|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Bardziej odniosłem się do radosnych wpisów innych, którym imponuje ta postawa, a potem zgadywałem co może dziać się na forum. Z pisaniem jest taki problem, że trudno czasem wyczuć ironię.
Skoro Carrillo bierze analityka z Videotonu, to co w takim razie z Mariuszem Kondakiem? Zostanie i będą współpracować, podzielą się obowiązkami czy odejdzie? Ktoś coś? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Skoro Kiko lubi system Atletico, a Carrillo Barcelony, proponuję zostawić ich obu na kontrakcie i rotować nimi w miarę potrzeb sezonu. Albo np. Kiko prowadziłby zespół w grupie spadkowej, Carrillo w grupie mistrzowskiej, a w zasadniczym na zmianę. Można też straszyć Carrillo powrotem Kiko, a potem Kiko powrotem Carrillo. Proponuję tylko zawrzeć aneksy do umów, które uzależniać będą pracę z pierwszą drużyną i wyższe wynagrodzenie od zwycięstw. W tym czasie, kiedy trener rezerwowy będzie robił za strach na wróble mógłby zostać spożytkowany w klubie w inny sposób, np. zabawiać gości w poczekalni przed gabinetem Pani Prezes, albo chociaż sprzedawać bilety. Dla mnie Kiko zawsze miał w sobie coś z cyrkowca, myślę, że można spróbować puścić go między ludzi w czasie meczu. W przerwie pożongluje piłkami, opowie anegdotę z szatni. Nie znam jeszcze talentów Carrillo, ale chyba ładnie opowiada bajki.
A tak na poważnie - spowiadanie się z posunięć na twitterze, ostatnie wywiady i niemoc władcza pachną totalną amatorką. Jestem zaskoczony, dotychczas miałem zarząd za profesjonalistów - nie przez doświadczenie, ale przez wielką staranność, rozwagę i wolę uczenia się dobrego zarządzania klubem. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Jak mozna miec kogos, kto zarzadza klubem od roku, za profesjonaliste
PS. Zeby nie bylo, nie jestem zadnym antagonista naszego zarzadu, wrecz przeciwnie.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 22.12.2017 o godz. 18:02.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Mariusz wciąż jest w klubie i nikt go nie zwolnił, co będzie dalej to się okaże po przyjściu Carrillo.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nasz Nowy trener ma wiele pytan do Naszego starego trenera (tak wiem, duzo tych rozmow ostatnio)
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...-udany/tlp5vz3
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 23.12.2017 o godz. 10:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
PS już opublikował wywiad z naszym trenerem:
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...419,1,727.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Taki drugi Wesoły Tadziu Gawędziarz
![]()
My Psy musimy trzymać się razem!
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Wiem że to trudne ale Kiko Ramirez i Joan Carrillo to nie ta sama osoba więc pilnujcie tematów każdy z tych panów ma swój oddzielny.
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Pytaja to odpowiada.
Dobrze, ze sie powtarza a nie w kazdym miejscu co innego... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=2RLY...Q#action=share
Nowy trener jest znacznie zdolniejszy. W ciągu kilku godzin nauczył się tyle polskiego, ile Kiko w ciągu roku |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Troszkę martwi mnie ta "wazelina" do kibiców, płynąca z każdego wywiadu...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A co miał qrwa powiedzieć ? walcie się i nie przychodźcie na mecze?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Nie ma jak szukać problemów tam gdzie ich nie ma
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie to...ale nadmiar słodzenia nam. Ja tpo odczuwam, jako szukania sobie "pleców" wśród kibiców na wypadek niepowodzeń...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Bozeeeeeeeee widzisz i nie grzmisz!! To co mial powiedzieć? Może rzucisz jakąś propozycje? Zreszta to były słowa do kibiców a nie do zarządu czy piłkarzy..... Rece sie same załamują
Ostatnio edytowane przez wislak2214 : 27.12.2017 o godz. 18:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Wypi****lać na drugą stronę Błoń
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Mam takie przeczucie (i to wcale nie jest spowodowane przez wodke
![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ja sie Carillo nie sprawdzi to juz chyba tylko Guardiola albo Mourinho da rade
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
To raczej oczywiste, że gdyby (odpukac) Carrillo się nie sprawdził, to kończymy z opcją hiszpańska a i pewnie pozycja Junco byłaby mocno zagrożona. Za takowe wydaarzenie uważam brak awansu do 8 w tym sezonie, a w następnym... ciężko wyrokowac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Tak,a jak strzelimy gola to parkujemy autobus w bramce
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
Ja chciałbym przywołać tutaj przykład na którym, być może, się Wisła chce wzorować- a o tym się nie mówi, nie przyznaje do tego. To AEK Larnaca. Sezon 17/18 - 11 zawodników z obywatelstwem hiszpańskim Sezon 16/17 - 12 Sezon 15/16 - 10 Sezon 14/15 - 9 Sezon 13/14 - 5 Sezon 12/13 - 8 Sezon 11/12 - 5 Od 2014 roku Dyrektorem Technicznym jest tam Hiszpan Xavi Roca Od 2010 do 2012 Dyrektorem Sportowym był Jordi Cruijff Jeżeli zaś chodzi o trenerów: - 2014-2016 - Thomas Christiansen, Norweg mający obywatelstwo hiszpańskie. Odszedł do APOELu a następnie do Leeds, gdzie trenuje do dzisiaj, - od 2016 do aktualnie - Imanol Idiákez. Jak nie ciężko się domyślić Hiszpan. Przyszedł z hiszpańskiego zadupia podobnie jak nasz Kiko. Tylko że liczby nawet nawet - KLIK Larnaca od 4 sezonów nie kończy poniżej 3 miejsca, czyli na dobrą sprawę od początku projektu hiszpańskiego. Widać zauważalny progress - KLIK Ciekawostką jest, że w całej cypryjskiej ekstraklasie gra 23 zawodników z obywatelstwem Hiszpanii- z czego aż 11 w Larnace (blisko połowa).
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 28.12.2017 o godz. 10:16.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Tutaj wywiad z Nikoliciem, gdzie wspomina trochę naszego nowego trenera
![]() http://www.przegladsportowy.pl/pilka...063,1,429.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
Poza tym popatrzmy na polskie realia, średni czas pracy trenera to ok. 8/9 miesięcy na Cyprze myślę że znacznie więcej, więc tam trener ma czas na transfery, poznanie i odpowiednie przygotowanie zespołu pod każdym względem. Dlatego u nas taki projekt nie wypali, a jego skutki będziemy odczuwać przez kolejne dłuuuugie lata... A swoją drogą nie było już tak jakoś podobnie z takim projektem ok. 6 lat temu? Jak byli jacyś tam z zachodu? Jak to im było Maskaant i Valckx ? Powód: JżS
Ostatnio edytowane przez Arek95 : 28.12.2017 o godz. 11:32.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
(Zyski z LE nie zrekompensowały nakładów) Taki projekt zrealizowała Legia, ale tutaj było zapewnione finansowanie na kilka sezonów. U nas miał być to jednorazowy strzał i to w dodatku w 100% celny. Słaby biznesplan bazujący na "szczęściu" i tyle. Nie ma co żyć przeszłością. Winę za to ponosi ówczesny Zarząd i właściciel że zdecydowali się na coś, na co nie mieli pieniędzy. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
||
Być może wzorujemy się na Larnace, być może nie. Tego się nie dowiemy. Na Cyprze widać, że proces budowy tego projektu jest stopniowy (progresja w liczbie Hiszpanów). U nas to się zaczęło, można powiedzieć, z grubej rury. Należałoby się zastanowić przede wszystkim na ile taki projekt był rzeczywiście zaplanowany (kierunek Iberyjski) a na ile widzi misie Ramireza zaaprobowane przez Zarząd/Dyrektora Sportowego. Wolna ręka Junco w kwestii transferów jasno pokazuje, że ma on pełne zaufanie Zarządu. Z resztą nawet chyba sama Pani Prezes wypowiedziała się kiedyś ciepło o tym, że Junco jest specjalistą i ma to pełne zaufanie.
Ponadto mówi się, że to Carillo miał objąć Wisłę wcześniej (wówczas nie poznalibyśmy Ramireza). I znów- to mogłoby wypalić na lata, lub mogłoby upaść w grudniu 2017. Tutaj znowu albo mówilibyśmy o anomalii, albo o klęsce. Osoba Carillo wyznaczona na stanowisko trenera już ponad rok temu, wówczas bezskutecznie, nakazuje zauważyć że ta naprawdę dopiero teraz ten nasz projekt może zacząć rozwijać skrzydła. Co do Holendrów. Wtedy nie było widać pomysłu na budowane klubu. To było "na chaos". Piłkarskie praw.....i jak Branco, Lamey, Jaliens. Absolutnie przestrzelone transfery Valckxa. Brak młodych, perspektywicznych ("odstaw rodaków, postaw na młodych Polaków"- Czekaj, Brud, Kowalski ). Katastrofa finansowa będąca pokłosiem ułańskiej fantazji z przegranych z APOELem eliminacji. Koncepcja ta była całkowitą klapą. Wydaje mi się, że teraz jest inaczej, lepiej, mądrzej, spokojniej. Zostali zakontraktowani piłkarze doświadczeni, ale też młodzi. Na teraz i na przyszłość.Pozostaje trzymać kciuki za nowego trenera. Wydaje mi się, że Zarząd patrzy teraz tak: "jest Carillo, choć miał być już wcześniej. Gdyby był Carillo wcześniej, nie byłoby Kiko. Manuel- masz teraz swoją autorską koncepcję. Masz nasze zaufanie. Czekamy, budujemy". Marzę o tym, żeby tak właśnie było.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 28.12.2017 o godz. 12:03.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pełna zgoda pomysł mimo ze krótkofalowy nie był zły gdyby był stała za tym większa kasa, skonczyły sie regularne przelewy skończyła sie gra ale na zwolnienie trenera kasa była i płacenie za zerwane kontrakty itd.
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 28.12.2017 o godz. 12:07.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Czyli patrzac na to, ze w ekstraklasie jest wszystko na opak cos sie bedzie musiało wypie.rdolic ![]() Naprawde dawno nie mialem takich duzych oczekiwan wobec przychodzacego trenera (Skorża, Maaskant?) ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|