The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sevi
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.12.2017, 13:03

Obudziłem Bałaniuka
Swoją drogą - 27 tys na stadionie, z czego 5 tys kibiców Legii - musiałoby to nieźle wyglądać na żywo
W el LM wyeliminowałem Hapoel Beer Szawa (dwa razy 2-1) i potem FC Kopenhagę (4-3, i 3-3) teraz czeka na mnie Cluj.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 30.12.2017, 14:58
To ja tez wrzuce mala aktualizacje

Sezon 2017/2018 zakonczony jedna porazka w ostatnim meczu u siebie z Pogonia. Balanyuk zostal krolem strzelcow,Carlitos najlepszym zawodnikiem sezonu, Wasilewski pilkarzem roku. Puchar wymeczylem 1:0 w finale z Lechia. Glowacki i Wasilewski przeszli na emeryture. Zlozylem kilka prosb do zarzadu natury infrastrukturalnej, w tym rozbudowa obiektow mlodziezowych za ponad 2 miliony euro

https://images83.fotosik.pl/949/e652e81c1cbe7886.jpg

Nowy sezon:
Rozegralem dopiero jeden mecz w el. do LM z Dinamo Tbilisi, wygrany 5:1 na wyjezdzie. W nastepnej rundzie czeka na mnie Ludogorec wiec bedzie ciezej.

Transfery:
Nie wydalem ani zlotowki a zatrudnilem samych kozakow Kolonia mlodych wilkow z Arsenalu wyglada obiecujaco.
https://images82.fotosik.pl/951/b14395e66de2dfd0.jpg
https://images82.fotosik.pl/951/4d8ebaf06f0aa905.jpg
https://images82.fotosik.pl/951/7558d5d7d6630479.jpg
https://images83.fotosik.pl/949/13620215ed7450d8.jpg
https://images82.fotosik.pl/951/cf56d3a13836f936.jpg
https://images81.fotosik.pl/950/672f04756dfbeed4.jpg
https://images82.fotosik.pl/951/c2c9146135d8ba31.jpg

Takze poza jednym murzynkiem za Wasilewskiego, pierwszy sklad raczej bez zmian. Reszta to bardziej z mysla o przyszlosci i napietym terminarzu Chyba, ze trafie jeszcze jakiegos bramkarza duzo lepszego od Cuesty.

Finanse: https://images83.fotosik.pl/949/963bd02e964fb6ca.jpg
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 30.12.2017, 15:06
Pierwsza runda za mną. Runda pełna radości, nie ma co ukrywać. Wiedziałem że muszę zdobyć Mistrzostwo, że każdy inny wynik to będzie żenada, ale nie spodziewałem się aż tak wielkiej przewagi nad resztą stawki w połowie w przerwie zimowej:

Tabela
Terminarz

Niestety finanse nie mają się najlepiej, ale to było oczywiste. Nie wiem jak to będzie wyglądać w tej wersji gry, ale liczę że rozpocznę sezon z budżetem na plus.

Finanse

Jestem zadowolony z postawy wielu graczy. Zachwycony natomiast jednym- Balanyukiem. To co gość robi jest nieprawdopodobne. Strzela, asystuje, jest na prawdę prze zawodnikiem.

Kapitalny sezon rozgrywa również Ze Manuel. Daje drużynie nieprawdopodobnie wiele, asystuje na potęgę. Cieszę się, że udało się przedłużyć z nim wypożyczenie o kolejny sezon.

Najwyższą średnią w zespole ma natomiast Carlitos. Gra u mnie na pozycji ofensywnego pomocnika, jako wysunięty rozgrywający z funkcją ataku. Strzelił parę bramek, zanotował wiele asyst. Motor napędowy drużyny, zobaczcie na ilość kluczowych podań- majstersztyk.

Nie mogę również nie wspomnieć o nazywanym przez wielu "Pudlem" Perezie. Dyrygent gry Wisły.

Oto skład.

Zespół juniorów.

Dotychczasowe transfery.

Pod koniec stycznie odchodzi Imaz do Sigmy Ołomuniec. W trakcie sezonu rozwiązałem kontrakt z Brożkiem. Z powodu minusowego salda nie mogę zrobić tego samego z Boguskim.

BRAMKARZE:
Przedłużę kontrakt z Cuestą. Spisuje się dobrze. Spróbuję podpisać któregoś z dwóch bramkarzy: Rok Vodiesek (melodia przyszłości), lub Mirko Salvi (on wygryzłby Cuestę). Trzecim bramkarzem w nowym sezonie będzie Buchalik, jeżeli nie uda się podpisać któregoś z dwóch wyżej wymienionych to trzecim będzie junior. Ale nie Chorążka- on musi grać, więc pójdzie na kolejne wypożyczenie.

PRAWA OBRONA:
Tutaj stawiam na Bartosza, chociaż sezon zaczął Cywka. Nie będę robił żadnego transferu na tej pozycji, nie ma alternatyw dla tej dwójki. Nowy kontrakt dla jednego i drugiego.

STOPERZY:
Jak wcześniej wspominałem największym wyzwaniem będzie przebudowa środka obrony. Ale raczej nie zdecyduję się jednak na transfery do pierwszej jedenastki. Będę chciał przedłużyć kontrakt z Gonzalezem, dać nowy kontrakt Velezowi. Myślę, że w przyszłym sezonie postawię na taką parę stoperów. Głowackiego ani Wasilewskiego przedłużać nie chcę. Arsenić będzie 4 obrońcą. Potrzebuję kogoś na ławkę.

LEWA OBRONA:
Sadlok i Pietrzak. Nie ma potrzeby ściągać nikogo nowego.

DEFENSYWNY POMOCNIK:
Tutaj gra u mnie Basha. Skorzystam zapewne z klauzuli przedłużenia o rok, do 2019. Llonch do mnie nie przemawia, postaram się go sprzedać jeszcze w styczniu żeby zarobić przed kończącym się kontraktem. Będę próbował zatrudnić Łukasika (koniec kontraktu) oraz zaoferuję kontrakt młodemu z Tottenhamu, jest zainteresowany (Luke Amos. W odwodzie jest Claude Gonclaves z portugalskiej Tondeli.

COFNIĘTY ROZGRYWAJĄCY:
Tutaj skorzystałem już z klauzuli przedłużenia u Pereza, ale zaproponuję mu nowy- jeszcze dłuższy- kontrakt. Drugim wyborem jest sprowadzony pod koniec poprzedniego okna Fabinho.

PRAWE SKRZYDŁO:
Pierwszym wyborem Ze Manuel. Zmiennikiem Alen Stevanovic

OFENSYWNY POMOCNIK:
Bezkonkurencyjny Carlitos. Zmiennikiem dla niego Wojtkowski. Za Halilovicem mimo wszystko nie przepadam, spróbuję go sprzedać. Mam olbrzymią szansę sprowadzić super zawodnika na tą pozycję, mogącego grać też jako napastnik, Francesco Margiotta, który oczekuje śmiesznie małych pieniędzy (800 euro tygodniowo). Liczę się z odejściem z możliwym odejściem Carlitosa, więc podejmę próbę podpisania Włocha. Jeśli Carlitos nie odejdzie wraz z nowym sezonem, Wojtkowski pójdzie na wypożyczenie.

LEWE SKRZYDŁO:
Tutaj przedłużony Małecki. Lada dzień przychodzi do mnie Pavel Savitskyi. Jest też weteran z Czarnogóry Simon Vukcevic. Jemu wraz z końcem sezonu wygasa kontrakt, ale mogę go przedłużyć o jeden sezon. Lewe skrzydło to u mnie dobrobyt.

NAPASTNIK:
Bezapelacyjnie Balanyuk. Zmiennikiem Kolar. Trzecim wyborem będzie młody Banik.

A teraz wracam do przedłużania kontraktów i zbliżającego się okienka transferowego. Napiszę, czy udało mi się zrealizować swoje plany

wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
...
Właśnie ja sam zastanawiam się nad tym Bolą. Ale nie jestem jakoś do niego przekonany.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 30.12.2017 o godz. 15:09.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 30.12.2017, 15:14
duplikat, proszę usunąć.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 30.12.2017 o godz. 15:18.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 30.12.2017, 18:13
Jak wy to robicie, że meczu w sezonie nie przegracie Przecież ten skład nie jest lepszy od innych
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 30.12.2017, 18:55
Sam nie wiem. Ja moge jedynie Ci napisac co robie. Wiec wyjebalem na dzien dobry Kondaka czy jak mu tam bo mial chujowe staty jako analityk, zatrudnilem lepszego. Zawsze przed meczem dostajesz raport scouta i analityka na temat przeciwnika. Przewaznie masz tam podane, z jakiego miejsca najczesciej strzelaja/traca i po jakich asystach (dosrdokowanie, podania srodkiem). Pierwsze co robie to dostosowuje swoja obrone i atak odpowiednio pod przeciwnika. Skoro traca najwiecej bramek po dosrodkowaniach to w poleceniach druzynowych ustawiam granie skrzydlami, na obieg. Jesli widze, ze przeciwnik strzela najczesciej po dosrodkowaniach, to ustawiam swoim bocznym obroncom gre obronna, poszerzam pole gry. Gdy maja duzo kreatywnych zawodnikow z przodu to przewaznie ustawiam gra przy przeciwniku - mniej, niech sobie klepia dowoli jesli to nie bedzie mialo sensu. Znowu gdy przeciwnicy posiadaja jakichs wyrobnikow typu Sandecja to kaze im grac przy przeciwniku wiecej bo sa slabsi technicznie i pressingiem latwiej wymusic wtedy ich blad. To jest tylko mala czesc tego co robie bo dochodza jeszcze analizy pomeczowe, raporty, odpowiedni trening itp. Musisz wyczuc o co chodzi
Teraz w drugim sezonie pewnie zbiore baty z kilka/kilkanascie razy bo mimo wszystko ciezko bedzie pogodzic gre w lidze/PP i pucharach europejskich jesli sie do jakichs zalapie. Najwazniejsze zeby obronic tytul, rozwinac mlodych, ogolnie, Wisla poki co to rozwoj, rozwoj i jeszcze raz rozwoj.

PS. Zapomnialem o motywacji przedmeczowej/ w przerwie i zmianie polecen w trakcie meczu. Jak mi nie idzie za bardzo w meczu to na....iam instrukcjami/poleceniami/zmianami jak szalony
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 30.12.2017 o godz. 19:02.
Odpowiedz cytując
Sevi
Senior Member

Stary 30.12.2017, 19:10
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post

PS. Zapomnialem o motywacji przedmeczowej/ w przerwie i zmianie polecen w trakcie meczu. Jak mi nie idzie za bardzo w meczu to na....iam instrukcjami/poleceniami/zmianami jak szalony
Robię bardzo podobnie

Teraz w drugim sezonie - w lidze 4 mecze, same zwycięstwa. W el. LM odprawiłem Cluj 3-1 i 5-2. Teraz czeka mnie Basel w barażu (zapowiedziałem jako oczekiwanie 3 rundę, bo nie myślałem że uda się więcej ugrać).
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 30.12.2017, 19:19
Dodalbym jeszcze ogladanie meczu Np. gram w tym momencie pierwszy ligowy mecz z Pogonia u siebie, po ktorym mam pierwszy mecz z Ludogorcem. Z Pogonia wystawilem rezerwy i gram u siebie z kontry
Widze, ze za duzo probuja grac srodkiem strzalow 11, celnych tylko trzy bo bija glowa w mur wiec w przerwie zmieniam calkowicie obraz gry z mojej strony. Po pierwsze, trzy zmiany na dzien dobry. Dwie za dwoch najslabszych w ofensywie plus jedna za Maleckiego zeby na eliminacje LM byl swiezutki. Ustawiam gre skrzydlami zagrania na obieg. Samego nastawienia nie zmieniam. Wynik? 3:1
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 30.12.2017, 19:37
LOL

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.12.2017, 19:38
Jak chcecie dobrego scauta to bierzcie Rasiaka poważnie wam mówię znajduje ciekawych grajków.Zacząłem 17-tkę bo 18-tki nie mam, idzie mi średnio na 8 meczów 4 wygrane jeden remis(z parchami u siebie) 5 miejsce w tabeli W PP jestem w ćwierćfinale będę grał z Górnikiem Łęczną transfery do klubu:

-Wasyl i Ivan Brecevic napastnik obaj za free

Na plus:

Ondrasek 6 goli
Bartosz
Ze Manuel
Chorążka

-Słabo Carlitos

-W zimie zrobię rewolucję i chcę się pozbyć Videmont,Popopvić,Boguski i Brożek

Nie znalazłem najnowszych składów więc gram tym co mam
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 30.12.2017, 19:41
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Jak chcecie dobrego scauta to bierzcie Rasiaka poważnie wam mówię znajduje ciekawych grajków.Zacząłem 17-tkę bo 18-tki nie mam, idzie mi średnio na 8 meczów 4 wygrane jeden remis(z parchami u siebie) 5 miejsce w tabeli W PP jestem w ćwierćfinale będę grał z Górnikiem Łęczną transfery do klubu:

-Wasyl i Ivan Brecevic napastnik obaj za free

Na plus:

Ondrasek 6 goli
Bartosz
Ze Manuel
Chorążka

-Słabo Carlitos

-W zimie zrobię rewolucję i chcę się pozbyć Videmont,Popopvić,Boguski i Brożek

Nie znalazłem najnowszych składów więc gram tym co mam
Weź se kup na Allegro FM18 za dychę. Instalujesz i idziesz w tryb offline.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 31.12.2017, 16:04
Koniec sezonu! Łatwy mistrz, Puchar Polski po dramatycznym finale z Lechem

Tabela

Z pierwszej ligi awansują Legnica i Głogów. Spadek Rakowa, Ruchu, Odry Opole. 15 Stomil gra baraż z Bełchatowem

Tabela 1 ligi

Przedłużam o 1 rok kontrakt z Głowackim. Zasłużył na to, będzie 4 wyborem w nadchodzącym sezonie- a potem rola w sztabie. Kontrakty dostali też Pietrzak, Halilovic. Na przedłużenie pierwszego zdecydowałem się z powodu niezłego uzupełnienia składu w przypadku absencji Sadloka. Drugi zaś dostał kontrakt bo dobrze się rozwija, osiągnął dobre wyniki na wypożyczeniu w Lubinie. Pójdzie na kolejne wypożyczenie i może uda się go sprzedać drożej (KLIK.

Wykorzystałem klauzulę przedłużenia w kontraktach Balanyuka i Kolara.

Nadchodzące transfery:
- Środkowy obrońca (rezerwowy)
- Defensywny pomocnik- młody talent, w przyszłości może zastąpić Bashę

Zdecydowałem się na nieco mniejszą rewolucję niż opisywałem poprzednio. Tylko dwa transfery przychodzące, chyba że trafi się jakaś fajna okazja. Nadal mam możliwość zatrudnienia graczy których opisywałem poprzednio, ale jeszcze chwilę poczekam i przemyślę.

Wasilewski się obraził, bo w drugiej rundzie postawiłem na parę stoperów Gonzalez - Velez (para stoperów już na nadchodzący sezon). Rozwiązałem z nim przed czasem, zgodził się bez odszkodowania

Oto zestawienie drużyny na najbliższy sezon. Nie wykluczam oczywiście jeszcze zmian:

BRAMKARZE
- Cuesta
- Buchalik
-

OBRONA PRAWA:
- Bartosz
- Cywka

OBRONA ŚRODEK
- Gonzalez
- Velez
- Hulka
- Głowacki
- Arsenic

OBRONA LEWA:
- Sadlok
- Pietrzak

DEFENSYWNY POMOCNIK:
- Basha
- Tavares

COFNIĘTY ROZGRYWAJĄCY:
- Perez
- Fabinho

SKRZYDŁOWY PRAWY:
- Ze Manuel
- Stevanovic

WYSUNIĘTY ROZGRYWAJĄCY:
- Carlitos
- Wojtkowski

SKRZYDŁOWY LEWY:
- Małecki
- Savitskyi

NAPASTNIK:
- Balanyuk
- Kolar

Do tego młodzi:
Skórski (def pom),
Słomka (prawy skrzydł),
Porębski (wysun rozgr)
Jaworski (cofnięty rozgr)
Purcha (lewy skrzydł)
Banik (napastnik)

Muszę tylko przemyśleć czy postawić na Chorążkę, czy wypożyczyć go i 3 bramkarzem będzie junior. Laskoś idzie ponownie na wypożyczenie.

Finanse wyglądają całkiem nieźle. Budżet wzrośnie o sprzedaż karnetów i prawa do transmisji. Celem jest oczywiście awans do Ligi Mistrzów- bo dlaczego nie? Dlaczego mam nie awansować?

Fajny nabór juniorów się udał. Trzech środkowych pomocników, ależ to jest melodia przyszłości!
Damian Zapala
Kamil Szalek
Przemysław Beszczyński

Ogólnie w drużynie juniorów, nie licząc młodych zawodników których chcę włączyć w nadchodzącym sezonie w szeroki skład (lub wypożyczyć, jeśli będą oferty) mam wielu zawodników o dużym potencjale. Nic tylko uczyć

Trzeba się rozejrzeć i przebudować trochę sztab szkoleniowy. Teraz mnie na to stać no i tych młodych trzeba właściwie prowadzić!
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 31.12.2017 o godz. 16:11.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 02.01.2018, 02:57

Mocna nawałnica w rewanżu była...

Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.01.2018, 04:09
TIR Ty niedobry chłopaku, loguję się na steama i ściągam FMa przez Ciebie.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 02.01.2018, 11:45
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
TIR Ty niedobry chłopaku, loguję się na steama i ściągam FMa przez Ciebie.
Elegancko!

W grupie Liverpool, Napoli, PSG Gorzej nie mogłem trafić.

Przed zamknięciem okna domykam kadrę. Na wypożyczenie przychodzi dwóch Chorwatów:
- Dino Peric, Dinamo Zagrzeb
- Diego Zivulic, Viktoria Pilzno

Przykro się robi patrząc na Głowackiego :(

Junco coś tam jeszcze majstruje przy transferach. Zobaczymy kogo wymyśli.

W tym sezonie chcę obronić Mistrzostwo, zaprezentować się godnie w LM. Ponadto chcę wprowadzić morderczy pressing do Ekstraklasy

Warto rozglądać się po piłkarzach w Hiszpanii i Portugalii. Dobrze gracze za małą kasę.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 02.01.2018 o godz. 11:51.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 02.01.2018, 20:03
Osiągnięcia Tira robią wrazenie . Ja na razie Wisłą zagrałem dwa mecze i postanowiłem sprobowac sil w lidze francuskiej Olympiquem Marsylia. Mimo ze miałem 25 baniek na transfery zwolnili mniew w polowie sezonu bo byłem dopiero na 14 tym miejscu
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 02.01.2018, 20:33
Chyba przesadziłem w okresie przygotowawczym...Sparingi całkiem spoko, nie było wysokiego poziomu co prawda, ale udało się wygrać wszystkie zaplanowane mecze i, co ważniejsze, grali piłeczką i tworzyli dużo sytuacji. Wygranym tego okresu Halilović, który na OPŚ zjadł Carlitosa. Przyszła liga i z Pogonią 2-2, a z Termaliką 1-2. Do tego kilka drobniejszych kontuzji doznanych na treningach, więc zmniejszam obciążenie i będziemy pracować nad zgraniem i taktyką.

Z wolnego transferu ściągnąłem tylko Palaciosa ze względu na doświadczenie, a i być może uda się po sezonie wyciągnąć jakieś pieniądze za niego. Zastanawiam się czy wypożyczyć kogoś na obronę czy jednak dawać szanse Żemle.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 02.01.2018, 22:20
Z podniesionym czołem: PSG - Wisła
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 03.01.2018, 06:19
Nie ma wstydu jak sytuacja w grupie ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 03.01.2018, 22:12
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Nie ma wstydu jak sytuacja w grupie ?
Grupa LM
Wisła - Napoli i statystyki

Mocny mecz. Już zaklepane transfery, gotówkowe, przychodzą 01.02.2019:
Paweł Bochniewicz -> Udinese, wypożyczony do Termaliki. Będzie wprowadzany regularnie do wyjściowej jedenastki.
Daniel Łukasik -> zmiennik dla Bashy któremu chcę przedłużyć kontrakt
Pedro Sa -> młody, obiecujący skrzydłowy (raport scouta)

A to dopiero początek. Chciałbym, aby drużyna składała się z około 50% Polaków i 50% obcokrajowców. Z biegiem czasu zobaczę czy to przetrwa.

Czekam aż Serbia i Czarnogóra podpiszą traktaty akcesyjne do UE. Wtedy hulaj dusza, tylu młodych zajebistych Serbów jest do ściągnięcia a tu limit...

Kolejny update po zakończeniu rundy.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 03.01.2018 o godz. 22:23.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 04.01.2018, 09:19
Brawo ty! wyjście z tak trudnej grupy należy się SZACUNEK
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Sevi
Senior Member

Stary 04.01.2018, 20:36
Tir, a jak poszło Polsce na MŚ u Ciebie?
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 04.01.2018, 20:42
Bieda okropna. Odpadli od razu:

USA 0-1
Portugalia 0-2
Japonia 1-2

Lewandowski zakończył po MŚ karierę reprezentacyjną. MŚ Hiszpanie, druga Rosja, Brazylia 3.
Odpowiedz cytując
Sevi
Senior Member

Stary 04.01.2018, 21:12
U mnie:

Chile 1-0
Rosja 1-1
Korea Płd 3-1

potem

Anglia 2-1 po dogrywce

i ćwierćfinał z Kolumbią 1-2 w plecy.

Mistrzem Świata Belgia, wygrała z Kolumbią - także bez wstydu
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 05.01.2018, 22:23
Połowa sezonu 18/19:

Tabela
Terminarz Ekstraklasa
Terminarz Puchar Polski
Terminarz Ligi Mistrzów
Tabela Ligi Mistrzów

Skład
Skład U-19
Wypożyczenii

Młodzi awansowali w Młodzieżowej Lidze Mistrzów z 1 miejsca:
Tabela LM U-19

W Centralnej Lidze Juniorów jadą ze wszystkimi:
Tabela CLJ

Nadchodzące transfery

Nie ma sensu się rozpisywać. Coraz więcej super zawodników jak na polskie warunki chce przychodzić. Cele:
- Nelson Monte, środkowy obrońca, za Gonzaleza,
- Alex Munoz, lewy obrońca, za Pietrzaka (konkurencja dla Sadloka),

Panowie bezgotówkowo na koniec sezonu, mocno się nad nimi zastanawiam. Ponadto jest na prawdę wielu zawodników wartych uwagi, absolutnie w zasięgu, mogących podnieść jakość drużyny. Ale jakieś większe roszady dopiero przede mną

Finanse
Prognoza

Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem i w przyszłym sezonie też awansuję do LM, zacznę bardziej stawiać na młodych żeby potem na nich zarabiać.

Ze Manuel- przedłużenie wypożyczenia o kolejny sezon, obniżenie klauzuli wykupu. Zaakceptowali, od razu złożyłem ofertę, rozpatruje ofertę kontraktu. Ojebałem ich Ale może uda się znaleźć kogoś na jego miejsce, młodszego.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 05.01.2018 o godz. 22:42.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 07.01.2018, 01:50
Rozbujałem się w drugiej połowie rundy jesiennej. Wyklarowała się pierwsza jedenastka, w zimie mogę na spokojnie zrobić czystkę i postarać się zakontraktować kogoś na lato. Wolałbym się na początku skupić na poprawie finansów, żeby zrobić podwaliny pod rozbudowę siatki trenerskiej i bazy treningowej, dlatego nie spodziewam się rewolucji.

Carlitos ma ponad 50 kluczowych podań, a drugi najlepszy w lidze w tej statystyce Gajos ledwie 25. Jego gra w mojej karierze jest świetnym odzwierciedleniem gry w rzeczywistości, co oczywiście mnie cieszy. Tempa nie zwalnia Halilović, którego cofnąłem do linii z Palaciosem/Bashą i który załapał się nawet na nagrodę najlepszego zawodnika ligi w październiku.

Problemem jest utrzymanie tego wszystkiego w ryzach. Wiadomo, że Cywka, Brożek, Boguski, Ondrasek nie mają szans powąchać murawy, za wiele na nich nie zarobię i jakoś dotrzymam do końca sezonu z nimi. Zbuntował się też Llonch, którego chciałem zostawić w klubie, ale jest dopiero trzecim wyborem na pozycję defensywnego pomocnika. Muszę skorzystać z waszych doświadczeń przy przedłużaniu wypożyczenia Ze Manuela, bo choć nie wykorzystuje masy sytuacji, to jednak ciągle jest groźny i ma kilka asyst.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 07.01.2018, 13:47
Pierwszy sezon zakończyłem na 5 miejscu, co nie za bardzo mnie satysfakcjonowało. Postanowiłem trochę przewietrzyć skład z emerytów i zawodników, którzy nie wykazują dużego zaangażowania do gry. Także odszedł m.in. Brożek, Boguski, Gonzalez, Kostal
Głowacki zakończył karierę, nowym kapitanem został Wasilewski a jego zastępcą Małecki

Drugi sezon rozpocząłem bardzo dobrze i zimę kończyłem na drugim miejscu za rozpędzonym obrońcą tytułu - Lechem

Miałem pewien problem bo po 3 kolejkach ciężkiego złamania doznał Carlitos i wypadł na prawie pół roku

Postawiłem na parę skrzydłowych Ze Manuel (notabene w tym sezonie bardzo mało goli, tylko 1) i Małecki
Napastnikiem Bałanyuk a za nim podwieszony zwykle Perez lub Wojtkowski
W środku pomocy jesienią żelazny duet Basha/Łukasik ew Basha/Perez gdy grałem ofensywniej

W bramce mój genialny transfer z lata - Frank Fielding. Pensja dość wysoka ale zagwarantował mi niesamowity spokój na bramce. Kilkaset meczów doświadczenia na poziomie Championship.

W obronie jak zwykle problemy, runda jesienna z duetem Wasyl i Velez w miarę dobrze, na lewej spokój bo Sadlok a na prawej próbowałem i Cywki i Bartosza i Arsenicia ale żaden mnie nie przekonuje.

W zimie trochę zmian... w trosce o klubowe finanse postanowiłem sprzedać LLoncha i Małeckiego, dodatkowo wpłynęła korzystna oferta za juniora Gałkę (+ klauzula 50% od nastepnego transferu)
Kibice bardzo burzyli się, że sprzedałem Małego ale szybko ich uspokoiłem wypożyczając z Napoli genialnego Raffaele Russo - liczby dużo lepsze od Patryka, nie jest kapryśny i ciągle się rozwija a Małecki to 30-letni skrzydłowy...
W obronie bardzo tanio wypożyczyłem duńskiego młodzieżowca Madsa Becha, przedłużony do 2020
Ze Manuel przedlużony do 2020, Russo także.

Runda wiosenna zaczęła się przeciętnie, ale faza zasadnicza to majstersztyk w skupieniu moich piłkarzy. Brak kontuzji i dobra forma pozwoliła zanotować 6 zwycięstw i 1 remis, a 3 ostatnie mecze to po prostu klasa sama w sobie. Najpierw szczęśliwa wygrana z Lechem 3:2 na wyjeździe (obroniony rzut karny!)
Potem wygrana z Legią w Warszawie i przed ostatnim meczem zrównałem się z Lechem liczbą punktów wyprzedzając ich bilansem bramek!
Ostatni mecz to derby Krakowa na własnym stadionie, wygrane po dwóch golach Bałaniuka i mistrzostwo trafia do mnie !
transfery:
http://imgie.pl/image/pi7DU
kalendarz:
http://imgie.pl/image/piiHp
tabela końcowa :
http://imgie.pl/image/piSYD
Drużyna:
http://imgie.pl/image/piQit
Frank Fielding :
http://imgie.pl/image/piEbX
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 07.01.2018, 18:29
Zaraz uaktualnię post o moje osiągnięcia z 2 sezonu. W każdym razie obrona mistrzostwa, Puchar Polski wywalczony, Superpuchar też.
Chciałem się zapytać co myślicie o zakontraktowaniu Kuby Błaszyczkowskiego na 3 sezon?
Mam 6 mln euro na transfery, ktoś coś?
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 07.01.2018, 18:46
johny96 napisał(a):Wyświetl post
Zaraz uaktualnię post o moje osiągnięcia z 2 sezonu. W każdym razie obrona mistrzostwa, Puchar Polski wywalczony, Superpuchar też.
Chciałem się zapytać co myślicie o zakontraktowaniu Kuby Błaszyczkowskiego na 3 sezon?
Mam 6 mln euro na transfery, ktoś coś?
Przede wszystkim to wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!
Odpowiedz cytując
Sevi
Senior Member

Stary 07.01.2018, 20:20
Odnośnie Błaszczykowskiego - to właśnie zaczynam go urabiać i spróbuję podpisać z nim kontrakt.
Jest zainteresowanie z jego strony
Dochodzę do połowy drugiego sezonu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów