|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Moim zdaniem Wisła wizerunkowo jest teraz bardzo mocno związana z Hiszpanią. Być może jedna z korporacji hiszpańskich działających na rynku polskim to zauważyła i będzie chciała wykorzystać. Trzymam za to kciuki.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Wszystko fajnie tylko pytanie kiedy możemy spodziewać się konkretnej informacji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jedyna spójna rzecz z hashtagami #wislamorethanfootball, wpisami o wiatru w żagle czy dużych zmianach jakie wydarzyły się od piątku, która przychodzi mi na myśl to inwestor dla całego TS-u, na którym dużo skorzysta też Wisła piłkarska. Może jakiś hiszpański biznes chce komercyjnie wejść na tereny Wisły, postawić coś i finansować TS i SA?
W informacji o inwestorze jedynie dla sekcji piłkarskiej nie pasuje hashtag Pani prezes, informacje o spłacie Brleka, e-sporcie, porozumieniu z miastem (to zupełny nonsens skoro byli w Hiszpanii) zatrzymaniu Carlitosa jakkolwiek pozytywne to stanowczo zbyt małego kalibru na wpisy jakie pojawiły się na TT. Trzeba czekać i trzymać kciuki. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Wisła przejęła tereny od miasta, które są mocno atrakcyjne, może się okazać, że to jest ten krok. przecież te tereny są bardzo dużo warte, blisko centrum najbardziej rozpoznawalnego polskiego miasta na świecie... i wtedy realnie możemy mieć duuuuużo kasy i powodów do radości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Nie jest czasem tak, że te tereny mogą być przeznaczone tylko pod działalność sportową? Jeżeli tak to nie mają wielkiej wartości biznesowej.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Co do Brleka to zarząd chyba nigdy oficjalnie nie przyznał, że są zaległości, a cala sprawa wypłynęła dzięki wywiadowi Ćwiąkały z Kiko. Przed meczem z Zagłębiem był wywiad z Sarapatą, liczyłem, że dziennikarz C+ poruszy ten temat, ale do tego nie doszło. Dlatego nie będą teraz robić wydarzenia roku z tego, że włosi łaskawie nam zapłacili. Tak samo nie będą robić wydarzenia z opchnięcia naszego najlepszego piłkarza, choćby ktoś faktycznie dał grubą kasę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Przecież Prezes Sarapata wyraznie napisała że jedzie do Hiszpanii nie na wakacje a w interesach i postara nam sie cos przywieść, po pożniejszych tweetach wiadomo że się udało. Do tego hasztag #wislamorethanfootball więc wiadomo ze nie chodzi o żadne transfery grajków. Piszecie że to chodzi o esport, przecież Dukat mówi w wywiadzie na wislaportal ze "w 2018 roku powstanie drużyna esportowa Wisły Kraków" więc to nie żadna tajemnica.
Negocjowali w Hiszpanii więc raczej nie ma co liczć na żadne przecieki,ja osobiście obstawiam jakiegoś inwestora/sponsora, nic innego mi do nie pasuje do tych wszystkich tweetów zarządu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Wg mnie to będzie kasa dla TSu. Na pewno nie drużyna esportowa ze względu na wypowiedź Dukata na tt. Powiedzial że od piątku od momentu jego wywiadu do soboty kiedy zaczęli z prezes wysyłać wiadomości na Twittera bardzo wiele się zmieniło. Drużyny esportowej nie tworzy się z godziny na godzinę na to potrzeba miesięcy przygotowań. Nowy zawodnik do Wisły też raczej nie pasuje. Za mały kaliber jak na taki rozgłos. Współpraca z kimś w Hiszpanii? Możliwe ale nie sądzę żeby to było to hasztag prezes temu przeczy. Najbardziej racjonalna rzeczą jest inwestor. Wydaje mi się że dostali wiadomość że ktoś chce wejść w Wisle na ich warunkach z kim wcześniej negocjowali. Czy jest to związane z wyjazdem do Hiszpanii zarządu nie wiem ale wcale to nie musi być powiązane. Może być tak że pojechać do Hiszpanii z innego powodu a w między czasie otrzymali wiadomość że zgłosił się inwestor. Teraz jest cisza bo może dopinają umowę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
PhantomRanger
Pozostaje jednak sporo wolnego miejsca. Plan zagospodarowania pozwala stawiać tam hotele, obiekty handlu, gastronomii, medyczne, rekreacyjne, np. spa. Wysokość budynków przy Reymonta może wynosić nawet 35 metrów, a przy ul. Chodowieckiego do 15 metrów. Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/region/a/atrakcyjne-tereny-uratuja-wisle,10645706/
Ostatnio edytowane przez PSYCHOLTSW : 29.01.2018 o godz. 11:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Czysto hipotetycznie jeżeli - mamy nową umowę na koszulkach to kolejny główny sponsor raczej nie wchodzi w grę. Ale jeśli mamy się zabawić w typowanie to głównym udziałowcem WBK jest hiszpański Santander - bardzo mocno inwestują w reklamę i są obecni na rynku piłkarski ( podwojenie wpłat na WOŚP). Mam tylko nadzieję, że tą niespodzianką nie będzie nowa strona Wisły lub nowy sklep bo apetyty są rozbudzone konkretnie.
![]()
Z tysięcy klubów wybrałem ten...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Pisal o tym Dukat
https://mobile.twitter.com/Prawdziwy...25350697291776 no trudno zeby na oficjalnej stronie zamieszano informacje "Zalegają nam z pieniędzmi za Brleka" czy "zaplacili pieniądze za Brleka"
Ostatnio edytowane przez aNouc : 29.01.2018 o godz. 11:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Mozesz miec racje ale takich rzeczy sie nie rozglasza. Pieniadze i transakcje tego rodzaju lubia cisze.
Piszesz tez o mozliwym inwestorze - takich transakcji nie robi sie z dnia na dzien bez Due Diligence. No chyba ze temat nie jest nowy, a teraz jedynie doszli do porozumienia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No właśnie o tym pisałem wcześniej że negocjacje trwały a teraz tylko zarząd dostał wiadomość że druga strona chce dopiąć umowę. To są moje dywagacje ale chyba dużo bardziej prawdopodobne niż drużyna e- sportowa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
nie wrzucaj wszyskich do jednego worka to ze ktoś zajmuje sięzawodowo grami komputerowymi nie oznacza ze wygladaja jakby z mc donalda wyszli ; ) na fotce gracz top 10 na swiecie, Polak, od 18 lat w grach komputerowych, miesięcznie zarabia tyle ile kowalski nie zarobi w roku. to są mormali ludzie a nie jacys kosmici : D tyle ze maja smykałke do gier a jedyne co nas rozni od nich to wysokosc zarobkow ![]()
Ostatnio edytowane przez aNouc : 29.01.2018 o godz. 11:45.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Gra w Counter-Strike i reprezentuje drużynę Virtus.Pro
Ostatnio edytowane przez silver03 : 29.01.2018 o godz. 12:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
To było dwa lata temu....
Wydaje mi się,że w CS'a ![]()
Piggy oddaj hajs
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Dajcie może już sobie spokój z tym e-sportem. Fajnie, że coś takiego ma powstać, skoro jest to trend światowy, ale przecież to nie może mieć nic wspólnego z tymi tłitami od Sarapaty i Dukata. Tak samo jak nie ma to nic wspólnego z pieniędzmi za Brleka czy przedłużeniem kontraktu Carlitosa. To wszystko byłyby pozytywne informacje, ale na pewno nie takie przy których tak by podkręcano atmosferę.
Dla mnie rzeczywiście najbardziej prawdopodobne są informacje o inwestorze, bo to by się składało w pewną spójną całość. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wygląda na to że dzisiaj się raczej nic nie dowiemy. Cisza przed burzą? Oby nie burzą w szklance wody.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
ten gość od zdjęcia to widać pakuje tylko na jedną rękę, bo druga raczej mniej umięśniona......
Oglądałem jakiś program na C+ o esporcie i wypowiadający się tam uczestnicy raczej nie uczęszczają na siłownię z prostego braku czasu - "profesjonalni gracze" spędzają na treningach znaczną większość swego czasu... Być może mam z esportem tak jak moja żona z piłką - też nie rozumie jak można oglądać 22 typów biegających po polu za jedną piłką. Mojemu 13 letniemu synowi skutecznie wymaglowałem z głowy bycie graczem esportowym i ograniczam oglądanie "filmików" w prosty sposób - masz 2 godziny na komputer to albo grasz albo oglądasz innych jak grają - sam wybiera..... Argumentacje, których używał w dyskusjach rodzinnych, są dokładnie takie same jak na forum.... PS Co zaś do tych rewelacji - kiedyś był tym leasing autobusu, więc nie ma co sie podniecać tylko chwilę poczekać. Dla mnie rewelacją będzie przedłużenie Carlistosa o 3 lata i wystarczy.....
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 29.01.2018 o godz. 12:37.
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Proponuje zamknąć temat esportu bo powoduje niezdrowe emocje u niektórych, zresztą to raczej na pewno nie ta bomba
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 03.2015
Offline |
|
![]() HELP ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Nic dodać nic ująć. Niektórzy chyba myślą, że im to przychodzi łatwo i zagrają sobie 2-3 godziny dziennie w ramach "treningu". Otóż nie, to jest pełnowymiarowa praca, a nawet ponad to. Najlepsi na "treningi" poświęcają 12 lub więcej godzin dziennie. To jest mordęga, a nie przyjemność. Spróbujcie grać w jedną tyle godzin dziennie przez tydzień, a dojdzie do was, że to wcale nie jest takie kolorowe jak się wydaje. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
||
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
aNouc napisał(a):
------ Teraz już wszyscy tak się napalili na tego inwestora, że jak będzie to coś mniej znaczącego to będzie trzeba zamknąć forum na pewien czas, by głowy ostygły |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Do tych co liczą na wielkie $$$. Dukat w wywiadzie mówi, że z długów wyjdą za max 1,5 roku... Dziękuję.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że w końcu ktoś coś ogłosi i że skończy się to bajanie o esportach w dziale: "Wisła Kraków - piłka nożna"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
To źle? Jeżeli faktycznie tak będzie to ta wiadomość jest bardzo dobra
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut