|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że zarząd zapierdzielił sprawę z bramkarzem. Buchalik w ogóle miał też odejść, jednak stało się inaczej. Wiadomo było z góry jaki on poziom prezentuje. Parę sytuacji wybroni, ale zawsze puści jakiegoś babola. Tak było zawsze, podobnie było z Pawełkiem.
Cuesta z moich obserwacji, to też żaden wybitny bramkarz. Dziwie się, że nie udało nam się sprowadzić dobrego bramkarza, których w Polsce nie brakuje. Szkoda. Może trzeba było poświęcić jeden transfer gracza z pola kosztem bramkarza? Pewnie mielibyśmy teraz parę punktów więcej. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Patrzac na ostatnie wyniki Wisly Plock - bedziemy frajerami jak tego meczu nie wygramy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 07.12.2017 o godz. 12:53.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mimo iż Buchalik zawalił mecz z Górnikiem powinien zostać w bramce. Dobry mecz z Płockiem na pewno pomoże Mu w derbach. Drugi raz z rzędu takiego beznadziejnego meczu jak w niedzielę już pewnie nie zagra.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Coolpick napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Z drużynami 1-8 dostajemy w trąbę. Teraz wychodzi na to, że obawiamy się Płocka i sąsiadki. To z kim mamy w tej lidze wygrywać? Kalwarianka jeszcze w niej nie gra
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nie ważne jedną, dwie czy trzy. Buchalik nie gra na przedpolu, nie wychodzi do dośrodkowań. Dlatego tracimy bramki po stałych fragmentach. A że buraczane zespoły, z których w większości składa się nasza liga, jedynie ze stojącej piłki są w stanie zagrożenie stworzyć to z Buchalikiem zawsze będziemy tracić z nich bramki. A ile to zależy już tylko od indolencji strzeleckiej przeciwnika i naszego szczęścia.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Słuszne uwagi. Jesli chodzi o SFG to nasz zespół jest niemiłosiernie prosty do rozpracowania, w dodatku przy 2% skuteczności w wykonywanych rzutach różnych. Górnik w tym sezonie zdobył po nich 12 bramek. 3-4 bramek z roznych wiecej i mielibysmy nawet te 2-4 punkty wiecej w tabeli
Feio niestety nie sprawdza się w tym aspekcie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
A patrząc na układ tabeli po 18 kolejce to z drużynami 9-16 mieliśmy tylko dwa remisy. Co wbrew pozorom nie jest takie łatwe skoro tylko Górnik nie wtopił i tak jak my ma 2 remisy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Generalnie obawiać się jest o co, bo gramy pytę.
Nie zależnie czy przyjedzie Górnik, czy Płock różnie to się może skończyć. Arsenic czasami jak dziecko we mgle, a Wasyl pytanie czy na 90 minut kondycyjnie da radę. Nie mówiąc o rytmie meczowym, szybkości, czy fakcie, że grają ze sobą pierwsze raz jako para stoperów. Carlitoś coś może ustrzeli, Furman pewnie wrzuci coś z wolnego czy rogu. Finalnie 1-1 ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
My obawiamy się każdego meczu.. Spośród pozostałych do końca roku, akurat ten wydaje się najłatwiejszy. Różnie to bywało na początku rundy wiosennej z naszą formą, trzeba się liczyć, że możemy nie od razu zaskoczyć. Dlatego tym ważniejsze są te mecze, żeby nie drżeć na wiosnę o miejsce w ósemce.
Dobrze, że Wasyl zagra sobie cały mecz (oby!) przed derbami, oby tylko Sadlok uniknął kartki.. Wygrać najmniejszym możliwym nakładem sił, bo w środę czeka nas Stan Wojenny na terenie całego Krakowa ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
w koncu to Feio w ostantim meczu mial 3 nieudane dosrodkowania... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
To on odpowiada za ten aspekt (STG) w naszym zespole. Ma się za największego speca, więc ciężko żeby od niego niczego teraz nie wymagać?
Panowie rok razem trenują rzuty rożne i wypada aby mieć lepszą skuteczność niż 1 gol na blisko 90 prób (ten sezon) Nie jest żadną tajemnicą, że nawet najsłabsi piłkarze (zespoły) to co w pierwszej kolejności potrafią opanować to zagrania ze stojącej piłki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
zespół gra dobrze - brawo piłkarze zespół gra pyte - ech ten wuefista ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Inni trenerzy też byli krytykowani i chwaleni wolność Tomku w swoim domku
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Nie wiem jak wy, ale ja chętnie bym dzisiaj w bramce zobaczył Cueste. Wypadł ze składu w meczu w Płocku, niech zatem z nafciarzami wróci do bramki.
Mam dość bramkarza, który stoi na linii i nie potrafi wychodzić do piłek. Każdy rozny, wolny, kazde dośrodkowanie to niebezpieczeństwo, bo Buchalik stoi jak wryty. Dla porównania przypomne jak padła dla nas bramka w meczu z Termalica w Krakowie:Cuesta wylapuje dośrodkowanie i uruchamia szybka kontre. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla mnie to obaj są siebie warci.
Jeden przyspawany, drugi elektryczny jak na pigułach. Finalnie wystawiłbym Buchala - raz na jakiś czas puści babola, ale ogólnie widać, że się trochę ogarnął i wybronił nam sporo sytuacji. Cuesta z kolei cały czas elektryczny i z tego co gościa zapamiętałem to, że od razu wszystko wypierdala jak leci do przodu. Kompletnie nie graliśmy z tym gościem swojej piłki po ziemi od obrońców. Do tego z ryja mu źle patrzy
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 10.12.2017 o godz. 14:48.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Feio to jest chyba tylko dlatego w sztabie bo robi za tłumacza. 1 gol ze stałego fragmentu gry to słabizna. W defensywie przy stałych fragmentach też slabizna.
Jakby Feio był Polakiem to miałby już na forum przejebane, a tak ma sporo adwokatów i cieszmy się z tego 1 gola bo jego by mogło też nie być ![]()
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 10.12.2017 o godz. 13:51.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ja to też tak postrzegam. Początkujący trener, który wciąż ma przed sobą wiele nauki, a szansę terminowania przy pierwszym zespole w najwyższej klasie rozgrywkowej dostał tylko dlatego, że przy okazji może wykonywać pracę tłumacza.
Miałem to wczoraj napisać, ale z forum niemal całkowicie wywiało stronnictwo poparcia dla Ramireza i do głosu doszła krucjata przeciw trenerowi, nie chciałem dolewać oliwy do ognia. Tak czy siak, skoro drużyna jest już gotowa i przygotowana fizycznie, dziś będziemy mieć dużo materiału do oceny. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Cuesta w bramce, będzie śmiesznie. Już nie lepiej Chorążkę dać między słupki?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Ja tylko przypominam, że dzisiejszy mecz to kolejny mecz (po Pogoni i Sandecji) z leszczami. Może być nie tyle widoczna nasza dobra gra, co słaba Płocka. Także ostrożnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Gramy czterema ofensywnymi zawodnikami u siebie, z czego jedynie Carlitos jest/był w formie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Generalnie to pyta i kilo mułu.
Wejdzie pewnie Małecki i Brożek, wyciągniemy fartowne 1:1 i mecz do zapomnienia a kikikekekuku do wyjebania. Strach pomyśleć co nasze gwiazdki zrobią jak żydy na nich siądą od początku. DWA RAZY Z RZĘDU PRZEJEBIEMY U SIEBIE
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 10.12.2017 o godz. 16:27.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Gol dla gości mega przypadkowy, choć stanowi dobre podsumowanie naszej gry obronnej ostatnimi czasy. W środku bezsensowne przebitki, które powodują mega chaos po obu stronach. Dziwacznie ustawiony i bezproduktywny Perez. Jeśli nie przejmiemy kontroli nad meczem w środkowej części, prze*&biemy lub wyciągniemy przypadkowy remis. Na plus Wasilewski na stoperze.
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Miarka się przebrała w 50%. Drugie 50% potencjalnie za 45 minut.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
przegrywamy, Perez gra tragicznie notujac 3/4 niecelnych podań, Boguskiego i Imaza nie widac
a zmieniany jest jedyny szarpiacy Wojtkowski, grajac nadal dwoma wolnymi defensywnymi pomocnikami w srodku chu... mnie zaraz strzeli nie mowiac o tym, ze tu u nas chyba nikt(poza Sadlokiem) nie biega w rozsadnym tempie ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|