|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...749,1,727.html
W artykule jest mowa o 3 milionach (nieoficjalnie), więc przy 15 meczach domowych w sezonie zasadniczym daje nam to jakieś 200k za mecz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
![]() ![]() Coraz lepiej prezentuje się nasz obiekt, wystarczy zakryć ten okropny beton i efekt jest widoczny gołym okiem.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 04.12.2017 o godz. 20:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Nie wiem czym jest to spowodowane ale tak jakby nie można było całego tego betonu zasłonić od razu jakimś w miarę dobrej jakości materiałem reklamowym najlepiej w czerwonych kolorach. Koszty przecież śmieszne a wizerunek od razu na plus.
Ten niebieski jest brzydki po prostu. LV-bet wyżej o niebo lepiej wygląda Uważam, że klub też może wybrać jakąś czcionkę do stałego użytku która będzie reprezentatywna rozpoznawalna i w miarę ładna. A poza tym sądzę, że miasto też powinno się reklamować na bandach i innych betonach tego stadionu. Te tłumoki z PL Wszystkich Świętych mogłyby się ocnknąć i pomyśleć trochę. Ogólnie marketingowiec w klubie potrzebny od zaraz ![]()
Ostatnio edytowane przez regan : 06.12.2017 o godz. 17:11.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wywiad z M. Sarapatą a w nim m.in.
-kwestia umowy sponsorskiej będzie jasna do przyszłego tygodnia (LV Bet/ktoś nowy) -jest prawomocny wyrok w sporze Wisły z Mandziarą, rzekomo wygrany przez Nas, -trwają rozmowy o nowej umowie wynajmu stadonu, są plany by stworzyć Muzeum, skwer pamięci Henryka Reymana wraz z nowym pomnikiem. Jak rozumiecie odpowiedź na to pytanie? Umowa z miastem na wynajem stadionu kończy się w czerwcu. Na jakim etapie rozmów jesteście? Negocjujemy warunki nowej umowy i nie kryjemy, że chcemy płacić mniej. Chcemy, żeby sprawy marketingowe również znalazły się w rozliczeniu. Na koszulce Wisły jest jeszcze sporo miejsca.Musimy znaleźć kompromis, bo umowa w sprawie stadionu to jeden w wymogów licencyjnych. |
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Zmniejszenie kwoty wynajmu stadionu poprzez udostępnienie miastu miejsca na koszulce (dla jakiegoś sponsora). Nie główne miejsce na koszulce, ale gdzieś z boku albo z tyłu spodenek, itp.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ciekawy wywiad. Pomysł na ożywienie przestrzeni wokół stadionu i nowy sklep klubowy. Krok po kroku i do przodu
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Reklamowanie się przez miasto jest prawnie dopuszczalne, wprawdzie akurat Kraków do tej pory tego nie robił, ale jak wynika z wywiadu, rozważają to. Coś w tym stylu: http://www.jagiellonia.pl/images/vote/Projekt4.jpg http://bi.gazeta.pl/im/ea/6f/e6/z151...jow_Pogoni.jpg
Ostatnio edytowane przez MaLk : 04.01.2018 o godz. 00:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzięki za wyjaśnienie. Nie byłem pewny czy dobrze to zrozumiałem.
Wracając do wywiadu, ja liczę przede wszystkim na klubowy sklep z prawdziwego zdarzenia, który zacznie generować jeszcze większe zyski, niż ponoć te rekordowo duże z 2017 roku oraz na nowy pomnik i skwer pamięci poświęcony naszej legendzie. |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ja mysle, ze chca isc dalej i w jakims stopniu zdjac dlug za stadion poprzez rozliczenie marketingowe.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszystko zapoaiedzi. Strone internetowa tez zapowiadali...
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Nie podali ktorego roku
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Może chodzi o derby z Hutnikiem lub Garbarnią
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale ....a szate graficzna strony ogarniety freelacer zrobi za 1500 zl w 2 tygodnie drugie tyle zaplacisz za bazy danych podlaczenie uruchomieniw a sklep internetowy z presty i dziala. Max miesiac zabawy. A oni zapowiadaja od roku strone a od pol roku jest opoznienie
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Z Mandziarą to już było tyle wersji, że już nie wiem co jest prawomocne a co nie. Pamięta ktoś o jakiej kwocie była mowa w jego kontekście? 700 tys. euro?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja pamiętam dwa źródła. Jedni pisali bodajże o 450 tys. euro, a drudzy że to kwota rzędu niespełna 700 tys. euro.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dopóki nie będzie pieniędzy na koncie to nie uwierzę....
Biedny mandziara.... ....a jebana ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Chodzi o 3 mln zlotych (plus odsetki?).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
LV Bet na 3 lata z Wisłą na lepszych ponoć warunkach
Cytat:
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
3 miliony na rok to czy ja wiem czy takie dobre.Nawer na wynajem stadionu nie starczy
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
To ile by było dobrze? 30mln? Lepsze 3 miliony niż granie bez sponsora jak to miało miejsce nie tak dawno. Nie ma co narzekać, powoli wszystko zmierza w dobrą stronę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skoro podpisali to w tej chwili najlepsze jakie mogą być. ....a lepiej zeby nic nie dostawac
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
donecki napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Jeśli rzeczywiście wynegocjowaliśmy 3 bańki za sezon, to jestem pod ogromnym wrażeniem. Jak na naszą ligę i zwłaszcza nasze obecne warunki, to jest duży sukces.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Nie wiadomo też, czy i jakie są potencjalne bonusy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Są:
Cytat:
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Bardzo dobre info nie tylko ze względu na kwote ale długośc kontraktu. 2021 rok to 3,5 roku stabilności i stałych wpływów do budżetu klubu.
Można planować na przyszłość. Brawo! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
3 bańki na rok (o ile to potwierdzona kwota), to dobry wynik. OIDP mniej więcej tyle (realnie) dawała TF przez ostatnie lata.
To połowa tego, co daje LOTTO na całą ekstraklasę... oraz jakieś +/- 10% naszych przychodów rocznych. I wysokość naszej straty za 2016 rok. Generalnie to kwota pozwalająca domknąć w spokoju budżet, bez potrzeby gwałtownych wyprzedaży. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |