|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kto Ćwiąkała czy Stanowski ? a może to ukryty reagan i ta jego bomba transferowa
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Bomba od regana kiedyś grała w w ekstraklasie a kuświk cały czas w niej jest więc chyba nie o niego chodzi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
cos czuje ze BARDZO DLUGO teraz na forum wszystko i kazdy news bedzie nazywany BOMBĄ REGANA , w sezonie ogorkowym i nudnym dobra szydera nie jest zla
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
No cóż. Pozbyć się Ze i Cywki. Zatrudnić kogoś na dobrym poziomie na prawą obronę i zgrywać, zgrywać, zgrywać te ekipę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I bardzo dobrze. Bo nawet jak zrobimy jakiś dobry transfer to zaraz pojawi się taki Regan i powie: a niemowilem! I będzie udawał że on właśnie o tym mówił odpoczatku.
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Jak mi sprzedadzą Pereza (a jest blisko odejścia obok Cywki, Ondraska i Kostala), to się wku*wie, bo od dwóch miesięcy czekałem, żeby przepracował solidnie zimę.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Pereza i Kostala będzie szkoda, Ondraska to nie wiem, bo chłop miał chwilę czasu a nic nie pokazał. Pereza szkoda, bo przyszedł podczas rundy, fizycznie dawał radę (11 km w meczu to chyba dobry wynik), technicznie też nie jest ogórem, tylko czasu potrzebuje. Kostal wiadomo melodia przyszłości i może warto go wypozyczyć, bez kwoty odstępnego. Ogra się chłopak i okaże się, że będzie z niego pożytek. Cywka może odejść, bo pewnie ma niemały kontrakt a wyżej już nie skoczy, chociaż w Anglii bramy ładował aż miło było...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i co z tego. Mógł przebiec nawet i 20 kilometrów, jak jego gra obronną to jest ....a nie porozumienie. Potrzeba czasu? On ma 31 lat. Na co chcemy czekać?
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wiertar kto ma 31 lat?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Perez, ten który jest dobrym graczem bo przebiega 11km. 30lat
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
dzisiaj skończył
jak jesteś już taki ścisły. poza tym nie wyciągaj tylko tego że biega, bo napisałem, że technikę też ma i moim zdaniem powinien dostać więcej czasu. rozumiem, że go nie doceniasz i nie chcesz w Wiśle ale moim zdaniem powinien wykonać kontrakt, bo na pewno może dać więcej niż Boguski czy Brożek. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale co z tej jego techniki wynikało? Asysty, bramki? Nie. Głupie straty po których przeciwnik wjeżdżał w nas jak w masło?
Dla mnie to on bieg jednostajnie, bez żadnego przyspieszenia czy próby pressingu. Coś Alan uryga z niby lepsza technika i większym kontraktem ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Wiertar co sie czepiasz? Psychol ma racje. Perez przede wszystkim ma pomysl czyli kreatywnosc. Nalezy mu sie szansa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
ostatnie posty to kolejne dowody na to że ten temat niczym sie nie różni od
https://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=4404 powinno się jeden zamknąć zostawić drugi i byłby spokoj ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Jak dla mnie Perez powinien zostać. Oczywiście, możemy tu sobie gdybać, ale ostatnie zdanie należy do sztabu i do zarządu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak dla mnie to wykonanie jest ważniejsze niż pomysł. Bo co z pomysłu jak wykonania zero. Pozatym Perezowi odcina prąd i jest strasznie pechowy...
A jedyne co wspólnego pokazał Perez w porównaniu do Stilica to człapanie... Technika nie ta, wykonanie tym bardziej.
Ostatnio edytowane przez wiertar : 12.01.2018 o godz. 11:47.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
dziwne, że perez rozegrał zaledwie 49 meczów w La Lidze... taka drobna różnica między Stliciem a Perezem.średnia gry na mecz prawie 73 minuty... pozdro
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale o czym ty mówisz. Pamiętasz takiego wspaniałego napadziora z primeradivision co przyszedł do Legii? Miał zjeść ekstraklasę na śniadanie.. po 6 meczach pojechał szybciutko spowrotem do Hiszpanii...
Nie każdy dobry piłkarz sprawdza się w ekstraklasie.... A właściwie to maloktory niezły zagraniczny piłkarz sprawdza się w ekstraklasie Pozdro. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
nie pamiętam
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No właśnie i dlatego podejrzewam szybko zapomnimy o Perezowi. Który niczym się nie wyróznia
P.s.mikel arruabarrena się nazywal
Ostatnio edytowane przez wiertar : 12.01.2018 o godz. 14:00.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 03.2016
Online |
|
|
Arruabarrena nim trafił do Legii grał w La Liga2
Dopiero w sezonach 14/15 i 15/16 grał w Primera Division. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
6 meczów, 88 minut, nie żartuj nawet że to nazywasz grą lub szansą. za to z nim w składzie, Legia wygrywała wszystko
poza tym on po grze w Legii grał w La Lidze i ogólnie osiągnął sukcesy... więc, nie wiem czy taki ogórek z niego był także porównanie dosyć mocno z dupy wzięte, bo sytuacja jest odwrotna ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Nie no, ale gdzie wy widzicie u Pereza, że jest jak podobny do Stilicia, to ja nie bardzo wiem.
![]() Przecież on gra zdecydowanie niżej, jest od destrukcji, asekuracji, wygrania główki, odbioru. Udowodnił w 2-3 spotkaniach w tym sezonie, że coś tam potrafi, że jest wybiegany, technicznie również jeden z lepszych w naszej drużynie. Oczywiście, popełniał błędy, mniejsze i większe, tylko kto tego nie robił w naszej drużynie? Perez to dobry zawodnik, te blisko 50 spotkań w LaLiga to nie jest przypadek. Pierwsze pół roku miał przeciętne, dajcie mu popracować z trenerem, który wie co to jest taktyka. Bo moim zdaniem nie jest to piłkarz, którego możemy odpalić od tak. ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Descarga to lepszy przykład niż Arruabarrena. Nie dość, że nim trafił do Legii to nastukał sporo występów w La Liga, to jeszcze bodaj był kapitanem w tym swoim Levante.
Ostatnio edytowane przez jova : 12.01.2018 o godz. 14:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak. Pomyliły się nazwiska, chodziło mi o Descarge. Prze kota na obronie w Primera a w ekstraklasie 3 mecze i wyjazd spowrotem do słonecznej hiszpani
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Perez może wrócić do Hiszpanii i znów grać nieźle w piłkę.... Ale w ekstraklasie gra kupę, i to taka rzadką ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
My chyba ogladalismy inne mecze. W 90 proc przypadkow jak pilka szla do pereza, albo on mial pilke odbierac to byla palpitacja serca i strach ze zaraz bedzie "samoboj". Ten gosc nie dosc ze jak juz kopnal to czesto do przeciwnika (gdzie ta technika?!) to jego presing wygladal jak presing Iwanskiego (na yt krazy fajna analiza jak sobie truchtem biega 2-3 metry od zawodnikow rywali imitujac proby odebrania pilki). Perez w srodku pola to dziura w srodku pola. Taka niestety jest prawda. Do tego jesli chodzi o gre do przodu, kiedy juz udalo mu sie nie podac do przeciwnika to na palcach jednej reki mozna policzyc szybkie, dobre pilki do przodu. Reszta w poprzek lub do tylu (wiem, ogolnie tak gralismy, ale mimo wszystko).
Ktos napisal ze perez jest strasznie pechowy... to zaden pech. Kazde jego nieudane zagranie wynikalo z indolencji a nie pecha. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
To, że Kiko dawał mu takie zadania w swojej wizji gry Wisły to nic nie znaczy. Kiedy spojrzysz na jego charakterystykę na transfermarket to masz: Główna pozycja: Środkowy pomocnik Dodatkowe pozycje: Defensywny pomocnik Ofensywny pomocnik Jak dla mnie jest właśnie typowym łącznikiem. To do niego mają być kierowane podania odebrane przez DP czy obrońców, to on ma po nie wychodzić, to on ma kierować poczynaniami skrzydłowych i napastników, uruchamiać grę do przodu (właśnie jak Stilic) Niestety, w taktyce Kiko musiał bawić się w DP, co mu raczej kiepsko wychodziło. Ale zgadzam się, że ma potencjał i szkoda byłoby go od razu odpalać nie dając szansy pogrania w drużynie gdzie trener będzie miał trochę inną wizję niż atletikowanie. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|