The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.01.2018, 15:30
Zero transferów >>> kaleka i szrot, którzy nie przepracują pełnego okresu przygotowawczego z zespołem

Lepiej zaoszczędzić kasę na letnie okienko niż sprowadzać takie "bomby".
Odpowiedz cytując
Pepinho
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 22.01.2018, 16:03
Szukamy wśród zawodników, za których nie trzeba płacić odstępnego poprzednim klubom, a jak już to niewiele. Jak mamy podnieść poziom sportowy skoro nie jesteśmy wstanie zamknąć kadry przed głównym obozem przygotowawczym. Naszym celem w tym okienku było sprowadzenie skrzydłowego i prawego obrońcy do pierwszego składu a my sprowadzamy na testy faceta, który tym testom nie chce się poddać.
Chciałbym zwrócić również uwagę na fakt, że przynajmniej od 3-4 sezonów mamy 1-2 zawodników w formie (ostatnio Brlek, teraz Carlitos) wobec czego pytam w jaki sposób mamy wejść na wyższy level jeżeli ten stan jest niezmienny od lat.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 22.01.2018, 16:07
Cytat:
Chciałbym zwrócić również uwagę na fakt, że przynajmniej od 3-4 sezonów mamy 1-2 zawodników w formie (ostatnio Brlek, teraz Carlitos) wobec czego pytam w jaki sposób mamy wejść na wyższy level jeżeli ten stan jest niezmienny od lat.
Prawie zawsze jest ktos to ciągnie drużynę z przodu. Był Melikson, był Stilic, był Wolski, był Brlek, teraz jest Carlitos. A jak nikogo nie było (sezon 12/13) to gra była nieoglądalna.

Generalnie się nie nastawiam na wzmocnienia, ale jeden skrzydłowy by się przydał. W talent Kostala niespecjalnie wierzę, a Boguskiego nie mam ochoty oglądać. Imaz i pewnie będą walczyć o miejsce na lewej stronie, wiec na prawą ktoś by się przydał.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 22.01.2018, 16:07
Ale .......olo
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 22.01.2018, 16:35
Jak nie chce przejsc testow medycznych to mam nadzieje ze mu podziekujemy , i nie bedziemy powielac bledow z przeszlsoci
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 22.01.2018, 16:37
Pepinho napisał(a):Wyświetl post
Szukamy wśród zawodników, za których nie trzeba płacić odstępnego poprzednim klubom, a jak już to niewiele. Jak mamy podnieść poziom sportowy skoro nie jesteśmy wstanie zamknąć kadry przed głównym obozem przygotowawczym. Naszym celem w tym okienku było sprowadzenie skrzydłowego i prawego obrońcy do pierwszego składu a my sprowadzamy na testy faceta, który tym testom nie chce się poddać.
Przecież my nie mamy pieniędzy więc proste, że żadnego wyższego levelu nie będzie. Wiadomo to co najmniej od 5 lat. Nic się w tej kwestii nie zmieniło od bardzo dawna. Będziemy mieć pieniądze to wtedy będzie sens surowego oceniania polityki transferowej. Ja się cieszę, że trafili się nam chociaż pojedynczy zawodnicy, których warto było oglądać na boisku.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.01.2018, 17:50
Nasza kadra wyglądała by nawet ok, ale ilość kontuzji bardzo rzutuje na nasza gre. Z letniego zaciagu (14 zawodnikow) problemow z kontuzjami nie mial chyba tylko Balaniuk, Arsenic i Carlitos. To jest katastrofa.

I powiedzenie Smudy, ze sprawdzajac zawodnika trzeba mu nawet zajrzeć w zeby przestaje byc zabawne.. ale prawdziwe.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 22.01.2018, 18:01
Jednym z skutkow ubocznych odejscia Kiko jest to, ze chyba nam wyschlo zrodelko hiszpanskie, nie mamy kasy a tam mozna sie dogrzebac kogos ciekawszego.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 22.01.2018, 18:14
Ja myślę, że pominięcie Hiszpanów to raczej świadomy wybór, aby zachować równowagę w zespole. Sama myśl, że Kiko Atletico był przy takowych transferach niezbędny jest dla mnie zwyczajnie absurdalna

Rozumiem, że sezon ogórkowy w pełni i się coponiektórym nudzi, ale jak czytam te zmienne nastroje przechodzące od euforii poprzez furię w depresję to mnie pusty śmiech ogarnia

Może być tak, że nawet bez wzmocnień bylibyśmy w stanie coś ugrać, jeśli nasz trener to dobrze poukłada.
Mimo wszystko raczej wątpię, że Manuel jest w stanie sobie tak po prostu odpuścić okienko po jednym transferze patrząc jak obfite były poprzednie Cierpliwości. Na pewno jakieś ciekawe ruchy wykonamy. Rozdzierać szaty za wcześnie, wieszczyć bomby również.

A jeżeli to prawda, że pogoniono gościa, który się nie chciał dać przebadać - to bardzo dobrze.

Krzyżyk na drogę.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 22.01.2018 o godz. 18:19.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 22.01.2018, 18:24
Kiko mial naoczna wiedze o pilkarzach z nizszych lig, byl znany dla tej grupy. Tyle.

Nie potrafie sobie wyobrazic ze w miare dobra jakosc za stosunkowo niewielkie pieniadze jest zla bo "za duzo hiszpanow".
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 22.01.2018, 18:31
Tylko czy jest sens sprowadzać teraz zawodników? Kadrę mamy dość szeroką, a Carillo zastąpił Kiko, by wyciągnąć z tych zawodników pełen potencjał, bo przy Kiko to zaliczali raczej regres lub stali w miejscu. Dodatkowo Wisła bierze tylko tych z kartą w ręku, a w zimowym okienku ciężko o takich. Zostają tylko takie odrzuty jak te dwie "bomby". Zamiast tego lepiej poszukać lepszych piłkarzy, którym kontrakt kończy się w czerwcu i zaklepać ich sobie teraz tak jak to było np. z Arseniciem. Lepsza cierpliwość i lepszy zawodnik niż "bomba", która przez pół roku nie odpali i w lecie zostanie wyrzucona.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 22.01.2018, 18:33
Jedyna pozycja na jaką koniecznie szukałbym wzmocnienia to... bramkarz. Ale chyba nie dzieje się nic w tym kierunku.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 22.01.2018, 18:41
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
Kiko mial naoczna wiedze o pilkarzach z nizszych lig, byl znany dla tej grupy. Tyle.
Podejrzewam, że Carillo jest lepszą marką w Hiszpanii, jeśli już patrzymy na to pod względem bycia znanym w Hiszpanii i przyciąganiem przez to potencjalnych zawodników.

Nie sądzę, aby Carillo z Junco bez pomocy KikoAtletico mieli tak słabe rozeznanie w Hiszpanii, że wykluczyło to możliwość pozyskania wartościowych piłkarzy stamtąd.

MB1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie potrafie sobie wyobrazic ze w miare dobra jakosc za stosunkowo niewielkie pieniadze jest zla bo "za duzo hiszpanow".
A ja potrafię, bo wiele krajów bałkańskich ma podobną charakterystykę. Nie uważam też, że branie dużej ilości piłkarzy z jednego kraju za rozsądny ruch. Istnieje multum przykładów na to, że zachwianie pewnej proporcji narodowościowej nie służy budowaniu ducha wspólnej drużyny. Podejrzewam, że bałkański kierunek został obrany z premedytacją.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 22.01.2018 o godz. 19:19.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 22.01.2018, 20:14
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Istnieje multum przykładów na to, że zachwianie pewnej proporcji narodowościowej nie służy budowaniu ducha wspólnej drużyny. Podejrzewam, że bałkański kierunek został obrany z premedytacją.
Istnieje inne multum przykładów, że jest to bez znaczenia, a coś takiego jak właściwe proporcje narodowościowe nie istnieje. Liczą się umiejętności piłkarskie (fizyczne, techniczne i mentalne) zawodników. Tylko tyle i aż tyle.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 22.01.2018, 21:13
Jakby to była prawda to piłka nożna byłaby bardziej przewidywalna niż jest.

Umiejętności to podstawa, ale trzeba mieć drużynę jeśli chce się osiągać sukcesy.

W większości przypadków, gdy jakaś nacja znacząco przeważa w zespole to później alienuje się od innych, co przeszkadza w integracji z resztą drużyny. Pewnie zdarzą się wyjątki, ale tym właśnie one są. Wyjątkami.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.01.2018, 22:07
Tak naprawdę to przydałby się taki New Guerrier. Albo Paulista. Piłkarz wybiegany, szybki, dobry technicznie. Który miałby odrazu wejście Smoka. Wymieniłem Guerriera i Paulistę bo nie chciałem przytaczać odrazu kogoś podobnego do Meliksona aby ludzie nie napisali że marzenia.

Wiadomo co z tym Ze Manuelem?
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 22.01.2018, 22:13
Ci zawodnicy o ktorych sie mowi to sa inne nazwiska niz ja slyszalem.
Kiedys pisalem, ze dwa tygodnie temu jak regan wspomnial o bombie, ze nasze ruchy sa zalezne od innych. Ze Ci zawodnicy ktorzy sa dla nas pierwszym wyborem to my dla nich 2-3. Wyglada na to, ze w przypadku tych, ktorych najbardziej chciano pierwsze wybory wypalily.

Wiec tutaj raczej decydowal nie klucz narodowosciowy tylko po prostu finansowy + parametry/umiejetnosci wskazane przez trenera.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 22.01.2018, 22:14
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Tak naprawdę to przydałby się taki New Guerrier. Albo Paulista. Piłkarz wybiegany, szybki, dobry technicznie. Który miałby odrazu wejście Smoka. Wymieniłem Guerriera i Paulistę bo nie chciałem przytaczać odrazu kogoś podobnego do Meliksona aby ludzie nie napisali że marzenia.

Wiadomo co z tym Ze Manuelem?
Z tego co wiem to jesli nie znajdzie sobie klubu to nadal jest zawodnikiem Wisly zgodnie z umowa wypozyczenia.
Natomiast co do reszty co napisales to w zasadzie sie zgadzam. Tylko nam potrzebny taki drugi Carlitos tylko grajacy bardziej z boku albo chociaz Imaz tylko szybciej aklimatyzujacy sie.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 22.01.2018, 22:16
Mamy dwoch sensownych bramkarzy. Moze nie topowych, ale takich, ktorzy pewien poziom prezentuja. Bez sensu aby na krotka runde wiosenna przychodzil trzeci. Byc moze warto o jakiejs wymianie pomyslec, ale dopiero latem.
Odpowiedz cytując
Piotr777
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 22.01.2018, 22:18
Super, to teraz już podaj nazwiska i temat zakończony. Wszyscy są ciekawi, co nam umknęło.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 22.01.2018, 22:26
Piotr777 napisał(a):Wyświetl post
Super, to teraz już podaj nazwiska i temat zakończony. Wszyscy są ciekawi, co nam umknęło.
Mkhitaryan, Sanchez
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 22.01.2018, 22:26
Piotr777 napisał(a):Wyświetl post
(@*&%#%(&^@#)@#$*_)^&^& na twoj temat.
Przez podanie nazwiska tego skrzydlowego juz jest problem z jego kontraktem.
Ale ktos wlasnie musial udowadniac "swoja wartosc" Ja nie musze, wiec zluzuj sobie takie teksty albo do mamy idz szczekac
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 22.01.2018, 22:28
teo napisał(a):Wyświetl post
Ale ktos wlasnie musial udowadniac "swoja wartosc" Ja nie musze, wiec zluzuj sobie takie teksty albo do mamy idz szczekac
Przestań już sie człowieku ośmieszać....
Odpowiedz cytując
barto
Junior Member

Od: 07.2017

Stary 22.01.2018, 22:31
teo, możesz mnie uświadwiadomić jaki jest związek przyczynowo-skutkowy między podaniem nazwiska zawodnika a jego kontraktem i problemem z nim? Bo jakoś nie łapię Twojego toku myślenia
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 22.01.2018, 22:36
barto napisał(a):Wyświetl post
teo, możesz mnie uświadwiadomić jaki jest związek przyczynowo-skutkowy między podaniem nazwiska zawodnika a jego kontraktem i problemem z nim? Bo jakoś nie łapię Twojego toku myślenia
Skoro nie widzisz tak oczywistego zwiazku przyczynowo-skutkowego to sorry...
Odpowiedz cytując
TonyWiślak
Member

Od: 05.2011

Stary 22.01.2018, 22:37
teo wez juz zamknij gębe,bo ch.. wiesz a próbujesz zgrywać pseudo informatora.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.01.2018, 22:38
barto napisał(a):Wyświetl post
A choćby taki, że dwie strony umawiają się na biznes i głupio potem wygląda ze strony Wisły, że o sprawie wie prasa i kibice, pod warunkiem oczywiście, że to nie menedżer z piłkarzem puścili parę.
Odpowiedz cytując
Piotr777
Senior Member

Stary 22.01.2018, 23:01
teo napisał(a):Wyświetl post
Ok, dziękuję. Brawo Wy. Mój 5 letni synek często sobie śpiewa:
"wpadła bomba do piwnicy
napisała na tablicy
SOS głupi pies
tam go nie ma a tu jest
jeden oblał się benzyną
drugi dostał w łeb cytryną
trzeci poszedł do łóżeczka
i skończyła się b-a-j-e-c-z-k-a"
Ostatnio edytowane przez Piotr777 : 22.01.2018 o godz. 23:06.
Odpowiedz cytując
power1928
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.01.2018, 23:09
Prosta przyczyna. Podanie takiej informacji do mediów powoduje, ze zawodnik z menadżerem zaraz stwierdza, że jakiś inny klub jest zainteresowany usługami i chcą lepsze warunki. Póki nic nie jest podpisane to nie ma co spekulować tyle czekamy to jeden dzień więcej nas nie zbawi.
Z tysięcy klubów wybrałem ten...
Odpowiedz cytując
Piotr777
Senior Member

Stary 22.01.2018, 23:15
Do usunięcia.
Ostatnio edytowane przez Piotr777 : 22.01.2018 o godz. 23:19.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów