The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2017, 16:25
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Ale w czym problem aby przyznać ze Korona lepiej odpaliła po rewolucji kadrowej niz Wisła ale bez przesady nie maja nad nami 10 pkt przewagi.
Dla niektorych widac problem. Z reszta sie zgadzam. Malo tego, napisze nawet , ze ich forma nie bedzie trwac wiecznie i predzej czy pozniej przyjdzie jej spadek
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 04.11.2017 o godz. 17:06.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 04.11.2017, 17:00
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Był o 100% bardziej oczywisty.
Chyba że nie widziałeś wczorajszego meczu scyzorów.
Poza tym w przypadku Carlitosa to była druga bramka w meczu.

Boszsz
2 Carlitosa, a Korona władowała im 3.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 04.11.2017, 17:11
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
2 Carlitosa, a Korona władowała im 3.
A kto nie idzie na Sandecje ten buc złamany i szmaciarz ostatni, a moja racja jest mojsza niż Wajsza!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 04.11.2017, 17:33
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
A kto nie idzie na Sandecje ten buc złamany i szmaciarz ostatni, a moja racja jest mojsza niż Wajsza!
I naprawdę nie usprawiedliwi mnie choróbsko?
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 04.11.2017, 17:49
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
I naprawdę nie usprawiedliwi mnie choróbsko?
No dobra, przekonałeś... masz rozgrzeszenie
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.11.2017, 18:09
Kiko znów chyba wylosował skład.

Jakim k... prawem gra Perez zamiast Bashy
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.11.2017, 18:54
ciacho napisał(a):Wyświetl post

Twoj post po 45 minutach wyglada na legendarny
You'll never know...
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.11.2017, 18:55
Co nie Też się cieszę
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.11.2017, 18:57
ciacho napisał(a):Wyświetl post

Basha kontuzja, a Perez po pierwszej połowie najlepszy na boisku. Świetnie się ustawia, jak profesor. Dużo odbiorów, mądrze operuje piłką. Wreszcie pokazuje ogromny jak na naszą ligę potencjał. Zobaczymy na ile starczy mu sił.

Niektórzy mają odpowiedź dlaczego Kiko tak w niego wierzy. Ma podstawy. Dobrze, że wbrew krytykom spokojnie i konsekwentnie na niego stawiał. Dzięki temu Wisła ma teraz z tego korzyść.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 04.11.2017, 19:03
A Halilović? Słusznie nie dawał mu szans?
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 04.11.2017, 20:06
Sandecja byla bardzo slaba.

Perez nie jest defensywnym zawodnikiem mimo ze z Sandecja dawal rade to z lepsza druzyna on sie marnuje na tej pozycji, jednak grac musi przez kontuzje innych.

Bartosz bardzo dobre 10 minut mysle ze tak wlasnie powinien wchodzic.

Bartkowski ciezko oceniac aczkolwoek dalbym mu okazje zagrac z kims innym kosztem Cywki.

Halilovic moim zdaniem ciagle za slaby.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.11.2017, 20:13
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Halilovic moim zdaniem ciagle za slaby.
Na Legię albo Lecha pewnie tak, ale dziś pokazał, że ma potencjał i pracował przy odbiorze. Może czegoś nie dostrzegłem - czym Ci dziś podpadł?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 04.11.2017, 20:21
czaro napisał(a):Wyświetl post
Na Legię albo Lecha pewnie tak, ale dziś pokazał, że ma potencjał i pracował przy odbiorze. Może czegoś nie dostrzegłem - czym Ci dziś podpadł?
Ja rozumiem ze to ma byc raczej zawodmik o inklinacjach ofensywnych wiec cos z przodu powinien pokazac bo z Velezem / Basha / Llonchem nie ma szans jako defensywny.

Z tego co zapamietalem to poza strzalami w koncowkach pierwszej i drugiej polowy to ogolnie byl niewidoczny.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.11.2017, 20:22
Mam nadzieję,że hejterzy siedzą cicho albo i i nie...
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.11.2017, 20:24
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Ja rozumiem ze to ma byc raczej zawodmik o inklinacjach ofensywnych wiec cos z przodu powinien pokazac bo z Velezem / Basha / Llonchem nie ma szans jako defensywny.

Z tego co zapamietalem to poza strzalami w koncowkach pierwszej i drugiej polowy to ogolnie byl niewidoczny.
A to mnie zdziwiłeś, bo ja zapamiętałem co innego - zwłaszcza w pierwszej połowie - że podchodził do każdej akcji, ustawiał się tak, żeby koledzy mogli mu podać, rozgrywał piłki. Nawet w drugiej połowie ze dwa razy rzucił prostopadłe podanie.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 04.11.2017, 20:26
Tibor w pierwszej połowie ciągnął masę akcji, dużo presował, dużo się pokazywał do gry. W drugiej zgasł, tak samo jak Perez, ale to następstwo bardziej asekuracyjnej gry.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 04.11.2017, 20:41
A Halilović? Słusznie nie dawał mu szans?
Tobie musi Kaziu Wegrzyn powiedziec,ze jest wciaz slaby w obronie,wielu wlaczie ze mna to pisalo znacznie wczesniej. toz samo dotyczy chocby Kamila Wojtkowskiego czy Kube Bartosza.Jeszcze sporo nauki przed nimi, natomiast ponownie robisz za blazna,bo powod,dlaczego uparcie Kiko stawial na Pereza,byl dzisiaj widoczny na boisku. Nie ma nawet - na razie - co porownywac Pereza do Halilovicia,bo Perez to 2-3 klasy lepszy pilkarz,a smiem twierdzic,ze wciaz nie jest w optymalnej formie (w najlepszej to pewnie nie gralby w Ekstraklapie). To Ramirez bral na klate te wszystkie zarzuty o stawianie na swoich pilkarzy - glupie z wielu powodow,a najbardziej chyba z tego,ze skoro jemu i Junco pozwolono na sciaganie graczy jakich chcial,to trudno stawiac mu zarzuty,ze na nich stawial. Jednak kazdy z tych pilkarzy po kilku meczach wygladal coraz lepiej (Ze Manuel jest wyjatkiem od reguly),w miedzyczasie KAZDY z mlodych pilkarzy dostawal przeciez szanse,kiedy jednak wychodzili na boisko,to od razu mozna bylo zobaczyc plusy i minusy ich gry. Tylko trzeba ogladac mecze na trzezwo,a nie po kilku browarach.

Co do kierunku zmian w Wisle i tego czy Ramirez to odpowiedni trener - dziaiaj mogliscie sie przekonac,jak silna moze byc Wisla jako druzyna,i jak wiele moze miec opcji do grania,kiedy zawodnicy dojda do formy i beda zdrowi. Na dzisiaj w srodku pola Ramirez moze wybierac pomiedzy Llonchem,Perezem,Basha,czy Velezem (a ten moze grac jako obronca),a w odwodzie sa mlodzi i obiecujacy Halilovic czy Wojtkowski.
Obrona takze wyglada coraz lepiej,z Arseniciem,ktorego typowac trzeba na wkrotce czolowa postac w druzynie,a przeciez dizisaj nawet Bartkowski pokazal,ze go przedwczesnie skreslamy.
Skrzydlowi to osobna kwestia - Kiko z Junco wyraznie sciagali skrzydlowych grajacych po hiszpansku (czyli umiejacych schodzic do srodka i dublowac pozycje napastnikow,grac male gierki z pozycjami 9 czy 10),umiejetnie na skrzydle wykorzystuje tez graczy szybkich jak Bartosz,wchodzacych w koncowkach. Tu wraca Malecki i obawiam sie,ze Patryk bedzie musial walczyc o miejsce w skladzie - ale czy nie o to chodzilo ?

Generalnie sklad Wisly wyglada coraz lepiej,problemem sa jeszcze zbyt dlugie przestoje w grze,czesto nierowna gra w wielu meczach,kiedy jak z Lechem pierwsza kilkanascie minut b.dobre,a pozniej bardzo slaba gra. Jak z Legia,kiedy kultura gry warszawian byla troche wyzsza.Jak dzis z Sandecja,kiedy byly momenty,ze za latwo dawalismy im pole,a lepsza druzyna moglaby z tego zrobic uzytek.

