The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.02.2018, 00:50
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
"Negocjował zakup akcji Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Ostatecznie rozmowy z udziałowcami z Małopolski i Dolnego Śląska kończyły się fiaskiem" http://sport.se.pl/inne-sporty/sport...ub_959331.html

Jeżeli rok temu był "za krótki" mimo naszych długów, to teraz miałby już być w stanie się dogadać?
Z innych artykułów prasowych wynika, że te negocjacje, a właściwie zainteresowanie, było w połowie 2014 r., kiedy Cupiał oczekiwał, że potencjalny kupiec zapłaci za klub i jeszcze do tego spłaci dług Wisły wobec TF. Czyli trzeba było wyłożyć na stół koło 100 baniek plus jeszcze potem utrzymywać nabyty klub z budżetem ustawionym na sporym minusie. Dopiero później, jak Cupiał dostał ultimatum od banków, to drastycznie zmniejszył oczekiwania, tak, że każdy jeżdżący leasingowanym Porsche mógł udawać, że go stać. Ale o tym akurat wiedziało wtedy niewielu, a szkoda, bo za tamte pieniądze, które wirtualnie zaoferował Mereś, naprawdę mogło się znaleźć kilku poważnych nabywców.

A rok temu w grę wchodziła jeszcze także mocno nieadekwatna kwota 40 baniek, względnie negocjacje z dwoma podmiotami i dzielenie się kasą z TF.

Teraz zapewne kwoty, zwłaszcza za pakiet mniejszościowy, są mniejsze. I to nawet dobrze, bo wolałbym więcej pieniędzy zainwestowane w działalność operacyjną Wisły niż w transakcję zakupu akcji.
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 01.02.2018, 00:54
Wisła Kraków to specyficzny klub piłkarski. Na całym świecie co pół roku w trakcie okienka transferowego fani dyskutują, kto przyjdzie lub odejdzie z ich zespołów. Co jakiś czas dochodzi też do zmian na stanowiskach trenerów. Wtedy dywagacje kto będzie nowym szkoleniowcem podgrzewają atmosferę w środowisku kibiców.

My mamy inaczej, bo co pół roku mamy zmiany właścicielskie. Powiem szczerze, że od czasu przejęcia Wisły przez Meresińskiego to co się dzieje ze spekulacjami i zmianami na stanowiskach właścicielskich jest znacznie ciekawsze od tego co prezentują nasi gracze na boisku.

Już abstrahując od tego, czy spore szanse na wykupienie mniejszościowych udziałów ma rzeczywiście Paul Bragiel, czy ktoś inny (przypominam, że na razie nie ma wiarygodnego źródła, same domysły) to na pewno jest on bardzo interesującą osobą. Polak, Amerykanin i Kolumbijczyk w jednym. Inwestor z Doliny Krzemowej. Nie wiadomo, czy ma dużo pieniędzy, ale nie można mu zarzucić, że to jakiś leszcz (ciekawe na którym etapie finansował Ubera), czy że nie potrafi realizować swoich celów i spełniać marzeń (start w Zimowych Igrzyskach Olimpijskich w reprezentacji Kolumbii mówi sam za siebie). Gościu jest ekscentrykiem, a przy okazji wygląda na to, że ma gadane (w pozytywnym tego słowa znaczeniu w amerykańskiej kulturze).

Jego historia przygotowań do Olimpiady:

https://www.youtube.com/watch?v=vD5wYkkvtxg

Tutaj materiał Russia Today:

https://www.youtube.com/watch?v=DPoWD67xnDU

Otrzymanie kolumbijskiego obywatelstwa:

Bragiel wiezie Guerriera na Biegun Północny, po tym jak DG77 zadeklarował miłość do Legii

Bragiel na World Economic Forum, ale chyba nie w Davos

https://www.youtube.com/watch?v=__-Mz77oLjc

Jego opis:

https://www.weforum.org/people/paul-bragiel

Tutaj natomiast wywiad z Davos:

https://www.youtube.com/watch?v=9qeGckSlagE

Pod koniec filmiku widać go jak macha flagą. Na Olimpiadzie w Rio był attachee Team Tonga:

https://www.youtube.com/watch?v=hfZLwrutkNY

Hitem byłoby gdyby nasz właściciel trenował z pierwszą drużyną. Wśród kibiców i piłkarzy reakcje byłyby różne, ale rozgłos gwarantowany. Oprócz tego znalazłem inny fragment:

Cytat:
Ale wszystko potwierdził sam Bragiel. Milioner na swoim profilu na Facebooku opisał wizytę we Wrocławiu. Poinformował o spotkaniu "z burmistrzem miasta". Zamieścił też fotkę z wiceprezesem Śląska Markiem Drabczykiem, zrobioną na pustym Stadionie Miejskim we Wrocławiu. Podpisał ją: "Dyskutujemy z prezydentem klubu o przyszłości piłkarskiego Śląska Wrocław". Nieco niżej dopisał: "Zastanawiamy się, co trzeba wymyślić, aby stadion był wypełniony nawet w zimie". - W mieście zapanowała lekka konsternacja, kiedy okazało się, że tajne spotkanie prezydenta z amerykańskim milionerem zostało ujawnione. I żeby było śmieszniej, upublicznił je sam Amerykanin. Wyszło nieco dziwnie, bo na Facebooku raczej nie powinno się informować o poważnym spotkaniu z prezydentem miasta - opowiada jeden z przedstawicieli magistratu, proszący o anonimowość. Pod informacją na Facebooku o wizycie we Wrocławiu w sprawie Śląska wywiązała się dyskusja przyjaciół i znajomych Bragiela. Jeden z nich dopytywał o Śląsk: "Czy to spełnienie marzeń o posiadaniu zespołu piłkarskiego?" Na innym największe wrażenie zrobił elegancki garnitur milionera, a kolejny dopytywał, czy "to garnitur Prady i kosztował milion dolarów?" Bragiel wytłumaczył, że "taki ubiór doradzono mu przed spotkaniem z burmistrzem miasta", oraz dopowiedział, że to nie garnitur Prady, tylko "jego ulubiona marka Burberry". Najzabawniejsze było pytanie znajomego, który wypalił: "Jestem zdezorientowany, to chodzi o drużynę do biegania na nartach czy piłkarską?"
Pożyjemy, zobaczymy. Może to będzie jednak np. Maspex. Jedynym plusem tym razem jest to, że inwestor najpierw kupi pakiet mniejszościowy, więc mała szansa żeby nas zrujnował, plus weryfikacja ze strony obecnego zarządu - nie wiem jak Wam - ale mi daje trochę większy komfort psychiczny, że ewentualny nowy współwłasciciel raczej nie będzie młodocianym hochsztaplerem albo krętaczem podszywającym się pod organizacje humanitarne i inne podejrzane NGOsy.

Wszystko wyjdzie w praniu.

https://www.youtube.com/watch?v=PhJgrEackis

PS. O Bargielu piszą nie tylko biznesowe i sportowe polskie gazety, ale i np. topowe światowe technologiczne, start-upowe media jak TechCrunch https://techcrunch.com/2016/05/20/pa...-venture-firm/

PS. 2 To on chyba w końcu nie pojechał na te Olimpiadę, ale był na MŚ w Lahti.
Ostatnio edytowane przez Virusman : 01.02.2018 o godz. 01:20.
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 01.02.2018, 01:00
Virusman napisał(a):Wyświetl post
Wisła Kraków to specyficzny klub piłkarski. Na całym świecie co pół roku w trakcie okienka transferowego fani dyskutują, kto przyjdzie lub odejdzie z ich zespołów. Co jakiś czas dochodzi też do zmian na stanowiskach trenerów. Wtedy dywagacje kto będzie nowym szkoleniowcem podgrzewają atmosferę w środowisku kibiców.

My mamy inaczej, bo co pół roku mamy zmiany właścicielskie. Powiem szczerze, że od czasu przejęcia Wisły przez Meresińskiego to co się dzieje ze spekulacjami i zmianami na stanowiskach właścicielskich jest znacznie ciekawsze od tego co prezentują nasi gracze na boisku.

Już abstrahując od tego, czy spore szanse na wykupienie mniejszościowych udziałów ma rzeczywiście Paul Bragiel, czy ktoś inny (przypominam, że na razie nie ma wiarygodnego źródła, same domysły) to na pewno jest on bardzo interesującą osobą. Polak, Amerykanin i Kolumbijczyk w jednym. Inwestor z Doliny Krzemowej. Nie wiadomo, czy ma dużo pieniędzy, ale nie można mu zarzucić, że to jakiś leszcz (ciekawe na którym etapie finansował Ubera), czy że nie potrafi realizować swoich celów i spełniać marzeń (start w Zimowych Igrzyskach Olimpijskich w reprezentacji Kolumbii mówi samo za siebie). Gościu jest ekscentrykiem, a przy okazji wygląda na to, że ma gadane (w pozytywnym tego słowa znaczeniu w amerykańskiej kulturze).

Hitem byłoby gdyby nasz właściciel trenował z pierwszą drużyną. Wśród kibiców i piłkarzy reakcje byłyby różne, ale rozgłos gwarantowany. Oprócz tego znalazłem inny fragment:

Pożyjemy, zobaczymy. Może to będzie jednak np. Maspex. Jedynym plusem tym razem jest to, że inwestor najpierw kupi pakiet mniejszościowy, więc mała szansa żeby nas zrujnował, plus weryfikacja ze strony obecnego zarządu - nie wiem jak Wam - ale mi daje trochę większy komfort psychiczny, że ewentualny nowy współwłasciciel raczej nie będzie młodocianym hochsztaplerem albo krętaczem podszywającym się pod organizacje humanitarne i inne podejrzane NGOsy.

Wszystko wyjdzie w praniu.
Ile razy trzeba jeszcze powtarzać że to nie jest polski inwestor.....
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.02.2018, 07:18
wislak2214 napisał(a):Wyświetl post
Ile razy trzeba jeszcze powtarzać że to nie jest polski inwestor.....
Ciężko Bargiela nazwać polskim inwestorem, jak już to amerykanskim z polskim paszportem. W polsce rozkrecal niewiele interesów. Wiele elementów w tej ukladance pasuje i wcale by mnie nie zdziwil taki rozwój rzeczy.
W naszych realiach zakup klubu pilkarskiego ma sens wyłącznie przez fascynata. Biznesmeni nastawieni tylko na zysk jak Solorz, ITI czy grupa Allianz nie potrafia przełknąć często kiepskich inwestycji.

Tym bardziej trop tutaj pasuje ze Bargiel zasiada w radach nadzorczych wielu spółek, a o podobnej roli dla nowego inwestora mowila Sarapata. Gdyby przejelo nas konsorcjum typu Fly Emirates to na bank chcieli by z miejsca wziac się za zarzadzanie i poustawiac swoich ludzi.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.02.2018, 07:29
Kolega wyżej pił chyba do tego Maspexu.

Virusman napisał(a):Wyświetl post
Jedynym plusem tym razem jest to, że inwestor najpierw kupi pakiet mniejszościowy, więc mała szansa żeby nas zrujnował, plus weryfikacja ze strony obecnego zarządu - nie wiem jak Wam - ale mi daje trochę większy komfort psychiczny, że ewentualny nowy współwłasciciel raczej nie będzie młodocianym hochsztaplerem albo krętaczem podszywającym się pod organizacje humanitarne i inne podejrzane NGOsy.
W mojej opinii możliwość prześwietlenia osoby fizycznej, przynajmniej korzystając z narzędzi, jakie do dyspozycji ma Wisła, jest w porównaniu do przedsiębiorcy dość ograniczona. Plusem jest to, że to akcjonariusz mniejszościowy. Kupi pakiet akcji, zapłaci TS i tyle. Nie będzie potrzebny do niczego więcej - jeśli zechce współuczestniczyć w ustaleniach z akcjonariuszem większościowym, działać w RN - fajnie. Jeśli nie - trudno. TSu i tak nie przegłosuje.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 01.02.2018, 08:18
ja myślę, że jest to wielce prawdopodobne, że to on. chociażby z tego powodu, że strefy czasowe się zgadzają (4:22), on ma w obserwowanych Dukata, że ponad 100 firm, dodatkowo to że chciał kiedyś już inwestować w Wisłę. oczywiście mogę się mylić ale znajdźcie drugi tak pasujący trop.

@czaro a Ty nie pisz o głupot o MMA czy wątkach brutalności, bo jednak Wisła bierze udział w zawodach i jej trenerzy i zawodnicy odnoszą sukcesy (Tomek Sarara, Salim Touahri i inni), także to nie jest tylko fabryka chuliganów ale też kuźnia talentów
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.02.2018, 09:16
Albo Dukat czyta te ostatnie strony i ma z nas niezłą bekę albo szacunek za umiejętności wywiadowcze...
Zbudowaliśmy spójną hipotezę na podstawie kilku poszlak

Zobaczymy czy to prawda. Moim zdaniem taka opcja ma kilka plusów i minusów. Po stronie tych pierwszych, jak ktoś wspomniał, futbol to biznes dla fascynatów i ludzi ambitnych. Takich jak Cupiał czy obecny zarząd. Ktoś z czysto biznesowym podejściem, liczącym każdą złotówkę się nie sprawdzi (vide Filipiak). Minus, a właściwie bardziej znak zapytania - jakim kapitałem ten człowiek dysponuje, czy rzeczywiście będzie w stanie zakończyć kłopoty finansowe klubu i wznieść go na wyższy poziom. Tego nie wiemy.

Optymalny układ to duże pieniądze i zaangażowanie, na to trzeba liczyć niezależnie kto tym inwestorem jest.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 01.02.2018, 09:35
Dodajmy do tego ze w MMA czy boksie co.drugi zawodnik siedzial w pudle, byl karany albo dopiero bedzie siedzial...I nikomu to nie przeszkadza a w USA robia na tym miliony I zyskuja rozglos dzieki tym bydlakom. Pieniadz nie smierdzi wiec nie puszczaj po raz kolejny pierdow Czaro.

Ale grunt to sie przyjebac medialnie do Wisły, nałapac lemingow i pozniej isc z popkiem na miasto
Ostatnio edytowane przez Dariook : 01.02.2018 o godz. 09:53.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
lukaszsz86
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 01.02.2018, 09:36
Ja myślę że w przypadku Polskiego klubu nie ma szans znaleźć inwestora który tu przyjdzie i wyłoży od razu 15 milionów i będzie tak jak to niektórzy sobie myślą mistrzostwo i LM. Wydaje mi się że bardziej prawdopodobne jest że przyjdzie ktoś kto będzie widział w jaki sposób te pieniądze dla klubu zdobyć. Wiem wiem już meresiński miał taki sposób na działanie klubu, ale z drugiej strony obecny zarząd działa w taki sam sposób i całkiem dobrze im to wychodzi. Tym większe szanse powodzenia będziemy mieć jeśli przyjdzie ktoś z dużymi kontaktami w świecie biznesu (nie tylko polskiego). Wtedy na pewno głównym celem będzie gra w europejskich pucharach.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.02.2018, 09:55
nesta napisał(a):Wyświetl post
Albo Dukat czyta te ostatnie strony i ma z nas niezłą bekę albo szacunek za umiejętności wywiadowcze...
Albo Zarząd sprytnie podrzucił trop Bragiela, żebyśmy mieli zajęcie.
My i dziennikarze, podczas gdy prawdziwy inwestor nadal jest w cieniu.

Zbyt grubo to szyte: rzucona przez panią prezes ni stąd ni zowąd godzina 4:22, żeby szukać w konkretnych strefach, niemal zacytowanie z neta informacji o "ponad 100 spółkach", ograniczenie przyszłej aktywności do Rady Nadzorczej, umieszczenie PB w obserwowanych przez Dukata...

Wszystko po to, żeby szybko znaleźć i przypadkiem nie trafić tego prawdziwego inwestora.

Ostatnio edytowane przez FraMat : 01.02.2018 o godz. 10:38.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 01.02.2018, 09:59
Jednak tro trochę słabe, że koleś, który tak zaszkodził Wiśle jak Misiek sobie działa przy klubie i się kumpluje z osobą z zarządu.
Kto wie gdzie dzisiaj byśmy byli gdyby nie ten rok banicji w pucharach wtedy.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.02.2018, 10:02
Wydaje mi się, ze gdyby dokumenty w nocy nie przyszły, to Sarapata być moze by nie wspomniała na konferencji o nowym inwestorze. Nie byla to zbyt dobra forma przekazania tej informacji.

Myślę, że zaraz jakas gazeta podchwyci wątek Bargiela i dojdzie do odniesienia się klubu. Nie będziemy czekali aż dwóch miesięcy na poznanie jego nazwy.
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 01.02.2018, 10:02
@dynek.pl ale kto wie ilu byłoby kibiców Wisły gdyby nie Misiek i im podobni... takie gdybanie to sztuka dla sztuki także, po co jeszcze dolewasz oliwy do ognia? to już wszystko historia, a biznesy są realne i Wisła ma korzyść z wynajmu tych terenów.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 01.02.2018, 10:10
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Jednak tro trochę słabe, że koleś, który tak zaszkodził Wiśle jak Misiek sobie działa przy klubie i się kumpluje z osobą z zarządu.
Kto wie gdzie dzisiaj byśmy byli gdyby nie ten rok banicji w pucharach wtedy.
W tym samym miejscu, gdzie po 156 nie udanych podejsciach do LM?

Przestan zyc marzeniami.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 01.02.2018 o godz. 10:14.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 01.02.2018, 10:12
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Albo Zarząd sprytnie podrzucił trop Bargiela, żebyśmy mieli zajęcie.
(...)
Wszystko po to, żeby szybko znaleźć i przypadkiem nie trafić tego prawdziwego inwestora.
ale jaki bylby w tym cel. Pani Marzena mogla skończyć na informacji ze np. pojawi sie inwestor i tyle. Bez 4.22 rano i 100 spółek.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 01.02.2018, 10:20
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
ale jaki bylby w tym cel. Pani Marzena mogla skończyć na informacji ze np. pojawi sie inwestor i tyle. Bez 4.22 rano i 100 spółek.
Ano, właśnie...
Mogła nic więcej nie mówić, ale powiedziała.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.02.2018, 10:27
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
Pytania i tak by się pojawiły, a tymi słowami na pewno Sarapata "ocieplila" wizerunek przyszlego inwestora i uspokoila kibiców. Cel byl po prostu taki...
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 01.02.2018, 10:28
Skoro juz zdecydowaliście się wymienić to nazwisko, moze piszcie je co poniektórzy poprawnie bo jeszcze faktycznie gotów przyjść jakiś Bargiel.
Ostatnio edytowane przez yarow : 01.02.2018 o godz. 10:30.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 01.02.2018, 10:31
To jeszcze cytat z wczorajszej konferencji:

"Ta umowa ma polegać na wieloobszarowej współpracy z Klubem, a także ma prowadzić do rozwoju Klubu we wszystkich aspektach, także takich, których jeszcze w Klubie nie ma" (e-sport?)
Paul Bragiel maczał palce "in companies building gaming-related products"

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 01.02.2018, 10:38
yarow napisał(a):Wyświetl post
Skoro juz zdecydowaliście się wymienić to nazwisko, moze piszcie je co poniektórzy poprawnie bo jeszcze faktycznie gotów przyjść jakiś Bargiel.
sorry, masz rację...

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.02.2018, 10:39
yarow napisał(a):Wyświetl post
Wszystko po by zmylić media
Odpowiedz cytując
Jakub92
Junior Member

Od: 07.2017

Stary 01.02.2018, 10:46
Jedno jest tylko zastanawiające jeśli chodzi o tego Pana,
Tak naprawdę to żadnej konkretnej firmy nie ma i nie jest też żadnym współwłaścicielem. Co prawda przewija się tam sporo firm np. Uber ale on tam był tylko przez moment doradca/mentorem tak jak dla większości tych firm
Zajmuje się też szukaniem inwestorów dla mniejszych działalności które dobrze prosperuja.
Ostatnio edytowane przez Jakub92 : 01.02.2018 o godz. 10:49.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 01.02.2018, 10:46
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, ze gdyby dokumenty w nocy nie przyszły, to Sarapata być moze by nie wspomniała na konferencji o nowym inwestorze. Nie byla to zbyt dobra forma przekazania tej informacji.
Pani prezes wyraźnie stwierdziła, że dzień wcześniej, w pierwszej wersji planowała powiedzieć, że prawnicy przelewają porozumienie na papier, ale ponieważ umowa przyszła nad ranem to może już powiedzieć, że jest ustalona.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 01.02.2018, 10:53
Tylko jaki cel ma ta 4.22 rano. Serio, słuchasz konferencji, wszystko podobnie wyważone jeśli chodzi o kontent i nagle JEB ! Pismo przyszło o 4.22 rano. Nie wiem, dla mnie to równie oderwane od meritum tematu, jak stwierdzenie ze "umowe przedwstępna podpisaliśmy piórem firmy Pelikan"
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 01.02.2018, 11:07
W listopadzie był w Hiszpanii, poniżej wywiad udzielony podczas tamtej wizyty:
https://retina.elpais.com/retina/201...72_985024.html
Z wywiadu wynika, że jest w jakiś sposób zainteresowany rynkiem hiszpańskim. Stąd może akurat tam teraz przebywa/przebywał

Z obszarów niezagospodarowanych przez klub, na których ten człowiek ma doświadczenie - szeroko pojęty mobile. Czyli przestrzeń, która staje się tak naprawdę coraz bardziej kluczowa w komunikacji online i szeroko rozumianych usługach.
Ostatnio edytowane przez nesta : 01.02.2018 o godz. 11:13.
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 01.02.2018, 11:34
Jeśli mowa o naszej przestrzeni do zagospodarowania, czyli dwie dziali przeznaczone pod turystykę, mi tutaj pasuje inwestor z branży hotelarskiej.
Oddamy/wydzierżawimy im działkę pod budowę hotelu, w zamian za pakiet mniejszościowy i niezłą sumkę przelaną na konto.
Jak wiadomo w Hiszpanii baza hotelarska jest dość dobrze rozwiniętą, stąd być może spotkanie w jednym z ich hoteli -> 100 znanych marek -> sieć hotelarska.

Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.02.2018, 11:39
Czytając o Bragielu coraz bardziej tonuję swoje oczekiwania wobec tego nowego inwestora. Nie chodzi już nawet o to, że nie jest jakimś bardzo dzianym gościem wg amerykańskich standardów, ale o kolejne pogonie za marzeniami. Wiadomo, samo w sobie to piękna rzecz, ale z perspektywy naszego klubu różnie może być. Nie można raczej oczekiwać jego stałości w inwestowaniu, czy zajmowaniu się Wisłą.
Czy to tylko realizacja kolejnego jego marzenia, by zostać mniejszościowym udziałowcem polskiego klubu ?:

http://sport.wp.pl/kat,1832,title,Sz...wiadomosc.html

Potem znajdzie sobie inne marzenie i Wisła pójdzie w kąt. Stałości po nim bym raczej nie oczekiwał.
Jakoś nie potrafił się dogadać z Dutkiewiczem z Wrocławia w sprawie Śląska, bo pewnie ocenili tam, że nie dysponuje wystarczającymi środkami, by bawić się w inwestowanie w klub. Było to jednak 5 lat temu, więc może się pod tym względem wzmocnił
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 01.02.2018, 11:57
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Czytając o Bragielu coraz bardziej tonuję swoje oczekiwania wobec tego nowego inwestora. Nie można raczej oczekiwać jego stałości w inwestowaniu, czy zajmowaniu się Wisłą.

Czy to tylko realizacja kolejnego jego marzenia, by zostać mniejszościowym udziałowcem polskiego klubu ?:

Potem znajdzie sobie inne marzenie i Wisła pójdzie w kąt.
Widząc z jakim uporem realizuje swoje marzenia o starcie na igrzyskach mam zupełnie odmienne zdanie.

I jeszcze jedno patrząc na wielką politykę, wielkie bądź mniejsze pieniądze i kluby wydaje nam się że siedzą tam super istoty które nie mylą się które mają wszystko dopięte na ostatni guzik i zawsze mówią tylko to co należny powiedzieć.

To że pani Prezes podała godzinę i te sto spółek dla mnie to stres (przypominam anonsowany temat konferencji) chęć pochwalenia się sukcesem i przyciągnięcia uwagi (100 spółek to nie w kij dmuchał). Na dzień dzisiejszy dodając wszystkie informacje (w tym że chcemy inwestować w esport) nie wierzę w podrzucenie fałszywego tropu.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 01.02.2018, 12:02
Znalazłem jeszcze coś takiego:

http://www.helsinkitimes.fi/columns/...-of-funds.html

Polecam, bardzo ciekawy wywiad na temat jego filozofii prowadzenia biznesu, zarabiania, inwestowania.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 01.02.2018, 12:09
Dobra detektywi, dotarł ktoś w ogóle do informacji jakim majątkiem dysponuje?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów