|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kluivert też był blisko,ale wolał trzymać kredens
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
To jakieś bzdury. Mecz z Jaga jest 5 marca, a okno transferowe zamyka się 28.02. Zostało 5 dni, a więc wte albo wewte.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nie dam sobie reki obciac, ale chyba po zamknieciu okienka nadal mozemy wypozyczyc Brleka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Nie, nie możemy. Po zamknięciu okienka możemy podpisać i zarejestrować jedynie zawodników bezrobotnych.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jeśli tak faktycznie jest to musielibyśmy umorzyc Genoii część długów. Nic dziwnego że negocjacje ida ciężko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ja bym walczył o postanowienie, wg którego Brlek grałby u nas do końca rundy, w której Genua spłaciłaby całość zobowiązań. Albo by wreszcie zapłacili, albo by u nas grał. A wynagrodzenie za transfer wciąż należne i wymagalne.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taki że miała by ogranego gościa w ekstraklasie a nie w primaverze
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Jeśli Wisła ma poczynić jakieś ustępstwa względem wypożyczenia Brleka to uważam ze powinna zostać również wpisana kwota pierwokupu. Kwota ta może być nawet skrajnie abstrakcyjna dla Wisły i w teorii wydawać się nie doi przeskoczenia. Nawet te 1 -2,5 mln euro. Nigdy nie możemy w piłce nożnej być niczego pewni choćby prawdopodobieństwo pewnych zdarzeń było bardzo małe to warto zostawiać sobie pewną furtkę. Pero może błyszczeć formą, strzelić 10 goli i poprowadzić drużynę do podium. Nie da się tego wykluczyć że znaleźliby się inni chętni na niego, a wtedy znowu można byłoby na nim zarobić.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na miejscu Genui walczyłbym o coś zupełnie innego. Ale tak na zdrowy rozum - "nie zapłacisz, nie masz Brleka" brzmi sprawiedliwie.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja bym tam wcale nie narzekał, jakby Brlek wrócił do nas na stałe za powiedzmy anulowanie połowy długu Genoi. Jeśli postawili na nim krzyżyk to mogłaby to być dobra opcja. Oczywiście pod warunkiem, że Peter zgodziłby się na niższe - będące w naszym zasięgu apanaże.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Owszem, ale tutaj trzeba się zastanowić nad teoretycznie trudnym pytaniem: czy Wiśle zależy bardziej na Brleku czy na należnościach wynikających z transferu do Genoi?
Przy obecnej sytuacji klubu, stabilizacja finansowa, możliwość opłacenia długów i piłkarzy jest znacznie ważniejsza niż obecność Brleka. Szczególnie, że na jego pozycję jest kilku zawodników, którzy być może nie są tak dobrzy jak Petar, ale można nazwać ich solidnymi. I myślę, że Wisła w negocjacjach z Genuą kieruje się tym jakby tu upiec 2 pieczenie na 1 ogniu, tj. wypożyczyć Petara i ściągnąć dług od Włochów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bez jaj kupujesz piłkarza i za niego nie płacisz ? A teraz co chcesz by nam nie płacili no qrwa! jakiś czas spędził we Włoszech,a teraz zabawka się znudziła to oddają
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
jaja to są w przypadku Chrapka i kasy za jego transfer, kasy której nigdy nie zobaczymy, także trzeba ratować co się da i więcej nie robić interesów z takimi patałachami, albo robić w stylu Lecha, że bank wpłaca od razu całą kasę, a później bank się martwi jak odzyskać to z klubu, pytanie jaka prowizja będzie ze strony banku, ale myślę że lepiej stracić te powiedzmy 1-5% niż nie zobaczyć kasy z transferu lub oglądać ją tylko częściowo, jeśli zapłacili z milion euro, to ja myślę, że jak na warunki ekstraklasy, za 6-miesięczne wypożyczenie obojętnie jakiego zawodnika milion euro to są bardzo dobre pieniądze, chyba że zapłacili mniej, ale niech ktoś to wyjaśni, jeśli ma info
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Dokładnie. Przekonali się, że jest za słaby na ligę włoską i teraz chcą tylnymi drzwiami wycofać się z tej transakcji licząc, że u nas potrenuje [ jeszcze za to zapłacimy ], a oni go później sprzedadzą. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Fajnie, że wypożyczony został Bartosz - już zagrał w 1 składzie.
Małe ruchy, a cieszą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2017
Offline |
|
|
Dwie luźne informacje, proszę je traktować luźno, nie jestem informatorem, tylko dzielę się tym co usłyszałem
![]() - Petar Brlek jest na testach medycznych w Katowicach ( nie wiem czy czas przeszły, czy teraźniejszy) - Carlitos miał ofertę z Almerii, jednak zaznaczył agentowi, że nie bierze pod uwagę 2 lige. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Załóżmy, że została połowa długu z tych osławionych 2 milionów czyli milion. Niech płacą od ręki pół zamiast przedłużać i dają Brleka z powrotem na nasz kontrakt. 1,5 mln euro za półroczne wypożyczenie. O coś takiego warto by powalczyć moim zdaniem (jeżeli w ogóle jest możliwość dogadania się w sprawie pensji z Brlekiem na dłuższym kontrakcie), a gościa można w przyszłości znowu opchnąć. Np. Borysiuk z ekstraklasy był opychany za granicę z 3 razy. Nie wspominając o tym, że Brlek to bardzo dobry jak na nasze warunki piłkarz.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 24.02.2018 o godz. 23:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Pomarzyć bardzo miło, ale Petar na pewno nie zgodzi się na definitywny. Ile możemy mu zaoferować? 1/3 włoskiego kontraktu?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To zależy czy priorytetem dla niego jest $ tu na teraz czy rozwój i regularna gra. To nie jest takie oczywiste.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Petar dobrze piszesz po polsku!!!
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zaznaczmy też, że interesuje się naszą drużyną już od dziecka. To już 11 lat z nami Wiślakami!!!
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|