Ale o tym takze pisalem,jak i kilku innych kolegow - potrzeba troche cierpliwosci. Dla mnie np. Korona na razie gra lepiej,ale potencjal w Wisle jest duzo wiekszy. Ramirez od dawna wie co robi,mam do niego olbrzymi szacunek ze bierze wszystko na siebie i stara sie zawodnikom pomagac. Wiadomo,ktos zawsze bedzie niezadowolony,ale jesli zarzad wytrzyma cisnienie,to moze miec ciekawy zespol i niezlego trenera na lata.
Dodajmy za male pieniadze.

Ja jestem optymista,bo w tym,co robi Zarzad,Dyr Sportowy oraz Trener - widac sens. W tym co robia trollowi influencerzy ,czy "prasa" (tak,panie Karcz) - sensu nie widac,choc nalezy odnotowac kolejny ukryty talent Karcza - paramedycyna sportowa
Ostatnio edytowane przez wyar : 04.11.2017 o godz. 20:44.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.11.2017, 20:46
Halilovic niech nadal gra ze słabszymi rywalami - ma szanse się wyrobić.
Perez to od dzisiaj - El Commandante.

Pisałem https://www.wislakrakow.com/forum/sh...&postcount=130
Imaz - coraz lepiej. I też pisałem jakiś miesiąc temu, że będziemy mieli z niego pociechę

A hejterom gruby, kolumbijski paluch w odbyt
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 04.11.2017, 20:53
wyar napisał(a):Wyświetl post
Tobie musi Kaziu Wegrzyn powiedziec,ze jest wciaz slaby w obronie,wielu wlaczie ze mna to pisalo znacznie wczesniej. toz samo dotyczy chocby Kamila Wojtkowskiego czy Kube Bartosza.Jeszcze sporo nauki przed nimi, natomiast ponownie robisz za blazna,bo powod,dlaczego uparcie Kiko stawial na Pereza,byl dzisiaj widoczny na boisku. Nie ma nawet - na razie - co porownywac Pereza do Halilovicia,bo Perez to 2-3 klasy lepszy pilkarz,a smiem twierdzic,ze wciaz nie jest w optymalnej formie (w najlepszej to pewnie nie gralby w Ekstraklapie). To Ramirez bral na klate te wszystkie zarzuty o stawianie na swoich pilkarzy - glupie z wielu powodow,a najbardziej chyba z tego,ze skoro jemu i Junco pozwolono na sciaganie graczy jakich chcial,to trudno stawiac mu zarzuty,ze na nich stawial. Jednak kazdy z tych pilkarzy po kilku meczach wygladal coraz lepiej (Ze Manuel jest wyjatkiem od reguly),w miedzyczasie KAZDY z mlodych pilkarzy dostawal przeciez szanse,kiedy jednak wychodzili na boisko,to od razu mozna bylo zobaczyc plusy i minusy ich gry. Tylko trzeba ogladac mecze na trzezwo,a nie po kilku browarach.

Co do kierunku zmian w Wisle i tego czy Ramirez to odpowiedni trener - dziaiaj mogliscie sie przekonac,jak silna moze byc Wisla jako druzyna,i jak wiele moze miec opcji do grania,kiedy zawodnicy dojda do formy i beda zdrowi. Na dzisiaj w srodku pola Ramirez moze wybierac pomiedzy Llonchem,Perezem,Basha,czy Velezem (a ten moze grac jako obronca),a w odwodzie sa mlodzi i obiecujacy Halilovic czy Wojtkowski.
Obrona takze wyglada coraz lepiej,z Arseniciem,ktorego typowac trzeba na wkrotce czolowa postac w druzynie,a przeciez dizisaj nawet Bartkowski pokazal,ze go przedwczesnie skreslamy.
Skrzydlowi to osobna kwestia - Kiko z Junco wyraznie sciagali skrzydlowych grajacych po hiszpansku (czyli umiejacych schodzic do srodka i dublowac pozycje napastnikow,grac male gierki z pozycjami 9 czy 10),umiejetnie na skrzydle wykorzystuje tez graczy szybkich jak Bartosz,wchodzacych w koncowkach. Tu wraca Malecki i obawiam sie,ze Patryk bedzie musial walczyc o miejsce w skladzie - ale czy nie o to chodzilo ?

Generalnie sklad Wisly wyglada coraz lepiej,problemem sa jeszcze zbyt dlugie przestoje w grze,czesto nierowna gra w wielu meczach,kiedy jak z Lechem pierwsza kilkanascie minut b.dobre,a pozniej bardzo slaba gra. Jak z Legia,kiedy kultura gry warszawian byla troche wyzsza.Jak dzis z Sandecja,kiedy byly momenty,ze za latwo dawalismy im pole,a lepsza druzyna moglaby z tego zrobic uzytek.

Ale o tym takze pisalem,jak i kilku innych kolegow - potrzeba troche cierpliwosci. Dla mnie np. Korona na razie gra lepiej,ale potencjal w Wisle jest duzo wiekszy. Ramirez od dawna wie co robi,mam do niego olbrzymi szacunek ze bierze wszystko na siebie i stara sie zawodnikom pomagac. Wiadomo,ktos zawsze bedzie niezadowolony,ale jesli zarzad wytrzyma cisnienie,to moze miec ciekawy zespol i niezlego trenera na lata.

Ja jestem optymista,bo w tym,co robi Zarzad,Dyr Sportowy oraz Trener - widac sens. W tym co robia trollowi influencerzy ,czy "prasa" (tak,panie Karcz) - sensu nie widac,choc nalezy odnotowac kolejny ukryty talent Karcza - paramedycyna sportowa
Nie nie nie, gdyby Halilović był w optymalnej formie, to byłby 2-3 klasy wyżej, niż Perez. Victor gra obecnie lepiej tylko dlatego, że Kiko stawiał na swoich (czyt. właśnie Pereza). Człowieku, ja robie za błazna, czy ty manilupujesz faktami tak, żeby pasowały do twojej tezy, a potem po JEDNYM dobrym meczu Pereza mówisz jaka to klasa. Nie podróżowałeś z Dzikim Gonem? Nie masz przypadkiem amnezji? Nie pamiętasz już co robił Perez w każdym z poprzednich meczów?
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 04.11.2017, 21:01
Nie nie nie, gdyby Halilović był w optymalnej formie, to byłby 2-3 klasy wyżej, niż Perez. Victor gra obecnie lepiej tylko dlatego, że Kiko stawiał na swoich (czyt. właśnie Pereza). Człowieku, ja robie za błazna, czy ty manilupujesz faktami tak, żeby pasowały do twojej tezy, a potem po JEDNYM dobrym meczu Pereza mówisz jaka to klasa. Nie podróżowałeś z Dzikim Gonem? Nie masz przypadkiem amnezji? Nie pamiętasz już co robił Perez w każdym z poprzednich meczów?
Wez kogos starszego i madrzejszego,zeby Ci wytlumaczyl,co napisalem. Albo wytrzezwiej. Innych opcji chwilowo nie mam...
You'll never know...
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.11.2017, 21:03
Wydaje mi się, że to ty nie tylko podróżowałeś z Dzikim Gonem, ale spędziłeś rok i jeden dzień w królestwie faerie .

To co widzimy jest optymalną formą Halilovicia. W końcu to piłkarz, który ma 22 lata i do tej pory rozegrał 900 godzin w pierwszej lidze Chorwackiej. Gdyby miał być po kilku meczach ekstraklasy o 2-3 klasy wyżej niż Perez dzisiaj, Chorwaci opchnęliby go już dawno gdzie indziej, a nie za darmo oddali Wiśle.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 04.11.2017, 21:09
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że to ty nie tylko podróżowałeś z Dzikim Gonem, ale spędziłeś rok i jeden dzień w królestwie faerie .

To co widzimy jest optymalną formą Halilovicia. W końcu to piłkarz, który ma 22 lata i do tej pory rozegrał 900 godzin w pierwszej lidze Chorwackiej. Gdyby miał być po kilku meczach ekstraklasy o 2-3 klasy wyżej niż Perez dzisiaj, Chorwaci opchnęliby go już dawno gdzie indziej, a nie za darmo oddali Wiśle.
Kurz,daj mu sie pokompromitowac,przynajmniej jest weselej na forum,a i po takich lekcjach chlopak sie czegos nauczy. A jak nie - coz... Smiech to zdrowie !
You'll never know...
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 04.11.2017, 21:16
Czyli nie wychwyciliście tej nawet nie skomplikowanej ironii. To ja idę się kompromitować gdzie indziej, na razie.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 04.11.2017, 21:29
Przede wszystkim Sandecja nie utrudniała za bardzo gry, bo nadal rzucało się w oczy, że Perez zbyt wolno pozbywa się piłki. Fizycznie wyglądał dobrze, nawet po 80 minucie agresywnie i dynamicznie doskakiwał do rywala z pressingiem. Za ten mecz należy go pochwalić, bo zagrał powyżej oczekiwań.

Drużyna pokazała, że jest potencjał i być może, kiedy wspólnie solidnie przepracują zimę, to na wiosnę naszą grę będzie się dało oglądać. Od kilku kolejek widać było progres, zabrakło zwycięstw. Teraz to zwycięstwo było bezdyskusyjne i za to należą się gratulacje.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.11.2017, 21:36
Halo TIR_DO_SŁUBIC jesteś ?!?! a tak szczekałeś przed meczem.Ważne 3 pkt oby tak dalej!
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Piotr777
Senior Member

Stary 04.11.2017, 21:46
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Halo TIR_DO_SŁUBIC jesteś ?!?! a tak szczekałeś przed meczem.Ważne 3 pkt oby tak dalej!
Pojechał do Tarragony. Wróci poszczekać przed kolejnym meczem.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 04.11.2017, 21:56
wyar napisał(a):Wyświetl post
...

Akurat jednego można być pewnym, że zarząd (prawie wszystko) wytrzyma. To jest być może jedyna zaleta (najprawdopodobniej nieciekawej) sytuacji finansowej Wisły.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 04.11.2017, 22:05
Dzisiaj był Pan Perez i drugi udany (po Śląsku) mecz Imaza.
Weszło dało
8 Carlitosowi
7 Perez, Bartkowski
6 Imaz, Buchalik, Głowa, Arsenić, Sadlok, Bartosz
5 Halilović
4 Boguski, Ondrasek, Wojtkowski

z trybun to wyglądało, że jak piłka była w okolicy Pereza to była to jego piłka, niezależnie kto tam się znajdował. Miał chyba jedno nieudane podanie.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 04.11.2017, 22:07
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Przede wszystkim Sandecja nie utrudniała za bardzo gry, bo nadal rzucało się w oczy, że Perez zbyt wolno pozbywa się piłki. Fizycznie wyglądał dobrze, nawet po 80 minucie agresywnie i dynamicznie doskakiwał do rywala z pressingiem. Za ten mecz należy go pochwalić, bo zagrał powyżej oczekiwań.

Drużyna pokazała, że jest potencjał i być może, kiedy wspólnie solidnie przepracują zimę, to na wiosnę naszą grę będzie się dało oglądać. Od kilku kolejek widać było progres, zabrakło zwycięstw. Teraz to zwycięstwo było bezdyskusyjne i za to należą się gratulacje.
Na początku próbowali.
Pamiętam jedno wyprowadzenie piłki, gdzie nasz obrońca doszedł do linii końcowej po podaniu od bramkarza.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 04.11.2017, 22:11
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj był Pan Perez i drugi udany (po Śląsku) mecz Imaza.
Weszło dało
8 Carlitosowi
7 Perez, Bartkowski
6 Imaz, Buchalik, Głowa, Arsenić, Sadlok, Bartosz
5 Halilović
4 Boguski, Ondrasek, Wojtkowski

z trybun to wyglądało, że jak piłka była w okolicy Pereza to była to jego piłka, niezależnie kto tam się znajdował. Miał chyba jedno nieudane podanie.
Ale ja broń Boże nie umniejszam Perezowi za dzisiejszy mecz. Mnie tylko posty i logika wyara bawi
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów