The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.12.2017, 08:05
Wszystko co zebrałem na temat naszego prawdopodobnie nowego trenera:

https://twitter.com/TomekSzczygiel/s...14614234288128

Poczytałem, porozmawiałem z ludźmi z Chorwacji i takie coś stworzyłem. Podajcie dalej.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 11.12.2017, 09:18
W sumie co to za roznica kto bedzie nowym trenerem? Faceta za 10 miesiecy i tak nie bedzie juz w klubie i wszelkie atuty, ktore teraz ma po pierwszym dolku formy i 3-4 gorszych wynikach przestana istniec.

Pamietacie jak zaprezentowano Ramireza i sie na niego oraz klub rzucily media, ze zatrudniono amatora? Jak Junco, Sarapata i Dukat bronili decyzji mowiac, ze faceta przeswietlili, ze wiedza jak trenuje, ze odpowiada im styl gry jego zespolowo i ze to jest czlowiek ktory im pasuje i ktorego wybrano z wielu kandydatow.

Dlatego niewazne czy przyjdzie Carrillo, Moskal czy inny macher gdyz gwarantuje wam, ze nie dostanie czasu na zbudowanie druzyny ani zaufania do wyjscia z ewentualnej obnizki formy. Facet cos wygra, cos przegra ale generalnie bedzie punktowal podobnie jak Kiko
Ostatnio edytowane przez As : 11.12.2017 o godz. 09:25.
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 11.12.2017, 09:29
Kiko był trenerem na czas gdy Wisła każdą złotówkę oglądała 10 razy i był strach czy następny sezon nie będzie w IV lidze. I na ten czas był to dobry wybór spokojne utrzymanie się, górna część tabeli.
Obecnie każdą złotówką oglądamy już tylko dwa razy i stać nas na lepszego i droższego trenera. Dlaczego teraz a nie po sezonie - bo gramy derby a wczorajszy mecz wyglądał jak wyglądał.
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 11.12.2017, 09:33
Przecież ten Carillo to ma CV lepsze niż chyba wszyscy zagraniczni trenerzy z Ekstraklapy.
Hiszpan znający angielski - jak dla mnie idealny wybór na ten czas.
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 11.12.2017, 09:34
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Obecnie każdą złotówką oglądamy już tylko dwa razy i stać nas na lepszego i droższego trenera.
mam podobne zdanie

pamiętajcie, że awans do pucharów do 2,4 mln euro - za SAM AWANS do fazy grupowej.

Do tego jeszcze kilka milionów pln. za wyniki/transmisje.

Jest o co walczyć, tylko trzeba zainwestować, a dodatkowo każde miejsce wyżej to 200 tyś zł

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.12.2017, 09:35
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Kiko był trenerem na czas gdy Wisła każdą złotówkę oglądała 10 razy i był strach czy następny sezon nie będzie w IV lidze. I na ten czas był to dobry wybór spokojne utrzymanie się, górna część tabeli.
Obecnie każdą złotówką oglądamy już tylko dwa razy i stać nas na lepszego i droższego trenera. Dlaczego teraz a nie po sezonie - bo gramy derby a wczorajszy mecz wyglądał jak wyglądał.
To nie trenerzy wychodzą na boisko. Ogólnie, być może uwierzyłbym w te bajki, gdybyśmy nie przeżywali tego 8 czy 9 raz bez widocznego skutku.
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.12.2017, 09:48
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Wszystko co zebrałem na temat naszego prawdopodobnie nowego trenera:

https://twitter.com/TomekSzczygiel/s...14614234288128

Poczytałem, porozmawiałem z ludźmi z Chorwacji i takie coś stworzyłem. Podajcie dalej.
Nie napisałeś dlaczego odszedł z Videotonu.
https://www.transfermarkt.pl/joan-ca.../trainer/14860

Sezon 13/14 na 4 miejscu.
Sezon 14/15 skończyli z mistrzem Węgier.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 11.12.2017 o godz. 09:54.
As
Socios Wisła Kraków

Stary 11.12.2017, 10:02
Tak jak napisalem wyzej, mozemy wziac trenera nawet 10 razy drozszego a i tak po pierwszej znizce formy dostanie bilet w jedna strone.
Moze to byc dla niektorych szokiem ale tak juz w pilce jest, ze raz forma jest wyzsza a raz nizsza - kazda druzyny na swiecie ma w sezonie momenty gorsze i lepsze.
Ja jestem poprostu w szoku po tym zwolnieniu bo myslalem, ze w klubie pracuja troche powazniejsi ludzie i ze wytrzymaja cisnienie. Jesli jednak zmieniaja trenera bo ostatnie trzy mecze zagralismy piach a w srode sa derby to niestety smierdzi to gruba amatorka.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 11.12.2017, 10:02
Ten caly Carrillo to juz pewniak? Tak patrzam na konferencje z Hajduka z zeszlego roku, to ten jego angielski troche slabo, w kazdym badz razie na pewno lepszy niz Kiko no i przez rok pewnie sie z deka podszkolil. Ogolnie wyglada od Ramireza duzo lepiej w perspektywie mitycznego dlugofalowego projektu. Jak zwykle, wszystko wyjdzie w praniu.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 11.12.2017 o godz. 10:07.
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 11.12.2017, 10:05
Bardziej bym widział Stokowca, czy Magierę. Decyzja już podjęta, także kolejny hiszpan Oby lepszy od poprzednika..
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 11.12.2017, 10:15
Cytat:
Tak jak napisalem wyzej, mozemy wziac trenera nawet 10 razy drozszego a i tak po pierwszej znizce formy dostanie bilet w jedna strone.
Moze to byc dla niektorych szokiem ale tak juz w pilce jest, ze raz forma jest wyzsza a raz nizsza - kazda druzyny na swiecie ma w sezonie momenty gorsze i lepsze.
Ja jestem poprostu w szoku po tym zwolnieniu bo myslalem, ze w klubie pracuja troche powazniejsi ludzie i ze wytrzymaja cisnienie. Jesli jednak zmieniaja trenera bo ostatnie trzy mecze zagralismy piach a w srode sa derby to niestety smierdzi to gruba amatorka.
albo, co bardziej prawdopodobne, nie wiemy wszystko o klauzulach w kontrakcie itp.

Nie widzę sensu wieszać psów na zarządzie, skoro Wisła nadal istnieje, a spora forumowa grupa rozwodzi się nad tematem szansy gry pucharach/ligowej czołówce. Wynik i tak ponad stan, biorąc pod uwagę, co jeszcze działo się z tym klubem kilka miesięcy temu.

Przypomnijcie sobie, jakie klakiernia forumowa miała parcie na sprzedaż klubu Niemcom.

Zwolnienie Kiko na podstawie ogólnodostępnych danych było dla mnie złą decyzją, albo podjętą w nieodpowiednim czasie.
Z drugiej strony nie wiem co się dzieje w szatni, "myślenickach korytarzach" itp. Twierdzę natomiast, że wieszanie psów na zarządzie ( w stylu wulgaryzmów czy personalnych ataków) jest pokazem polskiego piekiełka i niewdzięczności. W krytycznym momencie działali jak należy, to i teraz myślę, że warto im zaufać.

Nowy trener. Trochę nudzą mnie już te teksty nowych trenerów o pasji, wizji i filozofii gry. Wszystko i tak w nogach Głowy, Wasyla, Małeckiego czy Carlitosa. Oby trafił się nam gość, który nie będzie przeszkadzał a wniesie coś sensowego. I oby tego Carlitosa niedlugo udało się drogo sprzedać...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
As
Socios Wisła Kraków

Stary 11.12.2017, 10:25
Vinci napisał(a):Wyświetl post
albo, co bardziej prawdopodobne, nie wiemy wszystko o klauzulach w kontrakcie itp.

Nie widzę sensu wieszać psów na zarządzie, skoro Wisła nadal istnieje, a spora forumowa grupa rozwodzi się nad tematem szansy gry pucharach/ligowej czołówce. Wynik i tak ponad stan, biorąc pod uwagę, co jeszcze działo się z tym klubem kilka miesięcy temu.

Przypomnijcie sobie, jakie klakiernia forumowa miała parcie na sprzedaż klubu Niemcom.

Zwolnienie Kiko na podstawie ogólnodostępnych danych było dla mnie złą decyzją, albo podjętą w nieodpowiednim czasie.
Z drugiej strony nie wiem co się dzieje w szatni, "myślenickach korytarzach" itp. Twierdzę natomiast, że wieszanie psów na zarządzie ( w stylu wulgaryzmów czy personalnych ataków) jest pokazem polskiego piekiełka i niewdzięczności. W krytycznym momencie działali jak należy, to i teraz myślę, że warto im zaufać.

Nowy trener. Trochę nudzą mnie już te teksty nowych trenerów o pasji, wizji i filozofii gry. Wszystko i tak w nogach Głowy, Wasyla, Małeckiego czy Carlitosa. Oby trafił się nam gość, który nie będzie przeszkadzał a wniesie coś sensowego. I oby tego Carlitosa niedlugo udało się drogo sprzedać...
Nie sadze aby powodem zwolnienia Kiko bylo jego podejscie do nauki polskiego lub angielskiego bo wtedy dograliby runde do konca i ewentualnie wtedy chlopa zwolnili.
Jesli trenera zwolnila "szatnia" to tez zle bo znowu to ogon kreci psem.

Jesli zwolnili Kiko - i to jest najbardziej prawdopodbne - przez aktualna znizke formy to musimy sie wszyscy zastanowic nad profesjonalizmem dzialaczy.

Ja po Kiko nie bede plakal, trener jak kazdy inny. Ludzilem sie tylko, ze w Wisle wreszcie mamy nowa jakosc w skali kraju. Myslalem, ze swiadomie rozpoczelismy projekt nowej druzyny i ze nie zostanie on zarzucony po pierwszych niepowodzeniach, ze nastapi jakas eweluacja i decyzje po zakonczeniu sezonu.

Widze niestety, ze popelniamy te same bledy co cala liga.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.12.2017, 10:25
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Bardziej bym widział Stokowca, czy Magierę. Decyzja już podjęta, także kolejny hiszpan Oby lepszy od poprzednika..
Magiere?
a co on takiego zrobil ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 11.12.2017, 10:31
As napisał(a):Wyświetl post
Nie sadze aby powodem zwolnienia Kiko bylo jego podejscie do nauki polskiego lub angielskiego bo wtedy dograliby runde do konca i ewentualnie wtedy chlopa zwolnili.
Jesli trenera zwolnila "szatnia" to tez zle bo znowu to ogon kreci psem.

Jesli zwolnili Kiko - i to jest najbardziej prawdopodbne - przez aktualna znizke formy to musimy sie wszyscy zastanowic nad profesjonalizmem dzialaczy.

Ja po Kiko nie bede plakal, trener jak kazdy inny. Ludzilem sie tylko, ze w Wisle wreszcie mamy nowa jakosc w skali kraju. Myslalem, ze swiadomie rozpoczelismy projekt nowej druzyny i ze nie zostanie on zarzucony po pierwszych niepowodzeniach, ze nastapi jakas eweluacja i decyzje po zakonczeniu sezonu.

Widze niestety, ze popelniamy te same bledy co cala liga.
Argumenty owszem masz sensowne. Nie sposób z nimi polemizować.
Pozostaje jeszcze kwestia, że od początku chcieli Carillo i teraz jest ku temu okazja.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
As
Socios Wisła Kraków

Stary 11.12.2017, 10:38
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Argumenty owszem masz sensowne. Nie sposób z nimi polemizować.
Pozostaje jeszcze kwestia, że od początku chcieli Carillo i teraz jest ku temu okazja.
To rowniez jestem w stanie zrozumiec, aczkolwiek po ludzku to jest troche nie fair w stosunku do Kiko.

Smiesza mnie natomiast ludzie, ktorzy mysla ze przyjdzie nowy trener wezmie pada w rece i zacznie nagle wygrywac
Ci sami ludzie, ktorzy sie teraz jaraja Carrillo beda go mieli po paru gorszych meczach za nieudacznika. Szybko znajda sobie kolejnego zbawce, ktoremu beda chcieli wreczyc pada.
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 11.12.2017, 10:57
Już jedni w naszym klubie byli co postawili na rodaka.. Końcowy efekt był opłakany w skutkach.
Tutaj coś się wyczerpało a my dalej idziemy w kierunku hiszpańskim. Nie podoba mi się to, ale żebym się mylił.

Zmiana przed Derbami - okej, trzeba wstrząsnąć piłkarzami, bo to nie jestem zwykły mecz. Mam nadzieję, że Małecki, Głowa i reszta przekaże hiszpańskim gwiazdorom co to są Derby!

Niby gościu odnosił tam jakieś sukcesy no ale w lidze węgierskiej, nie wiem czy to jest jakiś wyznacznik jego talentu. Bardziej martwi mnie to, że poszedł do klubu jako strażak, mając wydobyć ją z kryzysu i nie zrobił tego bo po dwóch miesiącach stracił robotę.. A co jeżeli w tym wypadku będzie podobnie?

Jakoś po tych ostatnich spotkaniach i postawie niektórych naszych grajków jestem sceptycznie nastawiony na kolejnego Hiszpana. Obym się mylił i po ostatniej kolejce cieszył się z pucharów.

Nie mam chyba dużych wymagań, ale jeżeli drużyna zakończyła już etap przebudowy, zawodnicy zaczęli się zgrywać (o ile można tak powiedzieć) to czas wskoczyć na wyższy poziom i pokazać się z lepszej strony niż dotychczas. Życzę sobie jedynie poprawy naszej gry, żebym po kilku spotkaniach widział styl drużyny, taktykę, żebym się nie musiał martwić, że po strzelonej bramce zaraz oddamy inicjatywę i będziemy czekać na ciosy rywali a sami będziemy liczyć na kontry.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.12.2017, 11:35
Długofalowy projekt, a kontrakt ponoć do końca sezonu

Z jednej strony pewność, że się w nic nie wpakujemy i nie będziemy płacić milionów monet za zerwanie, a z drugiej jednak dłuższy bardziej by mnie uspokoił, potwierdzając niejako, że zarząd jest całkowicie pewien nowego trenera.
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 11.12.2017, 11:39
piotek napisał(a):Wyświetl post

Z jednej strony pewność, że się w nic nie wpakujemy i nie będziemy płacić milionów monet za zerwanie, a z drugiej jednak dłuższy bardziej by mnie uspokoił, potwierdzając niejako, że zarząd jest całkowicie pewien nowego trenera.
Dać mu kontrakt jak Stawowemu
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

piotek
Senior Member

Stary 11.12.2017, 11:45
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Dać mu kontrakt jak Stawowemu
Jak tylko zadeklaruje, że za 5 lat będziemy w Lidze Mistrzów, to ja bym zaryzykował
obikenobi
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 11.12.2017, 11:53
piotek napisał(a):
Na lovekraków pisali dzisiaj, że umowa do końca przyszłego sezonu.
piotek
Senior Member

Stary 11.12.2017, 12:01
obikenobi napisał(a):Wyświetl post
Na lovekraków pisali dzisiaj, że umowa do końca przyszłego sezonu.
Czytałem ten sam artykuł, ale tuż po przebudzeniu, pewnie źle przeczytałem albo poszła edycja. Dzięki za korektę.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.12.2017, 12:09
Na 2 dni przed Świętą Wojną bardziej zastanawiamy się nad tym, kto będzie trenerem od nowego roku niż jak zaprezentujemy się w środę po drugiej stronie Błoń?

Nowy trener- ważna rzecz, ale derby chyba ważniejsze?

Otwórzcie chociaż prowizoryczny temat!!!!
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 11.12.2017, 12:12
Ja to już nie wierzę w długofalowe plany budowy drużyny, itp..

W Polsce nie ma takiej cierpliwości i jednak wciąż klubem rządzą piłkarze (I nie mówię tutaj tylko o Wiśle). Przypomnę tylko jak Filipiak dawał wieloletni kontrakt Stawowemu, jak nie tak dawno Mioduski zarzekał się, że Magiera to trener na lata. U nas 2 lata to chyba taki maks, a jak się piłkarzom znudzą zajęcia i będzie monotonnie to wiadomo co zrobią.

Jednak uważam, że zwolnienie Kiko było dobrym posunięciem z naszej strony. Ten trener nie dodał nam żadnego polotu, nie było widać po dłuższym czasie jakieś filozofii gry, taktyki, pomysłu. Przykro to mówić, ale komunikacja też nie była na najwyższym poziomie. To mniej więcej tak, jakbym ja pojechał do Rosji i zaczął trenować Dynamo czy tam inny Rubin i mówiłbym tylko po polsku i oczekiwałbym, że w tak cywilizowanym świecie to grupa piłkarzy ma się nauczyć polskiego a nie ja rosyjskiego.

Chcąc nie chcąc siedząc w Polsce prawie rok Kiko chyba nie przejawiał jakieś specjalnej chęci nauki języka. To też po pewnym czasie się wypaliło, ileż można mieć pierwszego trenera, który wciąż komunikuje się przez swojego współpracownika. Jak musiały wyglądać odprawy, jak po pewnym czasie musiała wyglądać atmosfera w zespole, gdzie Kiko śmiał się, rozmawiał z Llonchem, Velezem czy Lopezem a taki Boguski, Sadlok czy Głowa nie wiedzieli czy Kiko opowiedział im zajebisty kawał czy raczej nie zostawił na nich suchej nitki..
Tak wiem, on też nie rozumiał o czym mówił Brożek z Cywką. Jednak trener to trener i on jest od budowania atmosfery w drużynie a nie jego współpracownik.

Kraków, 9 marca 2012.

WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 11.12.2017, 12:15
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Na 2 dni przed Świętą Wojną bardziej zastanawiamy się nad tym, kto będzie trenerem od nowego roku niż jak zaprezentujemy się w środę po drugiej stronie Błoń?

Nowy trener- ważna rzecz, ale derby chyba ważniejsze?

Otwórzcie chociaż prowizoryczny temat!!!!
Temat będzie do godziny czasu

Kraków, 9 marca 2012.

Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.12.2017, 12:23
As napisał(a):Wyświetl post
To rowniez jestem w stanie zrozumiec, aczkolwiek po ludzku to jest troche nie fair w stosunku do Kiko.

Smiesza mnie natomiast ludzie, ktorzy mysla ze przyjdzie nowy trener wezmie pada w rece i zacznie nagle wygrywac
Ci sami ludzie, ktorzy sie teraz jaraja Carrillo beda go mieli po paru gorszych meczach za nieudacznika. Szybko znajda sobie kolejnego zbawce, ktoremu beda chcieli wreczyc pada.
Ogólnie Carillo będzie w lepszej sytuacji niż Kiko. Zawodnicy grają już jakiś czas ze sobą i będzie miał okres przygotowawczy z prawdziwego zdarzenia, żeby to jakoś poukładać. Więc nawet, jak będzie lepiej, niekoniecznie za sprawą jego umiejętności.
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 11.12.2017, 12:56
Jeśli to prawda, że Carillo zostanie trenerem, to osobiście uważam to za względnie dobry ruch. Oznacza on, że zarząd ma plany na rozwój klubu i nie podejmuje się już decyzji jak za czasów Cupiała, czyli: zwalniamy trenera, bo tak i myślimy, kogo by tu teraz ściągnąć na Reymonta (Smuda, Kasperczak, a może Moskal?).

Tym razem z dużą dozą prawdopodobieństwa można stwierdzić, że z Carillo byliśmy dogadani tak czy owak. A co za tym idzie - bez względu na wyniki miałby nas objąć od stycznia 2018. Pech(?) chciał, że Ramirez mając naprawdę dobry terminarz pod koniec roku pokazał, że nie ma tak naprawdę pomysłu na grę i dalszy rozwój tej drużyny. To co pół roku temu jeszcze działało, teraz już się wypaliło. Tak więc nawet ta drobna szansa, która na zachowanie stanowiska jeszcze była, nie została przez niego wykorzystana.

W ostatnim czasie traciliśmy mnóstwo bramek, przestaliśmy tworzyć składne akcje, a Carlitos wszystkich meczów nam nie wygra. Nie widziałem w obecnym sezonie w naszej drużynie żadnych postępów. Wszystkie niemal bramki zawdzięczamy w praktyce indywidualnym akcjom i zrywom poszczególnych zawodników. Wydawało się, że mecz z Górnikiem obnażył wszystkie nasze słabości i musi się coś zmienić. Jak się okazało, Ramirez w kolejnym spotkaniu nie zmienił nic (pomijam obsadę bramkarza) i z Płockiem wyglądaliśmy jak dzieci we mgle. Brak jakiejkolwiek gry zespołowej, beznadziejne stałe fragmenty (zarówno w ofensywie jak i w defensywie) - koniec końców determinacja też już u zawodników wyraźnie mniejsza...

Podsumowując, cieszy mnie, że najprawdopodobniej nowym trenerem będzie Hiszpan. Bo obawiałem się, co z tymi wszystkimi zawodnikami z Półwyspu Iberyjskiego się stanie, jeżeli nagle w klubie totalnie zmienimy kierunek budowy drużyny i tym razem sięgniemy na przykład po szkoleniowca z Bałkanów. Nie jaram się jak dziecko, ale jestem dobrej myśli, bo wierzę, że ta zmiana była przemyślana i jest to w tym momencie najwłaściwszy wybór na jaki Wisła jest w stanie sobie pozwolić. A że Carillo ma zdecydowanie bardziej sensowne CV w porównaniu z Ramirezem to chyba wszyscy się akurat zgadzamy, prawda?
Ostatnio edytowane przez enzo : 11.12.2017 o godz. 12:59.
As
Socios Wisła Kraków

Stary 11.12.2017, 12:56
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Ja to już nie wierzę w długofalowe plany budowy drużyny, itp..

W Polsce nie ma takiej cierpliwości i jednak wciąż klubem rządzą piłkarze (I nie mówię tutaj tylko o Wiśle). Przypomnę tylko jak Filipiak dawał wieloletni kontrakt Stawowemu, jak nie tak dawno Mioduski zarzekał się, że Magiera to trener na lata. U nas 2 lata to chyba taki maks, a jak się piłkarzom znudzą zajęcia i będzie monotonnie to wiadomo co zrobią.

Jednak uważam, że zwolnienie Kiko było dobrym posunięciem z naszej strony. Ten trener nie dodał nam żadnego polotu, nie było widać po dłuższym czasie jakieś filozofii gry, taktyki, pomysłu. Przykro to mówić, ale komunikacja też nie była na najwyższym poziomie. To mniej więcej tak, jakbym ja pojechał do Rosji i zaczął trenować Dynamo czy tam inny Rubin i mówiłbym tylko po polsku i oczekiwałbym, że w tak cywilizowanym świecie to grupa piłkarzy ma się nauczyć polskiego a nie ja rosyjskiego.

Chcąc nie chcąc siedząc w Polsce prawie rok Kiko chyba nie przejawiał jakieś specjalnej chęci nauki języka. To też po pewnym czasie się wypaliło, ileż można mieć pierwszego trenera, który wciąż komunikuje się przez swojego współpracownika. Jak musiały wyglądać odprawy, jak po pewnym czasie musiała wyglądać atmosfera w zespole, gdzie Kiko śmiał się, rozmawiał z Llonchem, Velezem czy Lopezem a taki Boguski, Sadlok czy Głowa nie wiedzieli czy Kiko opowiedział im zajebisty kawał czy raczej nie zostawił na nich suchej nitki..
Tak wiem, on też nie rozumiał o czym mówił Brożek z Cywką. Jednak trener to trener i on jest od budowania atmosfery w drużynie a nie jego współpracownik.
Co do komunikacji to masz oczywista racje.

Co do gry jednak to bede bronil Kiko, ze nie byla to w 100% jego wina. Dopoki byl Brlek i Maczynski to gra w srodku a co za tym idzie konstruowanie akcji wygladalo niezle. Obiektywnie druzyna stracila dwoch najlepszych pilkarzy i poprostu nie ma bata zeby nie odbilo sie to na jakosci gry.
Kazdy kto gra w pilke w jakiejs lidze - takiej B klasie naprzyklad - wiec, ze jak dwoch najlepszych gosci nie moze przyjsc na mecz to sie raczej dostaje w cymbal.
O ile Basha to lepszy przecinak od Maczynskiego to z przodu nigdy mu nie dorowna. Perez w tym momencie tez jest o dwie klasy gorszy od Brleka.

Malecki, ktory tez ciagnal gre wypadl mu z kontuzja i dopiero zaczyna wchodzic w rytm. Ondraszek, ktory swietnie wspolpracowal z Carlitosem, tez wypadl z kontuzja i nie jest jeszcze gotowy.

Mnie tez ostatnie wyniki mocno zawiodly ale ja staram sie na chlodno szukac przyczyn a nie kozlow ofiarnych.
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.12.2017, 12:59
Jak na razie to chyba tylko Lettieri spacyfikował szatnię, w każdym razie tak to przedstawiono w mediach. Jeśli to szatnia wykopała Ramireza to żadnych długofalowych projektów nie uda się prowadzić. I im szybciej zarząd przyjmie to do wiadomości tym lepiej dla Wisły.

enzo napisał(a):Wyświetl post
Jeśli to prawda, że Carillo zostanie trenerem, to osobiście uważam to za względnie dobry ruch. Oznacza on, że zarząd ma plany na rozwój klubu i nie podejmuje się już decyzji jak za czasów Cupiała, czyli: zwalniamy trenera, bo tak i myślimy, kogo by tu teraz ściągnąć na Reymonta (Smuda, Kasperczak, a może Moskal?).
Jedno ale. Carrillo wyleciał z Hajduka 6 listopada. Chyba, że było podejście pod niego jak Wdowiec obraził się na prezeskę (że jest kobietą ).
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 11.12.2017 o godz. 13:03.
As
Socios Wisła Kraków

Stary 11.12.2017, 13:01
enzo napisał(a):Wyświetl post
Pech(?) chciał, że Ramirez mając naprawdę dobry terminarz pod koniec roku pokazał, że nie ma tak naprawdę pomysłu na grę i dalszy rozwój tej drużyny. To co pół roku temu jeszcze działało, teraz już się wypaliło.
Musze Cie zasmucic, niestety ale razem z Carillo nie jest planowany powrot do klubu Brleka i Maczynskiego. Nie spodziewalbym sie zatem na twoim miejscu powrotu tego co pol roku temu tak dobrze funkcjonowalo.
Markus
Senior Member

Stary 11.12.2017, 13:03
Nowy trener wygląda w teorii na dobry wybór. Jest zachowana ciągłość strategii Junco. Oby była ona teraz realizowana jeszcze lepiej.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów