The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.12.2017, 17:30
Po prostu liga polska to trochę przypadek.
Mecz z Cracovią wybietnie się nam ułożył.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 17.12.2017, 17:43
@Czerepach

No to powodzenia. Przykład tego forum świadczy o tym, że się nigdy nie dogadacie

A tak a propos tego mitycznego "stylu", to (jedynie słuszny) wynik derbów trochę zaciemnił obraz. Do dobrego stylu i w tym meczu nam brakowało sporo.

BTW - z perspektywy czasu wydaje mi się słuszne twierdzenie, że Kiko mniej zależało na stylu, bardziej na wynikach. Dlatego miłośnicy stylu i na wiosnę, po zgraniu ze sobą drużyny, nawet w przypadku dobrych wyników, byliby niezadowoleni.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.12.2017, 00:13
Można też napisać, że wrócił Llonch i w końcu zadziałał środek pola. Co jak widać po Płocku i Zagłębiu mogło być również kluczowe.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 21.12.2017, 23:41
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
zwolnionooooo
... czyli tak jak przypuszczałem, stąd moje pytania.
NIE został zwolniony z Wisły.

"- Trener Kiko Ramirez został zwolniony z obowiązków świadczenia usług trenerskich, ale jego umowa trwa nadal - powiedziała nam rzeczniczka "Białej Gwiazdy" Olga Tabor-Leszko [...]"

Za; http://eurosport.interia.pl/klub-wis...mpaign=firefox
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 21.12.2017, 23:47
Zwolniony z pracy czy z obowiazku swiadczenia co za roznica juz nie badz taki czepialski
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.12.2017, 00:12
teo napisał(a):Wyświetl post
Zwolniony z pracy czy z obowiazku swiadczenia co za roznica juz nie badz taki czepialski
Dla nas to bez różnicy. Dla niego kwestia czy może trenować nową drużynę czy nie.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 22.12.2017, 03:02
Którą nową drużynę? No właśnie. Chce wydusić jak najwięcej kasy, skoro ugoda z klubem mu się nie spodobała. Tylko tyle i aż tyle.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 22.12.2017, 08:52
A kto go weźmie poza hiszpańskimi śmiesznymi klubami z 3 poziomu rozgrywek?
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.12.2017, 09:08
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
A kto go weźmie poza hiszpańskimi śmiesznymi klubami z 3 poziomu rozgrywek?
Kto? Polskie kluby - wpadł na karuzele - kilka klubów potrenuje dopóki nie spadnie

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 22.12.2017, 09:12
TSWojtas napisał(a):Wyświetl post
Kto? Polskie kluby - wpadł na karuzele - kilka klubów potrenuje dopóki nie spadnie
Stracił wielką szansę, bo Sandecja biorąca ligowe ochłapy wzięła Moskala. Nie widzę w naszej Ekstraklasie klubu który chciałby dać mu szansę. Więc biedak posiedzi tutaj do końca kontraktu trzepiąc hajsy od nas albo wróci wcześniej na hiszpańskie pastwiska.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 22.12.2017, 09:55
Sandencja ma taki problem ze gra wszystko na wyjeździe tak naprawde.wiec ich pozycha w tabeli nie jest zla. Zwlaszcza ze poczatek rozgrywek mieli wyśmienity
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.12.2017, 17:07
TSWojtas napisał(a):Wyświetl post
Wątpię czy jeszcze kiedykolwiek kogokolwiek w PL potrenuje.
A jeśli nawet to moim zdaniem jak nie będzie miał w tym klubie jakiegoś tamtejszego Carlosa to skończy się to szybką katastrofą.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 22.12.2017, 19:07
Cytat:
A tak na poważnie - spowiadanie się z posunięć na twitterze, ostatnie wywiady i niemoc władcza pachną totalną amatorką. Jestem zaskoczony, dotychczas miałem zarząd za profesjonalistów - nie przez doświadczenie, ale przez wielką staranność, rozwagę i wolę uczenia się dobrego zarządzania klubem.
To co ty nazywasz brakiem profesjonalizmu ja nazywam transparentnością i byciem szczerym ze swoimi kibicami.

