|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Ale .......olo
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak nie chce przejsc testow medycznych to mam nadzieje ze mu podziekujemy , i nie bedziemy powielac bledow z przeszlsoci
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nasza kadra wyglądała by nawet ok, ale ilość kontuzji bardzo rzutuje na nasza gre. Z letniego zaciagu (14 zawodnikow) problemow z kontuzjami nie mial chyba tylko Balaniuk, Arsenic i Carlitos. To jest katastrofa.
I powiedzenie Smudy, ze sprawdzajac zawodnika trzeba mu nawet zajrzeć w zeby przestaje byc zabawne.. ale prawdziwe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Jednym z skutkow ubocznych odejscia Kiko jest to, ze chyba nam wyschlo zrodelko hiszpanskie, nie mamy kasy a tam mozna sie dogrzebac kogos ciekawszego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Online |
|
|
Ja myślę, że pominięcie Hiszpanów to raczej świadomy wybór, aby zachować równowagę w zespole. Sama myśl, że Kiko Atletico był przy takowych transferach niezbędny jest dla mnie zwyczajnie absurdalna
Rozumiem, że sezon ogórkowy w pełni i się coponiektórym nudzi, ale jak czytam te zmienne nastroje przechodzące od euforii poprzez furię w depresję to mnie pusty śmiech ogarnia Może być tak, że nawet bez wzmocnień bylibyśmy w stanie coś ugrać, jeśli nasz trener to dobrze poukłada. Mimo wszystko raczej wątpię, że Manuel jest w stanie sobie tak po prostu odpuścić okienko po jednym transferze patrząc jak obfite były poprzednie Cierpliwości. Na pewno jakieś ciekawe ruchy wykonamy. Rozdzierać szaty za wcześnie, wieszczyć bomby również.A jeżeli to prawda, że pogoniono gościa, który się nie chciał dać przebadać - to bardzo dobrze. Krzyżyk na drogę.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 22.01.2018 o godz. 18:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Kiko mial naoczna wiedze o pilkarzach z nizszych lig, byl znany dla tej grupy. Tyle.
Nie potrafie sobie wyobrazic ze w miare dobra jakosc za stosunkowo niewielkie pieniadze jest zla bo "za duzo hiszpanow". |
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Tylko czy jest sens sprowadzać teraz zawodników? Kadrę mamy dość szeroką, a Carillo zastąpił Kiko, by wyciągnąć z tych zawodników pełen potencjał, bo przy Kiko to zaliczali raczej regres lub stali w miejscu. Dodatkowo Wisła bierze tylko tych z kartą w ręku, a w zimowym okienku ciężko o takich. Zostają tylko takie odrzuty jak te dwie "bomby". Zamiast tego lepiej poszukać lepszych piłkarzy, którym kontrakt kończy się w czerwcu i zaklepać ich sobie teraz tak jak to było np. z Arseniciem. Lepsza cierpliwość i lepszy zawodnik niż "bomba", która przez pół roku nie odpali i w lecie zostanie wyrzucona.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jedyna pozycja na jaką koniecznie szukałbym wzmocnienia to... bramkarz. Ale chyba nie dzieje się nic w tym kierunku.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Nie sądzę, aby Carillo z Junco bez pomocy KikoAtletico mieli tak słabe rozeznanie w Hiszpanii, że wykluczyło to możliwość pozyskania wartościowych piłkarzy stamtąd. A ja potrafię, bo wiele krajów bałkańskich ma podobną charakterystykę. Nie uważam też, że branie dużej ilości piłkarzy z jednego kraju za rozsądny ruch. Istnieje multum przykładów na to, że zachwianie pewnej proporcji narodowościowej nie służy budowaniu ducha wspólnej drużyny. Podejrzewam, że bałkański kierunek został obrany z premedytacją.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 22.01.2018 o godz. 19:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Istnieje inne multum przykładów, że jest to bez znaczenia, a coś takiego jak właściwe proporcje narodowościowe nie istnieje. Liczą się umiejętności piłkarskie (fizyczne, techniczne i mentalne) zawodników. Tylko tyle i aż tyle.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Jakby to była prawda to piłka nożna byłaby bardziej przewidywalna niż jest.
Umiejętności to podstawa, ale trzeba mieć drużynę jeśli chce się osiągać sukcesy. W większości przypadków, gdy jakaś nacja znacząco przeważa w zespole to później alienuje się od innych, co przeszkadza w integracji z resztą drużyny. Pewnie zdarzą się wyjątki, ale tym właśnie one są. Wyjątkami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Tak naprawdę to przydałby się taki New Guerrier. Albo Paulista. Piłkarz wybiegany, szybki, dobry technicznie. Który miałby odrazu wejście Smoka. Wymieniłem Guerriera i Paulistę bo nie chciałem przytaczać odrazu kogoś podobnego do Meliksona aby ludzie nie napisali że marzenia.
Wiadomo co z tym Ze Manuelem? |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ci zawodnicy o ktorych sie mowi to sa inne nazwiska niz ja slyszalem.
Kiedys pisalem, ze dwa tygodnie temu jak regan wspomnial o bombie, ze nasze ruchy sa zalezne od innych. Ze Ci zawodnicy ktorzy sa dla nas pierwszym wyborem to my dla nich 2-3. Wyglada na to, ze w przypadku tych, ktorych najbardziej chciano pierwsze wybory wypalily. Wiec tutaj raczej decydowal nie klucz narodowosciowy tylko po prostu finansowy + parametry/umiejetnosci wskazane przez trenera. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Natomiast co do reszty co napisales to w zasadzie sie zgadzam. Tylko nam potrzebny taki drugi Carlitos tylko grajacy bardziej z boku albo chociaz Imaz tylko szybciej aklimatyzujacy sie. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Mamy dwoch sensownych bramkarzy. Moze nie topowych, ale takich, ktorzy pewien poziom prezentuja. Bez sensu aby na krotka runde wiosenna przychodzil trzeci. Byc moze warto o jakiejs wymianie pomyslec, ale dopiero latem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Super, to teraz już podaj nazwiska i temat zakończony. Wszyscy są ciekawi, co nam umknęło.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Przez podanie nazwiska tego skrzydlowego juz jest problem z jego kontraktem. Ale ktos wlasnie musial udowadniac "swoja wartosc" Ja nie musze, wiec zluzuj sobie takie teksty albo do mamy idz szczekac ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
teo, możesz mnie uświadwiadomić jaki jest związek przyczynowo-skutkowy między podaniem nazwiska zawodnika a jego kontraktem i problemem z nim? Bo jakoś nie łapię Twojego toku myślenia
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
teo wez juz zamknij gębe,bo ch.. wiesz a próbujesz zgrywać pseudo informatora.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A choćby taki, że dwie strony umawiają się na biznes i głupio potem wygląda ze strony Wisły, że o sprawie wie prasa i kibice, pod warunkiem oczywiście, że to nie menedżer z piłkarzem puścili parę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"wpadła bomba do piwnicy napisała na tablicy SOS głupi pies tam go nie ma a tu jest jeden oblał się benzyną drugi dostał w łeb cytryną trzeci poszedł do łóżeczka i skończyła się b-a-j-e-c-z-k-a"
Ostatnio edytowane przez Piotr777 : 22.01.2018 o godz. 23:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Prosta przyczyna. Podanie takiej informacji do mediów powoduje, ze zawodnik z menadżerem zaraz stwierdza, że jakiś inny klub jest zainteresowany usługami i chcą lepsze warunki. Póki nic nie jest podpisane to nie ma co spekulować tyle czekamy to jeden dzień więcej nas nie zbawi.
![]()
Z tysięcy klubów wybrałem ten...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do usunięcia.
Ostatnio edytowane przez Piotr777 : 22.01.2018 o godz. 23:19.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|