The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.12.2017, 13:07
To co dalo sie przeczytać o nowym trenerze to fakt że kladzie nacisk na gre z pierwszej pilki oraz pressing.

Generalnie to najbardziej kuleje u nas rozegranie... We wczorajszym meczu tak z 70% pilek bylo kierowanych do rozegrania przez Sadloka.. ktory zresztą z kazdym kolejnym meczem coraz mocniej odczuwa trudy jesieni. Jako jedyny rozegral komplet minut w lidze. Ani Basha, ani Halilovic nie brali ciężaru gry na siebie. Uwazam, że to uporządkowania w pierwszej kolejności, ale jednocześnie nie widać kandydata ktory moglby udźwignąć ten ciężar.
O atak bylbym o tyle spokojny, że jak wszyscy będą zdrowi i po okresie przygotowawczym, to ktoś musi odpalić.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 18.12.2017, 13:24
Zeby dzwigac ciezar to trzeba jeszcze miec komu ten ciezar w odpowiednim momencie podrzucic.
A tu wiele razy jest tak, ze czy to Basha czy ktos inny grajacy w srodku pola podprowadza pilke i .. nie ma komu grac. Czasem Carlitos sie cofa wychodzac po pilke, ale reszta czeka, niewiadomo na co.
Wtedy idzie pilka do boku, zwykle do Sadloka, bo do niego maja najwiecej zaufania, albo do srodkowych obroncow. I powtorka.

Carillo jesli faktycznie wymusi gre na jeden kontakt to tez wymusi pokazywanie sie do gry, inaczej ta gra na jeden kontakt bedzie niemozliwa. Taka gra wymaga tez od zawodnikow... kondycji. Bo zeby grac na jeden kontakt to zawodnikowi posadajacemu pilke musi sie pokazywac 2-3 graczy do zagrania. Czyli 1-2 graczy bedzie wykonywac prace bez efektu faktycznego (zagranie pilka). I byc moze tutaj tkwi problem naszych kopaczy czemu nie ma takiej gry, bo ze potrafia to chyba nikt nie ma watpliwosci.

Zobaczymy. Ja jakos nie moge sie juz doczekac pierwszych spotkan rundy wiosennej albo chociaz sparingow zeby przekonac sie co zaszczepia Carillo
Buduje to co mowila Sarapata, ze jak przyjechal rok temu, a bylismy dla niego 2-3 wyborem to mimo to mial rozpracowana druzyne, wiedzial kto, gdzie, jak gra.
To znaczy, ze pewnie oglada rowniez teraz wszystkie mecze i zapewne ma juz wstepny oglad na zawodnikow, ktorzy grali. A to oznacza, ze nie bedzie potrzebowac miesiaca treningow zeby przyjrzec sie druzynie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 18.12.2017, 22:40
http://m.sport.se.pl/pilka-nozna/eks...y_1032792.html

"Co będzie sukcesem Wisły? Co pan ma w kontrakcie, jakie wymagania, aby zostać tu dłużej?
- Mój kontrakt nie ma żadnego znaczenia. Ważne jest, abym pomógł rozwinąć klub. Jestem trenerem z jednym defektem: nie umiem grać na remis. Nigdy, niezależnie kto jest rywalem. Jestem nienasycony. Interesuje mnie tylko zwycięstwo. Nie wystarczy mi 1:0, 2:0, ja chcę zawsze więcej, 3:0, 4:0, a nawet wyżej. Progres klubu jest najważniejszy, natomiast jeśli mam mówić o konkretach, to powiem tak: Wisła ma duży potencjał, więc trzeba zająć miejsce w pierwszej ósemce i walczyć o puchary. Kiedy? Najlepiej już w tym sezonie. Nie chcę tracić czasu! Nie chcę czekać na dobre chwile z Wisłą zbyt długo."

z Kazimierzem Moskalem się chyba nie polubią
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 18.12.2017, 22:51
Wywiad marzenie dla kibica Wisly. To jest trener z Wislackim DNA Oby mu "wyszlo"...
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 19.12.2017, 09:45
Zatrzymać mu Carlitosa i już widzę te wyniki po 3:0, 4:0 z Legią czy Lechem
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 19.12.2017, 13:06
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Zatrzymać mu Carlitosa i już widzę te wyniki po 3:0, 4:0 z Legią czy Lechem
Ja myślę, że od razu będzie jak za złotych lat. Idziesz na stadion i zastanawiasz się czy dzisiaj 6, czy może marne 2,3 0
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 19.12.2017, 13:30
Taaaa na 42 mecze 22 zwycięstw 11 remisów i 9porażek. Ja życzę nowemu trenerowi jak najlepiej ale te wyniki dupy nie urywają
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 19.12.2017, 13:59
PAWEŁ napisał(a):Wyświetl post
Taaaa na 42 mecze 22 zwycięstw 11 remisów i 9porażek. Ja życzę nowemu trenerowi jak najlepiej ale te wyniki dupy nie urywają
Faktycznie szału nie ma. Taka średnia punktów w tym momencie dałaby nam zaledwie 1. miejsce w lidze.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Stary 19.12.2017, 14:54
To nie jest za sezon tylko za całokształt pracy w Hajduku Split. Wiec dupy nie urywa
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 19.12.2017, 15:10
ponad 50% zwycięstw, no faktycznie chujówka
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 19.12.2017, 15:31
Coolpick napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie szału nie ma. Taka średnia punktów w tym momencie dałaby nam zaledwie 1. miejsce w lidze.
Ale lipa. Skąd takiego ogórka wytrzasnęli?

Czy naprawdę nie da się znaleźć trenera, który na 42 mecze będzie miał chociaż te 42 zwycięstwa?
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 19.12.2017, 15:57
Minimum :d
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.12.2017, 16:25
To nie jest za sezon tylko za całokształt pracy w Hajduku Split. Wiec dupy nie urywa
Zasiadaj ze sterami Wisły i zrób lepszy bilans
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.12.2017, 16:32
Juz to widze jak pilkarze pozbywaja sie go tak jak Petrescy wczesniejsza zaloga wywiad fajny
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Stary 19.12.2017, 16:55
Śmiejcie się śmiejcie a wiosna będzie płacz. Obym to musiał wiosną odszczekiwać xd
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 19.12.2017, 16:56
Dlatego powinno być jasno powiedziane. Tak żeby wszyscy piłkarze wiedzieli.
Ten trener ma nasze pełne zaufanie i chcemy żeby wypełnił w całości kontrakt. Ma rozwinąć te drużynę, a Wy macie obowiązek mu w tym pomóc, dość głaskania się. Jak pokazała kilkukrotnie przeszłość, nie wyszło nam na dobre takie przesadne cackanie się z grajkami.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 19.12.2017 o godz. 16:59.
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 19.12.2017, 17:12
Zgadam się z tym co powyżej. Tylko aby zarząd mógł tak powiedzieć piłkarzom spełniony musi być jeden warunek - płacenie piłkarzom pensji i premii kontraktowych na czas. W przeciwnym wypadku, tak postawiona sprawa, nie przyniesie skutku.
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 19.12.2017, 17:17
Śmiejcie się śmiejcie a wiosna będzie płacz. Obym to musiał wiosną odszczekiwać xd
Różnie może być, nikt tutaj nie da sobie ręki uciąć, że Carillo będzie strzałem w dziesiątkę (aczkolwiek każdy z nas by tego na pewno chciał). Ale mówienie, że ma jakiś słaby bilans to po prostu przesada. Hajduk w tej chwili nie jest tą samą drużyną, którą był jeszcze na początku XXI wieku, a jednak nasz nowy trener miał najlepszą średnią punktów zdobytych przez chorwacką drużynę od lat.
O czymś to chyba jednak świadczy.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Stary 19.12.2017, 17:33
Garret ale w Hajduku ten temat jest bardziej złożony( nie mam ochoty tutaj o tym pisać) a wymagania były znacznie większe
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.12.2017, 17:55
To zarząd miał większe wymagania,a Joan nie dostał transferów o które prosił.Na Kiko wszyscy na początku psioczyli w tym ja,naprawdę poczekajmy z wyrokiem na trenera i dajmy mu popracować, a potem ocenimy
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Stary 19.12.2017, 18:17
Ale ja nie psioczę. Zreszta na żadnego trenera nigdy nie psioczyłem, no poza wesołym Tadkiem. Zawsze pisałem, że trener powinien dostać czas. Nie byłem za zwolnieniem Kiko nie będę też za Carillo. Tylko nie rozumiem jarania się trenerem pokroju Kiko.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 19.12.2017, 18:26
Ale ja nie psioczę. Zreszta na żadnego trenera nigdy nie psioczyłem, no poza wesołym Tadkiem. Zawsze pisałem, że trener powinien dostać czas. Nie byłem za zwolnieniem Kiko nie będę też za Carillo. Tylko nie rozumiem jarania się trenerem pokroju Kiko.
Trollu najobrzydliwszy...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 19.12.2017, 18:39
Mówienie o zwolnieniu trenera przed 1 dniem pracy. Takie rzeczy możliwe tylko w Polsce.
Odpowiedz cytując
AlvaroTS
Member

Od: 12.2015

Stary 19.12.2017, 18:47
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Mówienie o zwolnieniu trenera przed 1 dniem pracy. Takie rzeczy możliwe tylko w Polsce.
Nowy trener ma jedno podstawowe zadanie , wytrzymać z niektórymi gwiazdkami do czerwca. Szczerze mu tego życzę
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Stary 19.12.2017, 18:53
Alvaro.
Pewnie masz na myśli trzech wiekowych muszkieterow.
Wcale sie nie zdziwia jak rola kazdegk bedzie zmarginalizowana do minimum czyli szczytem bedzie lawka.
Odpowiedz cytując
AlvaroTS
Member

Od: 12.2015

Stary 19.12.2017, 18:55
Bardziej dwóch i trzeci krnąbrny już nie młody
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.12.2017, 18:58
Garret napisał(a):Wyświetl post
Różnie może być, nikt tutaj nie da sobie ręki uciąć, że Carillo będzie strzałem w dziesiątkę (aczkolwiek każdy z nas by tego na pewno chciał). Ale mówienie, że ma jakiś słaby bilans to po prostu przesada. Hajduk w tej chwili nie jest tą samą drużyną, którą był jeszcze na początku XXI wieku, a jednak nasz nowy trener miał najlepszą średnią punktów zdobytych przez chorwacką drużynę od lat.
O czymś to chyba jednak świadczy.
Miał naprawdę solidna średnią i zgadzam się z wydźwiękiem Twojego posta, ale lepszy był Słoweniec, który pracował przed nim. Zdobywał też więcej bramek w meczu, tracili podobnie. Hajduk się w tym sezonie "rozsypał" po tym, jak sprzedali mu Vlašicia. Piszę w cudzysłowie, bo zajmował 4. miejsce w tabeli. Argumentowano, że mial aż 13 pkt straty do lidera, ale umówmy sie, że Hajduk już od jakiegoś czasu nie jest dla Dinama rownorzednym rywalem (ostatni tytuł chyba w 2005). Poza tym w klubie jest tam spory bałagan (mają spory konflikt z kibicami) i spotkałem się z opinią, że Carrillo stal się kozłem ofiarnym, który pozwolil zachować posady dyrektorowi sportowemu i prezesowi. Zresztą on w ciągu ostatnich 10 lat mieli około 20 trenerów, więc to, że gość pracował tam około roku można poczytywać jako sukces
Przestrzegam na pewno przed oczekiwaniem wielkich zmian już od pierwszych meczów. W Hajduku potrzebował trochę czasu, ale jak się już rozkręciło, to w ostatnich 10 meczach miał bilans bodajże 7-2-1
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 19.12.2017, 18:59
Akurat Głowacki to nie będzie sprawiał problemów. Brożek - chyba zdaje sobie sprawę, że wchodzenia na końcówki to maks na co go stać. Małecki - wszystko w jego nogach - jak dojdzie do formy sprzed roku to będzie można go brać pod uwagę w pierwszym składzie. W przeciwnym razie ława. No i Rafał - pomimo nędznej formy zaczynał niemal wszystkie mecze w pierwszym składzie. Mam dziwne przeczucie, że Carrillo nie będzie tak wyrozumiały i dość szybko da sobie spokój z Rafałem.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.12.2017, 19:01
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Dlatego powinno być jasno powiedziane. Tak żeby wszyscy piłkarze wiedzieli.
Ten trener ma nasze pełne zaufanie i chcemy żeby wypełnił w całości kontrakt. Ma rozwinąć te drużynę, a Wy macie obowiązek mu w tym pomóc, dość głaskania się. Jak pokazała kilkukrotnie przeszłość, nie wyszło nam na dobre takie przesadne cackanie się z grajkami.
Z kazdym trenerem jest takie samo gadanie, a potem kibice pierwsi do atakowania trenera.

Dostepnosc welkich twitterow, instagramow, fejsbokow i ilosc negatywnych komentarzy tylko wzmaga ataki na trenerow i ich zwalnianie przez zarzad.

Wystarczy pare porazek i Crillo bedzie takim samym nieudacznikiem. Bedzie mial swoich Kostalow, Haliloviczow, Balaniukow czy Bartoszow, ktorym mimo umiejetnoci blokuje pierwszy sklad.

Jestes bardzo naiwny, mimo ze postulat sluszny.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 19.12.2017, 19:15
Charlie napisał(a):Wyświetl post
Akurat Głowacki to nie będzie sprawiał problemów. Brożek - chyba zdaje sobie sprawę, że wchodzenia na końcówki to maks na co go stać. Małecki - wszystko w jego nogach - jak dojdzie do formy sprzed roku to będzie można go brać pod uwagę w pierwszym składzie. W przeciwnym razie ława. No i Rafał - pomimo nędznej formy zaczynał niemal wszystkie mecze w pierwszym składzie. Mam dziwne przeczucie, że Carrillo nie będzie tak wyrozumiały i dość szybko da sobie spokój z Rafałem.
I jak każdy jego poprzednik po chwili zda sobie sprawe, że zmiennicy są chujowi i Boguś jednak musi grać
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów