|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ondrasek znowu kontuzja ? czy to jakiś ponury żart ?
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
mimo wszystko tonowałbym entuzjazm, moim zdaniem Pogoń gra aktualnie poniżej swojego piłkarskiego potencjału i to sie w każdej chwili może zmienić
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Sędzią będzie...Paweł Gil z Lublina.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
to i VAR pewnie będzie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Oby nie z nami raczej też dostaną bęcki
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Statystyka meczów z udziałem tego pana delikatnie mówiąc nie przemawia na naszą korzyść - na ostatnie 10 spotkań - 1 zwycięstwo, 5 remisów i 4 porażki. Plus taki, że jedyne zwycięstwo odnieśliśmy w meczu z... Pogonią na inaugurację poprzedniego sezonu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Mój skład: Buchalik Bartkowski Głowacki Arsenić Sadlok Boguski Halilović Perez Imaz Wojtkowski Carlitos |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Stan Kadry Śledziuchów ktoś posiada?
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Chociaż statystyki prezentowane przeze mnie w jednym z tematów jasno pokazują, że nam gra się bardzo dobrze z drużynami na niższych lokatach w tabeli, łatwy mecz z Pogonią wcale nie będzie taki oczywisty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
To jeszcze ja sobie skrobnę.
Mecz na pewno nie będzie łatwy i niech Ręka Boska broni, żeby którykolwiek z naszych orłów zlekceważył przeciwnika. Niemniej jednak każdy wynik niż nasze zwycięstwo to będzie bardzo duże rozczarowanie. Szczególnie dla mnie, bo taśma na tę kolejkę taka, że już Malediwy zaklepałem. W obliczu urazów i tego co widziałem dwa tygodnie temu liczę na taki skład, jaki już tu się przewijał, czyli: Buchalik - Bartkowski, Głowacki, Arsenić, Sadlok - Boguski, Basha, Halilović, Perez, Imaz - Carlitos. Ewentualnie Wojtkowski i Bartosz za Tibora i Bogusia Krula. Do zobaczenia jutro, Wisełko tylko zwycięstwo! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Pewniaki do składu:
Buchalik, Bartkowski, Głowacki, Arsenić, Sadlok, Perez, Imaz, Carlitos lekkie znaki zapytania: Basha, Boguski walka o jedną pozycję rozstrzygnie się pomiędzy: Haliloviciem, Wojtkowski lub Balaniukiem w zależności od koncepcji trenera Małecki raczej nie zacznie od początku - Ramirez tak dał do zrozumienia |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wyjdzie, bo doznał kontuzji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Strasznie krótką pamięć macie. Teraz każdy chce Pereza w składzie, który jeszcze 3 tygodnie temu był niemiłosiernie bluzgany kosztem Bashy, który nie zagrał słabego meczu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest już konferencja przedmeczowa:
https://youtu.be/GI7WBPJTm4Y |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale z drugiej strony jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz. A ostatnio to był Pan Perez. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Portowcy przyjadą dziś z nastawieniem żeby nie przegrać i jak znam życie to im się uda. Musimy wyjść ofensywie i pozycyjnie ich cierpliwie klepać bo na nasze kontry nie ma co liczyć w tym meczu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Kursy u bukmacherów wzrosły na Wisłę z 1.85 do 2.30, a na Pogoń spadły z 4.0 na 3.2, buki coś wiedzą czego my nie wiemy? Jakieś dodatkowe absencje?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Może Burliga pograł grubo.
A poważnie to patrząc na tą naszą ligę, gdzie Pogoń nie wygrała od X kolejek, to dziś się pewnie akurat przełamie... Dokładając do tego od razu tłumaczenie Ramireza na konfie przedmeczowej, że to "mecz-pułapka" i inne podobne teksty, można mieć dziwne rzeczy w głowie. Nie no taki żarcik,pojedziemy ich 3-1... ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No ja nie wiem...
Pogoń zdaje się oczyszczać atmosferę w szatni i chce za wszelką cenę przełamania. Kadrowo nie są wcale gorsi od połowy zespołów z ekstraklasy. Być może grali wcześniej przeciwko Skorży? Fajne rozgrywanie od tyłu, czasami pressing, akcje oskrzydlające,a potem przed polem karnym i przed bramką totalna niemoc. Jeszcze dokładał się do tego Załuska z niepewnymi interwencjami i mamy... drużynę na miejscu spadkowym. Wystarczy, że strzelą pierwszego gola, potem zamurują się i... może się udać. To, co Wisła ostatnio prezentuje jednak pozwala mieć nadzieję na postęp w grze. Chcę widzieć Wisłę grającą coraz lepiej taktycznie i przede wszystkim z pomysłem na grę, ze wzajemnym zrozumieniem wszystkich piłkarzy. I do przodu! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
.Nasz gra wygląda lepiej, a w sparingu zmiennicy pokazali się z dobrej strony. Jeżeli piłkarze wyjdą w 100% skoncentrowani, nie powinniśmy mieć problemów z odniesieniem zwycięstwa. Obstawiam 3:1 dla Wisły po hattriku Carlitosa. Niestety. Minęły 4 miesiące do zmiany rzecznika i żadnej poprawy nie widać. Chyba pora przestać oglądać konferencje przedmeczowe. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Wspaniała Wisełka!
Bartkowski zrobił wiecej niż Cywka przez cały sezon.. Bartkowski ta główką zdobył nam 3 punkty w ważnym meczu. Szkoda, że wcześniej nie padła bramka po którymś ze słupków bo uważam, że wtedy wynik by był 2 albo 3:0. Na końcówkę meczu nie patrzę, bo to była typowa nerwówka. Idziemy do przodu! Jazda Jazda Jazda!! ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Carlitos miał dzisiaj wyjątkowego pecha. Znów dobry mecze Pereza!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Bartkowski wielkie brawa za bramkę i za serducho bo widać było gołym okiem jak mu zależało. Niech nabiera pewności i będziemy mieli z niego pociechę. Kudłaty Perez jak na początku irytował tak stał się kozakiem. Imaz miejmy nadzieję że jeszcze się rozkreci. Carlitos pechowo. Małecki i Wojtkowski dobre zmiany. Brawo Sadlok i reszta.
Tylko cholera jak oni mogli dopuścić do takiego ryzyka pod koniec meczu? |
|
|
|
Member
Od: 02.2014
Offline |
|
|
Dawno się tak nie denerwowałem jak pod koniec tego meczu. Nie wiem dlaczego, ale bramka wisiała w powietrzu w ostatnich minutach. Kilka głupich fauli które generowały niepotrzebny chaos. Szczęśliwie się skończyło ale wg. mnie trzeba się głęboko zastanowić nad taką grą.
Brawo dla Brartkowskiego z bramkę, zasłużył na nią. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Bardzo dobry mecz, powaznie
Niepotrzebnie tylko odpusciliśmy troche ostatnie 2-3 minuty i dopuściliśmy do chaosu przez który moglismy stracic zwyciestwo 3 słupki, dodatkowo 3 setki, swietny, naprawde świetny Perez, w koncu gol po rogu ( a i 3 inne skonczone oddaniem strzałów) Pogoń nie istniała w ofensywie kompletnie ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Strasznie tego żałuję, ale koncepcja budowy drugiego Atletico właśnie poszła się j...ać....
Jak można dopuścić do tego, że zespół grający w 10 ma w ostatnich 10 minutach tyle szans na gola? Że przedostaje się tak łatwo w rejony naszego pola karnego? Że nie daje się skontrować? Że nie potrafimy utrzymać piłki, pograć w dziada, postraszyć kontrą? Na szczęście Kiko też był z tego powodu wkurzony. Boguski już chyba nie nauczy się przyjmowania piłki bez jej odbijania na kilka metrów. Gratuluję zwycięstwa. Przerwa na reprezentację chyba jednak trochę zaszkodziła. Jedziemy dalej. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|