The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.11.2017, 05:55
obikenobi napisał(a):Wyświetl post
Piłka nożna to kwestia wykorzystywania szans. Jak się w końcu trafi, to trzeba zrobić wszystko, żeby skorzystać z okazji. Bartkowski dostał po miesiącach swoją szansę i ją wykorzystał, na boisku liczy się skuteczność pod bramką rywala, to samo tyczy się tabeli. Mieliśmy szansę doskoczyć do czołówki i po raz trzeci już chyba w tym sezonie tego nie wykorzystujemy i to mnie irytuje najbardziej.

Co do pucharów to nie wiem, ja się tym specjalnie nie jaram, ale nie tacy jak my już tam trafiali.

Obrona musi się ogarnąć, bo jak mają zamiar taką radosną twórczość uprawiać w defensywie z Górnikiem, to nie ma opcji, żebyśmy to wygrali.

I jeszcze dwie kwestie na koniec:

1. Odrobinę dziwią mnie narzekania w stronę trenera, że nie możemy przy tak słabej obronie cofnąć się po bramce. Nieśmiało przypomnę, że w poprzednich sześciu meczach straciliśmy dwa gole, więc jeżeli rzeczywiście Kiko kazał im się cofnąć po każdej bramce, to miał pewne podstawy do tego aby sądzić, że uda się nie dopuścić rywala do 100% akcji i wyjść z akcją/kontrą. Nie piszę, że to dobrze, że tak zrobił - oczywiście powinniśmy iść po drugiego gola. Bardziej bym winił tutaj indywidualne błędy zawodników niż samego trenera (Perez z tymi rękami, ja pier..lę).

2. Wedle zasady "jesteś tak dobry, jak twój ostatni mecz", to zwracam uwagę na to, że nie graliśmy z ogórami. Odkąd Bartoszek objął BBT, ci radzą sobie naprawdę przyzwoicie, więc przywieziony punkt z Niecieczy nie jest wstydem. Niemniej jednak - jeżeli serio ktoś tam w Klubie poważnie myśli o pucharach i chce je osiągnąć inaczej niż "a ch.., trafią się słabsi od nas", to takie mecze jak ten trzeba wygrywać.

Mały plusik - jednak potrafimy strzelać bramki bez udziału Carlitosa.
ad.1
Ja niesmialo przypomne, ze w poprzednich szesciu meczach stracilismy 2 bramki glownie dzieki bozej opatrznosci w Poznaniu i dzieki temu, ze z Pogonia i Sandecja zagralismy tak jak powinnismy grac z takimi ogorkami. Jeszcze niesmialo przypomne, ze w szesciu meczach wczesniej stracilismy bramek 10. Przypomne rowniez niesmialo, ze Nieciecza w ciagu dwoch ostatnich sezonow strzelila wiecej niz dwie bramki az w czterech meczach - z Pogonia Skorzy w tym sezonie, Arka i 2x z parchami w tamtym, takze dolaczamy do elitarnego grona.
ad.2
Ja zwroce uwage na to z kim Nieciecza po przejeciu przez Bartoszka radzi sobie przyzwoicie. Z zydami, Lechia, Pogonia Skorzy, Arka, Piastem, nami i Jaga. Nie poradzili sobie z Chojniczanka w pucharze i Plockiem w lidze. Nie mam pojecia jak prezentowali sie w tych meczach bo nie ogladam meczow Niecieczy ale patrzac po tym jak prezentowali sie dzisiaj stwierdzam, ze spokojnie byli do ojebania. Mowi sie trudno.

Z tym, ze obrona musi sie ogarnac to sie oczywiscie zgadzam w 100 procentach. Na ten temat mam takie zdanie mniej wiecej od poczatku sezonu. Prawie w kazdym meczu, obojetnie z kim gramy, dopuszczamy przeciwnikow do stuprocentowych sytuacjii to, ze mamy tyle straconych bramek ile mamy to zasluga glownie impotencji strzeleckiej rywala, czasem Buchalika, rzadko kiedy poukladanej gry z tylu. Zostaly cztery mecze, w tym trzy u siebie. Dolozyc minimum 6,7 punktow (na co mamy duze szanse) i w przerwie pracowac, pracowac i pracowac. Runda wiosenna zweryfikuje.

PS. Po meczu z Gornikiem to cholera wie czego sie spodziewac. Na wyjazdach to inna druzyna, podobnie jak my u siebie wiec na pewno z gory bym nas nie skreslal
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 28.11.2017 o godz. 06:07.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów