The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2017, 17:43
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy nasz trener ma jaja i dziś zrezygnuje? Jeśli nie to we środę Cuesta Głowacki Wasilewski Sadlok Bartkowski Perez Basha Llonch Boguski Małecki Carlitos. Dalej laga do przodu i liczenie na fuksa. Tylko że, rywale przejrzeli nas szybciutko. Czwarty mecz w którym Carlitos jest dobrze pilnowany a trener nie ma KOMPLETNIE ŻADNEGO POMYSŁU jak to zmienić.
Musi być ktoś za Bartkowskiego (może Arsenic na po albo powrót Cywki) i może drugi napastnik do Carlitosa
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.12.2017, 17:47
czaro napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli dobrze Cię rozumiem, to uważasz, że Wojtkowski został zdjęty dla zasady, chociaż ta decyzja przypadkiem się broni, bo Wojtkowski nie miał już siły biegać? Jeżeli tak, to się zgadzam.
Źle mnie rozumiesz. Wojtkowski zniknął, trzymanie go to byłby sabotaż. Nie wiem czemu ma służyć szukanie debilnych interpretacji prostego posta.

Perez, Imaz i Basha mają siły na 90 minut. Dopierdalanie się post factum że zmiennicy nic nie zmienili to po prostu łatwe odreagowywanie bandy sfrustrowanych panienek. Niedawno było halo czemu nie gra Bartkowski. Wszedł, nic nie pokazał.

Sam wielkim fanem Pereza nie byłem, nie uważam go też za złego piłkarza. To Kartherop wierzy że mamy skład minimum na puchary, ja od dawna zwracam uwagę źe budujeny za darmo z piłkarzy po przejściach.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.12.2017, 17:52
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam, faktycznie powinienem był rozwinąć. Trzeba być kompletnym debilem żeby domagać się zwolnienia trenera po słabym meczu. Rozumiem źe dla frajerów tutaj to sposób na odreagowanie, ale jestvto sposób toksyczny i żałosny.

Trener zostanie oceniony najwcześniej na koniec rundy, pewnie na koniec sezonu.

Co do sportowej złości, to nie w tym meczu, taczej frustrację.
Kibice po prostu wykazuja 'sportową złość' jak to lubisz nazywać.

I uważam, że to na dziś nie kibice są naszym największym problemem ale to co się wyprawia w drużynie i na ławce trenerskiej.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 10.12.2017, 17:53

Sam wielkim fanem Pereza nie byłem, nie uważam go też za złego piłkarza. To Kartherop wierzy że mamy skład minimum na puchary, ja od dawna zwracam uwagę źe budujeny za darmo z piłkarzy po przejściach.
Problem jest taki, człowieku, że my tu nic nie "budujemy", a już tym bardziej Ramirez. Słowo "budowanie" sugeruje kierunek przeciwny do chaosu, a my niestety nie zmierzamy w tamtą stronę. Nie jest to wina piłkarzy, tylko trenera, który nie posiada odpowiednich umiejętności, żeby przez ROK wprowadzić choćby JEDEN powtarzalny schemat gry.

P.S. Zamieniłbyś się na skład z takim Płockiem?
Odpowiedz cytując
Pepinho
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 10.12.2017, 17:53
Z całym szacunkiem dla "zasług" Ramireza w dziele budowy nowej lepszej Wisły pragnę zauważyć na fakt ponadprzeciętnej ilości szrotu biegającego w koszulkach z białą gwiazdą. Mamy/mieliśmy od początku sezonu jednego słownie zawodnika w formie Carlitosa ale on sam w pojedynkę nie da nam grupy mistrzowskiej.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 10.12.2017, 17:54
Ja myśle, że dzisiejszy wynik i styl nie ma znaczenia. Najważniejsze że Kiko zaorał swoich przeciwników (w tym przede wszystkim mnie) w tym jakimś wywiadzie. Normalnie tam mi dzisiaj głupio że od pół roku krytykowałem go i jego wybory typu Perez i Imaz....
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 10.12.2017, 17:54
wolfy dalej o budowie. Tylko się domyślam, kim z zawodu jesteś i że kochasz swoją prace.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.12.2017, 17:56
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Problem jest taki, człowieku, że my tu nic nie "budujemy", a już tym bardziej Ramirez. Słowo "budowanie" sugeruje kierunek przeciwny do chaosu, a my niestety nie zmierzamy w tamtą stronę. Nie jest to wina piłkarzy, tylko trenera, który nie posiada odpowiednich umiejętności, żeby przez ROK wprowadzić choćby JEDEN powtarzalny schemat gry.

P.S. Zamieniłbyś się na skład z takim Płockiem?
A my kogo niby mamy kto nad nimi góruje? Carlitosa?

ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
wolfy dalej o budowie. Tylko się domyślam, kim z zawodu jesteś i że kochasz swoją prace.
Za głupi na to jesteś, myślenie zostaw lepiej wykwalifikowanym. Nawet bałwanie nie zrozumiałeś zdania które przeczytałeś. To smutne jak starasz się być zabawny i jak bardzo Ci nie wychodzi...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.12.2017 o godz. 17:59.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 10.12.2017, 17:57
Źle mnie rozumiesz. Wojtkowski zniknął, trzymanie go to byłby sabotaż. Nie wiem czemu ma służyć szukanie debilnych interpretacji prostego posta.

Perez, Imaz i Basha mają siły na 90 minut. Dopierdalanie się post factum że zmiennicy nic nie zmienili to po prostu łatwe odreagowywanie bandy sfrustrowanych panienek. Niedawno było halo czemu nie gra Bartkowski. Wszedł, nic nie pokazał.

Obawiam się wolfy, że niczego nie budujemy z tym 'trenerem". Raz się lepiej uda(wało) raz gorzej, ale zależało to w znacznej mierze od przypadku.
A dziś - wszyscy poruszali się w tempie ślimaka, bez ładu składu i sensu, Carlitos przestał robić coś z niczego=praktycznie żadne zagrożenie z przodu i mamy ogromne kłopoty z każdym + dziurawa obrona i każdy zaczyna nas lać.
Indywidualnie - wszyscy ch.ja grają, w dodatku dziś bez specjalnego zaangażowania, pokaż mi jednego grajka, który zrobił progres przy Kiko.
I tylko co do Wojtkowskiego się z Tobą zgadzam-on ma siłę na max 60 minut więc i tak by już dziś najprawdopodobniej nic nie zagrał... czyli tak jak cała reszta.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 10.12.2017, 17:57
Kiko i budowanie - dobre Ten gość nie zbudowałby nawet samochodu z klocków LEGO.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.12.2017, 18:03
arti napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się wolfy, że niczego nie budujemy z tym 'trenerem". Raz się lepiej uda(wało) raz gorzej, ale zależało to w znacznej mierze od przypadku.
A dziś - wszyscy poruszali się w tempie ślimaka, bez ładu składu i sensu, Carlitos przestał robić coś z niczego=praktycznie żadne zagrożenie z przodu i mamy ogromne kłopoty z każdym + dziurawa obrona i każdy zaczyna nas lać.
Indywidualnie - wszyscy ch.ja grają, w dodatku dziś bez specjalnego zaangażowania, pokaż mi jednego grajka, który zrobił progres przy Kiko.
I tylko co do Wojtkowskiego się z Tobą zgadzam-on ma siłę na max 60 minut więc i tak by już dziś najprawdopodobniej nic nie zagrał... czyli tak jak cała reszta.
Szczerze to ja też nie uważam go za geniusza, ale punktuje ponad stan.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 10.12.2017, 18:07
Byłem przeciwnikiem zwalniania Ramireza, ale dziś zmieniłem zdanie. Albo zespół jest totalnie beznadziejny, za co przynajmniej częściową winę ponosi trener, albo grają przeciwko niemu. W obu przypadkach niestety mamy tylko jedno rozwiązanie - zwolnić.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.12.2017, 18:07
@wolfy

W zeszłym sezonie, na tym samym etapie po m.in 7 porażkach z rzędu mieliśmy tylko o 3 punkty mniej. Wymowne? tak, wymowne.

Ja wierzę, że mamy skład odpowiedni by powalczyć o puchary. Czy to się uda zależy od innych czynników. Kadrowo to jak najbardziej 3-6 ekstraklasy.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 10.12.2017 o godz. 18:09.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.12.2017, 18:15
Karherop napisał(a):Wyświetl post
@wolfy

na tym samym etapie po m.in 7 porażkach z rzędu mieliśmy tylko o 3 punkty mnie. Wymowne? tak, wymowne.

Ja wierzę, że mamy skład odpowiedni by powalczyć o puchary. Czy to się uda zależy od innych czynników.
Twoja wiara o niczym nie świadczy, może poza ślepą miłością/naiwnością. Łatwo jest zwalić wszystko na trenera i robić z niego ślepego i debila, ale który z naszych nabytków pokazał klasę? Carlitos. A poza nim? Są fani Wojtkowskiego, sa fani Halilovicia, nawet Kostal ma tutaj swoje groupies. Tak naprawdę jednak to wszystko są aktualnie bardzo przeciętni lub wręcz słabi piłkarze.
No dobra, Velez mi się podobał kiedy był zdrowy,
Najgorze, że nawet nie można mieć pretensji do Junco, po prostu jesteśmy biedni i mamy długi.

Trener jest łatwym celem, ale ja nie widzę niczego co kazałoby traktować nas inaczej niż ligowego średniaka. Ale wierz sobie w co tam chcesz...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.12.2017, 18:16
Miało służyć rozmowie. W końcu to forum dyskusyjne.

Ja uważam, że Wojtkowski w 1. połowie był jednym z najlepszych na placu, a w drugiej zgasłby jak zawsze ze względu na to, że jest słaby fizycznie. Nie wiem, co w moim poście było debilnego, jak masz się tak rzucać, to więcej już rozmawiać nie będziemy.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 10.12.2017, 18:17

Ja uważam, że Wojtkowski w 1. połowie był jednym z najlepszych na placu, a w drugiej zgasłby jak zawsze ze względu na to, że jest słaby fizycznie. Nie wiem, co w moim poście było debilnego, jak masz się tak rzucać, to więcej już rozmawiać nie będziemy.
Odechciało mu się grać, agresywnie na niego zagrali parę razy. Ale nadal robił różnicę. Nie powinien być zmieniony.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 10.12.2017, 18:18
Szczerze to ja też nie uważam go za geniusza, ale punktuje ponad stan.
Nie żartuj
Chyba w fifie...

Kiko out i tyle w temacie
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.12.2017, 18:20

Z tego co ja widziałem to już zgasł kiedy go zmieniono. Ciężko ocenić, bo tak naprawdę nic nie graliśmy.
I nie rzucam się, wydawało mi się że to kolejny "zabawny" post.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 10.12.2017, 18:22
Kiko out, dosc juz tego
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Jak dobrze, ze nie moglem tego kabaretu ogladac generalnie wieksza przyjemnosc sprawia ogladanie Rakowa Czestochowa niz Wisly Krakow :((
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Ciekawe tylko czy dziś, czy jutro.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 10.12.2017, 18:26
Po ostatnim meczu był tutuł
KIKO RAMIREZ:Negatywnym bohaterem był VAR
po tym
KIKO RAMIREZ:Negatywnym bohaterem byłem ja.
Nikogo nie rozwinął(Tibor,Kostal),zgasił Brozka,Małeckiego,Bartosza.
W meczu najwięcej strającego sie Wojtkowskiego zdejmuje,a po beznadzijenej pierwszej połowie ofensywne zmiany w 70 min...Zwycięstwo w derbach to obowiązek,ale może przegrana byłaby Jego "gwoździem do trumny"
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 10.12.2017 o godz. 18:56.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 10.12.2017, 18:28
Ta ostatnia niedziela.

Czara goryczy chyba się przelała.
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 10.12.2017, 18:29
Ciekaw jestem ilu teraz zwolenników spokojnej budowy drużyny będzie nadal fanatycznie wspierać Kiko.
I tu nie chodzi o oczekiwania wobec niego, ale o umiejętność wyciągania wniosków i obserwacji sytuacji na boisku.
Jeśli ktoś z obrońców potrafi wyjaśnić zmiany i ich sens, wartość dodaną jaką widzi nasz treneiro w Perezie, postawę Bartkowskiego (w najgorszej formie Cywka byłby lepszy), zjazd mentalny drużyny, brak wyraźnej taktyki, ogromna dziur a środku pola, brak zaangażowania pupila Carlitosa, widoczną narastającą niechęć Polaków (podejście do meczów i efektywność meczowa), itd.
Chodzę od ponad 20 lat na mecze. Dzisiaj mój 9-letni syn zapytał mnie, czy oni w ogóle trenują? I jaki jest sens marznąć na stadionie po to, żeby oglądać takich pacanów...
Trudno mu nie przyznać racji. Trenuje w orlikach, więc wie co to trening.
Mam więc nadzieję, że nawet obrońcy zrozumieją, że nie chodzi o budowanie drużyny, tylko o możliwości, zdolności i umiejętności. Dlatego niektórzy są włascicielami ogromnych przedsiębiorstw, a niektórzy siedzą na kasie w markecie. Dlatego Kiko powinien odejść. Natychmiast.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 10.12.2017, 18:32
https://twitter.com/janekx89/status/939909579437170690
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Wlasnie. Wyniki sa jakie sa. Nie na zwalnianie Kiko ale... kazdy widzi jak jest, zarzad juz chyba tez ( wnioskujac z tego jakie kraza plotki ). Prawdopodobnie mecz derbowy przesadzi o dalszej wspolpracy z Ramirezem.
Odpowiedz cytując
Mixu
Senior Member

Od: 01.2008

ptaszki ćwierkają że to nasz nowy trener : https://www.transfermarkt.pl/joan-ca.../trainer/14860
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.12.2017, 18:34
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Po ostatnim meczu był tutuł
KIKO RAMIREZ:Negatywnym bohaterem był VAR
po tym
KIKO RAMIREZ:Negatywnym bohaterem byłem ja.
Nikogo nie rozwinął(Tibor,Kostal),zgasił Brozka,Małeckiego,Bartosza.
W meczu najwięcej strającego sie Wojtkowskiego zdejmuje,a po beznadzijenej pierwszej połowie ofensywne zmiany w 70 min...Zwycięstwo w derbach to obowiązek,ale może przegrana byłaby Jego "gwoździem do trumny"
Co za paranoja Post roku!
Brożka zgasiły wiek i kontuzje, Małecki bez formy po kontuzji kolana, Bartosz miał kilka dobrych meczy jako dżoker ale podoba mi się jego przykład. Pokazuje jak desperacko musiałeś szukać kogoś dobrego kto został w Wiśle. No i w pół roku nie rozwinął nikogo z tych no-namów wyplutych przez profesjonalny futbol

Kibicuj parchom przeciw znienawidzonemu Kiko, ważniejsze jego zwolnienie niż derby

Co za kawał ...

MMTS - przykro mi że pracujesz na kasie w markecie, ale nie oceniaj wszystkich swoją miarą. Twój wywód pokazuje że na prace wymagające intelektu się nie kwalifikujesz, ale spróbuj może na budowie?

P.S. Do nieśmiertelnego janexxxa (te iksy to chyba od pieprzenia - głupot) dołączył Kiewicz Co na ten temat Miga i WisłaFan123? Przydałoby się kilka informacji z wewnątrz klubu
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.12.2017 o godz. 18:42.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 10.12.2017, 18:39
Carlitos. A poza nim? Są fani Wojtkowskiego, sa fani Halilovicia, nawet Kostal ma tutaj swoje groupies. Tak naprawdę jednak to wszystko są aktualnie bardzo przeciętni lub wręcz słabi piłkarze.
No dobra, Velez mi się podobał kiedy był zdrowy,
Z całym szacunkiem dla Płocka, tytanów takich jak Uryga czy Kiełpin, albo Kante lub Furman, ale mamy zdecydowanie lepszych piłkarzy. Lepszych technicznie, do gry kombinacyjnej, a nie na lagi do przodu, bo tak wyglądała dzisiaj nasza gra. Jeden wielki chaos i laga. Przegraliśmy ten mecz naszym brakiem pomysłu na grę w ofensywie, i zgodzę się z poprzednikami: trzymanie Pereza jako wolny defensywny elektron wokół Bashy to było taktyczne mistrzostwo świata. Kiko taktyką pozwolił ogórom z Płocka wywieź 3 pkt. Dzisiaj to był po prostu DRAMAT.

Po strzałach wychodzi na to, że graliśmy chyba z Barceloną.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 10.12.2017 o godz. 18:42.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.12.2017, 18:46
a po podaniach, ze to my byliśmy Barceloną
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów