The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
teo
Banita

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2018, 16:59
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Gyurcso nie będzie, chłopak chce wyjechać za granicę
Chciec a miec gdzie to sa dwie rozne sprawy ;-)
Ale fakt, jestesmy obecnie 3-4 opcja dla niego i musialyby mu sie wszystkie alternatywy wysypac zeby tutaj wyladowal. Ciezko zejsc z pewnego poziomu zycia dwa szczeble nizej ;-)
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 08.01.2018, 17:51
Lepiej będzie jak definitywnie sobie odpuścimy tego Adama....
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.01.2018, 18:02
Wątpię abyśmy czekali aż się łaskawie namysli.
Junco potwierdzil ze chcemy jeszcze zatrudnic PP i PO. Nowynapastnik tylko w razie odejscia Carlitosa.
Odpowiedz cytując
TonyWiślak
Member

Od: 05.2011

Stary 08.01.2018, 19:00
Co dla Was jest takiego w tym Gyurcso?

Jak dla mnie strasznie chimeryczny zawodnik,który od dłuższego gra kompletną kaszanę.Nasze skrzydła furory nie robią,ale po co nam kolejny Ze Manuel?
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 08.01.2018, 19:04
Cytat:
Wątpię abyśmy czekali aż się łaskawie namysli.
Junco potwierdzil ze chcemy jeszcze zatrudnic PP i PO. Nowynapastnik tylko w razie odejscia Carlitosa.
Idealnie pod opis PO jakiego szuka Junco pasuje mi Olkowski. Ofensywny, dający sporo wejść w ofensywie. Kto wie?!

Ponoć za Carlitosa miałby przyjść Crystian Lopez z Lens. Jesienią 18 meczów we wszystkich rozgrywkach (liga+puchar) i 10 goli. Wygląda konkret, ale pewnie też musielibyśmy się trochę wykosztować.
Odpowiedz cytując
sl@y
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 08.01.2018, 19:14
Jak sprzedadzą carlitosa to trochę mogą wyłożyć
Odpowiedz cytując
CrazyBoy96
Senior Member

Od: 03.2017

Stary 08.01.2018, 19:17
Może Guilherme do Nas przyjdzie, haha ? Gdzieś czytałem, że jego agent to trochę pajac i może wrócić do Ekstraklasy
Odpowiedz cytując
sl@y
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 08.01.2018, 19:20
Taaa....za 10k euro miesiecznie
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.01.2018, 19:22
TonyWiślak napisał(a):Wyświetl post
Co dla Was jest takiego w tym Gyurcso?

Jak dla mnie strasznie chimeryczny zawodnik,który od dłuższego gra kompletną kaszanę.Nasze skrzydła furory nie robią,ale po co nam kolejny Ze Manuel?
zobacz na jego staty, przydałby się nam po prostu szybki skrzydłowy
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 08.01.2018, 19:26
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Idealnie pod opis PO jakiego szuka Junco pasuje mi Olkowski. Ofensywny, dający sporo wejść w ofensywie. Kto wie?!

Ponoć za Carlitosa miałby przyjść Crystian Lopez z Lens. Jesienią 18 meczów we wszystkich rozgrywkach (liga+puchar) i 10 goli. Wygląda konkret, ale pewnie też musielibyśmy się trochę wykosztować.
Widmą grał mniej, ale przyszedł z lepszego klubu. Ponoć szału w 2 lidze francuskiej jeśli chodzi o płace nie ma.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.01.2018, 19:33
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post

kto wie ?!
Kto wie co?
Skoro czytasz twittera to powinienes tez doczytac ile Wisła zrobila w sprawie Olkowskiego.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 08.01.2018, 19:37
Cytat:
kto wie ?!
Kto wie co?
Skoro czytasz twittera to powinienes tez doczytac ile Wisła zrobila w sprawie Olkowskiego.
Czytam, czytam, Cb czasem tez można tam przeczytać

Po prostu gdybam, czasami już wiele rzeczy było przez wiarygodne osoby mówione, a koniec końców okazywało się że jest zupełnie inaczej. Zwyczajnie opis zawodnika na prawą obronę jaką przedstawił Junco (dynamiczny, ofensywnie grający) skojarzyłem z Olkowskim.
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 09.01.2018, 09:06
Paweł już jest ponoć ugadany z Amica w kontekście wypożyczenie + opcja pierwokupu. My póki co mamy potwierdzonego jedynie Mitrovicia jako kolejnego środkowego pomocnika :d
Odpadli Ze Manuel, który jakoś wybitny nie był, Pietrzak wypożyczenie, mówi się odejściu Pereza którego sztab już rzekomo skreślił i wolną rękę dostał Ondrasek. Jeżeli przez okres przygotowawczy Bałaniuk się nie ogarnie, a Kolar który ma do połowy lutego pauzować i później gnić na ławce... to zostajemy (daj Boże) z samym Carlitosem bo Brożek niestety ale nie ten sam poziom a Boguskiego jakoś na szpicy nie mogę sobie wyobrazić lub kogoś innego.
Powód: Jżs
Ostatnio edytowane przez Arek95 : 09.01.2018 o godz. 09:08.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 09.01.2018, 09:57
Co takiego Balanyuk robi, że musi sie ogarniać? Pewne info, czy wywiady z the special one Kiko Ramirezem?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 09.01.2018, 10:17
Moze skrzydlowi nie beda nam potrzebni i bedziemy grac 3-5-2
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 09.01.2018, 10:25
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Moze skrzydlowi nie beda nam potrzebni i bedziemy grac 3-5-2
Raczej 4-3-3
Z trzema SP przy czym jeden defensywny jako czyszczacy srodek pola i 3 napastnikami przy czym lewy i prawy w zaleznosci od sytuacji takze jako skrzydlowi.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 09.01.2018, 10:30
Arek95 napisał(a):Wyświetl post
Paweł już jest ponoć ugadany z Amica w kontekście wypożyczenie + opcja pierwokupu. My póki co mamy potwierdzonego jedynie Mitrovicia jako kolejnego środkowego pomocnika :d
Odpadli Ze Manuel, który jakoś wybitny nie był, Pietrzak wypożyczenie, mówi się odejściu Pereza którego sztab już rzekomo skreślił i wolną rękę dostał Ondrasek. Jeżeli przez okres przygotowawczy Bałaniuk się nie ogarnie, a Kolar który ma do połowy lutego pauzować i później gnić na ławce... to zostajemy (daj Boże) z samym Carlitosem bo Brożek niestety ale nie ten sam poziom a Boguskiego jakoś na szpicy nie mogę sobie wyobrazić lub kogoś innego.
Spokojnie. Nie mozna miec w kadrze 5 napastnikow kiedy gra sie de facto jednym ;-) Gora dwoma ;-)
Czy Ci sie to podoba czy nie Brozek dogra sezon jako jeden z podstawowych zawodnikow. Klubu nie stac przy jego kontrakcie, Balaniuku, Kolarze i Carlitosie, a przede wszystkim Ondrasku na kolejnego napastnika, ktory byc moze bedzie siedzial na lawce. Wiekszych ruchow tutaj mozna sie spodziewac latem, chociaz oczywiscie jest mozliwosc ze Carlitos zostanie sprzedany, Kolar lub Balaniuk wypozyczony, albo wystarczy opchnac samego Ondraska i wtedy pojawi sie 1-2 nowych napadziorow.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.01.2018, 10:54
Myślę że jak Carlitos zostanie, a to pożegnać Ondraska i 4 napastników powinno wystarczyć spokojnie. Kolar i Balaniuk mają grać A nię grzać lawke
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 09.01.2018, 10:58
Tylko jak chcielibyście pozbyć się Ondraszka? Facet jest kontuzjowany i nikt go nie weźmie.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 09.01.2018, 11:24
wiertar napisał(a):Wyświetl post
Myślę że jak Carlitos zostanie, a to pożegnać Ondraska i 4 napastników powinno wystarczyć spokojnie. Kolar i Balaniuk mają grać A nię grzać lawke
Beda grac jesli beda spelniac oczekiwania trenera i przede wszystkim odnajdywac sie w grze zespolu. Jesli nie to zostana pozegnani.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 09.01.2018, 11:25
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Tylko jak chcielibyście pozbyć się Ondraszka? Facet jest kontuzjowany i nikt go nie weźmie.
Zobaczymy co sie stanie jak wyzdrowieje.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.01.2018, 11:25
Jak to? To Daria też już go nie chce?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 09.01.2018, 13:13
Jeśli mu się powie, że nie ma najmniejszych szans na grę nawet po wyzdrowieniu to może sam będzie chciał rozwiązać kontrakt. Choć wątpie. Ondrasek to niestety symbol dawnych transferów, czyli dajemy kontrakt na 3 lata, bo życiorys na niezły. Teraz juz takich błędów na szczęście nie robimy.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 09.01.2018, 13:52
Podobno to Ondraszek ma najwyzszy kontrakt obecnie w Wisle i od roku wszyscy kombinuja jak sie sympatycznego Zdenka pozbyc.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.01.2018, 13:56
Racja,ale teraz mu kasę wypłaca ZUS ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 09.01.2018, 14:02
Charlie napisał(a):
Ondrasek to niestety symbol dawnych transferów, czyli dajemy kontrakt na 3 lata, bo życiorys na niezły. Teraz juz takich błędów na szczęście nie robimy.
Czy ja wiem, czy te trzyletnie umowy to był jakiś szczególny błąd dawnej polityki. Akurat 3 lata kontraktu dla piłkarzy z dobrym CV, to chyba kompromis pomiędzy wiarą w umiejętności zawodnika, a obawą, że może się nie sprawdzić. Wiadomo, że jeśli transfer nie wypali, to długość kontraktu jest problemem, ale jeśli trafi się kogoś ciekawego, to oczywiście lepiej mieć z nim dłuższą umowę.

Najczęściej zawodnik potrzebuje przynajmniej z 1-2 rundy w nowym klubie by dojść do optymalnej formy. Może znacznie więcej, jeśli jest to młody piłkarz. W takich sytuacjach, przy polityce krótkich kontraktów, trzeba pogodzić się z myślą, że praktycznie nigdy nie będziemy sprzedawać dobrych zawodników za 100% ich faktycznej wartości, a możemy nawet tracić ich za darmo. W przypadku przedłużania umów piłkarzy, dłuższe pierwsze umowy też są lepsze, bo przedłużenie najczęściej wiąże się z kilkudziesięcioprocentową podwyżką.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 09.01.2018, 14:02
Wcale bym się nie zdziwił...w końcu przychodził do nas jako były krol strzelców norweskiej ekstraklasy..

Wg mnie (niestety) dogra kontrakt do końca. Czyli jeszcze rok. Nie można go oceniać przez pryzmat sympatii czy "walczenia" na boisku, bo ani zdrowia ani umiejętności nie ma by na poważnie zaistnieć jeszcze w Wiśle.

Tak jak kolega Teo napisał: próżno spodziewać sie 6 napastnika w drużynie. Kadra już teraz pęka od kontraktów i są na pewno pilniejsze pozycje do obstawienia.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 09.01.2018, 14:23
Takie rozmowy juz byly i niestety, ale Ondrasek chce wypelnic kontrakt do konca.

ed
( ze nie bedzie gral - nie wiem czemu nie zacytowalo).
Ostatnio edytowane przez teo : 09.01.2018 o godz. 14:27.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.01.2018, 14:31
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Racja,ale teraz mu kasę wypłaca ZUS ?
A skąd wiesz jak jest jego umowa skonstruowana?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 09.01.2018, 16:04
jova napisał(a):Wyświetl post
Czy ja wiem, czy te trzyletnie umowy to był jakiś szczególny błąd dawnej polityki. Akurat 3 lata kontraktu dla piłkarzy z dobrym CV, to chyba kompromis pomiędzy wiarą w umiejętności zawodnika, a obawą, że może się nie sprawdzić. Wiadomo, że jeśli transfer nie wypali, to długość kontraktu jest problemem, ale jeśli trafi się kogoś ciekawego, to oczywiście lepiej mieć z nim dłuższą umowę.
CV miał ok, ale też bez przesady - tyko raz w ciagu kariery strzelił powyżej 10 goli w sezonie. Wiadomo było, że to nie jest jakiś totalny ogór typu Bałaszow, ale też nie było gwarancji, że stanie się gwiazdą. Przychodził zimą, kontrakt na 1,5 roku byłby ok, ewentualnie na dwa. A tak to będzie siedział tu jeszcze rok i pobierał niezłą pensyjkę nic nie dając zespołowi.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów