|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Coraz lepiej się to ogląda, a kierowca wyrósł na niekwestionowaną gwiazdą obozowych filmików
![]() https://www.youtube.com/watch?v=tEc3B60F9YU |
|
|
|
Member
Od: 11.2017
Offline |
|
|
Orientuje się ktoś czy to Palcić dołączy do drużyny w Hiszpanii czy może to drużyna dołączy do Palcicia już w Polsce
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Palcić dołączy do ekipy w Hiszpanii
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Ma dołączyć.
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ogladalem dzisiaj urywki na tyle na ile moglem patrzec w tablet.
Nie wyglada to zle, aczkolwiek w obronei duzo pracy jeszcze nas czeka. Fajnie ta pilka chodzi, ale troche za wolno jeszcze. Mam nadzieje ze to wina "czucia" treningow w nogach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Oglądałem cały mecz, ciężko ocenić występy pojedynczych piłkarzy, bo często jest problem z rozpoznaniem z tak daleka
Pod koniec pierwszej połowy gość z Video zszedł z dwoma żółtymi, ale od przerwy znowu grali w 11. Mieliśmy olbrzymią przewagę w posiadaniu piłki, nie tworzyliśmy zagrożenia pod własną bramką. Ładnie wychodziliśmy spod pressingu, za to z przodu brakowało konkretów. Strzałów na bramkę bardzo mało. Z drugiej strony dawno nie byłem tak spokojny o wynik jak w tym meczu. Videoton sztycha nie zrobił. /edit : pepe72 : dokładnie tak Dzięki za linka!![]() /edit2 : stałych fragmentów mieliśmy faktycznie bardzo dużo jak pisał Teo. Dodam też, że dwa razy świetnie bronił bramkarz Videotonu, szczególnie popisał się przy strzale głową Arsenicia z bliska.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 23.01.2018 o godz. 23:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
https://youtu.be/KurKOTkAvKg |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Dzięki Panowie za odpowiedzi
![]() To dobrze, że potrenuje z drużyną na obozie, a być może dostanie też szansę gry w sobotnim sparingu, choćby przez kilka minut. Im więcej wspólnego czasu z zespołem tym lepiej dla niego, a przede wszystkim dla Wisły! ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Jeszcze bylo sporo stalych fragmentow gry po naszej stronie. Czesto faule po lewej stronie na Sadloku. To mi sie rzucilo w oczy. Ale rozegranie stalych fragmentow dalej kuleje.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Jeszcze będziemy mieć w drużynie konflikt a'la Neymar-Cavani w PSG
A tak na serio to myślę, że pierwszym do wykonywania rzutów karnych/wolnych w dalszym ciągu powinien być Carlitos - raz, że robi to bezbłędnie, a dwa, że walczy o koronę króla strzelców, co przy ewentualnej sprzedaży w lecie może mieć niemałe znaczenie ![]() |
|
|
|
Moderator
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zmienił się rywal w ostatnim "hiszpańskim" sparingu: https://wislakrakow.com/zmiana-rywal...tnim-sparingu/
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
po dotychczasowych spotkaniach podoba mi sie Mitrovic. Wydaje mi sie ze jak mu sie bedzie chcialo to wprowadzi jakosc do srodka pola (gra na raz, przyjecie z odejsciem, dobre podanie, doswiadczony).
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Co myślicie o dzisiejszym sparingu? Nie było mi dane go obejrzeć i bardzo prosiłbym o jakąś rzeczową ocenę poczynań naszych grajków
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Na YT masz dostepny mecz w calosci.
Generalnie przewaga w posiadania baaardzo duza. Duzo krotkich podan, sporo gry z pierwszej pilki przy bramce rywala i wtedy robilo sie groznie. Sa pomysly na rozegranie stalych fragmentow gry. Mielismy z 7 sytuacji bramkowych. Rywale dwie plus jeden strzal z dystansu zablokowany. Znakomity mecz Halilovica. Super gra z pierwszej pilki, gdyby byla lepsza skutecznosc to mialby 3 asysty. Oprocz tego trzy strzaly, jeden celny, jeden tuz obok i trzeci nieudany. I bronic sie nauczyl, w pare tygodni... Cuda panie! ![]() Carlitos widac, ze dobrze sie czuje w tej taktyce. Imaz nieco gorzej. Perez jak perez... 15 minuty gry, trzy kontakty z pilka i trzy straty. Palcic. Bardzo pozytywnie, choc czasem spoznial. Ale sporo potrafi, dobry drybling, dobre czucie gry. Cywka w srodku pozytywnie, ale widac ze pewnego poziomu nie przeskoczy. Balaniuk dwie setki zero bramek mowi wszystko. Generalnie widac schematy i to ze kazdy wie co ma robic. Dobrze wychodzilismy spod presingu choc jeszcze jest co poprawic i jednoczesnie bardzo dobrze sami presowalismy. Nie bylo sytuacji ze ktos odpuszczal, raczej szli w tempo i nie bylo to takie presowanie dla samego presowania. Duzo pilek odzyskanych dobrym presingiem. UWAGA!! Zdazylo sie kilka lag na Carlitosa czy Kolara i byly to bardzo dobre podania stwarzajace zagrozenie. Ale to bylo doslownie 4-5 pilek przez caly mecz i dzieki temu stwarzaly zagrozenie ![]() A, Bartkowski na lewej stronie to dobry pomysl. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
W pierwszej połowie mieliśmy absolutna kontrolę nad meczem, w drugiej trochę daliśmy i m pograć (nadal widoczna przewaga, ale dopuściliśmy do kilku sytuacji). Nie wiem na jakim etapie przygotowań są Chińczycy, dlatego najwięcej nam powie sparing z Termalica za tydzień. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
pierwszy sparing który był transmitowany w sposób pozwalający zobaczyć cokolwiek , i wyglądało to naprawde dobrze !
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A ja się nie zgadzam co do Bartkowskiego na lewej obronie. Podobnie jak Jędrzejczyk w kadrze. Brak lewej nogi jednak dyskwalifikuje go przy rozegraniu. Bardzo wolne i łatwe do rozpracowania te przełożenia piłki na prawą nogę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Dobrze w sensie jakości obrazu czy dobrze w sensie sportowym, bo nie oglądałem?
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
obrazu , kamera była wyżej usytuowana i posiadała funkcje zoom
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przepraszam , nie przeczytałem całego posta zanim odpowiedziałem , sportowo bardzo fajnie wypadli , ładne akcje , duże posiadanie piłki sporo dryblingów
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Zgadzam się, że Bartkowski miernie. Generalnie uważam, że jest słaby piłkarsko. Za słaby na Wisłe
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Zebysmy sie zrozumieli. Jako zmiennik dla Sadloka imho jest wystarczajacy na chwile obecna. Bo ile tych meczow zagra? 3-4 do 6 w roku? Kiedy Sadlok zlapie kartki, albo drobny uraz albo bedzie chcial mu trener dac odpoczac? Sytuacja zmieni sie jesli bysmy grali w pucharach, ale do tego czasu Bartkowski tez sie moze rozwinac. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Generalnie to dziwię się że zarząd stawia przed tą ekipą wyższe cele nż w zeszłym sezonie. Brak skuteczności = brakiem umiejętności. Po sezonie dojdzie według mnie do licznych zmian również w zarządzie jeżeli drużyna co jest pewne nie zrealizuje celów.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Merkury, oddaj moje 100 milionów! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jasne, jako zastępca Sadloka jest ok. Jak już wspomniałem, ma takie braki jak Jędrzejczyk, a ten był podstawowym zawodnikiem reprezentacji i zbierał pochwały. Po prostu uważam, że przy naszej grze opartej na szybkich podaniach akurat Bartkowski może zwalniać tempo akcji i będzie cierpieć płynność rozegrania.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Na wiosnę mamy 16 spotkan do rozegrania, więc nie dramatyzujmy jeśli Bartkowski w kilku zagra. Runda jest bardzo krótka. Poza tym z chinczykami nie zaprezentował się zle. Na zamiennika na wiosnę w zupełności dostarczy.
Dopiero dzisiaj obejrzalem w całości sparing i naprawdę mogła imponowac postawa Halilovicia. Wyglądał o kilka klas lepiej niż na jesień, choć rywale też wysoko nie postawili poprzeczki. Chciałbym aby Carrillo postawił na środek Basha- Halilovic-Mitrovic i z nimi zaczął rundę. Ponadto Kolar i Balaniuk pokazują że potrafią grać w piłkę i myślę że zarówno jeden jak i drugi na wiosnę coś ustrzeli. Tym bardziej że nie zanosi się na wielki pożytek z Brozka i Ondraska. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|