The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.12.2017, 08:54
jak pięknie się zaczął dzień
fakt faktem że zwycięzców się nie sądzi ale do momentu strzelenia gola na 0-1 byliśmy zgnieceni.przyszła bramka zaraz druga po przerwie trzecia i poszłooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooo
Bardzo fajnie środek pola Llonch- Basha. Szkoda że Pola zabraknie w niedzielę. Brożek przy bramce na 0-3 pokazał co znaczy walka. Upadł, nie było machania rękami o karnego tylko momentalnie głowa do góry i gramy dalej. wyszła piękna asysta.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 14.12.2017, 09:13
mam 4 spostrzezenia ale brdziej do tematu nasi pilkarze , a mecz miazga

aha i na pytanie dlaczego na wiosne Kiko "żarło" a ostatnio była pyta odpowiedzia jest POL LLONCH
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.12.2017, 09:14
Z punktu widzenia kibicowskiego najgorsze jest to, że żydy mają podejście do tematu jakby zrobili coś wielkiego. I będą się tym szczycić przez równie długi czas, jak my wczorajszym pięknym zwycięstwem na boisku.

W moim odczuciu ich stadion będzie zamknięty do końca sezonu, nie wyobrażam sobie by było inaczej. Nie chodzi o bycie w tym momencie świętojebliwym, bo każda ekipa ma swoje za uszami co jakiś czas, ale serio pejsy przegięły pałę. Tekst na weszło jest może odrobinę przesadzony, ale trudno odnieść inne wrażenie gdy patrzy się na to, co się działo nawet liberalnym okiem. Pirotechnika na trybunach TAK, nawet achtungi TAK, ale fajerwerki jak na sylwestrze - wystrzeliwane w bliżej nieokreślonych kierunkach (także w sektor gdzie siedziały dzieci) to już za dużo. Mogło dojść do czegoś bardziej nieprzyjemnego niż nadpalone kurtki i, całe szczęście, że (chyba) tak się nie stało.

Do tego mecz przerwany na blisko 30 minut. Nieraz myślałem sobie, że może kluby są zbyt surowo karane, ale z drugiej strony - przecież to naprawdę skandal, ci ludzie nie wnieśli małych petardek, które można wsadzić wszędzie, tylko wnieśli sporego kalibru 'wyrzutnie'. Ochrona na stadionach to jest kpina. Nie mówię, żeby ludzi brać na osobistą, bo samego mnie to nieraz w....ia, że obmacują, ale z drugiej strony po takich wyczynach jak ten żydowski wczoraj, ma się ochotę by ktoś się w.......ił w takie 300 osób i po prostu spałował i zagazował.

TO NIE JEST FAJNE.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 14.12.2017, 09:18
przez takie przerwy głowny sponsor ligi (C+) ponosi spore straty finansowe , przez posypanie sie ramówki , logiczne że kara bedzie
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 14.12.2017, 09:37
Pierwsza połowa nie zapowiadała nic dobrego(poza oczywiście ostatnimi minutami) ale druga to była poezja(jak na nasze warunki).W końcu pełna dominacja a nie obrona Częstochowy.Los płata figle ale nie tym razem. Zupełnie niezasłużone 2-1 dla nas na Reymonta i zupełnie zasłużona demolka na Kałuży.Kiedy myśmy tam trzema wygrali?, bo ja pamiętam jeszcze w level niżej, jakoś 95 albo 96 ale to było 2-0.
Derbowa wymiana Kiko na Sobola to strzał w 10.Nie mam nic do gościa ale nie wierze by po takiej padace z Płockiem(żadnego celnego strzału przez całą drugą połowę z beniaminkiem przegrywając 0-1), nagle odmienił zespół.

Brawo trener, brawo zespół, brawo Wasyl - chłop 37 lat, po urwanej nodze a przy golu poleciał na piłę z pełnym ryzykiem kontuzji.
Nie pamiętam kiedy byłem z nich tak dumny.Brawo!
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 14.12.2017, 09:46
Nic tego nie zapowiadało, a piłkarze zrobili nam taki prezent Do momentu strzelenia przez nas bramki na 0:1 mecz był w miarę wyrównany, oni mieli stałe fragmenty gry, my parę akcji i strzał Imaza. Po 0:1 poszłoooo... tak, że nie było już co zbierać z tego ich ....idołka. Zostali zmiażdżeni, zgwałceni, zniszczeni itd.

A na trybunach kurniku z punktu widzenia TV wyglądało to jak jakiś festyn lub odpust pod kościołem na jakiejś zapyziałej wsi Im dłużej trwał mecz tym śmieszniej wyglądali, pod koniec to ich gniazdowy intonował jakieś mixy disco przyśpiewek, autentycznie myślałem, że jest nawalony niemal w trupa Do tego te rzesze żydków, których w ogóle nie było słychać

I co tam hejterzy hiszpańskiego szrotu? Nadal Imaz be?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 14.12.2017, 10:01
Be czy nie - czas pokaże.Najważniejsze że najbardziej cenną dla każdego Wiślaka robotę zrobił.Byle nie był chłopem z mojego podpisu, którego zapamiętamy tylko z pamiętnej 94 minuty
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 14.12.2017, 10:12
silver napisał(a):

I co tam hejterzy hiszpańskiego szrotu? Nadal Imaz be?
Poniewaz reszta Hiszpanów odebrała im argumenty i nie wypada obecnie atakować i obrażać Imaza, teraz skupiają się na Perezie, bo "za kudłaty" oraz ciągle w słabej formie. Widzą tylko jego błędy.

Fajnie będzie czytało się te wypowiedzi wiosną, gdy przy nowym trenerze i po odpowiednio przepracowanym okresie przygotowawczym Perez zagra na miarę możliwości, będąc najlepszym pomocnikiem Wisły, a może i całej ligi.
Ostatnio edytowane przez Markus : 14.12.2017 o godz. 12:55.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.12.2017, 10:17
Najbardziej wymowne jest to, że ostatnie derby na Kałuży też były wygrane przez, jak to niektórzy określają, najemników po bramce Boukhariego : )))
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.12.2017, 10:23
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
mam 4 spostrzezenia ale brdziej do tematu nasi pilkarze , a mecz miazga

aha i na pytanie dlaczego na wiosne Kiko "żarło" a ostatnio była pyta odpowiedzia jest POL LLONCH
No tak napisz jeszcze że to Kiko wygrał nam derby wczoraj! Litości - derby wygraliśmy dzięki piłkarzom i Sobolewskiemu a nie Kiko. Kiko dostał szansę ale wg zarządu i Junco nie wykorzystał jej. Temat już na szczęście zamknięty.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.12.2017, 10:30
7 lat... Tyle czekaliśmy na zwyciestwo w kurniku.. Sobolewski wraz pilkarzami dokonali wielkiej rzeczy i jestem praktycznie przekonany, że z Ramirezem by się to nie udało, a na pewno nie w takich rozmiarach.

Na wyróżnienie zasługuje cały zespol i nie ma co nikogo wyróżniać. Szkoda tylko, że swojej bramki nie dołożył Brożek, bo na pewno na to zasługiwał.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 14.12.2017, 10:32
Perez gubi się tylko jak dostaje piłke od bramkarza lub obrońców i jest przodem do Naszej bramki na 20-30m lub bliżej - kompletny paraliż i najczęsciej przyjęcie na 2m i ratowanie faulem, ręka w polu karnym itp., gość wygląda na sparaliżowanego. Natomiast przy kole środkowym to zupełnie inny zawodnik już, często ładnie rozrzuca na boki czy zagra z klepki - takie małe podanie których nie widać jako patelnia przed bramke, ale to są piłki w stylu Mączyńskiego, którego Janusze w reprezentacji długo nie kumali przecież.
Ostatnio edytowane przez art : 14.12.2017 o godz. 10:35.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 14.12.2017, 10:36
Dla mnie Sobol trafił idealnie ze składem:
- Llonch za Pereza i od razu środek pola wyglądał lepiej.
- Brożek za Wojtkowskiego - Paweł jest jaki jest, ale wczoraj dał radę.
- Brak "repolonizacji" składu na siłę - część fanów pewnie spodziewała się Buchalika i Małego za Cueste i Imaza, a tymczasem dwóch Hiszpanów zagrało dobre zawody
- środek obrony złożony z weteranów i Arsenic na prawej stronie - od razu wyglądało to lepiej.

Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że Sadlok po podpisaniu nowego kontraktu wygląda znacznie słabiej?
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 14.12.2017, 10:48
Charlie napisał(a):Wyświetl post

Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że Sadlok po podpisaniu nowego kontraktu wygląda znacznie słabiej?
Wczoraj mial 2-3 fatalne straty, natomiast bylbym daleki od wyciagania pochopnych wniosków. Odkad Małecki wypad ze składu jest sam na lewej stronie. Nie bazujemy na skrzydlowych, a boczni obrońcy są rozdarci pomiedzy defensywa, a ofensywa. Jeśli na wiosnę będziemy mieli inna taktykę to być może się to zmieni.
Odpowiedz cytując
dziabong
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 14.12.2017, 11:23
Chętnie zobaczę mecz ponownie, by juz na spokojnie ocenić zawodników.
Natomiast (nie wiem, czy to tylko moje wrażenie), ze z Cuestą w bramce, czułem się nieco spokojniejszy. Miał kilka niepewnych wyjść (mam nadzieję że to kwestia formy, braku regularnej gry), ale nie jest przyspawany do linii. Było kilka piłek trudniejszych, gdzie sobie poradził. Mam wątpliwość, czy z Buchalikiem w bramce wynik nie byłby inny.
Kibic Białej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 14.12.2017, 11:27
Cuesta wypadl bardzo pewnie. W końcu wrzutki w nasze pole karne nie przysparzaly za każdym razem palpitacji serca.
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.12.2017, 11:29
Tak już bardziej na chłodno, po słabo przespanej z powodu emocji nocy :

1. Nie demonizowałbym tak pierwszej połowy do gola Wasyla. Owszem, sporo było tych dośrodkowań w nasze pole karne, ale zwróćcie uwagę, że było to wszystko bite z rzutów wolnych i rożnych, do typowych akcji nie dopuszczaliśmy. Owszem, fauli było za dużo, ale sporo w tym winy naszych piłkarzy, którzy w pewnym momencie wręcz irytowali nieporadnością - a to podawali za mocno, a to piłka im odskakiwała, a to odgrywali niecelnie (owszem, przeciwnicy ustawiali się dobrze, ale w drugiej połowie grali bardzo podobnie, a dzięki precyzji byliśmy w stanie ich minąć kilkoma szybkimi podaniami). Mimo to i tak potrafili wypracować świetną sytuację dla Imaza po ciasteczku Arsenica.
Swoją drogą, ilość dośrodkowań ze stałych fragmentów gry z każdej niemal pozycji potwierdzała, że Probierz liczył mocno na naszą 'fantastyczną' obronę w tych przypadkach. Na szczęście, jak już było blisko po główce Helika, to Cuesta świetnie obronił.
2. Właśnie, Cuesta. Kilka bardzo dobrych interwencji, jeden klops, który naprawił (pytanie - lepiej mieć przywiązanego do linii Buchalika, czy gościa, który wychodząc zawsze zrobi w meczu jeden pusty przelot? ), mnóstwo kiepskich wykopów. Ale ogólnie, to jakoś spokojniejszy byłem o obsadę bramki niż zwykle.
3. Imaz. Panie Jesus, wielki szacun za bramki i za grę, kawał dobrej roboty, ale bardzo Cię proszę, daj sobie spokój z tak żałosnymi symulkami jak wczoraj. No nie wypada takim zachowaniem psuć sobie oceny (tylko troszkę, ale jednak) po strzeleniu dwóch goli w derbach w ich kurvidołku.
4. Wasilewski już się spłacił. I w ogóle para Głowacki-Wasilewski zagrała wczoraj bardzo dobrze. Człowiek się bał, że pogrążą ich braki w szybkości i motoryce, a tu proszę - nie doprowadzili praktycznie do sytuacji, w której byłyby one decydujące. W ogóle cała obrona zagrała bardzo solidnie, oby tak dalej.
5. Szkoda, że nie strzeliliśmy piątej bramki, były okazje.
6. Sobol, dziękuję!

Cytat:
Trochę słabiej może i gra, ale weź pod uwagę, że on gra w każdym meczu po 90 minut. Co jak co, ale mała zadyszka ma prawo go złapać.
Ostatnio edytowane przez Garret : 14.12.2017 o godz. 11:33.
Odpowiedz cytując
momo
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.12.2017, 11:45
A mi się podobało jak Wasyl przestawiał Głowackiego przy stałym fragmencie około 30 minuty, jak mu z morderczą miną pokazywał gdzie ma stać
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 14.12.2017, 12:12
Co za mecz!
Taka radość, że jeszcze mnie trzyma!

Emocje jakich jeszcze na Derbach nie przeżywałem.
Warto było iść!

A co do pasiastych dam, to szkoda słów, jebane zwierzęta.

1:4 GRUDNIA!
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.12.2017, 12:58
Chciałbym tylko z pozytywów nieśmiało dodać Arsenicia.
Nie dość, że na prawej obronie Arsenic > Bartkowski
To jeszcze Arsenic na prawej stronie > Arsenic w środku

Uśmiałem się jak w początkowym czasie gry ten przygłup Wegrzyn pitolił jak to środkowi obrońcy nie lubią być przerzucani na boki, i że Arsenic pewnie wiele zepsuje, a przynajmniej nic nie pomoże.
Uśmiałem się, bo każdy kto ogląda mecze Wisły wie dobrze, że Arsenic po prawej stronie wypadał zawsze bardzo dobrze.
Tym razem jednak Zoran przebił moje oczekiwania.
Nie dość, że nie sprawiał obronie kłopotu swoją postawą z boku to jeszcze chodził do przodu i przede wszystkim podawał do przodu z głową, mocno i celnie.
Truskawką (hehe) na torcie było jego podanie do Imaza w bodaj 25 minucie. To było mistrzostwo i chciałbym, żebyśmy znaleźli w końcu ofensywnego pomocnika, który takie piłki do napastników będzie wrzucał.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 14.12.2017, 13:01
Charlie napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie Sobol trafił idealnie ze składem:
- Llonch za Pereza i od razu środek pola wyglądał lepiej.
Bo Perez nie jest typowym defensywnym pomocnikiem przeznaczonym do koncentracji na odbiorze piłki, tak jak np. Carlitos nie jest obrońcą. A tak musiał ostatnio grać, ze szkodą dla siebie i Wisły. Mam nadzieję, że wiosną będzie ustawiany wyżej, gdzie jego miejsce.
Odpowiedz cytując
siedzenaganku2
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 14.12.2017, 13:06
Ale Cuesta noe potrafi dobrze kopnac pilki
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 14.12.2017, 13:09

Ostatnio edytowane przez Harcownik : 14.12.2017 o godz. 21:52.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 14.12.2017, 13:15
Markus napisał(a):Wyświetl post
Bo Perez nie jest typowym defensywnym pomocnikiem przeznaczonym do koncentracji na odbiorze piłki, tak jak np. Carlitos nie jest obrońcą. A tak musiał ostatnio grać, ze szkodą dla siebie i Wisły. Mam nadzieję, że wiosną będzie ustawiany wyżej, gdzie jego miejsce.
Biorąc pod uwagę jakimi zawodnikami dysponujemy to nie bardzo widzę miejace dla Pereza (w obecnej formie) i trzeba podkreślić że w przyszlym roku konczy 30 lat więc na dynamice i zwrotnosci bedzie tracić.

Ustawienie Llonch/Velez + Basha wydaje sie obecnie idealne. Perez w moim przekonaniu dubluje pozycje Bashy, a jednocześnie nie dostarcza tylu walorów w defensywie. Owszem, potrafi zagrać dobre pilki do przodu, ale w starciu z silniejszymi rywalami widać, że mocno odstaje tempem gry i szybkoscia realcji. U Halilovicia widać dużo większy potencjał i zapewne w kolejnym meczu dostanie szansę w środku. Chyba że Sobol postawi np na Cywke.

Fakt, że w najblizszym spotkaniu środek będzie dość mocno eksperymentalny.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 14.12.2017, 13:58
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Panom od "hiszpańskiego Boguskiego" nie wytłumaczysz nic statystykami i racjonalnymi argumentami. Nigdy też nie skumają jaka to t.......
Chłopaczku .... to chyba Ty nic nie kumasz skoro bierzesz sobie do serca określenie "hiszpański Boguski" jako obelgę... Boguski był irytujący z przyjęciem i goleniem, ale mimo wszystko przez pare sezonów robił dobrą robotę. Tak więc określenie Imaza niekoniecznie jest obraźliwe, a to, że styl gry jest bardzo podobny to chyba każdy widzi (z tą różnicą, że Hiszpan więcej biega i lepiej przyjmuje piłkę).

jova napisał(a):Wyświetl post
Proszę o dokładną datę!

Kolego szanowny proszę znalazłem, 18.11.2017, 12:58 , ale wydaje mi się, że jeszcze wcześniej o tym pisałem.

LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Boguski w swoim stylu ping-pong. Imaz czyli hiszpański Boguski w miare ok, chyba się powolutku rozkręca
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 14.12.2017 o godz. 14:40.

Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 14.12.2017, 14:43
@Harcownik: Pewnie myślał jaka sztaudyngerowską fraszka wytłumaczyć ten poniżający mecz�� Teraz już pewnie wie, że to on jest kutas a Sobol ma kutasa
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.12.2017, 14:47
Te głupie porażki można im wybaczyć ważne,że DERBY wygrane !
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 14.12.2017, 14:52
Na forum zydow jest dzis bardzo ciekawie.
"Strzelając pierwszą bramkę gtsowcy jakimś magicznym sposobem przełożyli gówno ze swoich spodenek do spodenek naszych "zawodników" podwajając ich wkład."

BTW, probierza tak nie zwyzywano ani na naszym, ani na LKSU, ani Widzewa forum nigdy jak zwyzywano po wczorajszym gwalcie na forum zydowek.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.12.2017, 15:01
Pewnie @Wolfy mnie wyśmieje, ale co tam:

z tym składem, z dobrym trenerem i z motywatorem Sobolewskim idziemy na mistrza

(jeśli pieniędzy w kasie nie braknie na codzienną działalność)

ps. tak, wiem, że już następny mecz możemy przegrać, ale kiedy się cieszyć i być optymistą jak nie teraz?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 14.12.2017, 15:34
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Pewnie @Wolfy mnie wyśmieje, ale co tam:

z tym składem, z dobrym trenerem i z motywatorem Sobolewskim idziemy na mistrza

(jeśli pieniędzy w kasie nie braknie na codzienną działalność)

ps. tak, wiem, że już następny mecz możemy przegrać, ale kiedy się cieszyć i być optymistą jak nie teraz?
A to Sobolewski nie pracował razem z Kiko? Tydzień temu nie był motywatorem ?

Poza tym derbów nie oceniamy za styl, a wynik, przecież do pierwszej bramki widziałeś cos się działo, widziałeś jak Brożek w swoim stylu odgrywał niecelnie, tracił piłki itd, przy bramce na 2:0 tylko jego braku formy zawdzięczamy bramkę, bo pokracznie przyjął, wywrócił się, a następnie w bilardzie przypadkowo zagrał piłkę, tam nie było nic przemyślanego prócz przypadku.

Oczywiście radość ogromna, ale miejmy rozum.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów