The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy lubisz czytać książki?
Tak 486 79,80%
Nie 123 20,20%
Głosujących: 609. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.10.2017, 05:52
... czyta, czyta. Byłem wczoraj na targach książki: dziki, nieprzebrany tłum żądny słowa pisanego i autografów. Jak macie okazję wybierzcie się dzisiaj - książki z dużymi rabatami (25-30%). A swoją drogą to zdobycie autografu Neli Małej reporterki powinni wprowadzić do programu szkolenia GROM-u - z córką staliśmy prawie 3 godziny w kolejce, a przy wejściu na salę to był prawdziwy futbol amerykański w wersji hard .
Ostatnio edytowane przez pzkwr : 29.10.2017 o godz. 05:56.
rrr
Odpowiedz cytując
_bzyku_
Makaveli

Od: 03.2005

Stary 29.10.2017, 22:44
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Czytalem. Bardzo dobra ksiazka. Nie jest to wprawdzie dokument ale Clavell, z tego co sie orientuje, wiele lat spedzil w Azji zglebiajac miedzy innymi tajniki kultury japonskiej wiec sporo ze swojej wiedzy przelal na papier. Ogolnie cala saga azjatycka Clavella jest bardzo dobra.
Ok dzięki za szybką podpowiedź. Po wypłacie w takim razie zakupię. Do tego dorzucę coś z klimatu sportowego i VI tom "Skazańca" - mam nadzieję, że się pojawi za niedługo i na zimę będzie co do czytania
PS. taniaksiazka.pl masz taniej. Jak cos to kilka razy juz u nich zamawialem i jestem zadowolony.
Na internecie kupuję w zasadzie tylko na allegro i to u jednego sprzedawcy - kolibergdansk. Praktycznie wszystkie książki ma i nigdy problemów nie miałem z przesyłką.

Padre1906 napisał(a):Wyświetl post
_bzyku_ masz taniej w bonito
https://bonito.pl/k-34515495-shogun
Kiedyś jak szukałem książek to dużo negatywów mieli na allegro i odpuściłem. Dopiero po jakimś czasie rozkminiłem, że w Krk mają odbiory stacjonarne, ale jakoś nigdy tam jeszcze nie kupowałem. Przeważnie kupuję tylko w Emipku jak jestem nieopodal - a na necie jak pisałem wyżej tylko allegro. No ale może czas na zmiany nawyków
Wisła Skawina

"...Oceniaj ludzi tylko i wyłącznie po czynach: od początku, do końca..."
Odpowiedz cytując
frank
Member

Od: 03.2013

Stary 31.10.2017, 10:01
_bzyku_ napisał(a):
Kiedyś jak szukałem książek to dużo negatywów mieli na allegro i odpuściłem. Dopiero po jakimś czasie rozkminiłem, że w Krk mają odbiory stacjonarne, ale jakoś nigdy tam jeszcze nie kupowałem. Przeważnie kupuję tylko w Emipku jak jestem nieopodal - a na necie jak pisałem wyżej tylko allegro. No ale może czas na zmiany nawyków
Ja właśnie kupuje głównie u nich, często mają najlepsze ceny. Bez porównania do Empiku. A i wybór książek znacznie lepszy. Zawsze zamawiałem do sklepu (bo blisko z roboty) i było git.
Korzystniej chyba tylko w Składzie Tanich Książek na Grodzkiej (tam ceny bywają po prostu śmieszne), ale u nich znów jak szukasz czegoś konkretnego to bardzo możliwe że nie znajdziesz.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 08.11.2017, 09:53
Cóż, przez ostatni miesiąc za dużo raczej nie przeczytałem (PS4):

"Rodzina Borgiów" M. Puzo 7/10
"Ostatni Don" M. Puzo 7,5/10
"Paragraf 22" J. Heller 7,5/10
"Rdza" J. Małecki 7/10
"Miasteczko Salem" S. King 6,5/10
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Stary 09.11.2017, 05:46
Cóż, przez ostatni miesiąc za dużo raczej nie przeczytałem (PS4):

"Rodzina Borgiów" M. Puzo 7/10
"Ostatni Don" M. Puzo 7,5/10
"Paragraf 22" J. Heller 7,5/10
"Rdza" J. Małecki 7/10
"Miasteczko Salem" S. King 6,5/10
"Paragrafowi 22" dałeś tylko 7,5? Dla mnie to absolutnie kultowa książka 10,5/10.
rrr
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 09.11.2017, 07:03
Pewnie nie tylko dla Ciebie
Mnie osobiscie "zmeczyla" schematycznosc tej ksiazki. Ciagle podobne dialogi, sytuacje etc. Na plus na pewno duza dawka ironii, sarkazmu, czarnego humoru no i samo przeslanie. Jako, ze 10 nie dam zadnej ksiazce, to 7,5 i tak zle nie wypada. Tak czy siak, wiadomo jak jest, kazdy lubi co innego
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 09.11.2017, 07:54
Z ostatnio przeczytanych:

"Hrabina: tragiczna historia Elżbiety Batory" - Rebecca Johns. - historia krewnej polskiego króla. Książka napisana przez kobietę, a to jest tutaj kluczowe. Ce..... tę pozycję spory relatywizm. Autorka mija się z prawdą i opuszcza fakty historyczne, próbując mimo wszystko wybielać główną postać. Solidarność jajników? Książkę czyta się "szybko". Jeśli ktoś lubi taki typ niech wypożycza .

"Pozdrowienia z Korei: uczyłam dzieci północnokoreańskich elit" - Suki Kim. Pamiętnik kobiety która wykładała na północnokoreańskiej uczelni dla dzieci "dobrze" urodzonych. Jeżeli kogoś interesuje taka tematyka - gorąco polecam. Mnie wciągnęło. Ciekawy rys psychologiczny ludzi, którzy mieszkają w tym reżimie.
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
makestar1
Junior Member

Od: 08.2017

Stary 09.11.2017, 14:16
Mój numer 1 obecnie:
"Pan raczy żartować, panie Feynman!". Przypadki ciekawego człowieka
Niby noblista, ale jakie człowiek miał przygody!
Nie ma lipy!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.11.2017, 20:47
makestar1 napisał(a):Wyświetl post
Mój numer 1 obecnie:
"Pan raczy żartować, panie Feynman!". Przypadki ciekawego człowieka
Niby noblista, ale jakie człowiek miał przygody!
mozesz cos wiecej o tej ksiazce?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
_bzyku_
Makaveli

Stary 09.11.2017, 21:07
PS. Cala seria "Skazaniec" Spadły zajebista. Piec ksiazek (szosta ponoc do konca roku ma wyjsc), idzie na raz, dzieki _bzyku_

Dziś ruszyła przedsprzedaż VI tomu. Wysyłka w dniu premiery 29 XI.
https://skazaniec.sstore.pl/przedpremierowo-c-110.html
Skazaniec
Wisła Skawina

Odpowiedz cytując
_bzyku_
Makaveli

Stary 09.11.2017, 21:08
wiesniak842 napisał(a):
PS. Cala seria "Skazaniec" Spadły zajebista. Piec ksiazek (szosta ponoc do konca roku ma wyjsc), idzie na raz, dzieki _bzyku_

Dziś ruszyła przedsprzedaż VI tomu. Wysyłka w dniu premiery 29 XI.
Skazaniec
Wisła Skawina

Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 09.11.2017, 21:31
Widzialem, widzialem. Dostalem nawet powiadomienie na maila bo kupowalem ze strony autora ebooki. Tak samo zrobie tym razem, 29/11 bedzie mozna juz kupic i sciagnac z jego strony
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 10.11.2017, 07:49
Przeczytałem czego dotyczy ta seria o której rozmawiacie i napaliłem się. Niestety w Bibliotece Kraków książki dostępne tylko w formie e-book. Trzeba będzie poważnie rozważyć zakup tej pozycji.
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Stary 11.11.2017, 06:48
Pewnie nie tylko dla Ciebie
Mnie osobiscie "zmeczyla" schematycznosc tej ksiazki. Ciagle podobne dialogi, sytuacje etc. Na plus na pewno duza dawka ironii, sarkazmu, czarnego humoru no i samo przeslanie. Jako, ze 10 nie dam zadnej ksiazce, to 7,5 i tak zle nie wypada. Tak czy siak, wiadomo jak jest, kazdy lubi co innego
To co piszesz to prawda, ale ja mam do "Paragrafu 22" stosunek osobisty. Czytałem ja za młodu, a wtedy ocenia się książki dużo bardziej entuzjastycznie, a poza tym od niej zaczęła się długoletnia przyjaźń. Pożyczyłem ją mojemu sąsiadowi i jak przeczytał to był tak zachwycony, że przyjaźnimy się do dzisiaj, mimo że od wielu lat mieszka w Warszawie. Przez chwilę to się zastanawiałem, czy nie jest gejem .

A tak w ogóle to znajoma pożyczyła mi Remigiusza Mroza (seria o warszawskich prawnikach, "Kasacja" itd.). Dziwne bo postaci trochę schematyczne, sytuacje często mało prawdopodobne, dialogi drętwe, ale intryga taka, że czyta się jednym tchem i ciężko utrzymać mi moją zasada, że nigdy nie zaglądam wcześniej na ostatnie strony, żeby sprawdzić, jak się kończy.
Książki innych jego serii też warto przeczytać?

PS. Jakbyście szukali książek z tej serii, to pojawiły się w Biedronce po 17 zeta.
rrr
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 13.11.2017, 23:08
pzkwr napisał(a):Wyświetl post
A tak w ogóle to znajoma pożyczyła mi Remigiusza Mroza (seria o warszawskich prawnikach, "Kasacja" itd.). Dziwne bo postaci trochę schematyczne, sytuacje często mało prawdopodobne, dialogi drętwe, ale intryga taka, że czyta się jednym tchem i ciężko utrzymać mi moją zasada, że nigdy nie zaglądam wcześniej na ostatnie strony, żeby sprawdzić, jak się kończy.
Książki innych jego serii też warto przeczytać?

PS. Jakbyście szukali książek z tej serii, to pojawiły się w Biedronce po 17 zeta.
jak dla mnie seria z Forstem związana z górami rewelacyjna, polecam.
Odpowiedz cytując
ogr
Member

Od: 03.2006

Stary 17.11.2017, 12:29
Ludzie czytają i ja również. Może ktoś się skusi na moje rekomendacje.

-'Hitman, ekonomista od brudnej roboty' - John Perkins. Książka o kulisach działań koncernów w republikach bananowych.
-'Wojna o pieniądz 1,2,3' Song Hongbing - o światowej finansjerze. Jak powstawały pierwsze banki i cały system finansowy. Zacząłem na razie 1 tom, ale na prawdę wciąga.
-'Ludzie którzy jedzą ciemność' - Richard Loyd Perry - reportaż o zaginięciu Brytyjki w tokijskiej dzielnicy rozpusty.
-'Uległość' - Michel Houellebecq - książka bardzo na czasie w świetle zmian w europie zachodniej związanych z napływem imigrantów. Książka przedstawia przyszłość Francji po przejęciu władzy przez muzułamnów.

To na razie tyle. Muszę się przyznać również do swojej słabości do różnej maści skandynawskich 'crime story'. A no i zapomniałbym o serii Severskiego Nielegalni, Niewierni, Nieśmiertelni, Niepokorni, którą również mogę polecić, choć czasem mnogość wątków może przytłaczać.
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 17.11.2017, 12:51
ja polecam z ostatnio czytanych:

Urodzeni, by żyć
Autor: Wendy Holden

Złodziejka książek
Autor: Markus Zusak

starsze, które przeczytałem:

plus wszystkie 6 tomów Remigiusza Mróz:
z cyklu "Joanna Chyłka"

może też kogoś z was zainteresuje
Spalony - Andrzej Iwan

Śnieżka musi umrzeć
Autor: Nele Neuhaus

a najbardziej genialna książka to:

Ojciec Chrzestny
Autor: Mario Puzo

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 17.11.2017, 13:10
Ja ostatnio lyknalem w pracy "Pielgrzyma" Hayesa. Mistrz książka, z czystym sumiemiem i reka na sercu polecam.
Ps. Zapomnialbym. Jeszcze "Szachinszach" Kapuscinskiego lyknalem. Dosc ciekawie przedstawiona historia Iranu za panowania Pahlawich do momentu rewolucji Chomeiniego.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 17.11.2017 o godz. 13:15.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 17.11.2017, 13:35
Swego czasu, miałem zajawkę na Kapuścińskiego. Polecam najbardziej kultową chyba z jego książek - "Cesarz" Opis upadku dyktatora Hajle Syllasje w Etiopii. Dla wszystkich nawiedzonych rastamanów, pozycja obowiązkowa
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 18.11.2017, 00:25
sa tu fani Dana Browna czy ten nowy POCZATEK jest tak genialny jak Zaginiony Symbol , Demony i Anioly i Kod Leonarda czy taka lipa na sile jak INferno / pytam - bo mam ksiazke - ale tyle pracy ze nawet nie ma kiedy na mecz przyjsc a co dopiero zajac sie lekturą
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Stary 18.11.2017, 05:59
Ja ostatnio lyknalem w pracy "Pielgrzyma" Hayesa. Mistrz książka, z czystym sumiemiem i reka na sercu polecam.
Ps. Zapomnialbym. Jeszcze "Szachinszach" Kapuscinskiego lyknalem. Dosc ciekawie przedstawiona historia Iranu za panowania Pahlawich do momentu rewolucji Chomeiniego.
Jeszcze nie spotkłąme osoby, która by była rozczarowana Pielgrzymem. Każdy, kto miał okazję czytać jest zachwycony. Ważne, by nie mylić tytułu z twórczością Coelho

Ze swojej strony proponuję dwa tytuły:

Black Out oraz Helisa Marca Elsberga:

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/4061469/helisa

a dla najbardziej wytrwałych 3 tomową epopeję K. Folletta osadzoną na tle 2 światowych wojen i zimnej wojny, zaczynającej się od tomu: Upadek Gigantów

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/67577/upadek-gigantow

Ktoś powyżej polecał książki V. Severskiego, dotyczące działalności polskiego wywiadu. Śpieszcie się, bo Canal+ ruszył z ekranizacją serialową, a trudno mi sobie wyobrazić, by byli w stanie tak dobrej literaturze dorównać. Wiec wcześniej lepiej poczytać i samemu ocenić:

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/107739/nielegalni
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 18.11.2017, 08:26
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze nie spotkłąme osoby, która by była rozczarowana Pielgrzymem. Każdy, kto miał okazję czytać jest zachwycony. Ważne, by nie mylić tytułu z twórczością Coelho

Ze swojej strony proponuję dwa tytuły:

Black Out oraz Helisa Marca Elsberga:

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/4061469/helisa

a dla najbardziej wytrwałych 3 tomową epopeję K. Folletta osadzoną na tle 2 światowych wojen i zimnej wojny, zaczynającej się od tomu: Upadek Gigantów

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/67577/upadek-gigantow

Ktoś powyżej polecał książki V. Severskiego, dotyczące działalności polskiego wywiadu. Śpieszcie się, bo Canal+ ruszył z ekranizacją serialową, a trudno mi sobie wyobrazić, by byli w stanie tak dobrej literaturze dorównać. Wiec wcześniej lepiej poczytać i samemu ocenić:

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/107739/nielegalni
Haha, mialem nieprzyjemnosc czytac "Pielgrzyma" Coelho i na tym dziele skonczylem przygode z tworczoscia tego autora

Sciagnalem ta trylogie Folletta a jeszcze "Filary Ziemi" mam na czytniku. Troche czasu mi na tych tomach zejdzie.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 08.12.2017, 08:21
Jestem świeżo po lekturze książki: "Kochanek Wielkiej Niedźwiedzicy" Sergiusza Piaseckiego. Autor wcześniej polecanych "Zapisków Oficera Armii Czerwonej" (też polecam). "Kochanek..." to jest genialna pozycja. Opowiada o przemytnikach na granicy polsko-sowieckiej. W czterech słowach: Koledzy, Adrenalina, Alkohol i Kobiety. Autor wie o czym pisze, bo przeżywał burzliwą młodość na kresach. Z czystym sumieniem - rekomenduję!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 08.12.2017, 12:14
Barti napisał(a):Wyświetl post
Jestem świeżo po lekturze książki: "Kochanek Wielkiej Niedźwiedzicy" Sergiusza Piaseckiego. Autor wcześniej polecanych "Zapisków Oficera Armii Czerwonej" (też polecam). "Kochanek..." to jest genialna pozycja. Opowiada o przemytnikach na granicy polsko-sowieckiej. W czterech słowach: Koledzy, Adrenalina, Alkohol i Kobiety. Autor wie o czym pisze, bo przeżywał burzliwą młodość na kresach. Z czystym sumieniem - rekomenduję!
Od siebie, z Piaseckiego, polecilbym jeszcze trylogie zlodziejska.

Co u mnie w trawie piszczalo przez ostatni miesiac:

"Pielgrzym" T. Hayes 8,5/10
"Szachinszach" R. Kapuściński 7/10
"Cena życia" B. Arct 7,5/10
"Ubik" P.K. Dick 8/10
"Cesarz" R. Kapuściński 6,5/10
"Dzień szakala" F. Forsyth 8/10
"Londyńczycy" E. Winnicka 6/10
"Skazaniec. Liczba życia" K. Spadło 7,5/10
"Niepoprawny politycznie przewodnik po islamie i krucjatach" R. Spencer 6/10
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 08.12.2017, 14:23
Jak macie coś z tematyki szpiegowskiej, zimnej wojny to poproszę o propozycje. Z przeczytanych w ostatnich miesiącach mogę polecić:

"W gąszczu luster. Powieść o CIA" Robert Littell - absolutnie najlepsza z tej tematyki, którą czytałem. Kiedyś TVP emitowało serial na jej podstawie pt "Firma CIA".

John Le Carre :"Krawiec z Panamy" , "Bardzo poszukiwany człowiek", "Uciec z zimna"

Ken Follett : "Igła", "Zabójcza pamięć" - świetna!, cała trylogia stulecie tj. "Upadek gigantów", "Zima świata", "Krawędź wieczności"
Jak chodzi o te 3 ostatnie to nie jest super ambitna literatura, ale naprawdę przyjemnie się czyta, osobiście lubię takie kolosy.

"House of cards" - serialu nie oglądałem, ale książka jest świetna, zamierzam zabrać się za kolejne części.

Robert Ludlum: Jason Bourne i wszystko jasne Autor spłodził trylogię poświęconą jego przygodom : "Tożsamość Bourne'a", "Krucjata Bourne'a", "Ultimatum Bourne'a ". Jak to zwykle bywa pierwsza część jest zdecydowanie najlepsza. Po śmierci autora, na podstawie jego notatek i szkiców kolejnych opowieści powstały kolejne części, które niekiedy są luźnymi kontynuacjami Trylogii. Mam mieszane uczucia co do publikowania swoich powieści, na podstawie szkiców nieżyjącego Autora... Z wyczytanych opinii wynika, że to już nie to samo. Mimo wszystko zamierzam sięgnąć przynajmniej po 2 kolejne (podobno tych pośmiertnych jest chyba 5) przez okres świąteczny i wtedy wyrobię sobie opinię. Aktualnie czytam "Protokół Sigmy" tego Autora, ale jeszcze za wcześnie na oceny.

Jak ktoś lubił książki Dana Browna, to w podobnym stylu pisze Steve Berry. Czytałem "Przepowiednia dla Romanowów" (naprawdę polecam), oraz "Bursztynowa komnata" (wg mnie słabsza).

Czytał ktoś powieści Jacka Dukaja? Mam zamówione w bibliotece "Czarne oceany", prawdopodobnie zajmę się nimi dopiero w święta.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 10.12.2017, 11:02
Szpiedzy i zimna wojna to oczywiście Suworow, jeśli jeszcze nie czytałeś. Dodatkowo polecam, tak jak Kolega wieśniak842 Piaseckiego, który pracował dla Wydziału II WP przed wojną i też pisał o tej tematyce.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Stary 04.01.2018, 09:12
kbr napisał(a):Wyświetl post
John Le Carre :"Krawiec z Panamy" , "Bardzo poszukiwany człowiek", "Uciec z zimna"

Ken Follett : "Igła", "Zabójcza pamięć" - świetna!, cała trylogia stulecie tj. "Upadek gigantów", "Zima świata", "Krawędź wieczności"
Jak chodzi o te 3 ostatnie to nie jest super ambitna literatura, ale naprawdę przyjemnie się czyta, osobiście lubię takie kolosy.

W przypadku pierwszego autora polecam jeszcze książkę pt. "Zdrajca w naszym typie" oraz...serial na podstawie jego twórczości "Night Manager".

O Follecie już kilka razy w temacie pisałem i bardzo ta trylogia mi się podobała. Teraz pod choinką znalazłem Filary Ziemi i Świat bez końca. W tym roku, co więcej, na rynku pojawiła się ich kontynuacja pt. Słup ognia.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
TonyWiślak
Member

Od: 05.2011

Stary 05.01.2018, 21:02
Ja polecam książkę Anus Mundi W.Kielara ,gdzie opisuje swoje przeżycia z pobytu w Auschwitz.Jedna z lepszych pozycji na ten temat.

Czytał może ktoś Labirynt duchów Zafona? Książka jest równie dobra jak poprzednie części?
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.01.2018, 03:44
Też dopiero dorwałem Mroza teraz, ale jak już zacząłem, to nie mogę skończyć. "Behawiorysta" i seria o Forście łyknięte jak pasiaści bracia przez pewnego Hiszpana. Ostatnio aż tak mnie wciągnęło jak byłem w gimnazjum i czytałem Harrego Pottera.

@Gucio czytałeś serię o Chyłce? Jeśli tak to jakie wrażenia?
Odpowiedz cytując
Sevi
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 14.01.2018, 11:05
Ja właśnie poznaję Mroza - zaczynam od Świtu który nie nadejdzie i jest bardzo fajnie.
W kolejce czeka seria o Chyłce i Froście.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów