The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2017, 20:57
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Jestes trzezwy czy nie bardzo? Po kiego zatrudniac takich ludzi? Nic nie wnosza do ligi i na starcie sa pierwsi do zwolnienia. Rozumiem, ze ty i tobie podobni macie kompleksy, i ze wszystko zagraniczne jest lepsze, a polskie gorsze. Pozwol innym miec odmienny poglad. Sa mlodzi trenerzy w Polsce i w takiego wolalbym inwestowac.
Nie, nie mam kompleksów. Rzecz w tym, że ani w jedną, ani w drugą stronę. Zwisa mi i powiewa jakim paszportem legitymuje się dany trener, interesuje mnie co potrafi.

Czy pierwszy do zwolnienia będzie młody przedstawiciel polskiej myśli szkoleniowej, czy zagranicznej, co za różnica - i tak pierwszy do zwolnienia będzie trener.
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 10.12.2017, 20:58
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Moskal nie powinien wracać do Wisły aż do momentu, w którym wszystkie dinozaury ery Cupiała nie zawieszą butów na kołku. Bez tego nigdy nie będzie w szatni trenerem z odpowiednim autorytetem.
Po tym okresie rowniez to trener z ciepla klucha zamiast wiecie czego
Jakos nie jest rozchwytywany na rodzimej karuzeli, po czasie w Wisle dostal robote "po znajomosci" od Stolarczyka i to tyle.
Malinowy król malowanych róż
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 10.12.2017, 21:01
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Po tym okresie rowniez to trener z ciepla klucha zamiast wiecie czego
Jakos nie jest rozchwytywany na rodzimej karuzeli, po czasie w Wisle dostal robote "po znajomosci" od Stolarczyka i to tyle.
Pomijając kwestie pozasportowe, przytoczone powyżej, to w Szczecinie zostawił po sobie dobre wrażenie. Wystarczy dziś popatrzeć co się tam dzieje
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 10.12.2017, 21:13
z PL tylko Ojrzyński
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.12.2017, 21:51
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Jestes trzezwy czy nie bardzo? Po kiego zatrudniac takich ludzi? Nic nie wnosza do ligi i na starcie sa pierwsi do zwolnienia. Rozumiem, ze ty i tobie podobni macie kompleksy, i ze wszystko zagraniczne jest lepsze, a polskie gorsze. Pozwol innym miec odmienny poglad. Sa mlodzi trenerzy w Polsce i w takiego wolalbym inwestowac.
To kup sobie klub i inwestuj.

Ostatnie co potrzebujemy, to trener któremu taki Małecki czy Sadlok powie kim ty ku...wa jesteś żeby mnie z boiska ściągać.
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.12.2017, 21:57
Carillo trenowal Veleza i Cueste, będzie miał pewnie łatwiejsze wejście do szatni.

Cieszę się z prawdopodobnego wyboru kolejnego Hiszpana. Dlaczego?
Wizja która przyjął Junco "ratując" nasz wynik sportowy rok temu byla słuszna. Drużyna poczuła nowy bodziec. Wyciagnelismy anonimowego Lloncha, pozniej Carlitosa. Fakt faktem że wyciagnelismy najtanszego z możliwych trenerów i musial kiedys przyjść moment na sięgnięcie kogos z wyższej półki, jako że nasze aspiracje też są wyższe. Kolejny Hiszpan gwarantuje że nie będzie buntu ze strony Carlitosa i reszty, a jesli zna angielski to też może bedzie chemia z resztą zespolu.
Na papierze wyglada ok. Coś osiągnął. Nowy człowiek, nowa szansa.
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.12.2017, 22:10
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
z PL tylko Ojrzyński
aha dobre
Piggy oddaj hajs
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 10.12.2017, 22:14
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
aha dobre
Przynajmniej puchar byłby nasz
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 10.12.2017, 22:38
Spodziewalem sie, ze wyleci po derbach a tu prosze juz dzisiaj go nie ma. Skoro maja juz nazwisko i gadali z potencjalnym nastepca to nie ma co spekulowac. Ten Carillo nie jest taki zly, przynajmniej prowadzil klub z ekstraklasy danego kraju a nie jak Kiko trzecioligowca hiszpanskiego. To, ze raczej bedzie to hiszpan bylo/jest do przewidzenia, moze przynajmniej bedzie po angielsku dogadywal sie z pilkarzami i zespolem
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.12.2017, 22:52
Pozostaje po prostu zaufać Junco, że znajdzie lepszego trenera niż Ramirez (nie jest to niewykonalne, zwlaszcza jeśli Wisła jest w lepszej sytuacji finansowej niż przed rokiem), nie ulegając podpowiedziom kibiców i ekspertów proponujacych czasem tak beznadziejnych fachowców jak Rumak czy Moskal. Nowy trener powinien kontynuować dotychczasowa strategię kadrową i sportową rozwoju klubu, której założenia są słuszne, bo potencjał drużyny cały czas rośnie.
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 10.12.2017, 22:58
Ten Carillo otarł sie o wielka pilke i to jest jego najwiekszym atutem.
Angielski zna. Mam nadzieje ze jego druzyny graly kombinacyjnie w pilke, ze nauczy naszych bronic przy stalych fragmentach i wykonywac swoje a poza tym poprawi wychodzenie spod pressingu rozgrywanie od tylu i cala organizacje gry od obrony po atak.
Mam nadzieje ze powie Perezowi i Imazowi adios.
Tylko Wisła!
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.12.2017, 22:59
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
z PL tylko Ojrzyński
Sobol by się pewnie ucieszył. Gość by u nas 3 x szybciej skończył karierę niż Probierz
azkaz
Senior Member

Od: 09.2016

Stary 10.12.2017, 23:01
regan napisał(a):Wyświetl post
Angielski zna. Mam nadzieje ze jego druzyny graly kombinacyjnie w pilke, ze nauczy naszych bronic przy stalych fragmentach i wykonywac swoje a poza tym poprawi wychodzenie spod pressingu rozgrywanie od tylu i cala organizacje gry od obrony po atak.
Z ciekawości, kto na chwilę obecną jest lepszy od Imaza na skrzydle? Z Carlitosem pokazał kilkukrotnie że się rozumieją, nie jest to jeszcze poziom czytania wzajemnego jak w pamiętnych czasach Brożek-Stilic ale nie wyglądało to tragicznie.
Markus
Senior Member

Stary 10.12.2017, 23:05
Ja natomiast mam nadzieję, że nie powie im adios, tylko doprowadzi ich do dyspozycji zgodnej z dużym potencjałem i możliwościami, czyniąc nie tylko tych graczy bardzo mocnymi punktami Wisły i całej ligi. O to wszak chodzi, a nie o nieustanne rewolucje kadrowe co pół roku.
regan
Senior Member

Stary 10.12.2017, 23:05
azkaz napisał(a):Wyświetl post
Z ciekawości, kto na chwilę obecną jest lepszy od Imaza na skrzydle? Z Carlitosem pokazał kilkukrotnie że się rozumieją, nie jest to jeszcze poziom czytania wzajemnego jak w pamiętnych czasach Brożek-Stilic ale nie wyglądało to tragicznie.
To paralityk jest. Szczegolnie udowodnil to dzis nie trafiajac z 3 metrow glowka do pustej bramki.

Ps. Maly w formie wciaga go nosem. Taka prawda

Markus - oni nie maja zadnego potncjalu. Potencjal ma Bartosz Wojtkowski Carlitos czy Halilovic. Tamci nie pokazuja niczego ponad przecietnego. Perez gra cudownie do boku i do najblizszego a poza tym kompletnie przecietny jak 23 Polakow i Chorwatow czekajacych w kolejce

Ps Llionch w formie wciaga Pereza dwoma uszami na raz
Ostatnio edytowane przez regan : 10.12.2017 o godz. 23:09.
Tylko Wisła!
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.12.2017, 23:12
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nowy człowiek, nowa szansa.
W sumie z całego Twojego posta tylko to ma sens, ponieważ oddaje jak myślicie (w sensie - większość kibiców). Jakimś cudem na koniec zawsze jednak wychodzi że to trener jest do dupy, bo nie wykorzystuje nieziemskiego potencjału naszych zawodników którzy tylko przez zły los i ślepych trenerów nie osiągnęli kompletnie niczego i są nieznani w sumie nikomu kto nie śledzi egzotycznych lig i poziomów rozgrywkowych.
I jasne, czasem któryś wypali, ale jak się cały skład tak składa...

A w sumie, czemu nie - bycie jednym z nielicznych zdrowych psychicznie jest stresujące.

Mistrzostwo musi być. Przy pucharach zastanowiłbym się czy nowego trenera zostawić. Wisła to klub który zawsze musi walczyć o najwyższe cele. Kadrowo niczym nie ustępujemy Legii, Lechowi, Jagiellonii czy Zagłębiu, jak nie teraz to kiedy? Nie możemy być średniakami, nie stać nas na to.

Oby.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 10.12.2017, 23:16
Moskalowi nikt nie dał tyle czasu co Kiko, w momencie gdy odchodził byliśmy w górnej połówce tabeli. Jak wyszliśmy na jego zwolnieniu i jaką serię wtedy zanotowaliśmy chyba wszyscy dobrze pamiętamy. W jego drużynie brakowało strzelca, który wykorzystywałby z zimną krwią sytuacje wypracowane przez cała drużynę. Teraz mamy takiego napastnika.. Inny kandydat to Jacek Zieliński. Nieźle ogarnął sąsiadkę przez pierwszy sezon, w drugim brakło mu wsparcie ze strony klubu. Sprzedano 2 najlepszych zawodników, a na nic miejsce ściągnięto szrot. Podejrzewam, że obydwaj nie byliby drodzy w utrzymaniu. Od razu uspokoję tych, którzy chcieliby zrównać z ziemią takie propozycje, bo oczywiście obydwa nazwiska są nierealne. Myślę, że Zarząd był dawno dogadany z Carillo i tylko czekali na okazję do zwolnienia Kiko.
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 10.12.2017, 23:19
wolfy napisał(a):Wyświetl post
W sumie z całego Twojego posta tylko to ma sens, ponieważ oddaje jak myślicie (w sensie - większość kibiców). Jakimś cudem na koniec zawsze jednak wychodzi że to trener jest do dupy, bo nie wykorzystuje nieziemskiego potencjału naszych zawodników którzy tylko przez zły los i ślepych trenerów nie osiągnęli kompletnie niczego i są nieznani w sumie nikomu kto nie śledzi egzotycznych lig i poziomów rozgrywkowych.

A w sumie, czemu nie - bycie jednym z nielicznych zdrowych psychicznie jest stresujące.

Mistrzostwo musi być. Przy pucharach zastanowiłbym się czy nowego trenera zostawić. Wisła to klub który zawsze musi walczyć o najwyższe cele. Kadrowo niczym nie ustępujemy Legii, Lechowi, Jagiellonii czy Zagłębiu, jak nie teraz to kiedy? Nie możemy być średniakami, nie stać nas na to.

Oby.
Dlaczego celowo wprowadzasz ludzi w błąd stosując figurę retoryczną? Nikt tutaj nie domaga się na serio Mistrzostwa Polski od Wisły...podkreślam na serio....przynajmniej ja tego nie zauważyłem Manipulatorze....
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Markus
Senior Member

Stary 10.12.2017, 23:20
Markus - oni nie maja zadnego potncjalu. Potencjal ma Bartosz Wojtkowski Carlitos czy Halilovic. Tamci nie pokazuja niczego ponad przecietnego. Perez gra cudownie do boku i do najblizszego a poza tym kompletnie przecietny jak 23 Polakow i Chorwatow czekajacych w kolejce

Ps Llionch w formie wciaga Pereza dwoma uszami na raz
To nie Bartosz, Wojtkowski czy Halilovic grali i dawali sobie radę w La Liga, tylko Perez. Skoro tam umiał grać dobrze, tym bardziej może i powinien sobie dać radę w słabszej polskiej ekstraklasie. Jego potencjał został już zweryfikowany na poziomie sportowym, o który taki Bartosz zapewne nigdy się nawet nie otrze.
regan
Senior Member

Stary 10.12.2017, 23:22
Markus napisał(a):Wyświetl post
To nie Bartosz, Wojtkowski czy Halilovic grali i dawali sobie radę w La Liga, tylko Perez. Skoro tam umiał grać dobrze, tym bardziej może i powinien sobie dać radę w słabszej polskiej ekstraklasie. Jego potencjał został już zweryfikowany na poziomie sportowym, o który taki Bartosz zapewne nigdy się nawet nie otrze.
Dobra bo nie o tym temat.
Tylko Wisła!
wolfy
Senior Member

Stary 10.12.2017, 23:26
Barti napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego celowo wprowadzasz ludzi w błąd stosując figurę retoryczną? Nikt tutaj nie domaga się na serio Mistrzostwa Polski od Wisły...podkreślam na serio....przynajmniej ja tego nie zauważyłem Manipulatorze....
Błąd? Nie, to są wypowiedzi z tego forum. Puchary to dla niektórych minimum przyzwoitości i cel Wisły w tym sezonie. Może troszkę podkoloryzowane, bo nie chciało mi się szukać tych głupot, ale tak to wielu widzi
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 10.12.2017, 23:28
Też nie rozumiem krytyki Moskala. Zespół grał fajnie, wyniki były równie przyzwoite, piłkarzy 13 w kadrze. Dużym minusem był tylko polski paszport Kazka-wiadomo, nie to co jakiś przystojny hiszpan.
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 10.12.2017, 23:29

Oby.
Nie wkladaj mi słów których nie powiedziałem i proszę ogarnij się, bo wiem lepiej co myślę od Ciebie.

Kilka osób już ma jakieś "ale" do potencjalnego nowego trenera. I to do nich bylo moje stwierdzenie o "nowym" człowieku.

Aspiracje mamy wyższe niz "tylko" gra w 8 jak rok temu. I na tym zakończmy.
wolfy
Senior Member

Stary 10.12.2017, 23:48
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Aspiracje mamy wyższe niz "tylko" gra w 8 jak rok temu. I na tym zakończmy.
Ty masz większe aspiracje. Ja tylko pytam - na czym je opierasz? Bo jakbym nie patrzył na naszą kadrę - wypisz, wymaluj drużyna na miejsca 6-13. Nie totalne łamagi, jest kilka mocnych punktów (Carlitos, Małecki, Sadlok), kilku średniaków i kilka gigantycznych dziur (bramka, drugi stoper, prawa obrona, rozgrywający).

Skąd te aspiracje? Zadałem pytanie - w czym Imaz jest lepszy od Kante albo Vareli? Arsenić Dźwigałę czapką nakrywa, serio? Gdzie ta kadrowa przewaga nad Wisłą Płock? W którym miejscu zakodowałeś sobie że ich piłkarze to frajerzy i anonimy, skoro nasi są z przysłowiowej dupy wyciągnięci za darmo?

Zawsze mnie szokowało jak niektórzy tutaj mają straszliwie zawyżone mniemanie o klubie i piłkarzach. Tyle lat minęło od ostatniego sukcesu, a tu nadal nic się nie zmienia.

Życzę nowemu trenerowi jak najlepiej.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.12.2017, 00:24
Ty
Zawsze mnie szokowało jak niektórzy tutaj mają straszliwie zawyżone mniemanie o klubie i piłkarzach. Tyle lat minęło od ostatniego sukcesu, a tu nadal nic się nie zmienia.
To już mnie nawet nie szokuje. Ale z podobnie myślącym zarządem daleko nie zajedziemy.
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 11.12.2017, 01:38
Kurz napisał(a):Wyświetl post
To już mnie nawet nie szokuje. Ale z podobnie myślącym zarządem daleko nie zajedziemy.
Ręce opadają. Z takim zarządem daleko nie zajedziemy bo raczył zwolnic guru trenerskiego z 3 ligi hiszpańskiej. To może trzeba zarząd zwolnic? Radzę głowę w zaspę. Może kolego trochę ochłoniesz.
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 11.12.2017, 02:47
GBO napisał(a):Wyświetl post
To kup sobie klub i inwestuj.

Ostatnie co potrzebujemy, to trener któremu taki Małecki czy Sadlok powie kim ty ku...wa jesteś żeby mnie z boiska ściągać.
Gdzieś ty był? Przecież to właśnie Kiko był kimś takim w szatni (tzn. miękką kluchą, która ani me, ani be po polsku, ani po angielsku). Już widzę zamordystę Brosza, który nie daje sobie rady z naszymi ... (należałoby tu coś wstawić, ale oszczędzę). Po drugie, jakoś dobrze wychodzą te polskie kluby z Polakami .
bob85
Senior Member

Od: 10.2015

Stary 11.12.2017, 06:53
Ty masz większe aspiracje. Ja tylko pytam - na czym je opierasz? Bo jakbym nie patrzył na naszą kadrę - wypisz, wymaluj drużyna na miejsca 6-13. Nie totalne łamagi, jest kilka mocnych punktów (Carlitos, Małecki, Sadlok), kilku średniaków i kilka gigantycznych dziur (bramka, drugi stoper, prawa obrona, rozgrywający).

Skąd te aspiracje? Zadałem pytanie - w czym Imaz jest lepszy od Kante albo Vareli? Arsenić Dźwigałę czapką nakrywa, serio? Gdzie ta kadrowa przewaga nad Wisłą Płock? W którym miejscu zakodowałeś sobie że ich piłkarze to frajerzy i anonimy, skoro nasi są z przysłowiowej dupy wyciągnięci za darmo?

Życzę nowemu trenerowi jak najlepiej.

Serio? . Przecież aktualnie to jesteśmy organizacyjnie na pewno poniżej poziomu Legii, Lecha i Zagłębia. Sportowo dodałbym na pewno Górnik. Nie wydaje mi się, że jesteśmy gorsi od Jagiellonii, Arki, Śląska, Płocka, Lechii - te drużyny aktualnie raczej będą aspirować do walki o górną ósemkę na tę chwilę. Reszta zależy od tego jak komu żre w tej lidze. Korona, która lała wszystkich nagle dostaje w dupę 0:3 z Arką. Płock 3 mecze w dupe, teraz 2 zwycięstwa, fakt że miniony mecz mógł być grany na zwolnienie. Osobiście uważam więc, że miejsca 4-6 to jest kur.wa nasz obowiązek.
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 11.12.2017, 07:12
Ty masz większe aspiracje. Ja tylko pytam - na czym je opierasz?
Do mnie możesz sie przyp****, ale to nie ja, ale Zarząd zwolnił Ramireza, wiec są pewne przesłanki że maja wyższe ambicje wynikowe niz Ci sie wydaje. Nie będę się z resztą powtarzał bo to bez sensu, poczytaj stare posty.
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 11.12.2017, 07:27
Karuzela się kręci

to oznacza jedno, zarządu nie satysfakcjonuje miejsce w pierwszej ósemce, a coś więcej

pokazała to wczorajsza frekwencja, pustawo na stadionie przy 10 tysiącach.

Będą wyniki - będzie komplet. Proste.

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów