The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2017, 13:41
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Poki co to my wiecej razy dostalismy w dupe niz Korona Lettieriego, wliczajac w to dwa mecze z Korona Zreszta oni wiekszosc porazek mieli na poczatku gdy budowali druzyne. Widze, ze meczu Korony z Arka raczej nie ogladales i sugerujesz sie tylko wynikiem.
Przecież na dwóch ostatnich stronach pisałem, że oglądałem.

A fakt, że wynikami Korona nieznacznie jest na razie od nas lepsza o niczym nie świadczy.
Dalej twierdzę, że wczorajszy mecz dał mi okazję do wyśmiewania się z tych na forum, którzy twierdzili, że Kiko jest gorszy od Lettieriego, bo dłużej buduje drużynę.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.12.2017, 13:47
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Podejrzewam, że gdybyśmy wczoraj grali z Koroną u nich, to skończyłoby się wpie...lem 0-3. To, że Korona trafiła w końcu kosą na kamień, nie świadczy, że Wisła też byłaby tym kamieniem. Po prostu oni wczoraj trafili na "rzeźników" Ojrzyńskiego. Gdyby grali z takimi miękiszami jak my, to bez problemu kolejne obicie teamu Kiko.
Owszem.
I w mojej napisanej naprędce "analizie" napisałem z jakiego powodu.
Powtórzę:
Cytat:
widzę jedną prawidłowość (w porównaniu z Wisłą): kiedy Arka odbiera piłkę w rejonie swojego pola karnego, jej szybcy zawodnicy-obrońcy bardzo szybko ja między sobą wymieniają (w przeciwieństwie do, niestety już dość wolno grającego Głowackiego i nadal wolno grającego Arsenicia, czy wcześniej Gonzalesa).
Powoduje to, że Korona, która w pierwszej części meczu starała się mimo wszystko zakładać tam od razu pressing, po jakiejś pół godzinie gry z tego zrezygnowała, bo szybka wymiana piłki między obrońcami Arki, a potem szybki przerzut do już ustawionych pomocników stwarzała więcej zagrożeń dla Korony niż pressing Korony dla Arki.

W stosunku do Wisły natomiast wszyscy wiedzą, że powolnych wiślackich obrońców trzeba atakować, bo w 90% przypadków nie będą potrafili skutecznie jej oddać do swoich pomocników.
Mało tego, w walce na środku wiślaccy pomocnicy też często w starciach z agresywnymi drużynami (Arka, Korona, Górnik) przegrywają większość piłek.
W tym upatruję nasze "obrony Częstochowy" i doszedłem do tego wniosku oglądając mecz Korony z Arką.
Jeśli nadal będziemy grali tak ociężałymi obrońcami i pomocnikami stajemy się łatwym łupem dla myszek-agresorek.
Dlatego na przykład grający w środku Wojtkowski czy Halilovic odciążają naszych obrońców swoją szybkością, chociaż z drugiej strony ich straty są dla nas groźniejsze. Brak mi Lloncha w formie, a sprawni, szybcy stoperzy są chyba zakupem, który jak najszybciej trzeba zaplanować.
Mamy za wolnych stoperów (Głowacki i Arsenic) i za wolnych DP (Basha i Perez).
To sprawia, że presja na nas jest o wiele bardziej skuteczna niż presja na Arce.
Dlatego piłkarze Arki wychodzili spod presji celnymi podaniami do środka pola lub na skrzydła (a Korona po pewnym czasie do presji się zniechęciła nadal grając płynnie) i kontrowali, a nasze kontry najczęściej są dalekim wykopem na połowę rywala, gdzie (jak w meczu z Górnikiem) padają łupem obrońców i DP rywala.
Oczywiście, czasami wychodzimy dobrze i kiedy podania są celne zagrażamy bramce przeciwnika. Jednak dzieje się to zbyt rzadko.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 10.12.2017, 14:30
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe jest to :
też tak uważam.
Kiko przyznający że ma w dupie zasady rozgrywania meczów się skompromitował.
To zadanie sztabu aby kontrolować takie przypadki, w meczu z Górnikiem mogło nam to utrzymać mecz w kontroli! Jedno głupie wybicie na aut. Co więcej nie żądam już od Kiko by to wymyślili czytając przepisy (choć i to powinni zrobić) ale mieliśmy przypadek samozaorania Arki, na którym każdy się już powinien nauczyć.

No ale my mamy łatwiejsze metody na zdobywanie punktów: ćwiczenie z Goncalo Feio rzutów rożnych
--
tak ogólnie uważam, ze Kiko nie daje nam jakoś szczególnej wartości dodanej. Nie ma tragedii , nie ma tez niczego ekstra ze strony sztabu.
Irytujący jest brak pewności w tej drużynie, brak chęci pójścia za ciosem. Na pewno kontuzje w tym przeszkadzają bo co chwila wypadają naturalni liderzy jak Mały czy Llonch
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 10.12.2017 o godz. 14:34.
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 10.12.2017, 15:18
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Przecież na dwóch ostatnich stronach pisałem, że oglądałem.

A fakt, że wynikami Korona nieznacznie jest na razie od nas lepsza o niczym nie świadczy.
Dalej twierdzę, że wczorajszy mecz dał mi okazję do wyśmiewania się z tych na forum, którzy twierdzili, że Kiko jest gorszy od Lettieriego, bo dłużej buduje drużynę.
Czyli podsumowujac. Fakt, ze w przeciagu 19 spotkan Korona jest nieznacznie lepsza wynikami o niczym nie swiadczy. O niczym nie swiadczy fakt, ze dwa razy nas pogonili jak juniorow. O niczym nie swiadczy fakt, ze Kiko w Wisle jest dwa razy dluzej niz Lettieri w Koronie. Swiadczy za to fakt, ze przegrali jeden mecz. Rozumiem. Na pewno masz racje. Smiejmy sie do rozpuku, zapomnialem dodac.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.12.2017, 16:27
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Czyli podsumowujac. Fakt, ze w przeciagu 19 spotkan Korona jest nieznacznie lepsza wynikami o niczym nie swiadczy. O niczym nie swiadczy fakt, ze dwa razy nas pogonili jak juniorow. O niczym nie swiadczy fakt, ze Kiko w Wisle jest dwa razy dluzej niz Lettieri w Koronie. Swiadczy za to fakt, ze przegrali jeden mecz. Rozumiem. Na pewno masz racje. Smiejmy sie do rozpuku, zapomnialem dodac.
Z FraMatem nie zawsze mi po drodze ale trzeba uczciwie napisać że rżniesz głupa. Potrafisz jakoś się odnieść do tego co napisał, a jeśli nie to po co w ogóle cytujesz?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.12.2017 o godz. 16:32.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 10.12.2017, 16:48
Mimo iż mecz z Płockiem trwa to już napiszę. Po dzisiejszym meczu trenera WY.......IĆ NA ZBITY PYSK. Mecz u siebie ze słabą drużyną a my wychodzimy dwoma DP do tego w 56 minucie zmienia najlepszego na boisku Wojtkowskiego. Albo jest ślepy albo pijany
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 10.12.2017, 17:15
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Z FraMatem nie zawsze mi po drodze ale trzeba uczciwie napisać że rżniesz głupa. Potrafisz jakoś się odnieść do tego co napisał, a jeśli nie to po co w ogóle cytujesz?
Nie potrafi albo nie ma czasu, bo buduje drużyne
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.12.2017, 17:21
Mówiłem,że Kiko to będzie taki Tadziu Pawłowski 2 to po mnie jeździliście.Arkadiusz.Czerepach dalej zamierzasz bronić Tadzia tfu Kiko ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.12.2017, 17:25
WON.......
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.12.2017, 17:27
Tego sie ogladac nie da. Srodkowi obroncy lagi przez całe boisko do Carlitosa i Brozka. Wjebio nam żydy i trenera zegnamy. Pereza niech ze soba zabiera.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.12.2017, 17:27
Co za bałwany
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.12.2017, 17:28
10 do 22 w strzalach
2:7 w strzalach celnych
z Wisla Plock
u siebie
druga porazka z rzedu na wlasnym boisku
serio jeszce ktos tu ma ochote bronic Kiko?
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.12.2017, 17:28
No to co, jeśli nasza gra nie zmieni się diametralnie do środy, to jeszcze przed świętami ten temat będzie do zamknięcia.

Panie Kiko Perez był dzisiaj dużo lepszy od Wojtkowskiego, bardzo dobra decyzja o zdjęciu młodego Polaka z boiska.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 10.12.2017, 17:29
Przykre... wspolczuje.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 10.12.2017, 17:29
Co za bałwany
Na tyle Cię stać, panie inteligentny?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.12.2017, 17:32
Co za bałwany
Może rozwiniesz swą intrygującą wypowiedź?

Ktoś panuje nad tą drużyną? przecież kompromitacja to mało powiedziane

pokazali sportową złość, tylko przyklasnąć
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.12.2017, 17:32
w0lno. napisał(a):Wyświetl post
No to co, jeśli nasza gra nie zmieni się diametralnie do środy, to jeszcze przed świętami ten temat będzie do zamknięcia.

Panie Kiko Perez był dzisiaj dużo lepszy od Wojtkowskiego, bardzo dobra decyzja o zdjęciu młodego Polaka z boiska.
Wojtkowski w drugiej połowie nie istniał więc dobra decyzja. Brożek też nic nie pokazał, ale fakt pozostaje faktem.

Karherop napisał(a):Wyświetl post
Może rozwiniesz swą intrygującą wypowiedź?

Ktoś panuje nad tą drużyną? przecież kompromitacja to mało powiedziane

pokazali sportową złość, tylko przyklasnąć
Przepraszam, faktycznie powinienem był rozwinąć. Trzeba być kompletnym debilem żeby domagać się zwolnienia trenera po słabym meczu. Rozumiem źe dla frajerów tutaj to sposób na odreagowanie, ale jestvto sposób toksyczny i żałosny.

Trener zostanie oceniony najwcześniej na koniec rundy, pewnie na koniec sezonu.

Co do sportowej złości, to nie w tym meczu, taczej frustrację.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.12.2017 o godz. 17:38.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 10.12.2017, 17:33
Ciekawe czy nasz trener ma jaja i dziś zrezygnuje? Jeśli nie to we środę Cuesta Głowacki Wasilewski Sadlok Bartkowski Perez Basha Llonch Boguski Małecki Carlitos. Dalej laga do przodu i liczenie na fuksa. Tylko że, rywale przejrzeli nas szybciutko. Czwarty mecz w którym Carlitos jest dobrze pilnowany a trener nie ma KOMPLETNIE ŻADNEGO POMYSŁU jak to zmienić.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

https://twitter.com/kiewiczkrz/statu...95174674644993
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Wojtkowski w drugiej połowie nie istniał więc dobra decyzja. Brożek też nic nie pokazał, ale fakt pozostaje faktem.
Rzecz w tym, że Perez istniał, ale bardzo negatywnie. Co miał to tracił. Wojtowski grający 8/10 dużo więcej pressował. Kiko znów odjebał i nawet nie ma jak tego wytłumaczyć
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.12.2017, 17:34
Jeżeli dobrze Cię rozumiem, to uważasz, że Wojtkowski został zdjęty dla zasady, chociaż ta decyzja przypadkiem się broni, bo Wojtkowski nie miał już siły biegać? Jeżeli tak, to się zgadzam.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 10.12.2017, 17:34
Jaja sobie robisz? Dobra decyzja? Perez istniał? Imaz istniał? Boguski istnial? Dobra decyzja!
Odpowiedz cytując
bob85
Senior Member

Od: 10.2015

Stary 10.12.2017, 17:36
Oby jutro temat miał w nazwie 'byłym'
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.12.2017, 17:38
Dalsza dyskusja nad tym truchłem trenerskim faktycznie nie ma już sensu.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.12.2017, 17:38
a Perez istnial? przegrywalismy juz
ma ktos instat? chcialbym naprawde statystyki Pereza z tego meczu zobaczyc, ilosc sprintow i % celnych podan
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.12.2017, 17:39
Możliwe, że ten wywiad w PS i teksty o tym, jak prowadzić klub w Polsce i jak długo czasu dawać trenerom i coś w stylu podsumowywania pracy z drużyną świadczą o tym, że Ramirez spodziewał się, że klub nie przedłuży z nim umowy/pożegna go zimą.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Stary 10.12.2017, 17:39
pierwszy raz napisze to otwarcie, ale KIKO ODEJDŹ najłagodniej mówiąc.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 10.12.2017, 17:41
Miał rok, nie pokazał nic. Tragiczna gra w grupie mistrzowskiej, fatalne statystyki wyjazdowe, okropny styl gry, mało strzelanych bramek, bardzo dużo traconych. Widać, że drużyna stoi w miejscu, trzeba przewietrzyć szatnie. Mam nadzieję, że zarząd podejmie jedyną słuszną decyzję i już jutro pożegnamy sympatycznego szkoleniowca rodem z półwyspu Iberyjskiego.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 10.12.2017, 17:42
Ramirez żyje w jakimś swoim chorym świecie. Kiedyś wydawało mi się, że jest marnym trenerem, a on po prostu cierpi na urojenia. Jego się nie powinno zwalniać, tylko leczyć farmakologicznie. Jaki zdrowy, trzeźwo myślący człowiek popełnia te same błędy non stop, co tydzień, z premedytacją i nie wyciąga z nich żadnych wniosków? Jaki normalny, rozumny człowiek trzyma w takim meczu na boisku Pereza prawie do końca, ściąga najlepszego zawodnika, nie zmienia ustawienia i taktyki w obliczu KLĘSKI, nie podpowiada zawodnikom, nie koryguje pozycji, tylko stoi z tym beretem na łbie i obserwuje swój mistrzowski plan, który za chwilę będzie nas kosztował utratę górnej ósemki. Jak bardzo Ramirez musi jeszcze spierrdolić grę, zmiany, schematy, SFG, ustawienie i decyzje personalne żeby ludzie przestali go bronić?!

80 minuta - Brzęczek skacze przy linii, motywuje i ustawia zawodników, a Ramirez stoi i gapi się, jakby nie ogarniał czy jest na meczu, czy w sklepie mięsnym i nie może się zdecydować, które kabanosy wybrać. To już Tomek Kulawik miał więcej charyzmy.

Ramirez dostał masę czasu od zarządu i nawet mi nie wyjeżdżajcie ze standardowym "drużynę trzeba zbudować", bo nie tylko jemu biednemu zrobiono w drużynie transfery, tylko większości trenerów NA ŚWIECIE. Miało być Kiko-Atletico, a jest Paraolimpico, a to dopiero początek zjazdu.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Stary 10.12.2017, 17:42
Wy.......ić na zbity ryj tego erasmusa !!!!
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów