The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2017, 19:38
@Framat
No proszę Cię! Co Ty wypisujesz Znasz przysłowie "złej baletnicy..."?
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 10.12.2017, 19:51
Gdyby to było za starych dobrych czasów polskiej piłki klubowej, napisałbym, że drużyna grała na zwolnienie trenera.

Ponieważ jednak fatalnie grali przede wszystkim Hiszpanie (Perez & Imaz), nie wiem co napisać.

Jeśli tak miałaby wyglądać ta "już zbudowana" drużyna, to Kiko słusznie poleciał.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.12.2017, 20:25
Szczerze jak tylko mecz sie skonczyl,pierwsza moja mysl to byla taka 'grali na zwolnienie trenera".Mecz śmierdzial przekretem,jak keidys 6;0 Z Podbeskidziem.

no i 2 h pozniej poleciał,oj Wrózbita Maciej byłby dumny.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 10.12.2017, 20:32
Również mam wrażenie, że piłkarze nie podeszli do tego meczu na poważnie. Do złudzenia przypominało mi to ostatni mecz Smudy (0-1 u siebie z Zawiszą). Ciężko to nawet komentować. Ale trzeba się brać w garść bo za 3 dni gramy najważniejszy mecz tej rundy..
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 10.12.2017, 20:35
Paradoksalnie to może być bardzo dobra wiadomość- jest potencjał, ale go nie pokazywali. W innym wypadku jedziemy na wyjazd w środe po oklep
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.12.2017, 20:37
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Szczerze jak tylko mecz sie skonczyl,pierwsza moja mysl to byla taka 'grali na zwolnienie trenera".Mecz śmierdzial przekretem,jak keidys 6;0 Z Podbeskidziem.

no i 2 h pozniej poleciał,oj Wrózbita Maciej byłby dumny.
ale kto gral na jego zwolnienie?
Carlitos, Basha, Perez, Imaz, Cuesta? przeciez to jego ludzie, ktorych polecal do sciagniecia
ktos ich przekonal, ze biegac nie maja?
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 10.12.2017, 20:54
Ale mnie dziś ....ica zalewała na meczu. Carlitos chyba naprawdę zaczyna gwiazdorzyć.. Niech kurrwa zje snickersa, bo to już przestaje być śmieszne. Kilka bramek, kilka wywiadów zaczęła się sodówka.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 10.12.2017, 21:03
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Ale mnie dziś ....ica zalewała na meczu. Carlitos chyba naprawdę zaczyna gwiazdorzyć.. Niech kurrwa zje snickersa, bo to już przestaje być śmieszne. Kilka bramek, kilka wywiadów zaczęła się sodówka.
Czy ja wiem.. bardziej mi to wygląda na brak sił. Zresztą niemal wszyscy biegają jak przymuleni.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.12.2017, 21:08
nie grali na zwolnienie
oni po prostu tak grają...

nie dziwne ze przeciwnik ma z nami latwo. pilka idzie od bramkarz do sadloka i ten moze albo grac obwod z obroncami albo basza/parez bo carlitos imaz i bogus graja na linii ze stoperami przeciwnika a wojtkowski gdzies sie chowa.
To komu ma grac Sadlok jak basza jest po drugiej stronie boiska a perez ma plaster? Gra lage do przodu, gdzie Carlitosowi naprawde ciezko bedzie wygrac pojedynek z rywalem
stoja, nie pokazuja sie do gry.
wygladaja zenujaco
im szybciej sie nam zalozy pressing tym przeciwnik ma latwiej bo w obronie tylko sadlok sie nadaje.
Pomijam ze cala liga wie ze Jordi nas przygotowal na 4 pierwsze spotkania...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.12.2017, 21:29
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Czy ja wiem.. bardziej mi to wygląda na brak sił. Zresztą niemal wszyscy biegają jak przymuleni.
To prawda. Niestety, odłączyło im prąd, od 16 kolejki jest coraz słabiej. A to źle wróży...
Odpowiedz cytując
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.12.2017, 21:30
Jak dla mnie za długa ta runda dla naszych kopaczy. Piłkarze nie przepracowali całego okresu przygotowawczego i nie mają już siły. Carlitos, Perez, Imaz, Basha grają dopóki mają siły potem zaczyna się zjazd, niedokładności i straty. Końcówka w wykonaniu Pereza to nie był brak umiejętności tylko zwyczajny totalny brak sił. Niestety w trzecim kolejnym meczu wychodzi że nie mamy ławki. Brożek, Małecki, Bartosz tragedia po wejściu.

Obawiam się że dwa ostatnie mecze, pomimo zmiany trenera, nie będą lepsze. Zwyczajnie chłopakom skończyły się bateryjki.

Pozytyw z dzisiejszego meczu to Cuesta. Z wyjątkiem kilku wykopów mających na celu szybkie wznowienie akcji to wszystkie piłki zagrywane krótko do obrońców. Niebo a ziemia przy ostatnich wykopach Buchalika w meczu z Górnikiem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.12.2017, 21:40
Jestem ciekaw zmian jakie zajda po tym meczu. Odpowiedzą na pewno na kilka pytań, czy aby kilku rezerwowych nie zasluzylo na więcej minut w tym sezonie? Jestem przekonany że Sobol wystawi najmocniejsza z możliwych jedenastek. Typuje Cywke, Maleckiego, Halilovicia w pierwszym skladzie.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 10.12.2017, 21:44
GBO napisał(a):Wyświetl post
(...)

Pozytyw z dzisiejszego meczu to Cuesta. Z wyjątkiem kilku wykopów mających na celu szybkie wznowienie akcji to wszystkie piłki zagrywane krótko do obrońców. Niebo a ziemia przy ostatnich wykopach Buchalika w meczu z Górnikiem.
Wydaje mi się, że zaklinasz rzeczywistość...
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.12.2017, 22:39
Brak sił to wyraźnie również był powód dzisiejszej katastrofy. Ale niewykluczone, iż do naszych zawodników dotarły wcześniej informacje o bardzo zaawansowanych rozmowach z następcą Ramireza, który ma być ogłoszony już jutro. To nie usprawiedliwialoby, ale nieco tlumaczyloby ich rozkojarzenie i nieobecność w grze. Poczuli się niepewnie, bo Kiko był dla nich gwarantem stabilności.

Tylu błędów nie wyjaśnia bowiem sam brak sił czy zgrania. Oni mentalnie byli gdzieś indziej.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 10.12.2017, 23:05
Po PP zmęczeni?
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 10.12.2017, 23:07
W meczach z Górnikiem i Termalicą wyglądaliśmy słabo. Ale jednak graliśmy w piłkę. Dziś rozegraliśmy jeden z najgorszych meczów w ostatnich latach i niestety wyglądało mi to na grę pod zwolnienie trenera, które zresztą nastąpiło zaraz po meczu. Abstrahując od ogólnie słabej gry za Kiko to dotąd nie było żadnych przesłanek, że drużynie jest z nim nie po drodze. Dziś natomiast nastąpił sabotaż. Ciekawe czy faktycznie na przestrzeni ostatniego tygodnia wydarzyło się coś co aż tak negatywnie wpłynęło na drużynę.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.12.2017, 23:54
Markus napisał(a):Wyświetl post
Brak sił to wyraźnie również był powód dzisiejszej katastrofy. Ale niewykluczone, iż do naszych zawodników dotarły wcześniej informacje o bardzo zaawansowanych rozmowach z następcą Ramireza, który ma być ogłoszony już jutro. To nie usprawiedliwialoby, ale nieco tlumaczyloby ich rozkojarzenie i nieobecność w grze. Poczuli się niepewnie, bo Kiko był dla nich gwarantem stabilności.

Tylu błędów nie wyjaśnia bowiem sam brak sił czy zgrania. Oni mentalnie byli gdzieś indziej.
Nasi zawodnicy są bardzo wrażliwi. Dlatego większość czasu co roku spędzamy na budowaniu ich pewności siebie lub odbudowywaniu ich pewności po przebytych w.......ach (przepraszam za wyrażenie) . Rzeczywiście, jeśli wiedzieli o zwolnieniu Kiko, mogli zagrać gorzej, ale ogólnie fizyczna strona po zakończeniu rundy jesiennej wygląda słabiej. W każdym razie na obecnym etapie nie widzę w różowych barwach 3 spotkań w ciągu 8 dni w ich wykonaniu. Obym się mylił.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.12.2017, 00:31
Barti napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że zaklinasz rzeczywistość...
No ze 2 razy wypuscil tak pilke ze Buchalik to mialby pojazd gruby za to
Ale kilka sytuacji wybronił nie ma co mu odejmować.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.12.2017, 01:27
Charlie napisał(a):Wyświetl post
W meczach z Górnikiem i Termalicą wyglądaliśmy słabo. Ale jednak graliśmy w piłkę. Dziś rozegraliśmy jeden z najgorszych meczów w ostatnich latach i niestety wyglądało mi to na grę pod zwolnienie trenera, które zresztą nastąpiło zaraz po meczu. Abstrahując od ogólnie słabej gry za Kiko to dotąd nie było żadnych przesłanek, że drużynie jest z nim nie po drodze. Dziś natomiast nastąpił sabotaż. Ciekawe czy faktycznie na przestrzeni ostatniego tygodnia wydarzyło się coś co aż tak negatywnie wpłynęło na drużynę.

No o to mi chodzi.
Oni pewnie dostali info ze jest nastepca Ramireza juz pewnie w srodku tygodnia,bo dzisiejszy "mecz" ich wykonaniu ciezko nazwać meczem,to byl jakis sabotaż,akcja dywersyjna tudzież typowo polskie pojecie "A h.uj z tym ".
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.12.2017, 10:08
Jesli by dostali info ze jest następca, to raczej graliby dobrze, by miec miejsce w podstawowej jedenastce.

Nie tworzmy na sile teorii spiskowych, bo odpowiedz raczej bedzie najprostsza.

Są słabi. Jakby byli lepsi to by nie grali w Wiśle..

Markusie, jak CI sie wczoraj podobał Wojtkowski i dlaczego on sie zatrzymuje?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 11.12.2017, 12:13
Wczoraj byłem za bardzo rozbity, aby coś czytać czy tym bardziej pisać.

Czy zagraliśmy słaby mecz? Uważam, że NIE. Czy zagraliśmy bardzo słabo? Też nie. ZAGRALIŚMY TOTALNE DNO, podobnie jak w Poznaniu czy Lubinie, choć nie wiem czy ten mecz nie przebija wszystkiego na głowę.

Nie pamiętam kiedy u siebie zagraliśmy taką okrutną PADAKĘ.

Zero jakichkolwiek akcji środkiem, zero pomysłu. Podanie niecelne na 2 metry. Naszą grę obrazuje przyjęcie Pereza w 94 minucie kiedy Cuesta podał mu piłkę na 16 metrze...

Tego nie dało się oglądać. Perez przeszedł sam siebie, dno do kwadratu - nie mam wątpliowści, że powinien podzielic losy Ze Manuela. Małecki grał jakby wyszedł przypadkowy koleś z trybun bez przygotowania. Boguski z Imazem też masakra, nawet Basach dawał ciała. Brożek tak jakby się chował 20 minut, potem jakieś 2-3 żałosne kontakty. Carlosowi nie wychodziło nic, ale bez przesady, aby koleś miał przedryblować 3 obrońców.

Kumacie, że URYGA nas powstrzymał? NAwet nie daliśmy szansy mu się wykazać.

Stilic dużo lepiej niż nasza zgraja. Czy błędem było jego pozbycie się? Grał padaczkę, wątpię aby przy Kiko doszedł do jakiejkolwiek dyspozycji, jakby został u nas dostosowałby sie do gry Pereza.

Wasilewski coś nam pecha przynosi :/ Miało być pięknie, a od straty gola w Niecieczy wszystko się posypało.

TOTALNE DNO DNA. Cuesta wybronił kilka piłek, bo powinniśmy przegrać z 0:3, ale też miał ze dwa Buchaliki. Czy to nasz hiszpański Buchal ? Jak myślicie?

Najgorszy, k.rewski pech jest taki, że ten dół jak za czasów 7 porażek wdowczyka przydarzył się przed najważniejszym meczem w sezonie. Sobol z Kmiecikiem chyba nam nic nie wygrali, to samo Broniszewski. Pejsy grają ostatnio o NIEBO lepiej, więc w środę radzę przygotować się na blamaż.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów