|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Po prostu liga polska to trochę przypadek.
Mecz z Cracovią wybietnie się nam ułożył. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
@Czerepach
No to powodzenia. Przykład tego forum świadczy o tym, że się nigdy nie dogadacie A tak a propos tego mitycznego "stylu", to (jedynie słuszny) wynik derbów trochę zaciemnił obraz. Do dobrego stylu i w tym meczu nam brakowało sporo. BTW - z perspektywy czasu wydaje mi się słuszne twierdzenie, że Kiko mniej zależało na stylu, bardziej na wynikach. Dlatego miłośnicy stylu i na wiosnę, po zgraniu ze sobą drużyny, nawet w przypadku dobrych wyników, byliby niezadowoleni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Można też napisać, że wrócił Llonch i w końcu zadziałał środek pola. Co jak widać po Płocku i Zagłębiu mogło być również kluczowe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
... czyli tak jak przypuszczałem, stąd moje pytania.
NIE został zwolniony z Wisły. "- Trener Kiko Ramirez został zwolniony z obowiązków świadczenia usług trenerskich, ale jego umowa trwa nadal - powiedziała nam rzeczniczka "Białej Gwiazdy" Olga Tabor-Leszko [...]" Za; http://eurosport.interia.pl/klub-wis...mpaign=firefox |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Zwolniony z pracy czy z obowiazku swiadczenia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Którą nową drużynę
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
A kto go weźmie poza hiszpańskimi śmiesznymi klubami z 3 poziomu rozgrywek?
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Kto? Polskie kluby - wpadł na karuzele - kilka klubów potrenuje dopóki nie spadnie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Stracił wielką szansę, bo Sandecja biorąca ligowe ochłapy wzięła Moskala. Nie widzę w naszej Ekstraklasie klubu który chciałby dać mu szansę. Więc biedak posiedzi tutaj do końca kontraktu trzepiąc hajsy od nas albo wróci wcześniej na hiszpańskie pastwiska.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Sandencja ma taki problem ze gra wszystko na wyjeździe tak naprawde.wiec ich pozycha w tabeli nie jest zla. Zwlaszcza ze poczatek rozgrywek mieli wyśmienity
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Co do reszty to nie rozumiem gównoburzy. Wiedzieli, że jeśli wywalą Kiko będą mu najprawdopodobniej musieli płacić. Zatrudniając w jego miejsce Carillo byli tego świadomi. To nie brak profesjonalizmu tylko dalece przemyślana decyzja. A to, że będziemy musieli płacić dwóm trenerom to takie dziwne? Praktycznie każdy klub, który zwalnia swojego trenera musi się liczyć z taką ewentualnością na całym świecie. A trenerzy jak nie osiągają wystarczających rezultatów lub ich zespół nie prezentuje odpowiedniego stylu wylatują WSZĘDZIE. Na pysk. Taka rzeczywistość. Kiko będzie na naszej rencie dopóki mu się nie znudzi, lub nie skończy mu się kontrakt. Widocznie nas na to stać i tyle w temacie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Tylko problem w tym, że chyba średnio nas stać, skoro Ramirez nie otrzymuje pieniędzy trzeci miesiąc. I chyba średnio nas stać, skoro w klubie nie ma nawet kasy na odprawę dla trenera przygotowania fizycznego,.który krocie raczej nie zarabiał.
A co do Ramireza. Mamy teraz wysyp jego żali, ale to niestety nie on zaczął. A że w klubie jest trochę syfu to nie trzeba było być Duchem świętym żeby się domyśleć, że zaatakowany Ramirez będzie chciał się bronić. Mam też wrażenie, że można było to rozstanie zrobić lepiej. Z klasą. Tutaj natomiast było zdecydowanie bliżej do tego w jaki sposób podziękowano np Urydze. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Widocznie stać.
Brak pełnej płynności nie oznacza niewypłacalności. Niektórzy demonizują nasze problemy finansowe, wszak to nie nam ładują punkty ujemne (jak np. Lechii).
Ostatnio edytowane przez s1mone : 22.12.2017 o godz. 20:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Tak, jak napisałem - można rozróżniać pomiędzy profesjonalizmem polegającym na podchodzeniu do swoich obowiązków a profesjonalizmem polegającym na fachu, doświadczeniu. Wydaje mi się, że w obu znaczeniach termin ten funkcjonuje w języku polskim. Początkowo wywiad z P. Prezes nie zrobił na mnie wrażenia. Ale tych - w mojej opinii - mankamentów się w ostatnich dniach sporo nawarstwiło i to sprawiło, że zmieniłem perspektywę. Jednocześnie mam nadzieję, że unikniemy procesu z Ramirezem i wszystko wróci na właściwe tory. Zarząd na pewno zasłużył na wielki kredyt zaufania, dotychczas działał bardzo na plus. A jak to się w końcu skończyło z Wdowczykiem? ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Jasne. Pozostaje jednak kwestia tego, z jakiego punktu widzenia ten profesjonalizm jest rozpatrywany. Dla nas, laikow w temacie zarzadania klubem, dzialania zarzadu do tej pory wydawaly sie byc profesjonalne. W sumie ciekaw jestem jak to wyglada od strony "zawodowej".
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zwolniony to wiadomo, że ze świadczenia usług trenerskich |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Zwolniony ze świadczenia usług trenerskich-nie jest trenerem ale nadal pracuje w klubie na stanowisku x.
zwolniony całkowicie-nie pracuje w klubie,od zaraz może podpisać kontrakt z nowym podmiotem chyba ,że umowa stanowiła inaczej. To tak w skrócie i uproszczonej formie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mialem nadrobić zaległości ale pierddole dalej nie czytam. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
To jakie stanowisko ma teraz u nas Ramirez? : ))) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Woźny. Na tyle go stać.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Trener pierwszej druzyny - tyle ze zostal zwolniony z wykonywania tego obowiązku.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Czyli trener druzyny bez druzyny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
A co za różnica jaką funkcję pełni na papierze? Liczą się dwa fakty: został odsunięty od prowadzenia pierwszego zespołu oraz że nadal pobiera pensję. Jak dla mnie może nawet podlewać kwiatki w budynku klubowym w ramach swoich nowych obowiązków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
On nie ma żadnych nowych obowiązków.
Kiko nadal jest zatrudniony jako trener Wisły, otrzymuje za to comiesięczne wynagrodzenie, ale nie musi pracować. Co tu więcej kombinować? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Czyli wychodzi jednak na to, ze taktyk z niego całkiem niezły.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Całe szczęście, że nie uczył się od Moyesa, który dostał 10 baniek odprawy z ManU
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|