The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.12.2017, 10:37
No to dzisiaj jest idealna szansa by doskoczyć do lidera i wicelidera na 1 pkt.
Legia standardowo straciła punkty na stadionie w Niecieczy .
Grali już prawie wszyscy nasi bezpośredni przeciwnicy w tabeli i już teraz wiadomo, że niżej 6 miejsca Wisła nie spadnie.
Wszystko w nogach piłkarzy!
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 03.12.2017, 12:01
Serce wierzy w 2:1 i pierwszą wygraną z drużyną z czuba tabeli. Coś, co mentalnie bardzo się naszej drużynie przyda.
Rozum mówi 1:1 i duże problemy z grą pod pressingiem.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
JarooP
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 03.12.2017, 13:25
Moim zdaniem wcale nie odstajemy od żadnej z drużyn z ekstraklasy większość tych meczy co straciliśmy punkty była przypadkowa.zabraklo zimnej krwi do poprawnego wykonania wypracowanych sytuacji bo jako drużyna je maja. Wisła kadrowo i piłkarsko nie wyglada zle na tle innych. Przy dobrym wyniku oddają inicjatywę nie wiem czy to wina trenera który przy dobrym wyniku cofa zespół do kontry albo zespół sobie odpuszcza bo wiedza ze maja wystarczająco dużo umiejętności do utrzymania wyniku co jest błędem bo ekstraklasa się powoli wyrównuje poziomem.

Wiec sadze ze jesteśmy w stanie ten mecz wygrać nawet 2:0 lub 3:0 jedynie tylko wystarczy przypilnować indywidualnie Angulo bo facet jest szybki z dobrym wykończeniem No i oczywiście mniej nerwowości przy stałych fragmentach gry bo jak wiemy wszyscy maja odpowiedniego faceta do tego który ma sezon życia.

Wydaje mi się ze 2:0 dla nas po ciekawym szybkim meczu.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 03.12.2017, 13:40
jest jakis link do konferencji ?
Odpowiedz cytując
ReMix
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 03.12.2017, 14:11
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
jest jakis link do konferencji ?

Mowisz i masz

https://www.youtube.com/watch?v=JWWPRje5hKY
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 03.12.2017, 16:00
dzięki, troche smętne te konfrencje , Kiko jakby zestresowany

oby dzisiaj drużyna zagrała w pięknym "stylu"
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.12.2017, 16:05
Nasz rzecznik prasowy zabija doszczętnie te konferencje, ja rozumiem parytety etc. ale na to stanowisko należało jednak zatrudnić kogoś, kto ma chociaż odrobinę umiejętności prowadzenia tego typu wydarzeń.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 03.12.2017, 19:34
VAR z sedzia zabil dzis Wisle.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 03.12.2017, 19:59
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Podobnie jak Karherop, najbardziej obawiam sie naszych stalych fragmentow w defensywie. To, ze jestesmy w stanie zaboli zdominowac, prowadzic gre i przejac inicjatywe to jestem spokojny. Pytanie tylko co nasz taktyczny geniusz wymysli na ten mecz. Tak czy siak, jesli nie popelnimy jakichs karygodnych bledow w obronie i sedzia nam nie przeszkodzi to dlaczego mielibysmy nie wygrac.
No i .... no i czesc.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 03.12.2017, 19:59
Mam nadzieję, że to ostatni mecz Buchalika w barwach Wisły. Nie dość, że od czasu do czas puszcza szmaty to jeszcze nie potrafi z bramki przy dośrodkowaniach wyjść.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Stary 03.12.2017, 20:01
Nie jestem w stanie wytłumaczyć tego, jak można było tak spierd*lić drugą połowę. Nie mam słów.
Nie chce się nawet pisać na ten temat, co dają analizy, sryzy, jeśli ku*wa znów tak koncertowo przepier*alamy mecz?

Górnik był do pokonania, przy odrobinie mądrej gry w pierwszej połowie nie zrobili nic. Zobaczcie, oni grają cały czas tym samym składem, byli po pucharze, grali na stojąco.

Tragedia, nie wyróżniam nikogo za ten mecz, weźcie się do roboty, bo tu już nie można mówić o przypadku.

Współczuję ludziom na stadionie.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.12.2017, 20:01
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Var varem
ale co drugi mecz z rzedu nie wyszlismy na druga polowe to nasze
znowu strata gola po rogu, o ktorego sie prosilismy
o 3 bramce szkoda nawet pisac
2 mecze i 6 bramek straconych, wiekszosc na wlasna prosbe
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.12.2017, 20:05
Var? Karne? Gówno a nie var.

GRAMY TAKĄ PYTĘ, ŻE NIE MA CO W POWTORKACH POKAZAĆ.
Fart,że ten strzal Maćka Loska wypuścił.

Taka prawda, a mitomanów którzy typują naszą wygraną przed 4:0 zapraszam do oglądania ligi.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 03.12.2017, 20:06
Naprawdę nieźle gramy do momentu, aż nie strzelimy bramki Po karnym chłopakom ewidentnie siadła psycha, jedni nabuzowani do granic możliwości, drudzy się chowają i srają pod siebie. I nie wierze, że trener każe im tworzyć formację obrony Częstochowy przy 1:0. Tragedii nie było jak na grę z aktualnie najlepszym zespołem eklapy. Problem leży w głowach.

A największy problem z głowami mają dzieci srające żarem na szałboxie w trakcie meczu.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 03.12.2017, 20:07
No i nie wygrałem koszulki...
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 03.12.2017, 20:08
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Fart,że ten strzal Maćka Loska wypuścił.
Gol z rożnego też fart, tak można wyliczać każdemu w nieskończoność...
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 03.12.2017, 20:08
Przyjechała drużyna wybiegana która zabiła nas w drugiej połowie. Carlitos drugi mecz nic nie gra a my nie mamy pomysłu co bez Niego zagrać. Na własne życzenie 4pkt w tygodniu poszły psu w budę
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 03.12.2017, 20:09
Niestety, ale muszę się zgodzić co do Buchalika. Bramkarz, który systematycznie za.......i farfocla to żaden bramkarz. Bardzo nie spodobała mi się postawa Sadloka- po karnym totalna wyjebka, idzie kontra 3 na 2, a on sobie truchta przy środkowym kole. Mało jego wejść, mało walki, dużo brutalności. Przy karnym celowości Arsenicia nie widziałem, ale można było to gwizdnąć. Imaz dzisiaj chyba same złe decyzje, dramat.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.12.2017, 20:09
Nie możma regularnie wygrywać bez bramkarza. Buchalik jest szelkami przywiązany do linii, dzisiaj odwalił kabaret który mam nadzieję posadzi go na ławce.
Drugi Bartkowski, masa błędów na prawej obronie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 03.12.2017, 20:10
Wygląda na to, że należy wrócić do taktyki z początków Kiko. Znaczy bramka na 1:0 strzelana w doliczonym czasie gry...
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.12.2017, 20:10
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam sie w pelni. Karny to parodia sedziowania,a pozniejsza furia Wisly niestety rodzila co chwile same problemy,tak sie czasem zdarza.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 03.12.2017, 20:12
Szneka
Nie wiem, jak żeś to obliczył. Jak dla mnie to 5.

silver03
Siadła i siada cały czas, ale gdy prowadziłem dyskusję z teo, to mnie obśmiał, bo trener-psycholog? pffff

wyar
Przecież tam była ręka i wcale nie przy ciele. Każdy obiektywny obserwator przyzna, że sędzia się z tego wybroni.
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 03.12.2017, 20:12
1. Karny parodia. I to .......enie, że Arsenić celowo zagrał piłkę ręką. Piłka odbiła mu się od klatki, co miał zrobić ze swoją ręką? Uciąć ją?
2. 2 bramka pada po serii trzech rzutów rożnych z czego pierwszy nie powinien być podyktowany! Zawodnik górnika ewidentnie popchnął Pereza, który wypadł z piłka poza linię końcową. Oglądnijcie powtórki to jest ....a PARODIA!
3. Wojtkowski jest nieustannie faulowany, a sędzia kartek nie daje. kurzawa chamsko sprzedał mu z łokcia w drugiej połowie, widać, że zagranie celowe, a ten .... z gwizdkiem stoi i patrzy....

A co do gry to zagraliśmy chujowo, jak to było do przewidzenia. Zero zaangażowania i ambicji. Po bramce na 1-1 dla tych panienek mecz się skończył. Trener jest nieudacznikiem z czwartej ligi, ale do ....y nędzy zacznijmy wymagać też od piłkarzy! Przy takiej postawie w obronie i takim zaangażowaniu dostaniemy srogi w....... w derbach i żadne zaklinanie rzeczywistości nie pomoże. Żydy mają 12 punktów w ostatnich 6 meczach, zrobią z nami co tylko będą chcieli.
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 03.12.2017, 20:22
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Niestety, ale muszę się zgodzić co do Buchalika. Bramkarz, który systematycznie za.......i farfocla to żaden bramkarz. Bardzo nie spodobała mi się postawa Sadloka- po karnym totalna wyjebka, idzie kontra 3 na 2, a on sobie truchta przy środkowym kole. Mało jego wejść, mało walki, dużo brutalności. Przy karnym celowości Arsenicia nie widziałem, ale można było to gwizdnąć. Imaz dzisiaj chyba same złe decyzje, dramat.
Co do Sadloka w tej sytuacji to musiał przepuścić bo by za faul dostał drugą żółtą i byśmy biegali w 9.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 03.12.2017, 20:24
Fansorina, Koledze zapewne chodziło o tę sytuację, w której była poprzeczka. Sadlok po prostu wracał truchtem, w związku z czym z 3 na 3 zrobiło się 3 na 2.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 03.12.2017, 20:26
kbr napisał(a):Wyświetl post
Zero zaangażowania i ambicji. Po bramce na 1-1 dla tych panienek mecz się skończył. Trener jest nieudacznikiem z czwartej ligi, ale do ....y nędzy zacznijmy wymagać też od piłkarzy! Przy takiej postawie w obronie i takim zaangażowaniu dostaniemy srogi w....... w derbach i żadne zaklinanie rzeczywistości nie pomoże. Żydy mają 12 punktów w ostatnich 6 meczach, zrobią z nami co tylko będą chcieli.
Grubo
Odpowiedz cytując
Mixu
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 03.12.2017, 20:26
Dzięki za walkę do końca. Dzisiaj nasi piłkarze grali do końca i mimo niekorzystnego ułożenia meczu gonili wynik, brakowało sił ale nie zabrakło serca.

Wiem że z perspektywy stadionu wygląda to inaczej i inne emocje ale z perspektywy TV to jednak decyzje sędziego były prawidłowe. Dobre zawody Stefańskiego (ale się naraziłem teraz)
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 03.12.2017, 20:30
Postaram się podsumować to widowisko bez rozpisywania się na temat rywala (mocny - co było wiadome) i sędziego (żałosny - tyle lat w tej lidze, a nadal nie wie za bardzo co robi i kompletnie nie panuje nad meczem) bo przegraliśmy go tylko i wyłącznie na własne życzenie. Z karnego sędzia się wybroni, mógł na upartego gwizdnąć faul przy golu na 1-2, ale to i tak nie zmienia faktu, że mogliśmy dostać 5-6 goli, tak samo zresztą jak w Poznaniu.

Najbardziej poraża mnie głupota w zachowaniu naszych piłkarzy - rozumiem, emocje, czują się skrzywdzeni, ale czemu miały służyć:

1. wjazd Głowackiego na drugą kartkę gdy już i tak to niewiele zmieniało
2. wjazd Wasilewskiego na czerwoną gdy to nie miało już zupełnie żadnego znaczenia
3. wydzieranie się przez Sadloka po karnym, gdy nie miało tu już absolutnie żadnego znaczenia
4. kuriozalne zachowanie Carlitosa po 2 rogach, prowokujące trzeci po którym tracimy gola
5. całościowe zachowanie Victora Pereza w 2. połowie, podsumowane jakże żałosnym, nieudolnym wjazdem na czerwoną w doliczonym czasie. Facet w końcówce chciał przykozaczyć, a przy każdym ataku nie robił ostatniego doskoku, w decydującym momencie odstawiał głowę/nogę, machał łapami przy piłce lecącej mu nad głową itd.

Buchalika się czepiać nie będę, bo niestety pewnego poziomu nie przeskoczy i to było wiadome od dawna, a dwa, że zawalił gola po prostu "sportowo", nie w wyniku debilnego zachowania,

Kolejny raz z niezrozumiałych powodów w pewnym fragmencie meczu większość drużyny odmóżdża, pojawia się panika i dajemy się całkowicie zdominować. Znowu tracimy 3 gole, co zakrawa na kpinę. Niby warto docenić zapieprzanie w końcówce, ale taka porażka frustruje bardziej niż 0-3 po graniu barachła przez 80 minut.

Nie mam pretensji do trenera o to, że nie pojechaliśmy lidera paroma bramkami, natomiast trudno nie jest odnieść wrażenia, że coś jest nie tak. Drużyna gra koszmarnie nierówno i sprawia wrażenie, że nikt nie panuje nad tym co się dzieje. Stałe fragmenty gry to jest poziom piłki podwórkowej. Ślepy widzi, że mając faceta w takiej formie, o takiej charakterystyce i tak górującego nad resztą drużyny powinniśmy grać 2 z przodu, choćby koło Carlitosa miał grać Małecki, Boguski czy Bartosz. Czas leci i coraz mniej można zrzucić na szpital i brak zgrania. Bardzo to niepokoi w świetle przyszłej środy, bo jeśli tak dalej to będzie wyglądało to w połowie grudnia może być tak, że mało kto będzie szkoleniowca bronić.
Ostatnio edytowane przez d : 03.12.2017 o godz. 20:37.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.12.2017, 20:33
Taktycznie nie istniejemy, z taką grą wylądujemy w dolnej ósemce. Na dobrą sprawę nie zagroziliśmy dziś poważnie bramce Górnika, obie nasze bramki wpadły fartownie. Na dłuższą metę nie chcę oglądać lagi na stratę do przodu.
Odpowiedz cytując
CrazyBoy96
Senior Member

Od: 03.2017

Stary 03.12.2017, 20:36
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów