|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
tym którzy oceniają zawodnika po jednym meczu, przypomnę takiego zawodnika jak Maciej Żurawki, ja wiem mało kto go kojarzy, bo to taki no name w sumie. miał jednak kilka dobrych meczów dla Wisły, a przez ponad rok grał totalny piach. pozdrawiam
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Tyle,że Bartkowski nie gra od wczoraj
Wasyl też mógł to przeciąć![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
jak dla mnie na pewno trochę lepiej niż w grudniu.
N minus na pewno Bartkowski i Mitrovic, ostro zamulony Carlos. Wygląda na to że kosztem zagęszczenia środka musimy się przyzwyczaić do takich kontr jak ta bramkowa. Ciekaw jestem meczu z Koroną i Arką, przy ustawieniu Kiko nie mieliśmy z nimi czego szukać. ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ogolnie zespol zajechany. Potrzeba czasu by druzyna się zgrała choc obawiam sie, że mimo znalezienia swiezosci to przesadzono z obciązeniami.
Jednak odpalimy w kluczowym etapie rozgrywek jak wstepnie zakladno i planowano przy budowaniu naszej formy. O to jestem spokojny, gdyz widac jak druzyna realizuje załozenia taktyczne trenera i konsenkwentnie powiela wycwiczone schematy. To szatnia jest siłą tego zespolu i to powinno zaoowocować w przyszlosci. Jest chemia I team spirit.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 12.02.2018 o godz. 09:51.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda, że znowu po strzelonej bramce zamiast iść za ciosem tracimy głupio bramkę... Ten mecz był spokojnie do wygrania, bo byliśmy lepszym zespołem mimo wszystko.
Jeżeli dalej będziemy tak 'głupio' grać to ja nie widzę nas w pierwszej 8... ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Moim zdaniem jest różnica po strzelonym golu w tym meczu,a w meczach Kiko. Teraz próbowaliśmy prowadzić grę, ale Lechia się na nas mocno rzuciła, a przecież na papierze piłkarzy to oni mają o klase lepszych. W pewnym momencie kilka lag na Carlitosa poszło, ale generalnie staraliśmy się grać po ziemi.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To był dopiero pierwszy mecz po przerwie,a po drugie prmio na wyjazdach nam szło jako tako
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Bartkowski dużo piłek w tym meczu odbierał, ale był strasznie nierówny. Przy bramce odpuścił z jakiegoś powodu (podejrzewam brak pary w tym momencie) i to mnie ubodło najbardziej. To nie było to, że dał się ograć czy się machnął czy go wzięto na przeciwnogę. Po prostu odpuścił w kluczowym momencie, a przecież Peszko wcale jakimś super sprintem to nie biegł. Ta piłka mogła przejść tylko w jednym miejscu i on zwyczajnie powinien się tam znaleźć. Ba, mam wrażenie, że jakby poszedł ślizgiem w ostatniej chwili to miał szansę to wybić (albo wbić swojaka
Wasyla nie ma co obwiniać w żadnym wypadku, bo został zwyczajnie wymanewrowany i piłki nie sięgnął bo była za daleko i za szybko zagrana. Nie widzę tu jego winy. Już bardziej maczał w golu palce Buchalik - jako bramkarz nigdy nie powinien się rzucać na przecięcie dośrodkowania, jeśli nie ma pewności, że piłki sięgnie - źle się zachował ale to był ułamek sekundy i zła decyzja. Od czasu do czasu taki błąd może się przytrafić każdemu (byle nie za często - bo wychodzi wtedy Załuska Nie bez winy są też Sadlok i Arsenić - Sadlok za głęboko wszedł w pierwsze tempo i przez to dał się objechać, a Arsenić też miał szanse wejść tam gdzie powininen być Bartkowski - pewnie myślał, że tamten tam wejdzie, co wydawało się naturalne. Trzeba też przyznać, że genialnie to zrobił Stolarski. Idealnie w tempo sobie wypuścił tą piłkę z odpowiednią siłą i zagrał w jedyne miejsce, gdzie miała ona szanse przejść. Przypomniał mi się Kosowski z najlepszych czasów. On był znany z tego, że sobie zawsze potrafił tak piłkę wypuścić idealnie w tempo. Np Carlos Lopez i Boguski parokroć próbowali i gdyby zrobili to z odpowiednim wyczuciem w tym meczu, to mieliby sytuację bramkową. Zabrakło czucia i dokładności.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.02.2018 o godz. 14:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Mecz wyjazdowy, gdzie przeciwnik ma mocny sklad(mimo nie udanej poprzedniej rundy) dodajmy do tego, ze wylecial nam Basha i Wojtkowski.
Przyjmuje remis z pelnym zrozumieniem. Co do gry, byla obiecujaca, widac dobrze zorganizowana obrone i pomysl na ofensywe. Kiedy ostatni raz prowadzilismy gre? No wlasnie. Malo strzalow na bramke i mala kreatywnosc w ataku - zagralismy w srodku defensywnym Cywka, Llonch'em a i Mitrovic to prawdopodobnie nie kreator gry. Niestety Mał to nie jest pilkarz na klepke i wiadomo to od lat. Bartkowski moze byc ewentualnie zmiennikiem, nie ten poziom niestety i miejmy nadzieje, ze Palcic szybko go wygryzie. Bogus to Bogus albo zostaje bohaterem albo... no to stalo sie to drugie. To, ze teraz jestesmy 9 i zaczyna nam sie palic pod dupa to zasluga koncowki ubieglej rundy, gdzie nie wykorzystalismy atutu wlasnego boiska a nie jednego zremisowanego meczu na wyjezdzie. Projekt potrzebuje czasu, kalendarz jest trudny i nie zdziwie sie jak bedziemy grac w grupie spadkowej ale trudno. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ma ktoś z tego meczu statystyki przebiegniętych kilometrów, tempa itd?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Tak bez spiny mecz w naszym wykonaniu przyzwoity i proszę forumowych płaczków by przestali tyle biadolić
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hmm dla mnie najbardziej nie pokojaca statystyka to szybkość naszych graczy... Nie całe 31km/h podczas gdy ten gówniarz z Płocka miał prawie 35 km/h...
Ostatnio edytowane przez wiertar : 12.02.2018 o godz. 19:20.
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hahahahaha. Czego my w ogóle w tej lidze szukamy? Bez żadnego szybkiego murzyna? Po wzrost stałeś jak mózg rozdawali? Przecież to jest faworyt do najgłupszego posta roku, a mamy 12.02
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czy ja pisałem że potrzebujemy 11 sprinterów żeby wygrać ligę? Wytłumaczę ci, piłka nożna to szybka gra, coraz szybsza... Szybkość i przyspieszenie to bardzo dużo... Przykład Grosickiego który gdyby nie przyspieszenie na kilku metrach i szybkość to grał by nie na mundialu a w 2-3lidze, po tylko tym się wyróżnia na boisku. Widziałeś co z Matuszkiem zrobił w piątkowym meczu Michalak? Więcej nie będę pisał bo szkoda mi na ciebie czasu. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z założenia gramy 2/3 dziesiątkami. Pamiętasz może takiego zawodnika jak Semir Stilić? Bardzo przeszkadzał brak szybkości? Zresztą masz racje. Wszyscy zawodnicy w tej kolejce byli wolniejsi od najszybszego Michalaka. I jak my niby mamy zacząć grać w europie? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Tak pamiętam, i wiesz dlaczego nigdzie nie zaistniał poza zapyziała polska liga? Bo jest ....a ślamazarny! W normalnej lidze nie pograł bo poprostu jest za wolny. Co z tego że ma super lewa noge? Co z tego że potrafi rzucić ciasteczko do napastnika? To działa tylko w polskiej lidze bo tutaj takich Ślimaków jest więcej.... A co do Grosickiego.... Ten zajebisty rezerwowy obecnie jest naszym najlepszym skrzydłowym w reprezentacji... Dzięki czemu? Świetnej technice? Zajebistym uderzeniu z obu nóg? Nie, właśnie dzięki przyspieszeniu i dużej szybkosci. A co do Michalaka, to Nawalka bacznie mu się przygląda.
Ostatnio edytowane przez wiertar : 12.02.2018 o godz. 20:35.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No i doczekałeś się Semira. Na tę chwilę zrobił nieco większą karierę niż Michalak, więc zaczekajmy kilka lat, bo już niejeden utalentowany Handzlik zaginął w 3 lidze. Czy bycie najlepszym skrzydłowym reprezentacji to jest jakiś wyznacznik? Bo jest(?) lepszy niż jego kolega z 2 ligi angielskiej- Wszołek, lepszy od nękanego kontuzjami Kuby, który ze względu na wiek jest przesuwany na PO, czy lepszy od Kucharczyka i Makuszewskiego? Czekam aż zaczniesz piać peany na cześć Jędrzejczyka, bo przecież podstawowy zawodnik 7 reprezentacji świata, nie w kij dmuchał. Nawałka się mu bacznie przygląda? Od kiedy? Czy jego przedwczorajsza, pierwsza bramka na najwyższym stopniu rozgrywkowym miała na to wpływ? Czy nie składnia cię to do refleksji? Skrzydłowy z 1 bramką w 'poważniejszej' piłce jest przymierzany na konkurenta tego świetnego Grosickiego? EDIT: http://futmal.pl/news,43331.html ślepi? Czemu nie doceniają jego 'przyspieszenia i dużej szybkości'?
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 12.02.2018 o godz. 21:37.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bacznie przyglądać to jeszcze nie znaczy że go powoła.
Zresztą odbiegasz od tematu. Wysmiales mnie pisząc że mam patent na mistrzostwo. Nic takiego nie powiedziałem.... więc jak chcesz robić sobie bekę ze mnie to rób z tego co napisałem a nie z tego co ty sobie ubzdurales. Na resztę twojego posta nie odpowiadam bo to już nie dotyczy tego co napisalem 4 km różnicy w piłce to dużo, ale jeszcze większy szok dla mnie to E Boguski był najszybszy w naszej drużynie.... Gdzieś znajdę statystyki z wszystkich spotkań?
Ostatnio edytowane przez wiertar : 12.02.2018 o godz. 21:39.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem czemu wyśmiewacie Wiertara.
Messi nie jest najlepszym piłkarzem świata, bo ma bajeczną technikę czy umiejętności. Technikę oraz umiejętności ma bardzo dobre, ale pod tym względem była cała masa lepszych piłkarzy. Najważniejsze jest u niego odejście na pierwszych metrach. Nikt nie jest w stanie dotrzymać mu kroku, jak grzebnie wszyscy zostają w blokach. Wiertar ma sporo racji. Motoryka / przyśpieszenie / szybkość to dzisiaj klucz do gry w piłkę. Technika i umiejętności coraz częściej są tylko dodatkiem do atletyki piłkarzy. Wiertar : Jeśli Ci chodzi o resztę meczy Wisły odpowiedź brzmi nie. Te dokładne dane o przebiegniętych km czy przyśpieszeniu są nowością w ekstraklasie - liczone od tej kolejki, czyli są tylko dane z meczu z Lechią. Ponadto trzeba zapłacić, żeby mieć do nich dostęp, a na osobach udostępniających te dane we wszelakiego rodzaju odmianach dziennikarstwa ciążą zapewne spore ograniczenia. Jeśli chodzi ci o inne mecze tej kolejki : pewnie ktoś ma, ale j/w - masowo udostępniać zapewne mu nie wolno. Niestety.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.02.2018 o godz. 22:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Kilka uwag na temat meczowych statystyk. Pewne liczby będą dla niektórych zaskoczeniem:
- w pierwszej połowie mieliśmy 54% posiadania a w drugiej 49%. Tylko w dwóch kwadransach Lechia miała wyższe od nas posiadanie: w drugim i ostatnim - wygraliśmy 93 pojedynki, Lechia 106. W pojedynkach na ziemi było remisowo, zdecydowanie przegraliśmy pojedynki w powietrzu - mieliśmy dokładniejsze podania niż Lechia - zarówno krótkie, średnie jak i długie - mieliśmy tylko 13 dośrodkowań, 3 celne - żaden z naszych 13 kontrataków nie zakończył się strzałem - najwięcej pojedynków miał Pol - 32, 18 wygranych. Poza obrońcami miał największą skuteczność pojedynków (56%). Najniższą skuteczność pojedynków miał Carlitos (4 wygrane z 25). Niewiele lepszy był RB9 (3 wygrane z 15) Krytykowany Mały wygrał 8 z 16 pojedynków - tylko 1 z 9 zwodów Carlitosa był udany. Sadlok, Mały i Cywka wygrali każdy z 3 wykonanych zwodów - Mitrowić miał najwięcej w zespole przejęć piłki (10), odbiorów (10) i odzyskań piłki (16). Żaden z naszych pozostałych piłkarzy nawet nie zbliżył się do tych liczb - najwięcej strat piłki zanotowali u nas Carlitos: 11, Mały: 9 oraz - pomimo krótkiej gry - Imaz: 7 - Buchalik miał 33 dokładne podania z 35 wykonanych. 100% skuteczności długich podań: 16/16 - Imaz miał najwięcej kluczowych podać w zespole: 5. Tylko 2 udane. Poza nim tylko Pol miał jeszcze 2 udane kluczowe podania - najgorzej podawał Mały - tylko 9 z 15 podań było dokładnych. - najwięcej podań w pole karne miał Carlitos: 9, 5 dokladnych oraz Mitrowić: 5 - 3 dokładne - najwięcej dośrodkowań: Sadlok, ale tylko jedno z czterech było dokładne |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
i pozamiatałeś "znawców"
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
W jakim sensie i kogo? ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Co do Bartkowskiego - wiadomo było, że - o ile nie nastąpi cudowna odmiana względem tego, co grał jesienią - będzie najsłabszym ogniwem. W tym meczu miał tego pecha (peszka), że dostał Peszkę, było nie było reprezentanta Polski, który gra o mistrzostwa i gryzł trawę. Pytanie czy mamy w kadrze kogokolwiek, kto by na niego lepiej zagrał, bo nawet nie chcę myśleć jak w tym miejscu objeżdżany byłby Cywka lub Arsenić...
Co do Boguskiego - ja naprawdę nie wiem ilu jeszcze trenerów musi przyjść do Wisły i wystawić go w pierwszym składzie, żeby do części osób na tym forum trafiło wreszcie, ile ten chłopak znaczy dla zespołu. Każdy kolejny na niego stawia. Każdy. No ale rozumiem, że żaden nie zna się na piłce lepiej od użytkowników forum. A mecz do odhaczenia. Ten punkt może okazać się cenny. Ważna jest przewaga nad drużynami za nami i kontakt z pierwszą ósemką. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Po to został sprowadzony Palcic, ma jednak pewnie jeszcze jakieś braki treningowe. Bartkowski juz chyba lepszy nie będzie.
Co do Bogusia to myślę, że obecne ustawienie zespołu przez Carrillo jest na jego korzyść. Boguski nigdy nie był typowym skrzydłowym, ciągnęło go zawsze do środka. Tego właśnie wymaga ustawienie 4-3-3 od dwóch "fałszywych" skrzydłowych. Wiec Bogus się tu dobrze sprawdza. Mimo wszystko ja bardziej widzę w pierwszej 11 Imaza i Małego czy Wojtkowskiego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Ja też w czasie meczu widziałem wyjątkowo dokładne wybicia piłki nogą przez Buchalika i nawet mnie to zdziwiło. Nie przypuszczałem jednak, że ich procent był tak wysoki. Buchal kopał na auty w poprzedniej rundzie. Ale statystyki faktycznie imponujące. Co do pozostałych: niesamowite osiągnięcia Mitrovicia. W telewizorze nie było tego tak widać. Strat napastników są raczej normalne. Gorzej gdyby starty odnotowywali obrońcy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Małeckiego? W tym meczu mało to było widać, ale to tez powinno być na plus wykorzystania potencjału Carlosa, bo w poprzednim ustawieniu często był osamotniony, a teraz wszyscy są bliżej. Odnośnie Mitrovica powszechne wrażanie wynika zapewne z tego ze nie ma statystyki, spoźniony, powolny a to się rzucąło nam w oczy.
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 13.02.2018 o godz. 10:31.
![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
^^^ Na ocenę Mitrovica wpłynęło najbardziej to, że jak miał piłkę przy nodze to Perez mu się włączał...
Bez piłki wyglądał nieźle (ustawianie się). |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|