The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.02.2018, 14:48
czaro napisał(a):Wyświetl post
Nikt mi nie odpowiedział w meczowym nt. Głowackiego. Na krakowskiej wyborczej napisali, że po prostu trener posadził go na ławie. Imo Głowa>Wasyl.
Bardzo odważna teza po ilości minut, jaką rozegrał Wasyl. Wydaje mi się, że na korzyść Wasyla przemawia jego przydatność przy ofensywnych SFG i chyba jest jednak szybszy od Głowy
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 11.02.2018 o godz. 15:25.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 11.02.2018, 15:20
Wasyl dużo lepiej rozgrywa po ziemi i wydaje mi się, ale jest sprawniejszy fizycznie od Głowy.
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 11.02.2018, 23:16
Abstrahując od kwestii wyboru między Głową a Wasylem, to oglądając wywiad z Arkiem nasuwa mi się tylko jedno słowo - klasa. Zyczyłbym sobie, żeby więcej tego typu ludzi grało dla Wisełki w przyszłości, a Arek zdecydownie powinien zostać w klubie na jakiejś adekwatnej funkcji.
Odpowiedz cytując
rychu
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 12.02.2018, 17:53
https://twitter.com/_Ekstraklasa_/st...17636958351360
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.02.2018, 22:40
Głupi tytuł na wislakrakow.com. "Carlitos wyjechał z Krakowa" - mało nie dostałem zawału.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 13.02.2018, 10:21
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Głupi tytuł na wislakrakow.com. "Carlitos wyjechał z Krakowa" - mało nie dostałem zawału.
Oczywiście jakaś twitterowa gnida podniosła larum, że oznacza to odejście Carlitosa...
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 13.02.2018, 11:50
Z instagrama, Basha 2 miesiace out. Wlasciwie gosc z glowy do konca sezonu liczac dojscie do formy.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.02.2018, 12:00
Zapewne pożegnamy się z nim po sezonie obym się mylił
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 13.02.2018, 12:18
Jeżeli odejdzie, to nie będę go specjalnie żałował. Pomimo że to na pewno dobry piłkarz, to niestety trudno budować skład w oparciu o kogoś, kto tak często łapie różnego rodzaju urazy, przez które opuszcza sporo spotkań, a przede wszystkim jednostek treningowych.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.02.2018, 12:31
enzo napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli odejdzie, to nie będę go specjalnie żałował. Pomimo że to na pewno dobry piłkarz, to niestety trudno budować skład w oparciu o kogoś, kto tak często łapie różnego rodzaju urazy, przez które opuszcza sporo spotkań, a przede wszystkim jednostek treningowych.
Dokładnie. Kontrakt na rok z czego 8 miesiecy leczenia. Nie tędy droga. Sympatie sa tu bez znaczenia. Kiedyś podobna klasę prezentowal Stjepanovic ale był równie szklany jak Basha.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.02.2018, 12:53
Basha przychodził do nas z opinią szklanego i to się niestety potwierdziło.
Bez względu na to, jak będą wyglądały nasze finanse to przedłużanie kontraktu nie ma najmniejszego sensu.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 13.02.2018, 21:53
No kurde tego sie nie spodziewalem, wielka szkoda Bashy bo to mial byc glowny element ukladanki Carillo.
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 14.02.2018, 20:02
Możecie mi wyjaśnić skąd przekonanie, że Basha jest szklany? Po sprawdzeniu jego występów to na jesieni pauzował tylko dwie kolejki po meczu z Zagłębiem, co było spowodowane zbyt szybkim wprowadzeniem go do składu, o czym sam mówił dla Przeglądu:

"To stało się chyba zbyt szybko. Miałem przecież za sobą długą przerwę, więc nie byłem gotowy fizycznie, by grać od razu w podstawowym składzie. Miałem być wprowadzany stopniowo, tak planował trener, a stało się inaczej. Już w debiucie doznałem kontuzji, potem musiałem pauzować dwa mecze."

Od dziewiątej kolejki zagrał we wszystkich meczach z wyjątkiem Sandecji, kiedy z gry wykluczył go nie tyle uraz, co grypa żołądkowa. Jak dla mnie problem jest w tym, że on doznał poważnej kontuzji w najgorszym możliwym momencie. Był najważniejszą częścią układanki Carrillo i wypadł w ostatniej chwili. Ponadto ze względu na mundial liga kończy się szybko i obawiam się, że do optymalnej formy to on może dojść dopiero na sam koniec sezonu.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 14.02.2018, 20:29
Bardzo bym chciał, żeby został przedłużony. Niewątpliwie nasz najlepszy ŚP.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.02.2018, 23:39
Stjepanović to był dużo słabszy piłkarz wg mnie niż Basha. W dodatku kontuzja Stjepanovicia nie miała nic wspólnego z tym, że często go rozkładało. Po prostu złapał jedną ale za to niezwykle poważną kontuzję. Miał pecha. W poprzednim sezonie przed kontuzją grał od dechy do dechy, w następnych klubach jeśli sportowo było ok to też grał. W Śląsku też pierwszy skład. Ciężko o nim mówić, że był/jest szklany.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 15.02.2018, 06:53
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Stjepanović to był dużo słabszy piłkarz wg mnie niż Basha. W dodatku kontuzja Stjepanovicia nie miała nic wspólnego z tym, że często go rozkładało. Po prostu złapał jedną ale za to niezwykle poważną kontuzję. Miał pecha. W poprzednim sezonie przed kontuzją grał od dechy do dechy, w następnych klubach jeśli sportowo było ok to też grał. W Śląsku też pierwszy skład. Ciężko o nim mówić, że był/jest szklany.
Nie wiem po czym wnosisz że duzo slabszy?
Pogral trochę w kadrze Macedonii. Wraz z jego przyjściem i pierwsza rundą Smudy Wisla zanotowala najlepszą rundę w przeciagu ostatnich 7 lat.(jesien 2013).
Po odejściu od nas nie zbliżył sie do poziomu sprzed kontuzji.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 15.02.2018, 20:36
Po kulturze rozegrania, notował znacznie więcej strat od Bashy i rozgrywał dużo wolniej. Tempo ala Popović tyle, że bez jego techniki czy przeglądu pola. Czyli generalnie z mojej własnej obserwacji - zgadzać się nie musisz. Ostoja był moim zdaniem OK i nic poza tym, a mam wrażenie, że Basha jeszcze nie pokazał pełni możliwości. Miejmy nadzieję, że się szybko wyleczy i będzie miał okazję to jeszcze zrobić.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 16.02.2018, 13:04
Cytat:
Carlitos już wczoraj wznowił treningi z zespołem. Teraz z powodów prywatnych Kraków opuścił Zdenek Ondrasek - do poniedziałku jest w Czechach.

Co oni poszaleli ? jakiś grafik wyjazdów czy co ? może czas się pożegnać z Ondraskiem więcej się leczy niż gra
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 16.02.2018, 13:07
Ja tam wierzę, że Carillo wyciśnie coś ze Zdenka w rundzie finałowej. Pożegnać należny Pawła Brożka, godnie.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.02.2018, 13:07
Szkoda Bashy wprowadzał spokój w środku pola, dobrze asekurował. Postawić obok kompanów o innej charakterystyce np. kogoś kto lubi grać szybko z klepki i do przodu tu mam na myśli Halilovicia, a za nim bulteriera do odbierania piłki typu Lonch i to byłby pięknie zbilansowany środek. Ten Mitrović jakiś taki niechlujny, mało zaangażowany w grę, no ale nie będę go jeszcze skreślał, może złapie świeżość i pokaże więcej, musi bo inaczej out po rundzie.
Ostatnio edytowane przez tofik : 16.02.2018 o godz. 13:10.
..
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 16.02.2018, 13:43
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Ja tam wierzę, że Carillo wyciśnie coś ze Zdenka w rundzie finałowej. Pożegnać należny Pawła Brożka, godnie.
To już lepiej dać szanse Kolarowi i Bałaniukowi. Ondrasek jak grał to prezentował się fatalnie, młody nie jest i nic już z niego nie będzie, oprócz obciążenia budżetu do końca roku.

Ale dobrze, że Carlitos wrócił.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 16.02.2018, 18:48
Ondrasek pierwszy do odpalenia... kontuzje leczyl to nie miał czasu spraw pozałatwiać. Teraz wyzdrowiał to odrazu poleciał na Czechy.

Chyba że kontrakt jakiś podpisać, to krzyż mu na droge
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
EROxima
Junior Member

Od: 02.2018

Stary 16.02.2018, 20:48
A po co Ondrasek w Krakowie jeśli nie znalazł się w 18 meczowej ? Treningi w weekend nie ma to wykorzystał to do załatwienia spraw rodzinnych ?
A co do Ondraska ma potencjał którego nie wykorzystał. Tylko pytanie przez kontuzje czy przez nastawienie trenera i jego podejścia
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 16.02.2018, 21:47
Zejdźcie już z tego Ondraska.

Może jakiś pogrzeb bliskiej osoby albo coś w tym stylu?

Nikt nie opuszcza drużyny w trakcie sezonu z błahych powodów. Głupio tak pisać, jak się nie zna szczegółów.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 16.02.2018, 21:49
Pojechał na obróbkę do Dżepetto.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 16.02.2018, 22:20
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się z tym Bascha>>Ostoja, szkoda, wielka szkoda, podobnie jak z Velezem.

Wiatr w oczy, jak nie Pol to Bascha, jak nie oni to Velez 5 spotkań i out bo kontuzja i brak możliwości dojścia do siebie.

Kiedy gość wraca?

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.02.2018, 00:14
Charlie napisał(a):Wyświetl post
To już lepiej dać szanse Kolarowi i Bałaniukowi. Ondrasek jak grał to prezentował się fatalnie, młody nie jest i nic już z niego nie będzie, oprócz obciążenia budżetu do końca roku.

Ale dobrze, że Carlitos wrócił.
Nie przegraliśmy meczu w tym sezonie, gdy na boisku był Ondrasek
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 17.02.2018, 08:28
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Nie przegraliśmy meczu w tym sezonie, gdy na boisku był Ondrasek
Ty tak poważnie?
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 17.02.2018, 08:36
Z Termalica u siebie, z Sandecja u siebie i wyjazd z Pogonia. Zdenek, krolu zloty, wracaj do składu
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 17.02.2018, 08:52
Dawać go na boisko! Niech siedzi na środku boiska nawet na krzeselku! Przecież to takie proste!! Idziemy na majstra!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów