|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() Już w najbliższą środę najważniejszy mecz w sezonie! Rewanżowe spotkanie z sąsiadką. Jak wiadomo Derby rządzą się swoimi prawami jednak po niedzielnym meczu ogólne w....ienie Kibiców Wisły Kraków jest na poziomie bliskim eksplozji. Fatalna gra, brak pomysłu poskutkowały zwolnieniem hiszpańskiego szkoleniowca. W środowy wieczór Białą Gwiazdę poprowadzi duet Radosław Sobolewski i Kazimierz Kmiecik. ![]() Nie będziemy się szczególnie rozpisywać przed tym spotkaniem. Derby mają być wygrane przez naszych piłkarzy bez względu na wszystko! Nie ma, że boli, nie ma, że murowa chujowa, nie ma żadnej wymówki! Kopacze mają zapierdalać przez cały mecz od pierwszego do ostatniego gwizdka! Po drugiej stronie Błoń należy sąsiadkę upokorzyć, zrównać z ziemią i pokazać starozakonnym miejsce w szeregu. Bez dwóch zdań! WALCZYĆ BIEGAĆ I SIĘ STARAĆ A JAK NIE TO WYPIERDALAĆ! Każdy z kibiców Białej Gwiazdy ma na środę jedno życzenie. Chce widzieć wolę zwycięstwa, walkę o każdy centymetr boiska, za....... od pierwszej minuty i strzelane przez nas bramki. W Derbach nasi kopacze mają być zaangażowani na 1906%! Już kładę lagę na poprzednie wyniki i słabą naszą postawę. Mam nadzieję, że Sobol, Głowa, Mały, Brożek i Boguski przekaże naszym hiszpańskim gwiazdkom, że DERBY TO DERBY i tu nie liczy się tona żelu na włosach Carlitosa, machanie łapami jak ostatnio czy gra na alibi jak Perez. Każdy ma z siebie dać maksimum, choćbym po meczu miał ich wszystkich odwozić do szpitala, bo padną z wycieńczenia to, to zrobię, tylko chce widzieć efekty w postaci trzech punktów! KAŻDY PIŁKARZ NIECH PAMIĘTA, WYNIK DERBÓW TO RZECZ ŚWIĘTA!
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 11.12.2017 o godz. 13:22.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
niech ktoś to na hiszpański i angielski przetłumaczy i wyśle to naszym panienką !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Za każdym razem podnoszony jest temat, że stara gwardia ma wytłumaczyć nowym co to są Derby, a efekt jest raczej taki sam, czyli mizerny. A szkoda, bo wygrana w tym meczu zmazałaby wszystkie dotychczasowe niepowodzenia.
Najgorętszy teren, bez trenera, bez formy. Będąc postronnym kibicem nie postawiłbym grosza na Wisłę. Pozostaje trzymać kciuki i liczyć, że Ekstraklasa znów zaskoczy. P.S. Llonch na boisko! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Fajny herb sąsiadki.
![]() Co do meczu, nie ma się co rozpisywać. Zapierdalać, zapierdalać, zapierdalać. I walnąć bramkę jak Boukhari. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Jeśli ktoś jest odpowiednim trenerem na taki mecz jak derby, to jest to właśnie Sobol
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uwaga, ciekawe info:
W środę Sobolewski ma urodziny |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Bedzie remis. Stawiam na to bitcoina Dariooka.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeśli wyjdą w składzie Imaz i Perez to nie mamy czego szukać. Niestety trzeba zagęścić środek pola i szukać szans w kontrach.Boguski mimo wszystko na początek na skrzydełko ewentualnie później za niego Bartosz.
Skład wg mnie Cuesta Bartkowski/Arsenić Głowacki Wasilewski/Arsenić Sadlok Boguski Wojtkowski Halilović Llonch Basha Carlitos |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
ale on 0,5 już sprzedał, zostało mu drugie tyle
ps. wygramy, bo dawno tam nie wygraliśmy, nasi będą gryźć trawę, tak czuję ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jezeli mialem wczoraj racje, ze grali tak jakby chcieli zwolnic Ramireza to w derbach powinnismy zobaczyc juz inny zespol. Mam nadzieje, ze tak bedzie bo jak wiadomo "wynik derbow to rzecz swieta" wiec mam nadzieje, ze wczorajsza rozmowe z kibicami potraktuja powaznie. Derby rzadza sie swoimi prawami tak wiec remis chyba taki zly nie bedzie, mogliby przegrywac wszystkie mecze ale na ten jeden i tak by sie mocno zmobilizowali wiec w tmy meczu kazdy scenariusz jest mozliwy. Trzeba uwazac
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Oficjalna konferencja Cracovii https://www.youtube.com/watch?v=F8laMm-YyLY
![]() Tak na poważnie, mimo wszytsko czuję ze wygramy. Piłkarze pewnie chcą udowodnić swoją jakość. No i nie zapominajmy, że większosć naszego podstawowego składu zna już smak derbów Krakowa. Ciekawie zapowiada się trenerskie stracie Sobolewski- Probierz. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko zwycięstwo!
Liczę, że nasi kopacze będą chcieli się pokazać nowemu trenerowi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
A będzie on w ogóle na meczu?
Niestety realnie patrząc remis na parchowisku to maks na co nas obecnie stać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() !!! ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Cholernie mało przemawia w tym meczu za nami.
Każdy inny wynik niż w plecy będzie miłym zaskoczeniem Ps. Tylko nie piszcie, że stara gwardia pokaże młodym i Hiszpanom co to derby....To nie działa ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Jakoś dziwnie jestem spokojny o wynik.
0:3 i Probierz na wąwozową |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Arkadiusz.Czerepach Inteligencją to ty nie grzeszysz
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Które to już derby "starzy" tłumaczą pozostałym czym są derby? Do tej pory nie przyniosło to efektu i nie sądzę żeby przyniosło i tym razem. O ile oczywiście "starzy" wiedzą czym są derby a nie jest to tylko życzeniowe myślenie kibiców...
Jak patrzę na ich zaangażowanie w poprzednich to mam spore wątpliwości. Roszad w składzie też pewnie nie będzie. Nie mamy lepszych piłkarzy na chwilę obecną. Potencjalni zmiennicy pokazali w niedzielę ile są warci. Jeżeli ktoś myśli że po wywaleniu Kiko zobaczymy odmienioną drużynę, będziemy gryźć trawę i jeździć na dupach to się pewnie mocno zdziwi. Myślę że mecz będzie wyglądał tak że żydki pod pierwszej minuty na nas siądą i zaczniemy od obrony Częstochowy. jak się uda przetrwać to może coś pogramy w pierwszej połowie ( na drugą nie będzie już sił ). Jak się uda zdobyć bramkę to dostaniemy powtórkę z Poznania. Bardziej prawdopodobne jest to ze stracimy szybko bramkę i przez resztę meczu będziemy się kopać po czołach. Po meczu wylew frustracji że przecież pan od W-F już w Hiszpanii a my gramy dalej taką samą bryndzę. Oczywiście mam nadzieję że po ostatnim gwizdku będę mógł powiedzieć do siebie ty głupi niedowiarku po co wypisywałeś te durnoty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Nie wiem czy nie lepiej upokorzyć parchatych takim tytułem: np. Derby Wisła Kraków vs Ogniwo MPK Kraków i walnąć ich "spółdzielczy herb". Wszak tak się nazywała sracovia w latach 50-tych
![]() Co do meczu - nie będziemy faworytem - może to i dobrze. Wynik w takich meczach to wypadkowa kto bardziej jeździ dupą po trawie ten częściej wygrywa. Oczekuję walki od naszych piłkarzy. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2017
Offline |
|
|
Imho, nieważne od meczu, na każdym zawodnicy powinni dać z siebie tyle ile mogą i do każdego meczu podchodzić profesjonalnie, czymś przecież siebie reprezentują.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Przydałby się Boukhari i bramka dla Wisły w 94 minucie.
A potem "Allah akbar". A co mi tam... Bramka Boukhariego |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Mój sklad na derby: (zakładam, że Głowa niestety nie zagra z powodu kontuzji)
Cuesta - Cywka, Wasilewski, Arsenic, Sadlok - Boguski, Wojtkowski,Basha, Małecki - Carlitos, Brożek |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Glowa kontuzjowany?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Kiko na konferencji mówił, że tak, potem było sprostowanie, że nie. .... tera wie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Może ta informacja z Głową, to była taka zasłona dymna przed derbami, a może nie.
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Juz tylko 0.5 ...ale nie postawil bym na to zlamanego grosza.
Bedzie gang-bang z bukkake na sąsiadce w kurniku. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Głowa może grać
|
|