|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Nie przepadam za Kolonko, ale : https://www.youtube.com/watch?v=Ih_V11AsMto
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
1. Ja nie jestem anty WOSP, ja jestem anty Owsiak. Pieniadze WOSP to pieniadze z portfeli zwyklych obywateli wiec czemu mialbym byc przeciwko. Nie obchodzi mnie ile zarabia Owsiak, komu daje, kto na tym zyskuje bo nic mi do tego. Jak dla mnie to on moze i brac 100 procent calej kasy z WOSP do konca swiata i jeden dzien dluzej. Nie podoba mi sie taki sposob dzialalnosci fundacji i tyle. Jak juz gdzies pisalem status fundacji reguluje ustawa jeszcze z PRLu. Po niby upadku komuny fundacje w rekach komuchow mnozyly sie jak grzyby po deszczu - Owsiak, Walterowa, Kwasniewska, TVny sreny i tak dalej. Owsiak tak samo mial plecy polityczne i nie mow, ze nie mial. To jest wynalazek bogatych dla bogatych. Wcale bym sie nie zdziwil jakby WOSP okazal sie byc jakas pralnia pieniedzy czy czyms w tym rodzaju. Nikt jednak nie odwazy sie za to zabrac no bo ... chore dzieci.
2. Jak wyzej. Ktora wladza odwazy sie zlustrowac WOSP pomagajacy... chorym dzieciom 3. "Wrocławski magistrat od kilku lat dofinansowuje organizację koncertu kwotą blisko 40 tys. zł. W Oławie organizacja tegorocznego finału kosztuje ok. 30 tys. zł. W Jeleniej Górze z miejskiej kasy przeznaczono na koncert 23,5 tys. zł" Trzy pierwsze przyklady z pierwszego znalezionego artykulu. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Jeżeli nie o to chodzi to o co Ci chodzi ? Bo z jednej strony piszesz ze wali Cie ile zarabia Owsiak a kilka postów wcześniej piszesz coś odwrotnego. Przy okazji insynuujesz ze to pralnia pieniędzy, ze to układ z PRL'u, ze jakoś politycznie umocowany etc Naprawdę ciężko nadążyć o czym my dyskutujemy. Wszystkie fundacje w PL działają na podstawie tej samej ustawy wiec chodzi o to ze generalnie jesteś przeciwko fundacja charytatywnym i nie pomagasz bo to twory PRLu ? Czy to się tylko odnosi do WOSP bo Ci Owsiak nie pasuje ? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Krotko. Chodzi mi o to, zeby WOSP nie nazywac fundacja charytatywna badz filantropijna tylko biznesem Jurka Owsiaka
Filantropijnie badz charytatywnie to udziela sie dajmy na to Blaszczykowski, przeznaczajac jakas czesc swoich ciezko zarobionych pieniedzy na takie cele a nie zarabiajac na takiej dzialalnosci. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Kolejna sprawa to Błaszczykowski przeznacza cześć swoich pieniędzy na pomoc tak samo jak robię to ja wrzucając do puszki WOSP czy płacąc na SiePomaga. Musi być jeszcze ktoś kto to zbierze i przyniesie do potrzebujących - chcesz to nazywać biznesem to dla mnie luz. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Zeby to jeszcze Owsiak stal pod kosciolami z puszkami i zbieral a nie dzieciaki za darmo, nie mialbym nic przeciwko. Jesli jednak juz nawet zbiera, przynosi ale na tym zarabia to niech sie nazwie firma zbierajaca i przynoszaca a nie filantropijna fundacja Nie wiem czy to tylko kwestia semantyki, bardziej kwestia ustawodawstwa.![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Matka Kurka ostry jak nigdy https://www.youtube.com/watch?v=fIdd8I8VGOc
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.01.2018 o godz. 21:10.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak tam Pisowcy , Kogut nie pojdzie do pierdla ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
PiS obsadził wojsko kierownictwem z Rosji.
![]() Od dawna mówiłem że Rosja rękami PiS rozgrywa UE, ale przyznać muszę że rozmach z jakim to robi zdumiewa. Rozwalić sztab wojskowy kraju ościennego i wstawić tam swoich ludzi - majstersztyk. https://opinie.wp.pl/tomasz-piatek-k...2793703495809a Teraz to PiS może sobie zaorać jeszcze raz MON i uzdrawiać słowami jak tylko chce. Długo na tym polu nic sensownego nie wyrośnie. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
PiS to w ogóle jest pro rosyjski pełną gębą.
Walczy zaciekle o rzetelne śledztwo w sprawie katastrofy w Smoleńsku, ściąga amerykańskie wojsko i zawiera umowy na zakup amerykańskiego sprzętu, odsuwa od żłoba oficerów-absolwentów GRU itp itd Jak żyć, jak żyć. Z drugiej strony rozpieprza gospodarkę - WIG najwyższy w historii, Frank praktycznie w cenie sprzed 5 lat, bezrobocie najniższe od 25 lat. Jak żyć, jak żyć. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Kurde czemu ja nie poszedlem w polityke, tak latwo tam jest awansowac, mozesz zostac rzecznikiem prasowym a za chwile awansowac na wicemarszalka sejmu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Pomijam też fakt że WiG liczony jest z dywidendami a pozostałe indeksy takie jak WiG20 czy WiG80 bez. Biorąc to pod uwagę do poziomu z 2007 niektóre indeksy dzieli jeszcze 1/3 długości. P.S. Walczy zaciekle o rzetelne śledztwo z kim? Przeciez ma w rękach prokuraturę, sądy, wiekszość w parlamencie, telewizję, 'wojsko' glos prezydenta czy komisję do ustalenia przyczyn wypadku bardzo sowicie wynagradzaną. Z kim ta walka o rzetelne śledztwo skoro wszystko maja w swoich rękach i mogą przyklepać każdą tezę jaką chcą. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czyli wychodzi na to, ze lepiej jak frank stoi wysoko, WIG nie idzie do gory, wszystko w Polsce bedzie wyprzedane "antyrosyjskim" Niemcom, ktore za plecami ubijaja deale z Putinem. Logiczne
Niektorzy w tej calej nienawisci do PISu to woleliby zeby zlotowka byla najslabsza waluta, bezrobocie wzroslo do 50 procent, WIG zeby upadl, tylko zeby moc dojebac PISowi. Nic takiego sie nie dzieje, dzieje sie wrecz odwrotnie, to znowu wyjasnienia typu, a bo wszedzie rosnie, a bo to kiedys juz tak bylo wiec to zaden sukces, a bo to, a bo sramto. Wy jestescie chorymi ludzmi. Was trzeba zamykac. Dziwie sie temu antydemokratycznemu, antypolskiemu, antyobywatelskiemu, prorosyjskiemu PISowi, ze tego nie robi
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 26.01.2018 o godz. 08:15.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Serio uważasz że jak mam akcje CCC czy PKO a nie mam Play to dlatego że wierzę w siłę dwóch pierwszych firm a nie wierze w potencjał ostatniej? Przecież zmiana kursów to w większości spekulacja kapitału i to przeważnie zagranicznego. Ktoś ciągnie kurs to się podpinasz, ktoś wyrzuca akcje, grzecznie czekasz na promocję. A jak ktoś na prawdę 'gruby' wyjdzie z kapitałem to będzie problem. Myślisz że wtedy jakis polityk weźmie spadek na barki?
Źle mi się wydaje że koniunkturę światową i jej lokalne skutki (giełda nr 33 pod względem kapitalizacji na świecie) chce się przypisać partii w (niestety ale) ościankowym kraju pogrążonej w kryzysie UE? ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ok proste pytanie w takim razie. Wolisz zeby WIG prosperowal dobrze i szedl w gore, czy zeby prosperowal zle i spadal?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
||
Trzeba prowadzić własną, suwerenną politykę i według mnie PIS lepiej wypada w tej kwestii w porównaniu z rządem koalicji PO-PSL.
Bez słowa sprzeciwu zgodziliśmy się na prowadzenie śledztwa według konwencji chicagowskiej dotyczącej międzynarodowego lotnictwa cywilnego i jej Załącznika 13. W praktyce oznaczało to przekazanie śledztwa Rosji. W rezultacie nadal nie mamy wraku tupolewa, czarnych skrzynek ani pewności, że przekazano nam komplet zdjęć i protokołów z oględzin miejsca tragedii. Dlaczego o każdą swoją rzecz musimy prosić się Rosjan i czekać na odpowiedź aż łaskawie udzielą nam zgody, przecież to jest nasza własność? Podziękuj Tuskowi...
Ostatnio edytowane przez heoij : 26.01.2018 o godz. 09:58.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Do tej pseudozgodności PiSu z Rosją można jeszcze dopisać forsowanie koncepcji dostaw gazu z Norweskiego Szelfu Kontynentalnego czy koncepcję międzymorza.
http://biznesalert.pl/jakobik-koryta...weski-analiza/ Traktowanie wypocin Piątką, który jest etatową gębą Lisowego Newsweeka poważnie, nie ma sensu w moim mniemaniu. Tym bardziej, że jakoś na wynikami śledztwa Sumlińskiego też się nikt specjalnie nie pochylił do tej pory... a w czym on jest niby gorszy od Piątka w swojej pracy? ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam akcje spółek z WiG czy nie? 'Ludzie' z PiS maja jakieś lub chcą mieć?
Bo jak nie mam lub chce dokupić, wole by spadł - kupie taniej. Jak mam i chce sprzedać - oczywiscie chce widzieć wzrost. Odp: Prywatnie wole by spadł, ogólnie w długiej perspektywie wzrost. ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czyli tak czy siak wychodzi, ze w dluzszej perspektywie lepszy jest wzrost bo nawet jak kupisz taniej akcje przy spadkach, to nie po to zeby stracic wiecej, tylko zeby zarobic w przyszlosci. Dlatego wlasnie nie rozumiem Twojego rozumowania. Jest wzrost WIG? Jest. Jeden .... jaka partia jest przy wladzy ale jako, ze akurat trafilo na PIS, to od razu retoryka w stylu: PIS zawlaszcza sobie sukces WIG. Spolki skarbu panstwa notuja rekordowe zyski, PIS zawlaszcza sobie sukces spolek, bezrobocie spada, PIS zawlaszcza sobie sukces w postaci spadku bezrobocia. Wszystko co dobre nie moze byc zwiazane z rzadzaca partia no bo jak, z PISem?
![]()
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Ambasador Izraela powiedziała, że nowelizacja budzi w Izraelu "dużo, dużo emocji" i "odrzuca ją rząd Izraela". "
Mamy nadzieję, że możemy znaleźć wspólną drogę, żeby zrobić jakąś zmianę w tej nowelizacji. Dlatego, że Izrael też rozumie kto budował Auschwitz i inne obozy i wszyscy wiedzą, że to nie byli Polacy. U nas to (nowelizację - red.) traktuje się jak niemożliwość powiedzenia prawdy o zagładzie, wszyscy są oburzeni" - mówiła. ![]() Czy ktoś jest to w stanie logicznie wytłumaczyć czemu Izrael, który sam ma urząd do ścigania za kłamstwa o Holokauście teraz się rzuca ? ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No jak to nie wiesz
Stad ta nagonka, "polskie obozy" i cala ta zjebana retoryka.![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
To chyba jedyna sprawa, w której chyba wszyscy w Polsce mają to samo zdanie, niezależnie od poglądów...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zdziwilbys sie, oj zdziwil.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Warto przypomnieć, że na 200 miliardów złotych są wyceniane roszczenia majątkowe Jidiszowców wobec Polski.Uregulowanie tej kwoty pewnie na jakiś czas odłoży obwinianie Polaków o holokaust
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Ach Ci niecni i podstępni Polacy ...
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Skoro Żydzi domagają się od Polski 50 mld Eurasiów to zaproponować im deal ---> 5 % do 10 % całości reparacji wojennych od NIemiec dla Polski dostaną Żydzi stronami umowy zrobic zarówno państwo Izrael jak i wszystkie istniejące międzynarodowe organizacje Żydowskie, a ugoda wyczerpuje wszelkie roszczenia finansowe wszelkich Żydów w stosunku do Polski za II wojnę aż do sądu ostatecznego... Wówczas sprawa reparacji wojennych dla Polski nabrałaby słusznego rozpędu na arenie międzynarodowej. Pomijam kwestię, że Niemcy reparacje wojenne za I wojnę światową spłaciły kilka lat temu !!! ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|