|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Skonczyl sie temat socios, zaczal sie temat arabow bo faks przyszeod po 4 rano
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() pije do lustra, albo z teo na Jego placu ! chodzilo mi o to ze nagle do marca pojawi sie szereg nowych infomatorow, przeciekow i śledztw, tak jak widac juz powyzej ... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Zadziwiają mnie zdolności śledcze niektórych forumowiczów. Jeśli faktycznie trop okażę się prawdziwy to czapki z głów
![]() Te przypadki co by nie mówić zastanawiające... ![]()
What's new?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
http://www.przegladsportowy.pl/sport...swiata/x2m1tp8
"Po fiasku negocjacji z Wisłą Kraków i Śląskiem Wrocław nadal marzy, że wkrótce na uczciwych zasadach kupi klub Ekstraklasy.
Ostatnio edytowane przez Glazik : 31.01.2018 o godz. 20:11.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Radzilbym wstrzemiezliwosc. Bywaja sytuacje gdy wszystko moze sie wysypac na ostatniej prostej. Bywaja tez takie, gdzie wszystko zgodnie z planem zostaje dopiete na przyslowiowy ostatni guzik. Ja osobiscie nie mam zadnego zdania
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jeśli to nie wypali to będzie kompromitacja zarządu. Po co w ogóle była ta konferencja? Zamiast w ciszy doprowadzić wszystko do końca to rzucają hasło i mówią, że nic więcej nie mogą powiedzieć.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Pewnie zostały już tylko formalności prawne. Jak audyt został przeprowadzony a jego wyniki oceniono pozytywnie to juz zmierza to wszystko ku końcowi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Może po to aby kibice ruszyli po karnety?
Naszym klubem zarządzają inteligentne osoby, mające na celu przede wszystkim dobro Wisły - jestem spokojny o to jakie działania podejmują. Jestem również pewny, że dzisiejsza konferencja i jej temat miał swój cel. Gdyby Pani prezes ani Pan Dukat nie byli Wiślakami - w tym momencie byśmy gnili z długami niemieckich oszustów. My kibice niewiele wiemy na temat negocjacji i strategii jaką obiera klub. Nie musimy wiedzieć - dopóki klub idzie do góry i co chwila mamy przesłanki, że będzie lepiej - powinniśmy a wręcz jest to naszym Wiślackim obowiązkiem wspierać klub od strony kibicowskiej, kupując karnety oraz bilety. Wszystkich forumowiczom zalecam spokój bo nasza Wisełka jest w dobrych rękach. ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A może po to żeby nowy współudziałowiec (
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
![]() ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ciekawy trop tym bardziej, że Pani Prezes wyraziła się dziś o inwestorze per "ta osoba", "inwestor zapewnia".
Padło rownież, apropos tego drugiego stwierdzenia, że inwestor chce aktywnie uczestniczyć w zarządzaniu klubem. Byłoby to spójne z faktem jego dużej chęci kupna klubu w ESA. Ale to oczywiście czyste spekulacje. Ja słyszałem jedynie, że rozmowy trwają od roku, dodatkowo na konferencji dziś padło, że przeprowadzono obustronne due diligance, wnioski były pozytywne więc nie powinno się raczej nic wysypać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Pozostaje cierpliwie czekać i zawierzyć Pani prezes, która stwierdziła dziś na konferencji, że daliśmy sobie około 2 miesiące na dopełnienie wszelkich formalności związanych ze sprzedażą pakietu mniejszościowego.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 31.01.2018 o godz. 21:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Pozostaje liczyć na to iż władzę klubu dokładnie zbadały inwestora, a o to jestem dziwnie spokojny.
Po informacji, że Palcić miał problemy z przejściem badań w Larisie, musiał w Wiśle przejść najdłuższe badania w historii jak twierdzi. To tym bardziej po rowerze i krzesełkach TS zrobił bardzo dokładne "badanie" naszego nowego partnera. Jeżeli to Paul Bargiel co wydaję się prawdopodobne po skojarzeniu wymienionych faktów. Cytując jego wypowiedź w PS z przed roku. "- Ja? Ekscentryk? Jestem tylko marzycielem. Różnicę robi to, że do każdego marzenia dokładam od razu plan jego realizacij" Oby jego marzeniem była Wielka Wisła i udało mu się spełnić marzenie. "Martwi" tylko tytułowanie go jako milionera lepiej jakby był miliarderem. ![]() ![]()
Semper Fidelis!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Nie wiem czy był już typ taki jak: Santander Consumer Bank
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
No ....a! A ilu dał pożyczki na niskim procencie na telewizor czy samochód!!! xD
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ten Paul Bragiel wydaje się najbardziej prawdopodobną opcją. Propozycje typu Santander Bank to chyba tylko w kategoriach żartu
Szybki research na jego temat w moim wykonaniu nie dał zbyt wielu informacji, więc jakimś multimilionerem to on raczej nie jest.
Ostatnio edytowane przez blanco : 31.01.2018 o godz. 22:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Apropo tego Amerykanina
"Chcę trenować z jakimś polskim zespołem piłkarskim i zostać jego współwłaścicielem. Najlepsza byłaby Wisła, a jeśli to nie wyjdzie, może być nawet drugoligowiec. Zrobię to latem przyszłego roku â mówił amerykański milioner. Dlaczego Wisła? W latach 90. Bragiel przebywał w Krakowie na wymianie studenckiej i zakochał się w Białej Gwieździe." Info chyba sprzed 4 lat, ale jednak ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
No cóż, nie da się ukryć, że Paul Bragiel wygląda prawdopodobnie. Skoro faktycznie, za czasów Cupiała już się wokół Wisły przewinął (za czasów sprzed konwersji długu, czyli kiedy Cupiał stawiał nierealne wymagania spłaty kosztów jego zabawy), rok temu przymierzał się do kupna klubu ekstraklasowego, a ponadto wiki twierdzi, że inwestował lub doradzał ponad 100 firmom...
Zawszeć to jakiś plus, że ma prawdziwego hopla na punkcie sportu. Jak wspomniano wyżej, jeżeli to się potwierdzi, czapki z głów dla śledczych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Rzeczywiście trop wydaje się prawdopodobny. Jego aktywność zdaje się sugerować, że ma sporo kontaktów, zwłaszcza w obszarze nowych technologii, startupów itd. Nie znam się na tym, ale chyba to wygląda w miarę poważnie i wiarygodnie?
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2015
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Brazzers na koszulce też nie wygląda źle. Ewentualnie Fake Taxi z tyłu pod numerem.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2015
Offline |
|
|
Lepsze to niż Kinder
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
W mojej opinii połączenie tematów inwestora i publikacji prasowych nt. sekcji mma na Wiśle było złym pomysłem. Żadna osoba (czy to prawna czy fizyczna), która uprawia biznes w krajach cywilizowanych nie chce być łączona z działaniami sprzecznymi z etyką biznesu, a co dopiero z agresją i przestępczością. Podkreślam, że nie chodzi o to, czy oskarżenia czynione przez prasę są w jakikolwiek sposób uzasadnione. Chodzi o to, że kontrowersje, tematy szkodliwe wizerunkowo przyklejają się do nazw i nazwisk. Należało to rozdzielić - nawet jeśli osoba inwestora miała nie paść na kontrowersji (bo kibice albo prasa mogą się domyślać).
Inną sprawą jest zasadność uchylania rąbka tajemnicy. Takie sprawy lubią ciszę. Tym bardziej, że - jak wynika z Waszych cytatów - mamy tutaj do czynienia z listem intencyjnym a nie umową przedwstępną jako taką. Jeszcze inną sprawą jest osoba samego inwestora. Z tego, co piszecie to osoba dość specyficzna. Ktoś zorientowany mógłby nam napisać, czego się spodziewać (w wariancie optymistycznym, w wariancie minimum, także finansowo) - facet wydaje się sympatyczny, ale na cierpliwego dobroczyńcę na lata (na pierwszy rzut oka!) nie wygląda. Ja np. nie wyobrażam sobie akcjonariusza, który będzie trenował z drużyną. Z drugiej strony, jeżeli facet jest trochę szalony, to może łatwiej przełknie race, kibiców skaczących sobie do gardeł pod stadionem i bluzgi - Amerykanie inwestujący w sport na ogół nie tolerują jakiejkolwiek (!) agresji. Także słownej (to się tyczy także nietolerancji). Raczej nie wnikają też, czy oskarżenia w prasie są prawdziwe, czy nie - liczyłby się sam wizerunek. Niezależnie od tego, kim jest potencjalny nowy akcjonariusz i czy w ogóle dojdzie do transakcji pomiędzy TS a tą osobą - trzymam kciuki za Zarząd. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
"Negocjował zakup akcji Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Ostatecznie rozmowy z udziałowcami z Małopolski i Dolnego Śląska kończyły się fiaskiem" http://sport.se.pl/inne-sporty/sport...ub_959331.html Jeżeli rok temu był "za krótki" mimo naszych długów, to teraz miałby już być w stanie się dogadać? Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 31.01.2018 o godz. 23:39.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
I te dociekania jeszcze przez 2 miesiace beda a moze i dluzej jak sie przedluzy
|
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
"Doszliśmy do porozumienia. Jeszcze wczoraj, przygotowując się do tej konferencji miałam powiedzieć, że prawnicy przelewają to porozumienie na papier, abyśmy mogli podpisać dokumenty, ale dziś o godzinie 4:22 rano otrzymaliśmy spisane warunki przyszłego porozumienia, taką umowę, którą możemy nazwać przedwstępną." ![]()
www.hattrick.org najlepszy manager on-line...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|