Co do reszty to nie rozumiem gównoburzy. Wiedzieli, że jeśli wywalą Kiko będą mu najprawdopodobniej musieli płacić. Zatrudniając w jego miejsce Carillo byli tego świadomi. To nie brak profesjonalizmu tylko dalece przemyślana decyzja.

A to, że będziemy musieli płacić dwóm trenerom to takie dziwne? Praktycznie każdy klub, który zwalnia swojego trenera musi się liczyć z taką ewentualnością na całym świecie. A trenerzy jak nie osiągają wystarczających rezultatów lub ich zespół nie prezentuje odpowiedniego stylu wylatują WSZĘDZIE. Na pysk. Taka rzeczywistość. Kiko będzie na naszej rencie dopóki mu się nie znudzi, lub nie skończy mu się kontrakt. Widocznie nas na to stać i tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.12.2017, 19:47
Tylko problem w tym, że chyba średnio nas stać, skoro Ramirez nie otrzymuje pieniędzy trzeci miesiąc. I chyba średnio nas stać, skoro w klubie nie ma nawet kasy na odprawę dla trenera przygotowania fizycznego,.który krocie raczej nie zarabiał.
A co do Ramireza. Mamy teraz wysyp jego żali, ale to niestety nie on zaczął. A że w klubie jest trochę syfu to nie trzeba było być Duchem świętym żeby się domyśleć, że zaatakowany Ramirez będzie chciał się bronić.
Mam też wrażenie, że można było to rozstanie zrobić lepiej. Z klasą. Tutaj natomiast było zdecydowanie bliżej do tego w jaki sposób podziękowano np Urydze.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 22.12.2017, 20:31
Widocznie stać.

Brak pełnej płynności nie oznacza niewypłacalności.

Niektórzy demonizują nasze problemy finansowe, wszak to nie nam ładują punkty ujemne (jak np. Lechii).
Ostatnio edytowane przez s1mone : 22.12.2017 o godz. 20:36.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.12.2017, 21:39
czaro napisał(a):Wyświetl post
A tak na poważnie - spowiadanie się z posunięć na twitterze, ostatnie wywiady i niemoc władcza pachną totalną amatorką. Jestem zaskoczony, dotychczas miałem zarząd za profesjonalistów - nie przez doświadczenie, ale przez wielką staranność, rozwagę i wolę uczenia się dobrego zarządzania klubem.
A to poczucie "amatorskości" zarządu nie jest spowodowane że zwolniono trenera którego lubisz? Ja mam odwrotne przekonanie - trzeba było ratować sytuacje i to zrobiono. A jakieś "dodatki" medialne to zbyt mały procent tej decyzji żeby o tym dyskutować. + za dobrą racjonalną decyzje dla Zarządu. Mały mały mały minusik za dyskusje z "płaczącym" Kiko.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.12.2017, 00:42
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A to poczucie "amatorskości" zarządu nie jest spowodowane że zwolniono trenera którego lubisz? Ja mam odwrotne przekonanie - trzeba było ratować sytuacje i to zrobiono. A jakieś "dodatki" medialne to zbyt mały procent tej decyzji żeby o tym dyskutować. + za dobrą racjonalną decyzje dla Zarządu. Mały mały mały minusik za dyskusje z "płaczącym" Kiko.
Nie, przeciwnie - ja Ramireza nigdy "nie lubiłem", chociaż sceptycznie podchodziłem do jego wyrzucania. Oceniam organizację i postępowanie, a nie samą decyzję.

wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Jak mozna miec kogos, kto zarzadza klubem od roku, za profesjonaliste?
Tak, jak napisałem - można rozróżniać pomiędzy profesjonalizmem polegającym na podchodzeniu do swoich obowiązków a profesjonalizmem polegającym na fachu, doświadczeniu. Wydaje mi się, że w obu znaczeniach termin ten funkcjonuje w języku polskim.

Początkowo wywiad z P. Prezes nie zrobił na mnie wrażenia. Ale tych - w mojej opinii - mankamentów się w ostatnich dniach sporo nawarstwiło i to sprawiło, że zmieniłem perspektywę. Jednocześnie mam nadzieję, że unikniemy procesu z Ramirezem i wszystko wróci na właściwe tory. Zarząd na pewno zasłużył na wielki kredyt zaufania, dotychczas działał bardzo na plus. A jak to się w końcu skończyło z Wdowczykiem?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 23.12.2017, 00:52
Jasne. Pozostaje jednak kwestia tego, z jakiego punktu widzenia ten profesjonalizm jest rozpatrywany. Dla nas, laikow w temacie zarzadania klubem, dzialania zarzadu do tej pory wydawaly sie byc profesjonalne. W sumie ciekaw jestem jak to wyglada od strony "zawodowej".
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 26.12.2017, 21:33
yarow napisał(a):Wyświetl post
... czyli tak jak przypuszczałem, stąd moje pytania.
NIE został zwolniony z Wisły.

"- Trener Kiko Ramirez został zwolniony z obowiązków świadczenia usług trenerskich, ale jego umowa trwa nadal - powiedziała nam rzeczniczka "Białej Gwiazdy" Olga Tabor-Leszko [...]"

Za; http://eurosport.interia.pl/klub-wis...mpaign=firefox
A co to za różnica?
Zwolniony to wiadomo, że ze świadczenia usług trenerskich
Odpowiedz cytując
sefore
Junior Member

Od: 11.2016

Stary 26.12.2017, 22:00
A co to za różnica?
Zwolniony ze świadczenia usług trenerskich-nie jest trenerem ale nadal pracuje w klubie na stanowisku x.
zwolniony całkowicie-nie pracuje w klubie,od zaraz może podpisać kontrakt z nowym podmiotem chyba ,że umowa stanowiła inaczej.
To tak w skrócie i uproszczonej formie.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 27.12.2017, 03:27
A co to za różnica?

Jak widzisz, zasadnicza. I tak jak dodal sefore.

Być pracownikiem Wisły lub nie być pracownikiem Wisły to diametralnie przeciwstawne sytuacje.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 27.12.2017, 04:09
wyar napisał(a):Wyświetl post
...

Ciekawe,co bedzie,jak Manuel przestanie trafiac (co zdarza sie kazdemu w tej branzy),ciekawe kogo przyglupy wtedy obwinia. Pewnie Junco,bo Sarapata ma przeciez taka fajna czapke i takie fajne tweety produkuje...

Niech wiec polscy amatorzy rzadza i w szatni i w gabinetach - zobaczymy,jak daleko na tym zajedziemy...

P.S.Niech zakompleksione przyglupy nie traca czasu na pisanie o inteligencji,interpunkcjach,spacjach i temu podobnych "argumentach" - ani mnie to ziebi ani grzeje,jedyne co robie,to ignor - i po sprawie.

....
Albo cos mnie omineło albo ja głupi czekam jak dopiero zacznie trafiać.

Mialem nadrobić zaległości ale pierddole dalej nie czytam.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 27.12.2017, 16:32
sefore napisał(a):Wyświetl post
Zwolniony ze świadczenia usług trenerskich-nie jest trenerem ale nadal pracuje w klubie na stanowisku x.
zwolniony całkowicie-nie pracuje w klubie,od zaraz może podpisać kontrakt z nowym podmiotem chyba ,że umowa stanowiła inaczej.
To tak w skrócie i uproszczonej formie.
Przecież opcja nr 2 praktycznie nie występuje w futbolu.
To jakie stanowisko ma teraz u nas Ramirez? : )))
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 27.12.2017, 16:58
Woźny. Na tyle go stać.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 27.12.2017, 17:28
Trener pierwszej druzyny - tyle ze zostal zwolniony z wykonywania tego obowiązku.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 27.12.2017, 18:43
Czyli trener druzyny bez druzyny
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.12.2017, 18:47
A co za różnica jaką funkcję pełni na papierze? Liczą się dwa fakty: został odsunięty od prowadzenia pierwszego zespołu oraz że nadal pobiera pensję. Jak dla mnie może nawet podlewać kwiatki w budynku klubowym w ramach swoich nowych obowiązków.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.12.2017, 19:27
On nie ma żadnych nowych obowiązków.
Kiko nadal jest zatrudniony jako trener Wisły, otrzymuje za to comiesięczne wynagrodzenie, ale nie musi pracować.
Co tu więcej kombinować?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 27.12.2017, 20:11
Czyli wychodzi jednak na to, ze taktyk z niego całkiem niezły.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 28.12.2017, 12:59
Całe szczęście, że nie uczył się od Moyesa, który dostał 10 baniek odprawy z ManU
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów