The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.12.2017, 15:37
Akurat na 2:0 to Brożek bardzo sensownie podał do Imaza. Największą robotę wykonał oczywiście Hiszpan, bo nie dość, że bardzo dobrze przyjął nie tak łatwą piłkę, to jeszcze uderzył obok bramkarza. Ale Brozio też swój udział miał.

Sytuacja, którą opisujesz zdarzyła się na 3:0. Tam faktycznie kupa szczęścia.
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 14.12.2017, 15:48
Był taki mecz... 13.12.2017
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 14.12.2017, 15:49
Garret napisał(a):Wyświetl post
Akurat na 2:0 to Brożek bardzo sensownie podał do Imaza. Największą robotę wykonał oczywiście Hiszpan, bo nie dość, że bardzo dobrze przyjął nie tak łatwą piłkę, to jeszcze uderzył obok bramkarza. Ale Brozio też swój udział miał.

Sytuacja, którą opisujesz zdarzyła się na 3:0. Tam faktycznie kupa szczęścia.
Przepraszam, oczywiście chodziło mi o sytuację na 3:0

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.12.2017, 15:58
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
A to Sobolewski nie pracował razem z Kiko? Tydzień temu nie był motywatorem ?
Nie wiem jak wyglądała ta współpraca i ile Sobol miał do powiedzenia.
Wiem natomiast, że to Kiko stał przy linii i z ta motywacją to mu raczej kiepsko wychodziło.
Poza tym derbów nie oceniamy za styl, a wynik, przecież do pierwszej bramki widziałeś cos się działo, widziałeś jak Brożek w swoim stylu odgrywał niecelnie, tracił piłki itd, przy bramce na 2:0 tylko jego braku formy zawdzięczamy bramkę, bo pokracznie przyjął, wywrócił się, a następnie w bilardzie przypadkowo zagrał piłkę, tam nie było nic przemyślanego prócz przypadku.

Oczywiście radość ogromna, ale miejmy rozum.
Też widziałem mnóstwo zawalonych piłek przez Brożka. Liczy się jednak ogólny wynik, a wczoraj Brożek miał mimo wszystko kupę szczęścia. Sytuacja przy 3 bramce skiepszczona przez niego totalnie, ale dobrze, że się nie poddał, nie machał jak zwykle rękami tylko jeszcze tę piłkę wywalczył. Gdyby Imaza nie było tak blisko to oczywiście Brożek nic by sam z tego nie zrobił.
Brożek już nam sam meczu nie wygra. Potrzebny jest ktoś, kto będzie grał z przodu zamiast niego.

Oczywiście, że przesadziłem pisząc, że z tą drużyną idziemy na mistrza
Kilka pozycji wymaga korekt i dobrego przygotowania.

Sobol ładnie podziękował Ramirezowi i docenił jego wkład we wczorajsze zwycięstwo, ale to on ustawił dobrze drużynę, to Sobol ich cały czas motywował i korygował ustawienie.

Na pewno potrzebne:
- odmłodzenie stoperów (nawet po powrocie Ivana)
- znalezienie ofensywnego pomocnika
- zatrzymanie Carlitosa, lub znalezienie drugiego takiego kozaka

- no i wytrwała praca u podstaw (szukanie zastępców dla Brożka, Boguskiego, Głowy, Wasyla, juniorzy i ich umiejętne wprowadzanie za 3-4 lata do drużyny)
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.12.2017, 16:40
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Na pewno potrzebne:
- odmłodzenie stoperów (nawet po powrocie Ivana)
- znalezienie ofensywnego pomocnika
- zatrzymanie Carlitosa, lub znalezienie drugiego takiego kozaka

- no i wytrwała praca u podstaw (szukanie zastępców dla Brożka, Boguskiego, Głowy, Wasyla, juniorzy i ich umiejętne wprowadzanie za 3-4 lata do drużyny)
ad1.
Od kilkunastu lat słyszy się o tym, żeby "odmłodzic' stoperów. Natomiast od czasów wprowadzenia Jopa, Głowackiego i później Marcelo nie mieliśmy żadnego młodego stopera na poziomie, a testowanych były wielu: Kowalczyk, Kokoszka Nawotczyński, Kowalski, Nalepa, Uryga i inni.

Aby mieć młodego stopera trzeba na niego stawiać. Z siedzenia na ławce nic nie ma, bo i na tej pozycji rotacja nie jest wskazana. W tej chwili mamy Głowę, Wasyla, Ivana oraz może Veleza i Sadloka. Młody stoper u nas pogra co najwyżej w CLJ. Jak karierę skończy Głowa trzeba będzie kogoś dokupić 'na już' do grania. Innym wyjściem jest wychować i wypożyczać, ale niestety przykład Kujawy i Żemło na razie nie zdał egzaminu.

ad2
mamy takich dwóch Wojtkowki oraz Halilović. Pora tylko zrobić z nich piłkarzy.

ad3
Łatwo powiedzieć, trudniej zrobić.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.12.2017, 16:59
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak wyglądała ta współpraca i ile Sobol miał do powiedzenia.
Wiem natomiast, że to Kiko stał przy linii i z ta motywacją to mu raczej kiepsko wychodziło.

Kiko stał tak zrezygnowany przy lini od meczu z Termaliką,nie znam sytuacjii ale byc moze dowiedzial sie ze jest juz nastepca...bo w kolejnych meczach stał tak samo zrezygnowany.cos musialo byc na rzeczy.

Obejrzalem sobie powtórkę meczu i ten gol byl jednak Wasyla bezcenny.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.12.2017, 17:01
Chłopaczku .... to chyba Ty nic nie kumasz skoro bierzesz sobie do serca określenie "hiszpański Boguski" jako obelgę... Boguski był irytujący z przyjęciem i goleniem, ale mimo wszystko przez pare sezonów robił dobrą robotę. Tak więc określenie Imaza niekoniecznie jest obraźliwe, a to, że styl gry jest bardzo podobny to chyba każdy widzi (z tą różnicą, że Hiszpan więcej biega i lepiej przyjmuje piłkę).

Kolego szanowny proszę znalazłem, 18.11.2017, 12:58 , ale wydaje mi się, że jeszcze wcześniej o tym pisałem.
Zobacz jak piłkę przyjmuje Imaz. Np przy obu bramkach. Przy drugiej mam na myśli zabranie się po podaniu od Carlitosa. A potem zobacz jak Boguś
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 14.12.2017, 17:11
W związku z zachowaniem kibiców gospodarzy podczas meczu Cracovia – Wisła Kraków w 20. kolejce LOTTO Ekstraklasy, na Cracovię nałożono karę zamknięcia stadionu podczas dwóch meczów LOTTO Ekstraklasy oraz podczas jednego, najbliższego meczu z Wisłą Kraków oraz karę finansową w wysokości 100 tysięcy złotych, a także zakaz organizacji wyjazdu grupy kibiców na wszystkie pozostałe do końca sezonu mecze LOTTO Ekstraklasy (do 37. kolejki włącznie). Na ww. trzy mecze będą mogły wejść jedynie osoby do 16 roku życia wraz z opiekunami na warunkach określonych przez Komisję. Kary nie są prawomocne, klubowi przysługuje prawo do odwołania się od nich.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 14.12.2017, 17:46
JrQ- napisał(a):
Zobacz jak piłkę przyjmuje Imaz. Np przy obu bramkach. Przy drugiej mam na myśli zabranie się po podaniu od Carlitosa. A potem zobacz jak Boguś
Przecież LucjuszWielki napisał właśnie, że to Boguskiemu odskakuje piłka, a Imaz przyjmuje lepiej.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.12.2017, 18:05
Ktoś się orientuje za co kartkę dostał Llonch? Oglądam sobie teraz powtórkę meczu i wygląda to tak, jakby dostał kartkę bo nie chciał się cofnąć na przepisowe 9 metrów przy wolnym dla rywala. Ale nie widziałem też, żeby Jakubik jakoś stanowczo próbował odsunąć ten mur (stał w nim jeszcze Carlitos). Ciekawy jestem czy można się odwołać od takiej kartki.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 14.12.2017, 18:19
Wydaje mi się, że dostał za ten faul, tylko, że najpierw Jakubik zajął się skulonym żydkiem, a dopiero później zawołał Pola.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 14.12.2017, 18:48
Llonch dostał chyba za niebezpieczne zagranie, bo jedna z nóg 'wisiała' w powietrzu przy wślizgu.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 14.12.2017, 20:33
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
W związku z zachowaniem kibiców gospodarzy podczas meczu Cracovia – Wisła Kraków w 20. kolejce LOTTO Ekstraklasy, na Cracovię nałożono karę zamknięcia stadionu podczas dwóch meczów LOTTO Ekstraklasy oraz podczas jednego, najbliższego meczu z Wisłą Kraków oraz karę finansową w wysokości 100 tysięcy złotych, a także zakaz organizacji wyjazdu grupy kibiców na wszystkie pozostałe do końca sezonu mecze LOTTO Ekstraklasy (do 37. kolejki włącznie). Na ww. trzy mecze będą mogły wejść jedynie osoby do 16 roku życia wraz z opiekunami na warunkach określonych przez Komisję. Kary nie są prawomocne, klubowi przysługuje prawo do odwołania się od nich.
Przyjmuję zakłady że na następne mecze będzie na Kałuży wysyp nastolatków z ,,opiekunami" . Powinni dostać całkowity zakaz a nie jakieś pier....lenie
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.12.2017, 20:41
http://cracovia.krakow.pl/temat-crac...z-20-30?page=5

Miłej lektury!
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.12.2017, 00:26
Kamson napisał(a):Wyświetl post
http://cracovia.krakow.pl/temat-crac...z-20-30?page=5

Miłej lektury!
Taki sam płacz jak u nas po przegranym meczu z Płockiem i hejt na trenera. Może plus gość krytykujący strzelanie do nas racami.
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 15.12.2017, 01:05
Moim zdaniem akurat większośĆ zdecydowanie potepila to gowno i chociaż jestem siła rzeczy w stanie wojny z nimi to tu akurat mają rację
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 15.12.2017, 08:05
Potepila, a na telefonach pewnie ponagrywane filmiki zenstadionu na wieczorne taqrgqnje siusiaka w wannie.

Kara dla Żydów skandalicznie niska.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 15.12.2017, 08:47
Większość żydków, z którymi miałam wczoraj styczność w pierwszej kolejności jara się, że "czegoś takiego jeszcze nie widzieli", a potem na boku mówią, że to jednak było przegięcie pały. Reszta - tych głupszych - podnieca się jak dzieci, bo to nie ważne, że przejebali mecz - grunt, że się o nich mówi i że tak naprawdę, to "oni wygrali derby"
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 15.12.2017, 09:00
Syndrom wyparcia, jak bardzo są ch.ujowi kibicowsko i piłkarsko
Odpowiedz cytując
JarooP
Socios Wisła Kraków

Stary 15.12.2017, 10:36
To był piękny mecz!!!
i tyle w temacie bo na temat kibiców parchów wypowiadać się nie zamierzam bo to było dno totalne dno.

A wypowiedz ich prezesa bardzo słaba. Ma pretensje do wszystkich a sam tak naprawdę gowno zrobił żeby temu zapobiec.
Jak ktoś już tutaj napisał jaki klub tacy kibice
Tutaj link do artykułu:
http://transfery.info/108750,mocna-w...onowych-rozrob
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.12.2017, 10:46
Przydał by się temat meczowy na Lubinian.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 15.12.2017, 11:23
Jeszcze gorący temat po derbach:

Cytat:
Policyjni antyterroryści zastrzelili nad ranem Adriana Z., ps. Zielony. To jeden z liderów pseudokibiców Cracovii dowiedział się nieoficjalnie Onet. Mężczyzna podczas zatrzymania miał rzucić się na jednego z funkcjonariuszy. Sprawa ma związek z porwaniem i próbą wymuszenia pieniędzy. Nad ranem mundurowi zatrzymali sześć innych osób związanych ze sprawą. W akcji brali udział antyterroryści m.in. z Kielc i Katowic.
Ostatnio edytowane przez Kocur : 15.12.2017 o godz. 11:47.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 15.12.2017, 12:23
Pewnie rzucil sie z rozpaczy na tych z AT.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 15.12.2017, 12:36
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Pewnie rzucil sie z rozpaczy na tych z AT.
Z wyrzutnią rac i zimnym ogniem. Ale oni mieli sprzęt.

Wisła = policja

To pewnie nasz odwet za ostrzelanie sektora.

"raz dwa trzy! %@$#& Wisłę i policję! Auuu auuu"
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 15.12.2017 o godz. 12:39.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.12.2017, 12:36
JudasPriest napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem akurat większośĆ zdecydowanie potepila to gowno i chociaż jestem siła rzeczy w stanie wojny z nimi to tu akurat mają rację
To super, ja dotarłem do pierwszego, potem jakoś nie miałem tyle samozaparcia by to czytać.
Piro pirem ale strzelanie z rac do ludzi skończy się wcześniej czy później trupami na stadionie. A to nie o to chodzi.
I co więcej burdy na jednym stadionie rzutują na opinię o obu drużynach, co ma przełożenie na frekwencję na stadionie. Im większe ryzyko oberwania tym mniej ludzi na rodzinnym, A czy E.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 15.12.2017, 13:05
Filipiak sie nie .......i.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 15.12.2017, 14:19
z śmierci ludzkiej jednak nie wypada się śmiać panowie

btw , 3 strona Ruczaju już raczej do wzięcia
Odpowiedz cytując
Eberk
Member

Od: 04.2010

Stary 17.12.2017, 17:36
To niebywałe jakiego pecha mają Pasiaki z nami w tym sezonie. Prowadzić grę, do straty gola wyglądać lepiej i przegrać w dwumeczu 2:6, dostając u siebie największy w....... od 80 lat. Po prostu niebywałe!

I sądzę, że gdyby nie decyzja zarządu o zwolnieniu Ramireza, to nie byłoby tego zwycięstwa, a na pewno nie w takich rozmiarach. Widać było inne nastawienie i mentalność w tym meczu. I chyba też nieprzypadkowo otwierająca bramka padła z rzutu rożnego. Sobol mówił, że pracowali nad tym. Jak widać z efektem.

Co do samej gry graliśmy pytę jak zazwyczaj za Ramireza. Zero pomysłu, koncepcji na grę i głównie laga na Carlitosa, który skądinąd jest zupełnie bez formy. Bo trzeba rozgraniczyć to, że przy piłce stojącej jest niezastąpiony i na tę chwilę, stałe fragmenty bije najlepiej w lidze. Dowodem bramka z rzutu wolnego i asysta z rożnego. Za to przy akcjach wygląda po prostu marnie. Cała masa straconych piłek, dawanie się wyprzedzić zawodnikom Cracovii przy przyjmowaniu piłki, złe decyzje, masa nieudanych dryblingów. Po prostu kompletny brak formy. Może się za zimno zrobiło?
Imaz i Boguski na chyba całkiem przyzwoitym poziomie. Duży plus dla Imaza za dwie bramki i myślę, że to był zawodnik meczu. Przy pierwszej bramce naprawdę przyjął tę piłkę idealnie, przy drugiej po prostu znalazł się w odpowiednim miejscu. Boguski za to już nie irytuje kompletną pierdołowatością i grą na alibi jak na początku sezonu.
Brożek bez formy i nie te lata już chyba. Do tego problemy zdrowotne - było widać ten brak czucia piłki szczególnie przy trzeciej bramce. Na plus asysta przy pierwszej bramce Imaza.
Basha chyba poniżej pewnego poziomu nie schodzi. Operowanie piłką, kultura gry, pokazywanie się kolegom. Myślę, że przyzwoity mecz.
Srodkowi obrońcy plus Sadlok również przyzwoicie. Brawo dla Wasyla za bramkę, poszedł jak dzik w maliny
Osobno napiszę o Arseniciu. Naprawdę nie wiem co to forum w nim widzi. O ile może na początku sam coś w nim widziałem, to po tylu meczach ciężko mi o nim napisać coś dobrego. Jest zawsze spóźniony i te jego durne rączki uniesione w geście: "nie było żadnego kontaktu" - sam się przewrócił. Masa fauli. Do tego zawalił przy bramce, bo coś nie chce mi się wierzyć, że to Perez miał pilnować wysokiego Helika, a nie Arsenic. Na środku obrony gra tragicznie, na boku również. To, że zagrał jedną fajną piłkę do Imaza niczego nie zmienia. Myślę, że stara się nie wybijać na pałę i dużo próbuje do przodu jakoś to sensownie rozegrać, ale zupełnie mu to nie wychodzi. W mojej opinii to nie jest zawodnik na bok obrony. Już prędzej na środek. Jak dla mnie powinien siąść na ławie.
I na koniec bramkarz. Mam nadzieję, że Michał "ręcznik" Buchalik nie będzie się musiał już z ławki podnosić. Miał kilka poprawnych meczów, ale z Termalicą znów pokazał, że pewnego poziomu nie przeskoczy. On, a Cuesta to dwa światy. O wiele mniej się denerwuję przy stałych fragmentach kiedy Cuesta jest w bramce. Nawet jeśli zaliczył to jedno nieudane wyjście. Już po nim samym widać, to czego trudno szukać u Buchalika - zwyczajny spokój. Poza tym zaliczył przynajmniej jedną dobrą interwencję przy strzale bodaj Helika. Duży plus.
Co do zmienników: Perez, Wojtkowski, Małecki - tragiczne występy. Perez i Wojtkowski od groma fauli, po jednym z nich (Pereza) był stały fragment, który skończył się golem. Ale myślę, że równie dobrze gol mógł paść po faulu Wojtkowskiego. Do tego Kamil kompletnie nie pomógł z przodu. Małecki też zupełnie niewidoczny. Złe zmiany.

Ogółem gramy taką pytę jak graliśmy tylko, że dodatkowo Carlitos jest bez formy (od kilku meczów). Ten wynik mocno zaciemnił obraz naszej gry, bo z przebiegu spotkania mecz nie wyglądał na 4:1. Jednakże liczy się to co w sieci i mocno się cieszę z tej wygranej. Tego meczu długo nie zapomnimy
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 17.12.2017, 19:14
Nie ten temat
Ostatnio edytowane przez Markus : 17.12.2017 o godz. 19:16.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów