|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Co za zaniechanie... ![]() ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Tak, wina trenera. Bo skoro powtarza sie to xx razy, a trener nie reaguje to jest to jego wina. Proste jak jeb594898anie za przeproszeniem, ale to trzeba robic, zeby rozumiec.
Spojrzcie sobie na Rakow Czestochowa. Trener Papszun. Z 2 ligi wprowadzil druzyne do 1 a teraz klepia sie o awans. Bez wielkich pieniedzy, bez stadionu. Da sie? Da. Takich trenerow w PL jest duzo, ktorzy POTRAFIA pracowac z druzyna i POPRAWIAC jej gre krok po kroku. U nas stanelismy 3 msc po przyjsciu kiko. Od tego czasu jest stagnacja. Ani w gore, ani w dol. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Możesz wyjasnic stwierdzenie: "Pisalem to juz jakis czas temu : jesli zarzad rozwaza zwolnienie Ramireza,to jest to tzw. Zarzad. I nic dobrego z nimi nie osiagniemy". Nie bardzo rozumiem Twoje punkt widzenia. Czyli uważasz że jeżeli zarząd zwolni Ramireza to nic z tym zarządem nie osiągniemy?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ewidentnie brzmi to jak jego przemyślenia.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak,odnosi sie to do podejmowania zlych decyji pod wplywem jakiejs tam zewnetrznej presji. calego ciagu zlych decyzji - zlej decyzji o zatrudnieniu Junco (ten zaproponowal Ramireza),zlej decyzji o wyborzez pewnego projektu do zrealizowania ,zlej decyzji o porzuceniu tego projektu (a to bedzie efekt zwolnienia Ramireza),niedostatecznej analizy tego,co potrzebuje Wisla by osiagac sukcesy (o ile te Zarzad przewidzial po tak krotkim czasie) itd.,itp. Jesli za tak szybkim zwolnieniem trenera zespolu w poteznej przebudowie i z problemami finansowymi opowie sie Zarzad,ktory takze za to wszystko odpowiada - to logiczne jest,moim zdaniem,ze sam poda sie do dymisji. Chyba,ze trener i za to wszystko,co opisalem powyzej,odpowiada. ![]() ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kolego mozesz podac jakie to informacje:
" Dla mnie Sarapata i Dukat nigdy niczym powaznym nie zarzadzali, wiec dla nich to tez poligon. A jednak nikt nie pisze,ze zarzad sie zle sprawuje,czy Dyr. Sportowy - jak gdyby od roku zapewnili oni Ramirezowi pelen komfort pracy - sorry,z dostepnych mi informacji,ale takze ze zrodel ogolnych sadze,ze bylo nieco mniej rozowo" Wg mnie Ramirez ma niesamowity komfort w porownaniu do innych wczesniejszych naszych trenerow. W koncu mamy zmiennikow na lawce mozna ukladac sklad oparty nie na 14 pilkarzach tylko na ponad 20 a dla mnie to niebywaly komfort pracy. Jedynie do czego mozna sie przyczepic do zarzadu to o wyplaty ale juz od jakiegos czasu podobno maja placone pensje bez zwloki. Trenowac maja gdzie. Osrodek w Myslenicach nie jest najgorszy. Naprawde nie rozumiem skad u Ciebie takie informacje jakoby Ramirez nia mial u nas tak rozowo? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Postępy są. Kto tego nie widzi ma zaawansowaną sklerozę. Ja pamiętam mecze z początku sezonu i jego środka. Tu nie chodzi o brak postępów tylko głównie o ból dupy, bo przegraliśmy kolejny mecz.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
wywnioskowac reszte. Moje info to moje info - nie zamierzam grac tu jakiegos insidera,ale jak kazdy,kto w jakis tam sposob jest zwiazany z srodowiskiem pilkarskim,to i ja cos niecos wiem. Ale to moja rzecz skad. ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
wyar.
Zarzad klubu jest od zarzadzania. Od zapewniania warunkow finansowych, treningowych. Ogolnie organizacyjnych. Od dobierania wlasciwych ludzi na wlasciwych miejscach. Junco jest na wlasciwym miejscu. Bez pieniedzy robi dobre posuniecia. Wrecz z gowna bicz kreci. Gdyby kiko byl tak dobry w trenerce jak Junco na swoim stanowisku dzis bylibysmy na miejscu Gornika. Trudno miec pretensje do Junco o Ramireza. To byl wybor z trzema opcjami. Uda sie, nie uda sie, cos pomiedzy. Mamy cos pomiedzy i nalezy dokonac zmiany. Chyba ze zadowala Wisle 6-8 miejsce. Jesli ty tego nie rozumiesz - sorry, jestes uposledzony w jakis sposob. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ja pie...le.
Krytycy. Który z Was podejmie wyzwanie i rzeczowo wyjaśni dlaczego Wisła ma się bić o miejsca 1-4. Co mamy poza marką, że Wasze oczekiwania są jakie są? Zgrany skład, wybitne indywidualności, geniusza na ławce, pełny portfel, czekam? Analitycznie - bez emocji. Zasługujemy na miejsce ... bo .... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Śląsk,Lechia,Pogoń czy Lubin mają podobny potencjał jeśli chodzi o zawodników, a są niżej w tabeli.Dlatego jestem za tym by Kiko został, bo drugiego Brosza się tak łatwo nie znajdzie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poza tym PZPN dąży do tego, by drużyny bez odpowiedniego budżetu i zarządzania finansami nie pojawiały się w profesjonalnych rozgrywkach. Co widać najdobitniej po Ruchu! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gdzie napisalem,ze ja wiem,co jest najlepsze dla Wisly,mam najlepsze info badz jestem najblizej druzyny ? Podpowiem Ci - nigdzie. napisalem,ze tak sadze. Reszta to twoje haluny ![]() Za to napisalem,ze jedna osoba nie powinna odpowiadac za bledy innych,jesli ma byc sprawiedliwie. Tym bardziej,ze z trojkata trener-Dyr sport.-zarzad to paradoksalnie Ramirez jest najbardziej doswiadczony w swojej branzy. To tez zanegujesz ? Czy podasz jakies argumenty,o ile masz jakies w ogole. Wiec kontakt z druzyna Ramireza cenie wyzej niz kontakt z druzyna Junco,Sarapaty,Dukata czy Twoj. Ot i cala tajemnica. Po drugie - pisalem o logicznej konsekwencji,albowiem zarzad decydujac sie na zatrudnienie nieznanego szkoleniowca i powierzajac mu dlugofalowy projekt z wieloma konsekwencjami jego zwolnienie musi uwazac za swoj blad takze. Wiec jesli zwolnia szkoleniowca to dlaczego nie mieliby sie zwolnic sami ? Daj logiczne powody,a nie jakies Twoje urojenia. Po trzecie - klub sportowy to to albo fanaberia,albo biznes. Na fanaberie Ts-u nie stac,to wszyscy wiemy. Jesli wiec prowadzisz klub jako biznes,to musisz ponosic tego konsekwencje. jesli zas tacy "kibice" jak Ty wszystkie problemy skupiaja na trenerze,a prezes takie podejscie stempluje mimo przykladow z przeszlosci ,to nie wart prowadzenia tego biznesu. Tyle. Co zabawne - napisalem,ze Zarzad nie jest doswiadczonyw zarzadzaniu ,a Ty jak wsciekly to atakujesz. Co atakujesz,ze napisalem prawde ? O ironio losu dla ciebie - ja w swoim zyciu jako 28-latek prowadzilem projekty,ktore zarzadzaly grupami ludzi,ktore zmiescilyby sie w kilku klubach. o klubie sporotwym mam zas takie pojecie jakie miala M.Sarapata przed przyjsciem tam - wiec jak chcesz,to zglos mnie na Prezesa . Dla takich bajokow jak Ty czasu mial jednak nie bede,moze dzisiaj moj wolny dzien,ktory spedzam na forum ![]() ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja wściekły atakuje Ciebie? Weź wyjdź na zewnątrz i głowę w zaspę dobrze radzę. Człowieku masz kompleksy to lecz je gdzie indziej nie na forum. Chcesz odwołania zarządu bo zwolnią trenera i z Tobą ktoś poważny ma polemizować?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kariera Brosza jako trenera: 2005-2006 Polonia Bytom 2006-2007 Koszarawa Żywiec 2007-2009 Podbeskidzie Bielsko-Biała 2009-2010 Odra Wodzisław Śląski 2010-2014 Piast Gliwice 2015-2016 Korona Kielce 2016- Polska Górnik Zabrze Sezon: 2013/2014 Piast zakończył na 12 miejscu. 2012/2013 - na 4 2011/2012 - na pierwszym ale w 1 lidze (awans do E-klapy) 2010/2011 - na 5 w 1 lidze. Czy coś w powyższej wyliczance brzmi znajomo? Pytanie do wszystkich płaczków, że nie gramy tak jak Górnik ... Zgodnie z niektórymi za wszystko odpowiada Brosz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
W moim odczuciu większe pretensje można mieć do.. Junco niż do Kiko.
W drużynie brakuje zawodnika na jedną z najważniejszych pozycji w grze do przodu czyli ofensywnego pomocnika. To widać gołym okiem jaka jest dziura w środku pola, jaka jest wyrwa między atakiem, a pomocą i choćby tu był mistrz taktyki na ławce to wiele przy tym profilu zawodników nie zdziała. Ciężko tak grać. Sprowadzono tak naprawdę bardzo podobnych zawodników do środka - Basha, Perez - dwójka klasycznych środkowych pomocników bez atutów w grze do przodu, Llonch, Velez - klasyczni defensywni pomocnicy, bez atutów w grze do przodu. Dopiero teraz rozkręca się Wojtkowski i jak wychodzi mu mecz to właśnie mamy potwierdzenie jak łatwiej się wtedy gra drużynie i czego jej brakuje. W drużynie brakuje skrzydłowych. Skrajnie chimeryczny Boguski, Małecki bez formy, Imaz, którego uniwersalność robi mu tak naprawdę krzywdę, bo nie wiadomo gdzie drużyna będzie miała z niego największy pożytek. I to narzekanie, że wszystko zależy od Carlitosa jest po prostu pochodną składu personalnego. Prostą wypadkową.
Ostatnio edytowane przez nesta : 04.12.2017 o godz. 15:18.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Dlaczego Malecki jest bez formy? Dlaczego Boguski jest bez formy? To nei sa nowe nabytki. Sa kolejny cykl treningowy pod "piecza" kiko i jaki mamy efekt?
Ciekaw jestem jak Carlitos bedzie dolowac wiosna... Znaczy sie juz zaczyna, bo odbijac zaczynaja sie metody treningowe z poczatku sezonu. Chlop zwyczajnie stracil swiezosc... Nie masz racji Nesta. Nie brakuje zawodnika do srodka pola. Ci ktorzy sa, sa zle ustawiani. Zbyt gleboko lub zbyt wysoko. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dlaczego Małecki, odpowiedź nie jest taka oczywista. Poza tym Boguś zdobył wczoraj bramkę więc nie wiem skąd twierdzenie, że "jest bez formy". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do Twojej dyskusji o zwolennikach i przeciwnikach Kiko - nie rozumiem,gdzie Ty widzisz jakies dogmaty o zlej kadrze ? Kadra jaka jest kazdy widzi. kilku graczy gra dobrze,kilku zle,mamy sporo problemow z kontuzjami,kilku graczy,ktorzy nie mlodnieja,a ciagle chca sprostac oczekiwaniom (moim zdaniem - zbyt wygorowanym),kilku mlodych graczy,dla ktorych takze trzeba znalezc jakie sminuty,aby sie rozwijali i mogli wkrotce stanowic o sile zespolu i byc sprzedani. Wieksza czesc zespolu jest nowa,w tym serce druzyny,czyli pomocnicy,z ktorych jest prawie 30-letni Perez i 27-letni Basha,oraz zmianowi mlodziutki Wojtkowski i niewiele starszy Halilovic. Do tego kontuzjowany przez pol rundy Llonch,Velez,ktorego nie mamy jeszcze dluzej,a ktorego moglibysmy wykorzystac jako np. defensora. Z ofensywnych Imaz i Boguski,slaby Malecki (ale mimo to dostal kontrakt,tez blad Kiko ? ),nieprzydatny Ze Manuel (na tyle transferow jedna wtopa jest wciaz ok)oraz napastnicy,jeden kontuzjowany,drugi siedzi na lawce,ale tu akurat Ramirez ma odstawic Carlitosa ? A w obronie mamy stoperow,z ktorych Gonzalez znowu nam wypadl na koncowke roku,reszta nie umie rozegrac dokladnie pilki (Sadlok tez ma z tym klopoty). Zreszta o tym pisalem kilkukrotnie - zestwaienie Gonzalez,Glowacki,Arsenic,Sadlok wyglada tu naprawde dobrze,policz,ile razy grali w tym ukladzie,i nie pisz,ze jak wymienisz ktoregos na naszych rezerwowych,to jakosc bedzie ta sama... I sytuacja w kadrze,gdzie non-stop slyszymy od "czynnikow zewnetrznych" - ze ramirez faworyzuje Hiszpanow... To sparwdzmy,co daja Polacy w skladzie - obroncy graja prawie zawsze,bo to pewne punkty zespolu. Boguski takze,i wbrew opinii forum uwazam ze zwlaszcza ostatnio rozwiazuje wiele problemow druzyny,zwlaszcza w rozegraniu ataku. Wojtkowski robi postepy,aczkolwiek jego gra defensywna poprawia sie najwolniej,i czesto Kamil ustawia sie troche jak trampkarz jeszcze. Ale trudno nie zauwazyc postepu i tutaj,a to wciaz b.mlody zawodnik. Reszta to slaby badz b. slaby sezon,Patryk i jego gra w obronie to zart,Pawel nie daje zespolowi zadnych bramek. Czy wiec widzisz obiektywne przyczyny slabej gry,czy cos tutaj naciagnalem ? Co do rozegrania - druzyna oprocz kilku innych rzeczy (czasu,przygotowania fiz) musi nabrac takze pewnosci siebie,bo te przestoje to takze sfera mentalna. Nie pierwszy to klub,w ktorym widze to samo: niezlych pilkarzy,ale w kryzysie bojacych sie ryzyka,nie chcacych wyjsc do podania bo a nuz ktos strzeli bramke na jego stronie. Dam zreszta przyklad meczu z Zabrzem. Mamy dosc niski zespol w przodzie,Gornik wystawia jak zwykle wysoka jedenastke,ponizej 180 cm nie ma nikogo. U nas takich zawodnikow jest 6-ciu... Pomijam juz Michala w bramce,to goscie na dzien dobry maja potezna przewage nad nami,Kurzawa w zyciowej formie dorzuca kazda pilke w punkt i masz nieszczescie gotowe. Mozna to zniwelowac,ale nalezy podwyzszyc druzyne - Ramirez takiej mozliwosci w tym meczu nie mial,no,chyba,ze jak niektorzy koledzy sugerujesz,zeby juz wystawial Wasyla ![]() Masz wiec konkretny temat,na co trener nie ma wplywu,a i tak bramke Gornik zdobyl wlasciwie po strzale bezposrednim,gdzie lepiej powinien zachowac sie przede wszystkim bramkarz (choc nie tylko). Masz wiec konkretne argumenty,ze obiektywnie Kiko mogl zrobic tyle,ile zrobil- teraz slucham Twoich,czego to nie zrobil...
Ostatnio edytowane przez wyar : 04.12.2017 o godz. 16:19.
![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Cytat:
Jeszcze jakies glupie tlumaczenia? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
teo,zmiluj sie... Czasem szkoda czasu na te Twoje fantazje,ale odpowiem Ci - otoz NIE KAZDY pilkarz gra dobrze w pilke po 30-tce. W istocie dlatego kluby nie podpisuja dlugoterminowo pilkarzy w tym wieku (z wyjatkiem bramkarzy lub dla jakichs celow dlugofalowych) bo sa mniej pewne,ze gracz bedzie prezentowal wysoka forme. Byc moze bedzie leczyl dluzej urazy,bedzie szybciej dochodzil zwlaszcza po wyczerpujacych okresach wzmozonej gry do pelnej sprawnosci fiz.,itd.,itp. Wyjatki nie stanowia wzorca,sa jedynie dla szczesliwcow.
Ostatnio edytowane przez wyar : 04.12.2017 o godz. 16:30.
![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Przypomne ci wyar, ze Boguski w zeszlym roku zanotowal sezon zycia. Rozumiem, ze w parenascie tygodni jego umiejetnosci i mozliwosci zjechaly do poziomu obecnego.
Jeszcze jakies glupie tlumaczenia? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Zaczynam cie lubic ![]() ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
Piszesz o "rzekomym" roku Kiko. Myślałem, że transfery są uzgadniane z trenerem, i że nikt mu na siłę nie wpycha takiego Ze Manuela, a potem wymaga od niego, żeby uporczywie wstawiał go do składu. Może po prostu czegoś nie wiem. Kiko przepracował już 2 okresy przygotowawcze, a ciągle nie wolno go oceniać, bo nie miał czasu. W przerwie pomiędzy rundami, zawsze są jakieś zmiany. Zawsze można użyć argumentu, że w takim składzie gramy tylko jedną rundę. Tak będziecie pisać w maju, tak będziecie pisać za rok. Czy jest w naszej ekstraklasie jakiś zespól, który gra cały rok w niezmienionym składzie? Też psiałem w innych postach co zarzucam trenerowi i tez się do tego nie odnosisz, tylko uporczywie wmawiasz mi, że coś napisałem, a potem punktujesz "moją" wypowiedź. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Wez nie cytuj tego cymbala.
![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Cytat:
Najpierw piszesz, ze kazdy zawodnik "inaczej sie starzeje", ze tak to ujme, a potem na przyklad Angulo teraz, i formy Boguskiego w roku ubieglym podajesz Brozka, ktory jak tylko sie wyleczy lapie zaraz jakis uraz i wiecej czasu spedza na rehabilitacji niz normalnych treningach. No... nie powiem. Inteligencji to ty masz tyle co suka w rui nie obrazajac suk |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|