku. Pierdylion procent posiadania piłki i nie mniej podań, z których nic nie wynika. " Brakuje tylko wykończenia z przodu". Od czasów Moskala to samo słyszę.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.02.2018, 18:09
regan napisał(a):Wyświetl post
Cywka Jeden z najlepszych na boisku obok Buchala, Wasyla czy Imaza
Co powiesz o grze Carlitosa Sadloka i Mitrovicia?
Carlitos 9 na 10 pojedynków przegranych i bezsensowne holowanie piłki
Sadlok 8 na 10 podań do przeciwnika.
Mitrović ciężko coś powiedzieć.
Boguś wiadomo jak we mgle
Najlepszy na boisku chyba w bieganiu i robieniu dobrego wrażenia. Polecam jego przyjęcia piłki na 5 metrów i podania do nikogo. Ogólnie cały środek zagrał dość przeciętnie i on się w ten poziom wpasował.
Samego Tomka jako osobę bardzo cenię, potrafi się sensownie wypowiedzieć do kamery i wygląda na przyzwoitego gościa, tylko po prostu nie potrafi grać w piłkę na poziomie powyżej ~I ligi.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 25.02.2018 o godz. 18:14.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.02.2018, 18:11
Do wszystkich k...a płączków. Porównajcie sobie wyniki Korony, Płocka, Arki i Zagłębia. Same gó...ne wyniki plus mamy "niespodziewany" atak zimy w lutym.
Teoretycznie do 8 miejsca wystarczą dwa zwycięstwa (Śląsk i Sandecja ).
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 25.02.2018, 18:12
A następne pięć spotkań to:

Korona
Jaga
Śląsk
Lech
Legia

Ile tu urwiemy? 1? 2 punkty?
Równie dobrze może tych punktów być 15. Piłka jest przewrotna.
Sądzę, że łatwiej będzie się nam grało z drużynami atakującymi niż grającymi tak smutny futbol jak smutna paka smutnego Waldka

Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.02.2018, 18:14
CrazyBoy96 napisał(a):Wyświetl post
Przypuszczam, że Boguski się boi własnego cienia, a co dopiero jakichkolwiek pojedynków

Na Koronę chciałbym zobaczyć Halilovicia, a w miejsce Boguskiego Wojtkowskiego, albo Carlitosa a na środek Kolar/Bałaniuk.
Wojtkowski wykartkowany dziś.

Zmian raczej nie ma co się spodziewać. Pytanie kto na stoperze - Wasyl/ Sadlok?

Oglądam początek meczy scyzorów z pyrami i ciężko to widzę w środę.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 25.02.2018, 18:16
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Równie dobrze może tych punktów być 15. Piłka jest przewrotna.
Sądzę, że łatwiej będzie się nam grało z drużynami atakującymi niż grającymi tak smutny futbol jak smutna paka smutnego Waldka
Widze ze stara gwardia forumowa juz nie jedne zęby zjadla na pilce
Dokladnie tak czasem bywa ze mecze teoretycznie latwiejsze sa trudniejsze a teoretycznie trudniejsze gra się łatwiej. Mnóstwo tego widziałem i nie zdziwilbym sie jakbyśmy mocno zapunktowali właśnie w teoretycznie trudniejszym wariancie.
Ta druzyna jeszcze odpali, bo przebłyski niewatpliwie są
Ostatnio edytowane przez regan : 25.02.2018 o godz. 18:19.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 25.02.2018, 18:20
A następne pięć spotkań to:

Korona
Jaga
Śląsk
Lech
Legia

Ile tu urwiemy? 1? 2 punkty? Marsz w dół tabeli rozpoczęty. Cieszmy się, że na jesieni Carlitos nastukał nam punktów, bo mogą okazać się nieocenione na koniec.
Korona i Śląsk wygrane, Lech (u siebie) i Jaga - remisy.
Optymistyczne? Tak.
Możliwe? Tak.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 25.02.2018, 18:20
Jak ktoś zapomniał to Legła fartownie zremisowała na Craxie wczoraj.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 25.02.2018, 18:24
zima zaskoczyla wislakow ....a tak powaznie to po 3 meczach tej nędzy to chyba fantaści pucharow europejskich juz zeszli na ziemie ....przed sezonem mowilem ze sa tylko 3 rzeczy ktore uratuja sezon ...2 mecze z żydostwem i fuks zalapania sie do pierwszej 8 .... jestesmy i bedziemy ligowym sredniakiem i dddllluuuggooo nic sie nie zmieni
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 25.02.2018, 18:30
Ale czemu ?

5 punktów w 3 meczach to nie jest jakiś zły wynik. Może nie na mistrzostwo, ale na czołówkę już tak. Gdybyśmy tak punktowali na przestrzeni sezonu mielibyśmy 40 punktów, czyli tyle co Lech i Górnik. A jeżeli byśmy wszystko u siebie wygrywali a na wyjeździe remisowali to bylibyśmy liderem z 3 punktami przewagi nad Jagiellonią.

Ja tam wolę jak drużyna utrzymuje się przy piłce niż za nią biega, mimo wszystko. Widać w tym temacie wysyp płaczków po Kiko, którzy tak go kochali, że będą na siłę udowadniać, że gramy to samo. Nie. Nie gramy tego samego.

Materiał jest ten sam co za Kiko, ale gra zupełnie inna. Mi taka gra bardziej odpowiada. A, że nie punktujemy po 3 punkty w każdym meczu? No cóż, jakby wystarczyło trenera zmienić do czegoś takiego to byłoby bardzo dziwne. Teraz przynajmniej nikt nami nie wyciera podłogi, co się zdarzało w niektórych meczach za Kiko Atletico. W każdym ze spotkań mamy przewagę i walczymy o punkty. Nie mamy składu, żeby od razu taśmowo w każdym meczu wygrywać. Kto tego oczekiwał przed rundą powinien puknąć się w łeb.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 25.02.2018 o godz. 18:33.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 25.02.2018, 18:30
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Wojtkowski wykartkowany dziś.

Zmian raczej nie ma co się spodziewać. Pytanie kto na stoperze - Wasyl/ Sadlok?

Oglądam początek meczy scyzorów z pyrami i ciężko to widzę w środę.
Scyzoryki poza Kielcami tracą 50% mocy vide 3-3 z Sandecją w Niecieczy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.02.2018, 18:31
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Jak ktoś zapomniał to Legła fartownie zremisowała na Craxie wczoraj.
ze tak sie zapytam - co to znaczy fartownie i jaki to ma zwiazek z tym co gra aktualnie Wisla ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.02.2018, 18:32
Ale czemu ?

5 punktów w 3 meczach to nie jest jakiś zły wynik. Może nie na mistrzostwo, ale na czołówkę już tak. Gdybyśmy tak punktowali na przestrzeni sezonu mielibyśmy 40 punktów, czyli tyle co Lech i Górnik.

Ja tam wolę jak drużyna utrzymuje się przy piłce niż za nią biega, mimo wszystko.

Materiał jest ten sam co za Kiko, ale gra zupełnie inna. Mi taka gra bardziej odpowiada. A, że nie punktujemy po 3 punkty w każdym meczu? No cóż, jakby wystarczyło trenera zmienić do czegoś takiego to byłoby bardzo dziwne.
ale jak liczysz srednia punktow to patrz z kim gralismy. Lechia i Arka po 3 kolejkach po zimie LACZNIE zdobyly 3 punkty. Piast niewiele lepszy.

Bedzie tylko trudniej.

No i podziwiam, jezeli widzisz zupelnie inna gre. Chociaz moze jest i ona inna ale dalej slaba.
Odpowiedz cytując
guardian_angel
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 25.02.2018, 18:33
Jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć co na treningach prezentują Boguski, Cywka i Bartkowski, że Carillo tak się ich uczepił? Ta trójka to jest jakiś dramat (a mówię to jako fan byłego Boguskiego, bardzo często go broniłem przez wgląd na dawne czasy). Zaraz za nimi jest Mitrovic - tutaj mogę zrozumieć, że trener ma jakiś sentyment z poprzedniego klubu/czeka aż w końcu odpali. Obecnie cała ta czwórka to największe łamagi, jakie oglądam za mojego życia.

Kilka rzeczy mi się jednak podobało, przechwyty jakich nie widziałem już od wielu lat, tylko co z tego skoro zaraz taki Cywka czy Mitrovic zamiast napędzić kontrę to podadzą spowrotem do obrońcy czy Buchalika. Coraz lepszy Arsenic i Imaz. Jak zawsze świetny Llonch. Carlitos i Sadlok - to nie był ich dzień. O Wasilewskim nie wiem w sumie co myśleć na obecną chwilę...
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.02.2018, 18:35
Spoko teraz dogramy i moze skonczymy w pierwszej osemce sezon a pozniej wietrzenie skladu. Od 7 lat to samo.Te ostatnie wietrzenie skladu cos tez nam srednio wyszlo.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.02.2018, 18:37
Płaczkiem to można nazwać kogoś, kto lamentuje nad poziomem tej gry i wieszczy spadek albo brak szans na poprawę, dopóki Wisła nie potroi budżetu, nie zmieni trenera, piłkarzy i sprzątaczek. Osoby krytykujące poziom gry w tym meczu to natomiast realiści.

Jeżeli mamy oceniać postawę drużyny nie w kontekście tego, co było, czy może będzie, albo wysiłków działaczy, ale wyłącznie na podstawie tego, co dzisiaj zobaczyliśmy, to jak najbardziej - na tle Piasta Wisła wypadła bardzo blado. Trudno natomiast określić, jak słaba była to gra, ponieważ warunki atmosferyczne miały wyraźny wpływ na postawę obu zespołów.

Indywidualnie natomiast na plus pokazał się Imaz i Arsenic. Buchalik co prawda obronił bardzo trudną piłkę, ale umówmy się, ta piłka leciała prosto w jego twarz i to był raczej instynkt przetrwania niż parada życia. Trudno mi ocenić, czy w pozostałych akcjach, gdy piłki wylatywały mu z rąk, to wynikało to z pogody czy z błędów. Niech ktoś mądry się wypowie.

Mogliśmy ten mecz szczęśliwie wygrać, ale zasłużyliśmy na porażkę. Punkt powinien nas więc cieszyć. Pytanie, czy remisy z Piastem Gliwice to wyniki, dla których warto opłacać trzech trenerów.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 25.02.2018, 18:41
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ze tak sie zapytam - co to znaczy fartownie i jaki to ma zwiazek z tym co gra aktualnie Wisla ?
Sędzie nie podyktował karnego dla Craxy.
Ktoś tu już płakał, że nie wejdziemy do top8 i przegramy (prawie)wszystkie pozostałe mecze.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.02.2018, 18:45
A i zapomniałbym: w całym meczu najciekawsze było jak mikrofony realizatora zarejestrowały okrzyk jakiegoś chama: "ty ....o jedna ty!". Bezcenne.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 25.02.2018, 18:46
Ale czemu ?

5 punktów w 3 meczach to nie jest jakiś zły wynik. Może nie na mistrzostwo, ale na czołówkę już tak. Gdybyśmy tak punktowali na przestrzeni sezonu mielibyśmy 40 punktów, czyli tyle co Lech i Górnik. A jeżeli byśmy wszystko u siebie wygrywali a na wyjeździe remisowali to bylibyśmy liderem z 3 punktami przewagi nad Jagiellonią.

Ja tam wolę jak drużyna utrzymuje się przy piłce niż za nią biega, mimo wszystko. Widać w tym temacie wysyp płaczków po Kiko, którzy tak go kochali, że będą na siłę udowadniać, że gramy to samo. Nie. Nie gramy tego samego.

Materiał jest ten sam co za Kiko, ale gra zupełnie inna. Mi taka gra bardziej odpowiada. A, że nie punktujemy po 3 punkty w każdym meczu? No cóż, jakby wystarczyło trenera zmienić do czegoś takiego to byłoby bardzo dziwne. Teraz przynajmniej nikt nami nie wyciera podłogi, co się zdarzało w niektórych meczach za Kiko Atletico. W każdym ze spotkań mamy przewagę i walczymy o punkty. Nie mamy składu, żeby od razu taśmowo w każdym meczu wygrywać. Kto tego oczekiwał przed rundą powinien puknąć się w łeb.

Bo to jest tak... pewna grupa roszczeniowców wkrecila sobie że skoro przychodzi dobry trener to nagle odpalamy tiki take i idziemy na mistrza jak za Kasperczaka i Skorży, kosimy wszystko po drodze łącznie z Legią na wyjeździe
Tylko rzeczywistosc pokazuje że to nie jest takie wszystko proste jak sie wydaje i rozczarowani rezulatatem swoich oczekiwań roszczeniowcy, czują się znowu oszukani wobec czego wylewaja swoja paranoidalną frustracje na Bogusia, ręcznika, trenera itd. Ta frustracja ich zaślepia i efekty sa takie ze klepią tutaj posty w odmętach jakiejś psychozy, z czym ciężko racjonalnie polemizować.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 25.02.2018, 18:47
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
ale jak liczysz srednia punktow to patrz z kim gralismy.
OK.

W poprzedniej rundzie z tymi zespołami zdobyliśmy 4 punkty w 3 meczach.

Graliśmy dwa razy u siebie i tylko raz na wyjeździe, z czego Arka wytarła nami podłogę.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.02.2018, 18:49
czaro napisał(a):Wyświetl post
Pytanie, czy remisy z Piastem Gliwice to wyniki, dla których warto opłacać trzech trenerów.
Wdowczyk się sam zwolnił, więc pytanie jest nie na miejscu.

Co mi się rzuciło dzisiaj w oczy to fatalne ustawienie Bartkowskiego w obronie. Tak bardzo schodził do środka, że pozostawial całkowicie poza kontrolą prawa strone. Nie wiem jak fatalnie musi się prezentować Palcic ze nie powachal jeszcze murawy.

Podobna sprawa z Boguskim.... naprawdę musi wychodzić w pierwszym składzie? Małecki, Wojtkowski, Kolar, Balaniuk, Kostal sa w az tak fatalnej formie? Dramat.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów