|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Możemy się tylko domyślać...
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Fakt posiadania obywatelstwa danego kraju nie ma żadnego związku z narodowością. W II RP zrobiono dwa powszechne spisy ludności. Wg niepełnych danych z 1921r Polaków było 69% W drugim spisie 10 lat później o narodowość już przezornie nie pytano a jedynie o język, przy czym wiarygodność tego badania jest mocno wątpliwa. Wynik - 68%
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Przez ostatnie 29 lat cały czas straszono ludzi żydami, że przyjdą i zabiorom Polakom nieruchomosci, i jakoś nigdy do takiego czegośnie doszlo. Teraz wojna sie rozpetala i wraca temat , bo rzad PISowcow chcac ucieszyc swoj elektorat radiomaryjno-ksenofobiczny, i wygaduje coraz to wieksze brednie na temat wojny i holokaustu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Idze idze bajoku...
Jakbyś mi jeszcze te brednie przytoczył.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 21.02.2018 o godz. 13:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Dlaczego twierdzisz, że mnie coś boli w tej prawie? Obie strony tego "konfliktu" odleciały kompletnie. I do niczego dobrego prócz kolejnych podziałów to nie doprowadzi.
I czego się domyśliłeś myślicielu? Zdradzisz mi?
Ostatnio edytowane przez ciacho : 21.02.2018 o godz. 18:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Powinniśmy się uczyć od Żydów światowej propagandy, trzeba im przyznać, że tym filmem przebili wszystko:
https://www.tvp.info/36107233/polish...lacji-z-polska
Ostatnio edytowane przez heoij : 21.02.2018 o godz. 19:35.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Akcja na plus - bo wszyscy oficjalnie się od tego gówna odcięli mówiąc że to nota bene nikomu nie znana organizacja - ale wiadomo smród pozostał i prowokacja niezła - mam nadzieję że nasi się nie dadzą nabrać.
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Przeciez to PIS i Morawiecki rozpetali ta zadyme, teraz takie filmiki to tylko reperkusje tych działań.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Co Ty pieprzysz chłopie - zrobili copy / paste z ustaw jakie ma wiele krajów tylko dodali "Polska" jako kraj, który akurat najbardziej na wojnie był poszkodowany.
Pluli nam na twarz przez 50 lat i teraz nagle zburzyli porządek światowy - faktycznie zadyma jak na cracovii w młynie ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Strona Polska odleciała bo powiedziała, że jak ktoś nas oczerni nazywając nazistami to dostanie po pysku. Czyli chcieliśmy dobrze ale dla ludzi z wypranym mózgiem takich jak ciacho czy as PiS tutaj popełnił dziadowski błąd.
Lubicie się opluwać i być pomitami żydów, UE i innych komuchów to powodzenia, my idziemy dumnie z uniesioną głową, jak Polacy. Na prawdę żyjemy w kurewskich czasach niewiele różniących się od czasów II wś, skoro prawda boli, jest niewygodna i lepiej siedzieć cicho żeby przypadkiem nie rozpętać burzy bo jakiś np Żydek coś sobie ubzdura. Ale super, że późno bo późno ale walczymy o prawdę i o godność Polski i Polaków. Najpierw przywrócenie pamięci o Żołnierzach Niezłomnych (przypomnę, że to święto wróciło po 19 latach istnienia III RP, teoretycznie wolnej Polski, teraz odkomuszenie ulic i przywracanie prawdy o holokauście. Także można powoli zaczynać czuć się w Polsce jak Polak a nie jak śmieć, który przeprosi że ratował Żydów narażając życie, a później jeszcze powie dla wygody, że sam był nazistą i koleżką Hitlera. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
I co z tego, że PiS rozpętał zadymę? Przez "naście" lat w oficjalnych programach nauczania, na poziomie średnim, jest punkt, w którym jasno uczy się ich młodzież, że Polacy również odpowiadali za Holocaust. Nie ma tam mowy, o jednostkowych przypadkach,tylko jest to przekazywane w formie ogólnej. Jak w takim razie mają ich młodsze pokolenia reagować na nas, gdy nawet nasze wcześniejsze rządy nic z tym nie próbowały robić. Może nawet pośrednio zgadzały się na taką tezę przepraszając za Jedwabne. Nikt nie pochylił się nad tym niżej, by dać początek wspólnemu - RÓWNEMU - dialogowi. Mam nadzieję, że obecna burza będzie tego początkiem.
I w efekcie nie będzie więcej takiej sytuacji, że przychodzi amerykańska ekipa filmowa do potomków Pileckiego, kładzie na stół czek na odpowiednią kwote dolarów i mówi: Mamy pomysł na film, bardzo dobry pomysł i środki, by zrobić z tego prawdziwe widowisko. Mamy też pieniądze, by prosić Was o odsprzedanie praw. Warunek jest jednak jeden. Musicie się zgodzić, żeby Pilecki (głowny bohater filmu), miał zostać przedstawiony, jako rasowy Żyd a nie Polak. Wariant scenariusza z rodowodem polskim nas nie interesuje... To tylko film, ale w tle czają się tematy majątków na miliardy złotych. A jak się komuś chce szukać więcej, to niech dotrze do informacji, jaki jest odsetek uznanych wniosków o przyznanie obywatelstwa polskiego przez Żydów. 2 lata temu był to wynik w pierwszej trójce.... Obecnie Izrael to partner, a nie strategiczny sojusznik. Nie mamy wspólnych linii produkcyjnych, przedsięwzięć technologicznych. Oficjalnie nie sprzedajemy im broni. Nie bierzemy też udziału w ich konfliktach. W ich regionie lata obecnie 4 nasze F16, i czasem szkolą naszych pilotów. Za to wszystko mamy akceptować ich retorykę na poziomie Korei Pólnocnej...?
Ostatnio edytowane przez Vinci : 22.02.2018 o godz. 08:00.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
kryzys w stosunkach polsko-żydowskich nigdy sie nie skończy, chyba, że potulnie zgodzimy się na ich wszystkie żądania i roszczenia.Podobne naciski ze strony Żydów były wobec Szwajcarii i okazały się skuteczne.Były naciski na rząd szwajcarski, żeby odblokował te tzw. martwe konta i Stany Zjednoczone zagroziły wtedy zamrożeniem wszystkich aktywów szwajcarskich na terenie amerykańskim i państw sojuszniczych. I pod tą groźbą rząd szwajcarski się ugiął.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.02.2018 o godz. 09:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak twierdził mistrz Sun Tzu "Zwyciężają ci, którzy wiedzą, kiedy walczyć, a kiedy nie" Rząd PiS-u najwyraźniej o tej zasadzie zapomniał, bo jeżeli chcemy przebić Żydów w dyskusji o Holokauście i martyrologii podczas II wojny światowej to musimy ponieść klęskę. Pójście na pełne zwarcie to najgorsze co można było zrobić. I zostało to zrobione.
Z Izraelem trzeba rozmawiać, trzeba przedstawiać swój punkt widzenia, ale należało zrobić to dyplomatycznie. Straty wizerunkowe, które już ponieśliśmy są nie do cofnięcia. A Morawiecki strzela sobie w potylicę kolejnymi niefortunnymi krokami jak upamiętnienie żołnierzy Brygady świętokrzyskiej. Samo w sobie nie ma w tym nic złego i normalnie pies z kulawą nogą nie zwróciłby na to uwagi na świecie. Ale nie w sytuacji w której jesteśmy w epicentrum gigantycznego kryzysu dyplomatycznego. Osobną kwestią jest to, że ta ustawa jest dramatycznie napisana i co gorsze nie ma najmniejszej szansy na realizację jej zapisów i wyciąganie konsekwencji wobec osób, które tę ustawę będą naruszać. A jeżeli prawo jest łamane a państwo nie reaguje to nie ma nic bardziej godzącego w majestat tego państwa. Groteska. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Poza tym z twojego postu bije taka nienawiść do innych, która idealnie wpisuje się w komentarze pod wszelkimi artykułami o tej sprawie- najchętniej to sprowadziłbyś do nas kolejnego Hitlera, który by zrobił porządek ze wszystkimi, którzy się tobie nie podobają. Ale nie.. przecież w Polsce nie ma antysemityzmu, faszyzmu. Widać, że nie masz za grosz szacunku do innych, bo nie bardzo też rozumiem dlaczego zacząłeś mnie obrażać. Z mojej strony EOT. Ty masz swoją wizję, ja mam swoją. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
ciacho...
Naprawdę trzeba być astronomicznym bajkopisarzem, żeby w poście Jaroo1 doszukać się nienawiści. Gość dosadnie napisał, co sądzi o tym temacie, bez korpoetykiety, a Ty płaczesz, jakby Ci groził, że prąd Ci w mieszkaniu na tydzień odetnie. W każdym krakowskim korpo stary zrobisz furorę. Starty wizerunkowe, fatalna opinia.. ojej. i co teraz? Nie sprzedadzą nam łodzi podwodnych, które chcemy w ciągu 2 lat kupić? Rakiet, na które mamy przygotowane kolejne miliony?Odetną dotacje unijne? No nie odetną bo: https://www.wprost.pl/317666/Z-kazde...-86-eurocentow A może za karę, zabiorą fabrykę Opla z Gliwic do Izraela A nie już wiem... ustawią globalną akcję na FB pod tytułem Je suis...Jewish...![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Vinci:
Cytat:
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Owszem nie mam. Będę wdzięczny za merytoryczną literaturę, które takie pojęcie i wiedzę może pogłębić. Nie jestem pracownikiem ministerstwa ani administracji rządowej. Zakładam więc, że masz większą wiedzę w temacie stąd moja prośba. No chyba, że masz zamiar z wypocinami Piątka wylecieć, to sobie daruj. i nie przypominam sobie, żebym pisał wcześniej o Macierewiczu...
Ostatnio edytowane przez Vinci : 22.02.2018 o godz. 17:49.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Juz to widze jak Amerykanie nam nie sprzedaja za kare swoich gownianych samolotow, rakiet i innego sprzetu po zawyzonych cenach, tylko dlatego, ze mamy chwilowy dyplomatyczny impas z Izraelem. W sumie to moze i na dobre by wyszlo.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciacho, jak sam napisales nie Tobie mnie oceniac ale Ty przeciez dobrze wiesz ze ja bym Hitlera nowego do Polski sprowadzil. W tym samym poscie mowisz ze ja sie czulem jak smiec bo widocznie mam jakies problemy ze soba a sam za chwile piszesz ze od obecnej retoryki chce Ci sie rzygac. No i napisales tez ze Ty wiesz o co chodzi z Zydami i holocaustem a za chwile mi mowisz ze ja bym chcial nowego Hitlera. No tak tak, bardzo bym chcial zeby znowu zamordowano 3 mln Polakow, wyrznieto elity, pol narodu skazano na tulaczke i emigrację no i na deser zeby nam zniszczyli pol Polski. Bardzo ladnie pokazales co Ty wiesz o Hitlerze, holokauscie i II ws. Problem wlasnie polega na tym ze takie dzbany jak Ty, wychowane na TVNie gowno wiedza i gowno rozumieja. Dla was Polska to zwykly kraj a dla nas ojczyzna i cos wiecej niz tylko kawalek ziemii. Stad te roznice miedzy nami i tam gdzie Ty sie czules cacy w Polsce rzadzonej przez postkomunistow to ja jako Polak czulem sie jak śmieć. Bo dla mnie to jak spluniecie w twarz gdy np mamy w "wolnej Polsce" cwierc wieku nazwy ulic z tamtego systemu, gdy mamy pomniki UPA czy sowietow ktorzy wymordowali bam miliony rodakow, gdy mamy zatajna prawde o Niezłomnych jeszcze jakieś 15 lat po upadku komuny, gdy ta prawda oficjalnie wrocila dopiero 10 lat temu w ostaci swieta, gdy dalej w tym kraju da wielu bohaterem jest frajer Bolek i prawda o tym jest skrzetnie ukrywna a Bolek ten wraz ze swoimi przyjaciolmi Kiszczakiem. jaruzelem jest wytawiany na piedestal przez kolejne 25 lat. Wiem ze Ty tego nie rozumiesz wiec nie bede sie produkowal dalej bo to nie ma sensu. Po prostu aby tak myslec to trzeba miec Polske w sercu a nie myslec tak jak UE czy jakis Zyd z Izraela kaze. Historia lubi sie powtarzać i byly juz takie czasy gdzie byli ludzie co mysleli po polaku a bylo bydlo co szlo reka w reke z komuchami. Teraz jak widac sie to powtarza i bydlo woli isc pod reke z UE czy Zydami. Takze niech kazdy chwile pomyśli co robi. A jesli ktoś mysli ze podkulaniem ogona przed panem ze wschodu,zachodu czy poludnia cos ugra, to gratuluję. Wlasnie tyle osiagnelismy przez ostatnie 80 lat ze dziś w Polsce Polak palcem kiwnac nie moze bo mu sie Niemiec czy Zyd wpierdala w polityke, tyle ugralismy ze jako największa ofiara II ws, najwieksi wybawiciele Zydow podczas II ws jestesmy traktowani jak szmaty. Tak nam wyszlo siedzenie cicho. Takze Ty ciacho i Tobie podobni siedzcie sobie dalej cicho a w Polsce dajcie w koncu rzadzic ludziom którzy mysla jak Polacy - oczywiscie nie mowie ze to ich czyni nieomylnymi.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To o czym piszę to oczywistości, nie wiem skąd jakieś zdziwienie, czy zaskoczenie. Tak samo jak oczywiste jest to, że w takim sporze USA poprze nie nas a Izrael. A od USA sprzęt oczywiście będziemy kupować nadal. Niezależnie od tego jak bardzo zawyżone mają i będą mieć ceny. A ta ustawa jest po prostu fatalnie napisana a państwo nie będzie mieć żadnych narzędzi do wyciągania konsekwencji wobec osób, które ją będą łamać. A dla państwa jest to rzecz, która godzi w jego dobre imię równie mocno jak ten nieszczęsny termin "polskie obozy koncentracyjne" Szkoda, że komentujący tutaj tego nie dostrzegają. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale dlaczego Wy zawsze chcecie stawiać Polske w roli gowniarza ktory ma sie podlizywac starszym i sie ich sluchac? Jak bedziemy takimi ciotami to nic w tym swiecie i polityce nie ugramy i nic nie bedziemy znaczyc. Czy wy to kiedys zrozumieniecie? Trzeba grac twardo i jak trzeba to sie brac za mordę z kazdym kto nam szkodzi. Oczywiscie trzeba tez mierzyć sily na zamiary ale generalnie nie ma w tek calej układance polityki swiatowej za grosz logiki bo nie ma w niej honoru. Licza sie interesy i tyle. Co pokazal przykład Ukrainy, na ktora de facto caly swiat sie wypial i nikt im nie pomogl a z kolei na ruskich sie niby wypinali ale bez problemow interesy sobie robili z nimi. Jak bedziemy poslusznym psem czy ruskow, niemcow czy USA, obojętne to bedziemy tylko psem. Jak bedziemy starali sie cos znaczyc to jest szansa aby byc kims a nie popychadlem calego swiata. A to medialne pieprzenie to nic innego jak propaganda i triki piatej wladzy. Gadaja i piora wam mózgi. Takze zycie to zycie a media powadza swoja propagande.
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale ja jestem za tym, aby grać twardo. Tylko, że twardo to nie znaczy głupio. A tę sprawę rozgrywamy głupio. Wyjątkowo głupio. Jeszcze raz to powtarzam. Stworzyliśmy prawo, które nie będzie przestrzegane a my w żaden sposób nie będziemy w stanie na to zareagować.
Generalnie nasza polityka zagraniczna to temat na dłuższą dyskusję. W ostatnich latach (i mam tu na myśli tak rząd PO jak i PiS-u) prowadzimy ją wyjątkowo niekonsekwentnie. Symbolem tego jest Syria. Z jednej strony chcemy ograniczać napływ uchodźców do Europy a z drugiej radośnie wspieramy przeciwników Assada w Syrii. A co do Ukrainy to oczywiście zachód się na nią wypiął, przy czym sami Ukraińcy są sobie winni. Bo jak można było myśleć, że Ukraina jawnie przejdzie z polityki utrzymywania równych dystansów do próby integracji z zachodem a Rosja z założonymi rękami będzie się temu przyglądać? ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
Że to US zawsze będzie miało prymat na świecie, że ich układ z Izraelem będzie miał wpływ na resztę pomniejszych sojuszników (np. Polskę). Świat się zmienia, tyle, że w bardzo powolnym tempie. I nie przekonujesz mnie swoją wypowiedzią o tym, że wpływ Izraela będę nadrzędne wobec innych interesów sojuszniczych w czasach, gdy: - Turcja przestała być dla nich wiarygodnym i pewnym sojusznikiem - Iran jest o krok od posiadania broni jądrowej - Us tracą przewagę na Pacyfiku, a Chiny ją zyskują - Rosja nie respektuje żadnego z postanowień układu START i zmierza do zrewidowania obecnego ukladu sil i wplywów. - Korea Pólnocna To wszystko, wraz z oficjalną potrzebą zmian, by nie zejść poniżej pewnego bezpiecznego poziomu, amerykanie spisali kilka miesięcy temu w tym dokumencie: https://www.defense.gov/Portals/1/Do...gy-Summary.pdf O wiele bardziej przekonują mnie chociażby analizy ludzi z Nowej Konfederacji, którzy są stałym konsultantem NATO, niż to co napisałeś powyżej. Przy okazji polecam każdemu jeden z wywiadów o obecnym miejscu Polski w świecie oraz o możliwościach, jakie są przed nami. Zarówno tych forsowanych przez rządy PO, jak i tych obecnych: https://www.youtube.com/watch?v=OTRL...ature=youtu.be Kończąc udział mój w tym wątku. Zgadzam się z podejściem jaroo1 mimo, że zbyt prostolinijnie opisanym. Ustawy nie oceniam, bo nawet jej nie czytałem. Jednak jak widzę, do jakiej roli próbuje się w mediach czy na forach wywindować rolę Izraela dla sytuacji wspólczesnej Polski, to uważam, że jest to nic innego, jak wprowadzanie ludzi w błąd. Bo jest ona przeceniana. Owszem należy im się szacunek, jak każdemu innemu Państwu, ale nie kosztem naszych tradycji, prawd czy interesów. I mam nadzieję, że w ten sposób unikniemy tego,co spotkało Gruzinów, którzy też swego czasu traktowali Izrael, jak wiarygodnych partnerów: Cytat:
Ostatnio edytowane przez Vinci : 23.02.2018 o godz. 08:02.
![]()
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() Żydzi chcą za wszelką cenę pokazać się jako jedyną ofiarę IIWŚ i tych uciemiężonych, którzy jeśli nawet współpracowali z Niemcami to pod groźbą śmierci, a nie dla własnego interesu. Historia pokazuje, że jedyne o czym oni myślą to kasa. Naturalnym jest, że teraz chodzi o to samo. Oni w dupie maja własne religie, przekonania, rodzine i pamięć o swoich bliskich których stracili bądź też nie. Po raz kolejny graja kartę holocaustu żeby coś z tego mieć. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokladnie, kasa misiu, kasa. Ja nie chce porownywac kto bardziej ucierpial podczas II ws bo np mowic ze 3 mln istnien zydowskich bylo mniej waznych niz 2 mln lub 3 000 100 zabitych Polakow jest bez sensu. Ale fakty sa takie
- stracilismy tyle samo lub wiecej ludnosci - wymysla sie ile to Zydow polskich zginelo i sie mowi ze to Zydzi ucierpieli... A moze to po prostu tez byli Polacy? Dlaczego ludzie ktorzy tu mieszkali, zyli, pracowali sa okreslani jako w sumie nie Polacy i jak sie im krzywda stala to jest to krzywda tylko dla Żydów a nie Polakow i Polski? -stracilismy elity a ich elity to raczej sobie uciekly na zachod, za ocean -ponieslismy ogromne koszty tej wojny, czyli zrujnowane panstwo -ryzykowalismy jako Polacy najwiecej spośród calego swiata ratujac Zydow -nie mielismy zadnej oficjalnej jednostki wspoldzialajacej z III Rzesza, gdzie wszedzie dookola bylo to powszechne -ludzie! Przypominam ze Polska byla z Niemcami w stanie wojny i to prawdziwej wojny. My nawet na sekunde nie wywiesilismy bialej flagi i walczylismy z podziemia do samego końca -na deser oddano nas w nagrode w rece sowietow. Cala prawde ukryto albo olano (mowie tu o bohaterstwie np Witolda Pileckiego albo dywizjonu 303). Okupacja sowiecka wyniszczyla nas do cna i wstrzymala jakikolwiek rozwoj na kolejne 45 lat oficjalnie I spoko, ja nie mowie ze Zydzi maja znac te wszystkie historie i traktowac nas jak Bogow. Nie mowie ze caly swiat ma sie nam kazdego dnia klaniac. Ale jesli z najwiekszej ofiary XX wieku robi sie sprawce i oprawce to jest to czyste kurestwo. A jesli się jest Polakiem i tej prawdy sie nie chce kultywowac i sie boi bo Zyd czy Amerykanin tupnie to jest to kurestwo do kwadratu. I polecam filmik na yt znieslawienie, czyli prawda o tzw antysemityzmie. Co prawda dawno to ogladalem i juz slabo pamiętam ale z tego co kojarze to idealnie wpasowywal sie w ten temat i w groteskowy sposob przedstawil obecne dzialania zydow, ich zaklamanie i taka nagonke na Polske, szczucie ichniejszej mlodziezy zeby szukala antysemityzmu w Polsce np na lekcjach w szkole albo na wycieczce do Oświęcimia. Porownajcie sobie jakie jest nastawienia niektorych Polakow do Polski, do prawdy a jakie jest nastawienie Zydow do Zydow i Izraela. My sie lubimy opluwac a oni nawet jak nie maja racji yo sobie wmowia ze Zyd jak sprzedawał Zyda to zeby uratowac życie, a jak sprzedawal Polak to dla kasy albo z nienawisci. Dlatego z calym szacunkiem ale takie antypolskie jednostki jak ciacho czy AS powinny byc jebane na kazdym kroku. Tak, znowu chamsko i prostacko no ale wybaczcie,inaczej sie nie da bo to jest wojna ideologiczna i albo my was zgnoimy albo wy z nas zrobicie ksenofobow,antysemitow, rasistow,neonazistow, neofaszystow i ludzi ktorzy by z checia chcieli nowego Hitlera w Polsce. ![]()
drozd:
|
|