The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.02.2018, 12:30
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...akow,12898917/
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.02.2018, 12:33
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Dobra detektywi, dotarł ktoś w ogóle do informacji jakim majątkiem dysponuje?
Wprost tej informacji nie ma, ale z wywiadu, który wkleiłem można pewne rzeczy wywnioskować:

Cytat:

A: How much have you invested of your own money to this date?

M: Millions of dollars. I don’t keep track. Everything I make, I pretty much reinvest. I’m betting really hard. I don’t keep savings. I don’t own a house. I don’t own a car. Everything I own is in start-ups. I really believe in supporting people and doing good by them and then I’ll see amazing returns and luckily I already have some really big exits.

(...)

A: When was it that you had millions?

M: My first million was probably a couple of years… 23 or 24. Then I lost all my money. My second company was a complete failure. Then I remade my millions in 2010 and I’ve been making a lot more since.

A: What is the difference now that you have so much money?

M: What money does is it saves you time. Money is an agent to be more efficient with your time, allow you to do things quicker, allow you to invest more time into people. That’s really what money does. I don’t think mentally I’ve changed. I’m the same kind of dude that I’ve always been. Money just helps free you up and it’s more resources for you to do more interesting things.
PS. Ciekawe czy te "nasze źródła" krakowskiej to forum TWSD..
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 01.02.2018, 12:34
brawo dla dziennikarza, czyta nasze forum. Wiarygodność zerowa
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 01.02.2018, 12:34
"Z naszych źródeł" - https://wislakrakow.com/forum
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 01.02.2018, 12:42
Jego działalność to również venture capital czy angel investor co pasuje do informacji przedstawionych przez zarząd.

Wśród obserwujących jego tweetera jest min. adwokat, absolwent UJ, specjalizujący się w fuzjach i przejęciach przedsiębiorstw - Michał Szpakowski, który dniach 27- 29 stycznia nie był aktywny na tweeterze, co zdarza mu się rzadko.
Ostatnio edytowane przez morganfield : 01.02.2018 o godz. 12:46.
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.02.2018, 12:45
Dla mnie Bragiel wygląda trochę jak Miodulski, tylko kilka poziomów wyżej. Może nie posiada wielkiego majątku wg. standardów amerykańskich, lecz ma ogromną wiedzę na temat prowadzenia przedsiębiorstw. Dodatkowo współpracuje z twórcą MySpace, zna założycieli youtube i paypala, jeszcze pomagał rozwinąć ubera to wszystko mówi samo przez się. Dla Bragiela oprócz Wisły w której podobno się zakochał, ważnym czynnikiem mogą być AGH i PK. Jedynie co mi nie pasuje to godzina przyjścia umowy, przecież biura o tej godzinie(19) raczej nie działają i bardziej pasowałaby tutaj Azja.
Odpowiedz cytując
Strzala
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.02.2018, 12:48
"O tym, że Bargiel mocno angażuje się" hahah
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 01.02.2018, 12:51
Dla szaraczków biura o 19.00 nie działają, ale dla innych...
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.02.2018, 12:53
Gazeta Krakowska to są prze..... śmieszki. No żenada. Nawet te same zdjęcie co na forum wpadło wjebali. Żenada, panie Karcz.
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 01.02.2018, 12:56
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Gazeta Krakowska to są prze..... śmieszki. No żenada. Nawet te same zdjęcie co na forum wpadło wjebali. Żenada, panie Karcz.
jakoś kiedyś myślałem, że jedyna poważny szmatławiec
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.02.2018, 12:58
Coglin napisał(a):Wyświetl post
"Z naszych źródeł" - https://wislakrakow.com/forum
Bartosz Karcz: "No nie wytrzymalem"

Czyli stalo się tak jak myślałem
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 01.02.2018, 13:02
teraz jest pojedynek pomiędzy Dziennikiem Polskim a Gazetą Krakowską, kto jest gorszą szmatą. My niestety nie jesteśmy tego konfliktu beneficjentem, tylko ofiarą...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.02.2018, 13:12
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
teraz jest pojedynek pomiędzy Dziennikiem Polskim a Gazetą Krakowską, kto jest gorszą szmatą. My niestety nie jesteśmy tego konfliktu beneficjentem, tylko ofiarą...
To Bartosz Karcz jest autorem obu textow, więc to żaden wyscig
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 01.02.2018, 13:20
@karherop mało precyzyjnie napisałem ale chodzi mi o fakt, że i DP i GK nie mają już nic z tego poziomu, który kiedyś mieli
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 01.02.2018, 13:36
Gdy przyjechał ostatnio do Davos na Forum Ekonomiczne, paradował tam w szaliku Wisły, czym nieco zaskoczył kilku polskich biznesmenów

Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...akow,12898917/
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.02.2018, 13:42
Kominek rozwiał wątpliwości, szalik zobowiązuje
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.02.2018, 14:13
Mam nadzieję,że po takich "rewelacjach" inwestor się nie wycofa.....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Stary 01.02.2018, 14:15
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Kominek rozwiał wątpliwości, szalik zobowiązuje
Tak, oczywiście. Ja wczoraj chodziłem w szaliku z Zary - dzwońcie do Ortegi
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.02.2018, 14:20
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję,że po takich "rewelacjach" inwestor się nie wycofa.....
Jeśli to faktycznie Bragiel to jeśli mialoby go to zniechęcić to niech w ogóle się nie bawi w piłkę. Pojedynki z prasą będzie miał na codzień
Odpowiedz cytując
S z c z e p a N
Member

Od: 11.2017

Stary 01.02.2018, 14:23
Skoro już się (chyba) wydało, kto ma być tym tajemniczym inwestorem, to wydaje mi się, że jeśli tylko z obu stron jest wola dokonania tej transakcji (a wydaje się, że jest), to inwestor nie tylko się nie wycofa, ale zrobi wszystko, żeby do tej transakcji jak najszybciej doprowadzić.

A w ogóle kojarzy ktoś o jakiej kwocie możemy mówić? Chodzi mi o to ile to będzie jeśli kupi np. 10% udziałów?

KCHWW !!!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 01.02.2018, 14:26
S z c z e p a n napisał(a):Wyświetl post
Skoro już się (chyba) wydało, kto ma być tym tajemniczym inwestorem, to wydaje mi się, że jeśli tylko z obu stron jest wola dokonania tej transakcji (a wydaje się, że jest), to inwestor nie tylko się nie wycofa, ale zrobi wszystko, żeby do tej transakcji jak najszybciej doprowadzić.

A w ogóle kojarzy ktoś o jakiej kwocie możemy mówić? Chodzi mi o to ile to będzie jeśli kupi np. 10% udziałów?

KCHWW !!!
podobno ma zapłacić za te 10% udziałów ok. 50 mln. Tylko jeszcze negocjują czego - czy eur, usd, pln czy koron czeskich lub forintów. Ale ciiii... to poufna wiadomość, ważne by nie trafiła do dziennikarzy GK/DP
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 01.02.2018, 14:26
S z c z e p a n napisał(a):Wyświetl post

KCHWW !!!
Nie, nie padła jeszcze żadna wartość. Mowa jest tylko o pakiecie mniejszościowym. Czyli to może być 3%, 10%, ale też (max) 49% udziałów.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
S z c z e p a N
Member

Od: 11.2017

Stary 01.02.2018, 14:30
Ja rozumiem, że nie wiemy na dziś ile kupi, ale chodzi mi o to czy powszechnie wiadomo ile wynosi wartość 100% wszystkich udziałów czy takie rzeczy ustala się indywidualnie? Nie znam się na tych sprawach dlatego pytam.
Odpowiedz cytując
filoo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 01.02.2018, 14:35
wracając do tematu konferencji, domniemam, że jednym z warunków inwestora było wyjaśnienie powiązań z "podejrzanymi" ( nie chcę nikogo obrazić) grupami kibicowskimi. Czyli w skrócie: " zrobiliśmy audyt, wszystko jest przejrzyste, znamy Wasze mocne i słabe strony, chcemy wejść mocno w Wisłę, ale nie podobają się nam Wasze relacje z grupami kibicowskimi i pewnymi ich naciskami, zróbcie coś z tym! " ; " Dobrze, zorganizujemy konferencje, gdzie kategorycznie odetniemy się od złych powiązań i udowodnimy, że są to relacje klub-kibice lub klub-najemca lokalu, a Damian zrezygnuje z prezesury w SKWK"

czy myślicie, że tak mogło to wyglądać mniej więcej? dla mnie tak
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Oh, won't you please take me home

G 'n' R
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.02.2018, 14:39
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Nie, nie padła jeszcze żadna wartość. Mowa jest tylko o pakiecie mniejszościowym. Czyli to może być 3%, 10%, ale też (max) 49% udziałów.
Ponoć kilka %. Czyli 2-9%.

Edit: >ponoć<, bo to nie słowa z konfy, tylko z wislaportal
Ostatnio edytowane przez filemon : 01.02.2018 o godz. 15:40.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 01.02.2018, 15:10
Szczerze ja nie slyszalem na konfie "kilka" tylko pakiet mniejszosciowy wlasnie. Owszem na TT krazyly takie wpisy, ale na wlasne uszy nie uslyszalem.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.02.2018, 15:41
filoo napisał(a):Wyświetl post
wracając do tematu konferencji, domniemam, że jednym z warunków inwestora było wyjaśnienie powiązań z "podejrzanymi" ( nie chcę nikogo obrazić) grupami kibicowskimi. Czyli w skrócie: " zrobiliśmy audyt, wszystko jest przejrzyste, znamy Wasze mocne i słabe strony, chcemy wejść mocno w Wisłę, ale nie podobają się nam Wasze relacje z grupami kibicowskimi i pewnymi ich naciskami, zróbcie coś z tym! " ; " Dobrze, zorganizujemy konferencje, gdzie kategorycznie odetniemy się od złych powiązań i udowodnimy, że są to relacje klub-kibice lub klub-najemca lokalu, a Damian zrezygnuje z prezesury w SKWK"

Odnioslem inne wrazenie.
Sarapata powiedziala ze Misiek jest w porządku, placi pieniadze za czynsz. Silownia normalnie dziala, sekcja sportów walki normalnie dziala. nie ma zadnych zastrzezen.

A Dukat czy by odszedl z SKWK czy nie to dalej przeciez beda dzialac. Sarapata tez nie jest w SKWK a ma z nimi zajebi.sty kontrakt. Nie muszą byc ich czlonkami zeby miec z nimi pozytywny kontrakt.

Pamietajmy ze Dukat nie jest jakims wyuczonym zarządcą klubu itd.. nigdy tego nie posmakował. Normalny facet jak wiekszosc z nas ktory postanowil ratować klub. On i tak za duzo wziął na siebie. Niech sie zajmie klubem, SKWK sobie poradzi
Ostatnio edytowane przez aNouc : 01.02.2018 o godz. 15:46.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.02.2018, 16:08
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
@dynek.pl ale kto wie ilu byłoby kibiców Wisły gdyby nie Misiek i im podobni... takie gdybanie to sztuka dla sztuki także, po co jeszcze dolewasz oliwy do ognia? to już wszystko historia, a biznesy są realne i Wisła ma korzyść z wynajmu tych terenów.
No, pomnik mu jeszcze postawcie.

Dariook napisał(a):Wyświetl post
W tym samym miejscu, gdzie po 156 nie udanych podejsciach do LM?

Przestan zyc marzeniami.
Tego nie wiesz. Akurat to było w momencie keidy Cupiał inwestował bez hamulców, a do LM można było wejść mając rozstawienie w eliminacjach czego nigdy nie mieliśmy. Rozstawienie na podstawie występów w pucharów w ciągu 5 poprzedających lat - nieobecność choćby przez jeden sezon w Europie praktycznie przekreśliła taką opcję.
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 01.02.2018 o godz. 16:10.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 01.02.2018, 16:14
Jakby ten akurat inwestor zrezygnował, bo wyciekło jego zainteresowanie Wisłą, to nie mówiłby o tym zainteresowaniu w przeszłości, albo nie wrzucał zdjęć z Wrocławia dzień po negocjacjach z ichniejszym prezydentem ws. przejęcia Śląska.

Myślę, że to była bardziej inicjatywa ze strony władz Wisły, by utrzymać to wszystko w tajemnicy i nie tracić szansy na pozyskanie nowych sponsorów. Jakby w eter poszła fama o bogatym inwestorze, to zawsze jest ryzyko tego, że sponsorzy jednak zrezygnują z reklamy. A jako że LV Bet podpisany, rozmowy z inwestorem mocno na finiszu, nie bali się powiedzieć tych "strzępów informacji", mając świadomość, że wystarczą do ustalenia, kto jest zainteresowany klubem, a jednocześnie wiedząc, że podane dane nie naruszają umowy o poufności.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.02.2018, 16:21
filoo napisał(a):Wyświetl post

A dla mnie jest to spowodowane szumem ktory robi tvn czytaj jadczak ze swoim superwizjerem. To miało wyprzedzić jego ruchy.

Jakby inwestor tego żądał to by to nastąpiło przed podpisaniem umowy przedwstępnej.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów