The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.12.2017, 14:42
Ja się cieszę ze zmiany. Przynajmniej Morawiecki będzie miał mniejszy wpływ na finanse.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 11.12.2017, 18:24
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji nałożyła na TVN aż 1,5 mln złotych kary. Za co? Za relacjonowanie wydarzeń w Sejmie i protestów na Wiejskiej w grudniu ubiegłego roku.

Komuna wróciła...
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 11.12.2017, 19:21
Nie za relacje ale za narrację. Kilka literek robi różnicę.

Jeśli media nawołują do antyrządowych protestów to słusznie dostali po głowie.

Najbardziej w....ia i śmieszy jednocześnie takie wylewanie żali w internetach kompletnie bez żadnych dowodów. Ja się znam najlepiej, zamknij się, jest chujowo, milicja na ulicach, biedni sędziowie beknęli za korupcję a przecież kręcili dobry biznes, w stolicy ludzie żyją po 180 lat ale przecież to spisek żydów i masonów itp itd
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.12.2017, 19:28
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Kolejny którego mamę / tatę oderwali od koryta albo i samego Ciebie.

Spokojnie - uwierz, bez UBeckiej emerytury też da się żyć, kamienicę oddasz prawowitym właścicielom a za branie w łapę przy przetargach w sądach odsiedzisz swoje i będzie ok .
Czy da się żyć bez ubeckiej emerytury to musisz zapytać żonę Leszka Snopkowskiego, którego twoi idole uznali za UBeka.

JudasPriest napisał(a):Wyświetl post
Ja się cieszę ze zmiany. Przynajmniej Morawiecki będzie miał mniejszy wpływ na finanse.
A to psikus
Ostatnio edytowane przez ciacho : 11.12.2017 o godz. 19:31.
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.12.2017, 17:04
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Jeśli media nawołują do antyrządowych protestów to słusznie dostali po głowie.
Słusznie. To wszystko jest 'dla beki'.

P.S.
Tylko Ci którzy stołki zmienili, uważają że jest duża zmiana na lepsze i że jest to właśnie ich zasługa.

Cytat:
W maju 2011 roku kibice Jagiellonii Białystok wznosili okrzyki "Donald matole, twój rząd obalą kibole". Zostali teraz skazani na karę grzywny. Decyzję, która budzi wątpliwości opozycji i Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka, zaskarżono.

Kibice byli oskarżeni o zakłócanie spokoju i porządku publicznego oraz o lekceważenie konstytucyjnych organów Rzeczypospolitej Polskiej.

W sumie ukarano 35 oskarżonych. Ich obrońca mec. Wojciech Wójcicki zaskarżył wyrok. Były senator PiS i opozycjonista w czasach PRL Zbigniew Romaszewski stwierdził, że tego typu wyroki przypominają mu Polskę Ludową. Zastrzeżenia do tej kary ma również Helińska Fundacja Praw Człowieka.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 20.12.2017, 09:56
Cytat:
Były lider KOD Mateusz Kijowski otrzymał 32 tys. zł w ramach akcji "stypendium wolności". To pokłosie słów Kijowskiego, który żalił się, że nie ma środków na przeżycie świąt. Teraz okazuje się, że jego pieniądze zostały zajęte przez komornika - informuje środowy "Super Express".

Pomijają że 90% ludzi w Polsce żyje przez święta za 5% tej kwoty to jest to najlepsza wiadomość jaką mogłem przeczytać bo gnida za f-ry i alimenty powinna się właśnie po mydło schylać a nie szukać w galeriach nowego ajfona.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.12.2017, 12:52
To co robi lewa strona od kilku lat w Polsce to jest totalny odlot inelektualny. Ciezko to nawet komentowac
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 20.12.2017, 16:31
@ dokładnie. 500+ mieszkanie + centralny Port lotniczy, auta na prąd. Nawet okrzyk z lat głębokiej komuny " raz zebranej władzy nie oddamy nigdy!" zamieniono na podobne choć prostsze " teraz ....a my"
Jaroo1
Senior Member

Stary 20.12.2017, 20:49
PiS jaki jest taki jest, wiadomo, socjalizm, większe podatki itp oczywiście ważne sprawy typu oświata, służba zdrowia, ZUS itd nieruszone albo ruszone bez sensu czyli raz wprowadzamy gimnazjum a raz likwidujemy - co oczywiście do niczego nie doprowadzi oprócz tego, że znowu będzie trzeba kupować nowe książki. Na plus na pewno niskie bezrobocie, mimo wszystko socjalistyczne ale wzięcie za ryj pracodawców i podniesienie najniższej krajowej, na plus to, że te łajzy się zaczynają bać i ludziom może w końcu zaczną płacić wszystko na umowę a nie najniższą na konto a resztę do koperty itd, na plus, że jest nadwyżka budżetowa, że spółki państwowe w końcu notują zyski zamiast strat. To bardzo ważne sprawy.
A jeśli chodzi o to co pisałem to chodziło mi bardziej o to, że prawica z całym swoim bagażem zwolenników i polityków nie jest nawet w jednym procencie tak pojebana i s....iała jak lewaki. Lewak to jest synonim słowa ćwok, takie mam wrażenie. No bo rozłóżmy to na czynniki pierwsze. Czy jest jakiś pojebany zwolennik PiSu czy inne prawicowej partii (utrzymujmy, że PiS jest prawicowy) typu Hadacz (który się okazał prowokatorem)? Nie ma, nie ma, nie przypominam sobie. Na prawicy dzięki Bogu nie dzieją się tak dziwne sytuacje jak u zjebanych lewaków.
Problem prawicy jest tylko taki, że media w Polsce ma lewactwo i to lewactwo dorabia gębę prawicy. Przykładowo to nasmiewanie się z Macierewicza. czy Kaczyńskiego, że kawaler, to pewnie pedał i kota ma. Ojejku, skoro pedał to super powinno być dla lewaków, i do tego lubi zwierzątka. Ideał. No ale jak się jest pedałem Biedroniem to jest ok ale jakby Kaczyński był pedałem to już nie jest ok. Tak samo jak z księżmi, pedofile, oszuści, zdziercy kasy ale jak ksiądz mówi po lewacku to z chęcią się go cytuje u Lisa w GW czy na TVNie. Hipokrycie pieprzeni.
I co sobą lewactwo reprezentuje? Kijowski, śmieć, oszust, złodziej. Nakradł w fakturach na KODzie, teraz jakieś zbiórki mu robią bo on biedny kasy nie ma hahaha. Przecież jego się powinno dowalić za to co robi, za to chamstwo, a tych co mu choć zlotówkę wysłali to do psychiatryka leczyć. Chorzy ludzie. Teraz ten ochroniarz. Poziom dna i mułu. Na manifestacjach UBecy, MORDERCY, dosłownie MORDERCY, bohaterami konfidenci, złodzieje i alimenciarze. Ale wielka afera jest o to, bo narodowcy zrobili happening z mordami POwców na szubienicach.
Naśmiewali się z demonstracji ulicznych Polaków a teraz ....y same latają po ulicach. Piętnowały zadymy na marszu niepodległości a teraz sami wyzywają polityków na ulicach, blokują im przejścia do samochodów itp
Hipokryzja pełną gębą ale widzisz, media są lewe i zawsze to prawica będzie nazywana skrajnymi, faszystami, nazistami a tak na prawdę każdy kumaty wie, że jedyni naziści są po lewej stronie.
Fajnie, że tak ich boli dupa, bardzo to jest miłe żyć w takiej Polsce gdzie w końcu po 28 latach zaczyna układ się sypać i płonie. Jest to miód na serce każdego Polaka jak widzi gdy lewe ....iska kwiczą na ulicach i w mediach.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.12.2017, 23:05
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
PiS jaki jest taki jest, wiadomo, socjalizm, większe podatki itp oczywiście ważne sprawy typu oświata, służba zdrowia, ZUS itd nieruszone albo ruszone bez sensu czyli raz wprowadzamy gimnazjum a raz likwidujemy - co oczywiście do niczego nie doprowadzi oprócz tego, że znowu będzie trzeba kupować nowe książki. Na plus na pewno niskie bezrobocie, mimo wszystko socjalistyczne ale wzięcie za ryj pracodawców i podniesienie najniższej krajowej, na plus to, że te łajzy się zaczynają bać i ludziom może w końcu zaczną płacić wszystko na umowę a nie najniższą na konto a resztę do koperty itd, na plus, że jest nadwyżka budżetowa, że spółki państwowe w końcu notują zyski zamiast strat. To bardzo ważne sprawy.
A jeśli chodzi o to co pisałem to chodziło mi bardziej o to, że prawica z całym swoim bagażem zwolenników i polityków nie jest nawet w jednym procencie tak pojebana i s....iała jak lewaki. Lewak to jest synonim słowa ćwok, takie mam wrażenie. No bo rozłóżmy to na czynniki pierwsze. Czy jest jakiś pojebany zwolennik PiSu czy inne prawicowej partii (utrzymujmy, że PiS jest prawicowy) typu Hadacz (który się okazał prowokatorem)? Nie ma, nie ma, nie przypominam sobie. Na prawicy dzięki Bogu nie dzieją się tak dziwne sytuacje jak u zjebanych lewaków.
Problem prawicy jest tylko taki, że media w Polsce ma lewactwo i to lewactwo dorabia gębę prawicy. Przykładowo to nasmiewanie się z Macierewicza. czy Kaczyńskiego, że kawaler, to pewnie pedał i kota ma. Ojejku, skoro pedał to super powinno być dla lewaków, i do tego lubi zwierzątka. Ideał. No ale jak się jest pedałem Biedroniem to jest ok ale jakby Kaczyński był pedałem to już nie jest ok. Tak samo jak z księżmi, pedofile, oszuści, zdziercy kasy ale jak ksiądz mówi po lewacku to z chęcią się go cytuje u Lisa w GW czy na TVNie. Hipokrycie pieprzeni.
I co sobą lewactwo reprezentuje? Kijowski, śmieć, oszust, złodziej. Nakradł w fakturach na KODzie, teraz jakieś zbiórki mu robią bo on biedny kasy nie ma hahaha. Przecież jego się powinno dowalić za to co robi, za to chamstwo, a tych co mu choć zlotówkę wysłali to do psychiatryka leczyć. Chorzy ludzie. Teraz ten ochroniarz. Poziom dna i mułu. Na manifestacjach UBecy, MORDERCY, dosłownie MORDERCY, bohaterami konfidenci, złodzieje i alimenciarze. Ale wielka afera jest o to, bo narodowcy zrobili happening z mordami POwców na szubienicach.
Naśmiewali się z demonstracji ulicznych Polaków a teraz ....y same latają po ulicach. Piętnowały zadymy na marszu niepodległości a teraz sami wyzywają polityków na ulicach, blokują im przejścia do samochodów itp
Hipokryzja pełną gębą ale widzisz, media są lewe i zawsze to prawica będzie nazywana skrajnymi, faszystami, nazistami a tak na prawdę każdy kumaty wie, że jedyni naziści są po lewej stronie.
Fajnie, że tak ich boli dupa, bardzo to jest miłe żyć w takiej Polsce gdzie w końcu po 28 latach zaczyna układ się sypać i płonie. Jest to miód na serce każdego Polaka jak widzi gdy lewe ....iska kwiczą na ulicach i w mediach.
Przeczytałem ten tekst i już wiem dlaczego nie warto wchodzić do tego tematu.

....a, jakbym czytał wypowiedź 14 latka...
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 21.12.2017, 00:27
Wiem że to temat polityczny, ale nie ma tu innego. Co sądzicie na ten temat? https://youtu.be/fo9uXsqxgV4
Jaroo1
Senior Member

Stary 21.12.2017, 00:28
Sam wiele swoim wpisem tu nie wniosłeś. Jak się nie ma nic do powiedzenia to lepiej siedzieć cicho.
drozd:
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.12.2017, 13:24
manson777 napisał(a):Wyświetl post
Może zamiast powtarzać propagandowy bełkot z tvp tv republika lub innych bełkotliwych mediów oća dyrektora to może kolega ruszy mózgiem i przedstawi:
jakieś dane ile kosztowałoby wydobycie gazu z polskich złóż
jakie byłoby zanieczyszczenie i zniszczenie środowiska?

jak nie ma to lepiej się nie odzywać
bo można wyjść na idiotę
a tak to przynajmniej pozór zachowany zostanie

Gdy wygaszano polski przemysł po 89 r to propaganda wmawiała Polakom, że nie opłaca sie wydobywać węgla,produkować stali czy budować statków.Tymczasem w Czechach oraz za Odrą i Nysą kopalnie,huty i stocznie świetnie prosperowały.Dlatego ostrożnie podchodze do rewelacji na temat łupków.http://www.defence24.pl/218989,niemc...u-stoczniowego
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 22.12.2017, 01:14
Podbijam swój wątek
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 22.12.2017, 10:19
Premier maorawiecki chce powolac min. Do walki ze smogiem to zaczyba sie robić komedia. Komunistyczne poglady o jednosci solidarnosci bialych z czerwonymi :/ interesy z komunistycznymi chinami. Je#niety szlak. Jakies porty narodowe (jak za ruskich) komunikacyjne. Bedziemy miec przesrane. Teraz unia nas dlawila a pozniej chiny.
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 22.12.2017, 10:26
Szumne zapowiedzi, z których potem nie da się rozliczyć.
Największym problemem jaki nas teraz trawi to problem emerytur i zus, bezradny jest zarówno PiS jak i opozycja
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 22.12.2017, 11:57
Zmiany które proponuje PiS są epokowe, reforma sądownictwa, ustawa o jawności życia publicznego, reforma szkolnictwa wyższego, zmiana ordynacji wyborczej itd, walka z oszustami vatowskim , luka na 220 mld zł ? wtf za to można byłoby całą Polskę w autostradach zrobić lub dać 5000 plus, ustawa hazardowa kasa przestała odpływać na malte czy gibraltar bo ich po blokowali za chwile jakiś płaczek się odezwie że to źle bo nie może wtopić kasy na bet365 i jest za wysoki podatek.

PO i Nowoczesna to partie złodziejskie, bez poglądów wartości i chęci umacniania kraju ,posłowie tych partii nie reprezentują nawet samych siebie oni nie mają żadnego zdania zostali wypromowani oraz sfinansowani przez post komunistyczne układy które mają na celu ochronę ich uprzywilejowanych złodziejskich pozycji w danych obszarach Polski. Najszczęściej są to ludzie bezwględni bardzo zdolni, tak zdolni że aż zdolni do wszystkiego. Jeszcze nie tak dawno za czasów PO policja wywiozła o 7 rano mojego kuzyna na komisariat a przyjacielowi zabrali tego samego dnia laptopy. Wjechali bez niczego przy obecności żony, dzieci wywrócili chatę do góry nogami a przyczyną była fanpage krytykujący działania własnie takiego złodziejaszka. Dziś prokuratura na zlecenie CBA bada jego wałki. To jest różnica pomiędzy PO a PiSem.

Tak się odbywa złodzieje i bandyci finansują takich ludzi jak Nitras, Pichowicz Oswiecimski po to aby złodziejski system nadal trwał a oni rozdawali karty w danych regionach.

PiS posiada w swoich szaragach o wiele bardziej uczciwych i pokornych ludzi. Wiem tak zdarzy się że kogoś się nie upilnuje, ktoś ulegnie pokusie natomiast lider tej partii Jarosław Kaczyński nie znosi takich zachować w odróżnieniu od łasego na kasę "kaszuba".
Tak Jaro Kaczyński ma racje, postkomunizk nadal tkwi w Polsce. Mam nadzieję że zacznie się przed samorządówką.
Co do prawicy to albo będzie ona PiSowska albo żadna, jak ktoś marzy lub wierzy w to, że korwin czy stonoga czy inny oszołom dojdą do władzy to niech się pierd* w łeb.

Cytat:
Premier maorawiecki chce powolac min. Do walki ze smogiem to zaczyba sie robić komedia. Komunistyczne poglady o jednosci solidarnosci bialych z czerwonymi :/ interesy z komunistycznymi chinami. Je#niety szlak. Jakies porty narodowe (jak za ruskich) komunikacyjne. Bedziemy miec przesrane. Teraz unia nas dlawila a pozniej chiny.
Jeśli w wypowiedźi Morawieckiego doszukujesz się podtekstu komunistycznego to radze odstawić memy internetowe. Interesy z Chinami ci nie pasują, weź swój telefon, klawiaturę, czy myszkę do ręki którą masz przed sobą i zobacz z jakiego kraju to pochodzi. Jeśli chcesz korzystać tego typu towarów to może spróbujesz je sam wyprodukować.
Ostatnio edytowane przez wester : 22.12.2017 o godz. 18:47.
ciacho
Senior Member

Stary 22.12.2017, 16:52
^^ O kuźwa, ale odlot
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.12.2017, 17:16
węgiel powiadasz
nasze czarne złoto
nasze bogactwo i duma

no to wyjdź na zewnątrz i weź głęboki oddech
tylko uważaj żeby się nie udusić od tego co lata w powietrzu po spaleniu tego naszego czarnego złota
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.12.2017, 17:21
węgiel powiadasz
nasze czarne złoto
nasze bogactwo i duma

no to wyjdź na zewnątrz i weź głęboki oddech
tylko uważaj żeby się nie udusić od tego co lata w powietrzu po spaleniu tego naszego czarnego złota

przy okazji sprawdź sobie z jakiej głębokości to nasze czarne złoto jest wydobywane
i jakie przywileje ma ten nasz górniczy stan
i przypomnij sobie jeszcze jak w latach 90 tych i na początku 2000 górnicy przyjeżdżali do Wawy żeby protestować przeciw odbieraniu przywilejów

połącz to wszystko do kupy i zastanów się czy warta skórka wyprawki czy niekoniecznie
a potem to już tylko
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

AS82
Banita

Stary 22.12.2017, 21:33
Stany Zjednoczone zwracają uwagę na to, że reformy wymiaru sprawiedliwości powinny być przeprowadzone zgodnie z polską konstytucją i z poszanowaniem niezależności sądownictwa i podziału władz - przekazał Departament Stanu USA.
Jaroo1
Senior Member

Stary 22.12.2017, 22:06
Tylko pały się przejmują jakimiś tam Stanami czy innymi UE. Tu jest Polska. Rozumiem, że zgodnie z tym rozumowaniem, że "Pan z zachodu mówi mi..." to jakbyśmy się cofnęli o 70 albo 220 lat to zgodnie ze zdaniem "Pana" z zagranicy Polskę trzeba rozebrać i podzielić między sąsiadów?
Żaden pies z zagranicy się nam nie powinien wtrącać bo ile dobrego może zrobić ktoś z zewnątrz to wiedzą na Bliskim Wschodzie (wojny i ISIS) przecież cały ten napływ brudu z Azji i Afryki to jest zasługa tego, że Panowie z USA wiedzieli jak tam zaprowadzić demokrację i praworządność, no i stało się... ISIS.
70 lat temu nas sprzedali Sowietom a wy się teraz sugerujecie zdaniem dzieci/wnuków tych ludzi. Fajnie. Ukraine wystawili, też im chcieli "pomóc" to mają Krym i kilka lat wojny. I tak by można wymieniać bez skończoności
drozd:
AS82
Banita

Stary 22.12.2017, 22:43
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Tylko pały się przejmują jakimiś tam Stanami czy innymi UE. Tu jest Polska. Rozumiem, że zgodnie z tym rozumowaniem, że "Pan z zachodu mówi mi..." to jakbyśmy się cofnęli o 70 albo 220 lat to zgodnie ze zdaniem "Pana" z zagranicy Polskę trzeba rozebrać i podzielić między sąsiadów?
Żaden pies z zagranicy się nam nie powinien wtrącać bo ile dobrego może zrobić ktoś z zewnątrz to wiedzą na Bliskim Wschodzie (wojny i ISIS) przecież cały ten napływ brudu z Azji i Afryki to jest zasługa tego, że Panowie z USA wiedzieli jak tam zaprowadzić demokrację i praworządność, no i stało się... ISIS.
70 lat temu nas sprzedali Sowietom a wy się teraz sugerujecie zdaniem dzieci/wnuków tych ludzi. Fajnie. Ukraine wystawili, też im chcieli "pomóc" to mają Krym i kilka lat wojny. I tak by można wymieniać bez skończoności
Jak ci jedna osoba mówi ,że jesteś pijany ,to jeszcze sobie możesz nie wziąć do serca , ale jak ci mówi 5 osób ,że jesteś pijany to idź się połż...
Jaroo1
Senior Member

Stary 22.12.2017, 22:59
I tak i nie. To nie jest takie logiczne i zerojedynkowe bo to jest polityka. Interesy, kasa, lobby, gusta i guściki. Np w Holandii powiedzą, że jesteśmy nienormalni bo nie ma u nas ślubów dla pedałów i adopcji dzieci dla nich więc my jesteśmy dla nich konserwatywni i dziwni, a znowu Koreańczyk z Północy powie, że u nas jest największa swoboda na świecie i wszystko git. Także punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i intencje ludzi (panstw) też są różne. Mówię, Ukrainie też chcieli niby pomóc a prawda jest taka, że ich wysatwili a na koniec sobie robili ponad nimi interesy z Putinem (za co jeszcze my mieliśmy największe sankcje ze strony Rosji, embarga itd). Także to jest polityka a nie logika.
Dlatego jak widzę, że ktoś jest ....ą i mi mówi, że jestem pijany to się go słuchał nie będę.
W Polsce jest tak źle, jakieś groźby, sankcje nakładają, nazizm itd ale to w Niemczech są neonaziści swiętujący urodziny Hessa, to za zachodzie są zamachy, śmierć, we Francji stan wyjątkowy, w Niemczech gwałcone kobiety w Sylwestra a w Hiszpanii się robi mała wojna domowa. Także niech najpierw pomyslą czy sami nie są pijani i cos im się w glowie nie pieprzy, że zadrę w naszym oku widzą a belki w swoim nie.

Ludzie, którzy u siebie mają święta spod znaku ISIS czyli jakieś barierki na ulicach żeby ich ciężarówką nikt nie rozjechał nie mają moralnego prawa się mądrzyć na temat Polski. Sami sobie nie radzą a będa nas pouczać, śmieszne. Trzeba mieć w życiu trochę honoru.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 22.12.2017 o godz. 23:02.
drozd:
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 22.12.2017, 23:19
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Jak ci jedna osoba mówi ,że jesteś pijany ,to jeszcze sobie możesz nie wziąć do serca , ale jak ci mówi 5 osób ,że jesteś pijany to idź się połż...
Jakbyś dobrze się przyjrzał sytuacja w USA to Donald Trump ma donkładnie ma to samo co PiS u nas. Środowiska liberalne pieprzą dzień w dzień w dzień o łamaniu konstytucji. Na ten płacz zagranic składa się dwie rzeczy, donosy rozsyłane przez PO i Nowoczesną, druga sprawa - łatwiej jest robić interesy ze złodziejami niż z uczciwymi ludźmi. Złodziejowi wystarczy że dobrze posmarujesz, dasz łapówkę to postawisz market zrobisz wszystko za grosze. Z ludźmi Kaczyńskiego już tak łatwo nie jest. Jak PiS przegoni ludzi o lepkich rękach interesy zagranicznych przedsiębiorstw dostaną po dupie. Przyjedzie taki amerykaniec, niemiec z walizą eurasów i potem oddają wszystko za grosze. Jeśli zabraknie złodziejów będą musieli robić interesy z Polakami na innych zasadach. Tu nie chodzi o demokracje, praworządność tylko o $$$
Ostatnio edytowane przez wester : 22.12.2017 o godz. 23:29.
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 23.12.2017, 19:23
Prezydent Trump właśnie wybrał 10 sędziów federalnych, których zatwierdził Senat.
http://www.washingtonexaminer.com/tr...rticle/2644090

Czy ONZ będzie bezwiednie przyglądał się upolitycznieniu sądownictwa w USA?
ciacho
Senior Member

Stary 25.12.2017, 23:18
uposledzony_ale_kumaty napisał(a):Wyświetl post
Prezydent Trump właśnie wybrał 10 sędziów federalnych, których zatwierdził Senat.
http://www.washingtonexaminer.com/tr...rticle/2644090

Czy ONZ będzie bezwiednie przyglądał się upolitycznieniu sądownictwa w USA?
Masz tak samo blade pojęcie o sądownictwie w USA jak prezydent Duda porównując ich system do naszego. Zdajesz sobie sprawę, że sędziowie federalni w USA sprawują swój urząd dożywotnio i nie można ich odwolac? Trump może sobie powoływać sędziów, bo i tak w sądzie będzie pluralizm gdyż są tam nawet jeszcze sędziowie, których powołał prezydent Reagan. Widzisz różnicę między tamtym systemem, a naszym obecnym, w którym do Sądu najwyższego i KRS sędziów powoła jedną partia? Tłumaczyć dalej czy będziesz rżnął głupa podobnie jak pierwszy prawnik RP?
ciacho
Senior Member

Stary 26.12.2017, 09:42
wester napisał(a):Wyświetl post
Złodziejowi wystarczy że dobrze posmarujesz, dasz łapówkę to postawisz market zrobisz wszystko za grosze. Z ludźmi Kaczyńskiego już tak łatwo nie jest. Jak PiS przegoni ludzi o lepkich rękach interesy zagranicznych przedsiębiorstw dostaną po dupie. Przyjedzie taki amerykaniec, niemiec z walizą eurasów i potem oddają wszystko za grosze. Jeśli zabraknie złodziejów będą musieli robić interesy z Polakami na innych zasadach. Tu nie chodzi o demokracje, praworządność tylko o $$$
I wtedy w końcu zobaczymy wielką Polskę jak kiedyś, silną, od morza do morza, niepokonaną, patriotyczną, białą i katolicką i nikt - żaden tam Amerykaniec czy inny Szwab nam nie podskoczy. Ahh.. jakiż byśmy tu mieli kraj mlekiem i miodem płynący gdyby nie te ohydne, imperialistyczne pieniądze z zagranicy. W końcu moglibyśmy stawiać swoje własne polskie markety.
Ostatnio edytowane przez ciacho : 26.12.2017 o godz. 09:51.
Jaroo1
Senior Member

Stary 26.12.2017, 10:36
Oczywiście lepiej wspierać obcy kapitał i stawiać zagraniczne markety.
Trzeba cierpieć na jakies problemy psychiczne żeby nie widzieć, że PiS co nie co ogarnia. Oczywiście ideał to nie jest ale to, że przedsiębiorcy się zaczynają bać i np zaczynają z pracownikami podpisywać realne umowy gdzie mają całą wypłatę na umowie a nie umowę o najniższą krajową i resztę kasy do koperty, faktem jest, że z VATu wpłynęło więcej kasy do budżetu i faktem jest, że spółki państwowe, które już były szykowane pod prywatyzację dla kolesi i przynosiły straty nagle zaczęły notować nadwyżki.
Także można być pożytecznym idiotą Jaruzelskich czy Tusków ale niestety (dla was) fakty mówią same za siebie.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 26.12.2017 o godz. 10:59.
drozd:
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.12.2017, 15:27
Spór z KE o reforme wymiaru sprawiedliwości to tylko pretekst, aby umożliwić objęcie władzy w Polsce targowicy która zgodzi sie przyjąć każdą ilość kolorowych nachodźców, z którymi eurokołchoz sobie nie radzi.Mam nadzieje, że KODziarze beda sami im płacić socjal z własnej kieszeni jak ci ludzie znajdą sie nie daj Boże w Polscehttp://niezalezna.pl/forum/212449-po...woleli-zasilki
Ostatnio edytowane przez AYALA : 26.12.2017 o godz. 15:39.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów