The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2017, 11:25
peplaninie wolfyego znam od 10 lat - od czasow jak był zawistnym studenciakiem. Krytykował wszystko i wszystkich - Bunoze ze to drwal, nie dostrzegal w nim nic, a na koniec stal sie najlepszym lewym obroncą, kpił z mistrzostwa za Irsaka i Bunozy 2010 i wiele innych. Teraz nagle gdy zawiść do ludzi mu przeszła, zaczął pracować i zarabiać nagle mu się coś odwidziało i zaczął rozumieć o co chodzi i przestał wylewać pomyje na każdego naszego grajka..

Co do sandecji - zawsze jak pisze przed meczem to dostajemy w papę - chciałbym zwrócić uwagę na fakt, iż jest to drużyna pokroju korony i arki, prezentująca chamski i siłowy futbol. Tak więc przyszykujmy się na twardą grę. Kompleks mniejszosci nowego sacza dodatkowo bedzie ich mobilizować.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.11.2017, 11:40
Barti napisał(a):Wyświetl post
Brawo wolfy...
Widzę pewien postęp w Twoich postach. Nie płaczesz już, że nie ma kasy. Być może zrozumiałeś w końcu, że w wielu miejscach nie jest kolorowo. Pora teraz żebyś zrozumiał, że kontuzję w e-klasie trapią nie tylko Wisłę. Bądź mężczyzną i nie szukaj wymówek. A teraz wytłumaczę Ci, dlaczego wygrana u siebie z Sączem jest taka ważna. Jak sam napisałeś walczymy o 8. Tamci też walczą. Wygrywając z nimi spychamy ich w tabeli. Z kim mamy zdobywać punkty jak nie w takich meczach? Nie wierzę, że nie rozumiesz takich prostych spraw.
Nie płakaġem o brak pieniędzy tylko przypominałem o nim takim praw.....om jak Ty.
Widzisz mistrzu, zwykle tam gdzie nie jest kolorowo nie wymagają pięknej gry i wysokich zwycięstw. Tylko Wy jesteście tak popaprani i nie widzicie związku.
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nie będę się wypowiadał za wszystkich, ale dla mnie ten mecz ma dużo z derbow. Zreszta wiemy kto zasiądzie w sektorze gości.

I dlatego osobiście spodziewm się ciezkiego mrczu i wygrana jedną bramką.
Jestem przeciwny nobilitowaniu wieśniaków z Sącza. Na Termalikę też masz ciśnienie?
Przyjedzie wieś, będzie kopanina, oby zwycięska.
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Licze ze zrobimy tej starej ku*wie z sącza - ładną jesień średniowiecza.

w koncu druzyna od ktorej jestemy o klase lepsi na papierze i chcialbym to zobaczyc.
A jak nie, to brac Gino Lett....tego Niemca z Korony co wzial gowno i robi cuda
Myślisz że nas na nie go stać? IMHO Korona wydała więcej kasy niż my...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.11.2017 o godz. 11:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 04.11.2017, 11:57
wolfy...
Już Ci to kiedyś pisałem że z Twoim p...m to powinniśmy jak mawiał Smuda bić się o spadek. Wszyscy są poza naszym zasięgiem. Problem w tym, że tam gdzie mamy podłogę to dla Ciebie jest sufit. Nie dogadamy się.
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.11.2017, 12:00
Dziś może być ciężko, bo przyjadą wybiegani fiziole. Nasze erasmusowe panienki musza przestawić swoje myślenie na bardziej praktyczne i większe zadupcanie.

Do tego nabuzowani na nas jakby to był finał euro.

Fajnie, że Mały wraca - oby taka lewa strona z Sadlokiem dobrze znowu funkcjonowała.

Niby Sandecja u siebie, ale skłaniam się do 1:1
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.11.2017, 12:38
A ja czuję że dzisiaj zagramy w końcu szybko i siądziemy na nich od pierwszej do ostatniej minuty. Liczę na 3:0
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.11.2017, 12:46
wolfy...
Już Ci to kiedyś pisałem że z Twoim p...m to powinniśmy jak mawiał Smuda bić się o spadek. Wszyscy są poza naszym zasięgiem. Problem w tym, że tam gdzie mamy podłogę to dla Ciebie jest sufit. Nie dogadamy się.
Każdy jest w naszym zasięgu i my jesteśmy w zasięgu każdego. Taka to liga w której jesteśmy aktualnie średniakiem.

Nie wiem jaki jest sens napalać się jak szczerbaty na suchary na jakiś pogrom skoro ani oni nie są tacy słabi, ani my - mocni. Jesteśmy faworytem, gramy u siebie ale to będzie raczej ciężki mecz. Przede wszystkim drużyny murujące, grające fizycznie i z kontry nam nie leżą. Nigdy nie leżały, pod żadnym trenerem, nawet za najlepszych czasów Cupiała.

Prościej i jaśniej się chyba nie da.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.11.2017, 13:06
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jestem przeciwny nobilitowaniu wieśniaków z Sącza. Na Termalikę też masz ciśnienie?
Od kiedy Termalika ma sztame z parchami i jej kibice zasiadaja w meczach z nami w sektorze gości? Oswiecisz mnie?

Takim tokiem rozumowania, gdy gramy z cracovia to nazywając to derbami ich nobilitujemy? Stosujesz zaiste pokretna logikę.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 04.11.2017 o godz. 13:08.
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 04.11.2017, 13:12
Karherop napisał(a):
Od kiedy Termalika ma sztame z parchami
Przecież X razy, w tym na naszym stadionie skandowali, że sąsiadka rządzi w Krakowie
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 04.11.2017, 13:26
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
chodzi o PR
wytlumacze Ci moją motywacje

otóż mam nadzieje że wreszcie kogoś roz....imy na miare naszych potrzeb , właśnie po to aby krytykanci wychowani w standardach "zwalniamy Liczke bo zdobył MP ale w kiepskim stylu" zakmneli mordy

no a realnie to kogo my możemy roz....ić jak nie pastuchów z prowincji bez stadionu których miejsce nawet nie jest w 1 lidze jak żydów, lecz w 3ciej , tych wieśniaków cygańskich, żydowskich przydupasów rodem z lat 90tych ?

wiem, że nakrecam balonik i jak tfu,tfu przegramy to juz Tir_do_słubic ma antydatowane wypowiedzenie umowy o prace dla Ramireza , ale łakne tego zwyciestwa tak jak ostatecznego rozwiązania kwestii żydowskiej , to jest fanatyzm KIBIC ZWIERZE !!!
Z całym szacunkiem ale liczę, że w tym roku zrobimy jakieś 11 punktów, w szczególności, że w 3 najbliższych meczach jesteśmy faworytem.
Kursy na dziś są 1.85 - 4.2 ( u konkurencji) 1.94-3.95 u naszego sponsora. Ładna pogoda, bilety kupione, o 18 w sektorze rodzinnym z młodym
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 04.11.2017, 13:27
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Ja liczę przede wszystkim, że zespół zacznie grać coś dobrego w ofensywie, nie możemy wiecznie liczyć na Lopeza.
Musi dojść do tego Wojtkowski, Imaz, Małecki, ewentualnie ktoś z pary Kolar/Balanyuk.

Ostatni cztery spotkania (Jaga,Śląsk, Legia, Lech) pokazały że można zagrać solidnie z tyłu. Straciliśmy tylko 2 bramki. Wcześniej wszyscy skazywali nas na max 1-2 ptk i bagaż kilku bramek.

Kluczem do tego żeby ten zespół osiągnął sukces (osobiście, dla mnie miejsce 1-3) jest poprawienie ofensywy.

Dziś na zero z tyłu, coś strzelić przecież musimy
Imaz już zrobił nam mecz we Wrocławiu. Szkoda, że ostatnio nie ale ...
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 04.11.2017, 13:32
wolfy...
Barti, poczytaj może prasę sportową z początku sezonu.
W tym roku WSZYSCY widzieli Wisłę jako kandydata do walki o spadek. Zwłaszcza jak straciliśmy Brelka i Mąkę.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 04.11.2017, 13:41
Brleka to sprzedaliśmy po derbach, wtedy to akurat Wisła była na fali, 12 pkt po 5 kolejkach.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.11.2017, 13:45
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Od kiedy Termalika ma sztame z parchami i jej kibice zasiadaja w meczach z nami w sektorze gości? Oswiecisz mnie?

Takim tokiem rozumowania, gdy gramy z cracovia to nazywając to derbami ich nobilitujemy? Stosujesz zaiste pokretna logikę.
Też skandowali że Cracovia rządzi w Krakowie, cała trzydziestka ich kibiców. To co, mamy trzy święte wojny? A jakby Kolejarz Stróże awansował to już w ogóle...

To teraz będziecie się napinać na każdą wieś w której coś krzykną o Cracovii?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 04.11.2017, 14:00
10 znakow...
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 04.11.2017 o godz. 14:18.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 04.11.2017, 15:02
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Barti, poczytaj może prasę sportową z początku sezonu.
W tym roku WSZYSCY widzieli Wisłę jako kandydata do walki o spadek. Zwłaszcza jak straciliśmy Brelka i Mąkę.
Do tej pory przymykalem oko na Twoje rewelacje ale w tym momencie po prostu jawnie klamiesz. Ignor. Pa.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 04.11.2017, 16:27
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Też skandowali że Cracovia rządzi w Krakowie, cała trzydziestka ich kibiców. To co, mamy trzy święte wojny? A jakby Kolejarz Stróże awansował to już w ogóle...

To teraz będziecie się napinać na każdą wieś w której coś krzykną o Cracovii?
Proponujesz eskortowanie przez policje 1000 chlopa spod stadionu parchow (jak to ma miejsce teraz) do przyjazdu 30 gosci z Niecieczy?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.11.2017, 16:34
wychodzimy 4-4-2
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 04.11.2017, 16:39
Potwierdziło sie to co mówiłem z Haliloviciem, ale osobiscie zaskoczylo mnie posadzenie na lawce Wojtkowskiego... logiki w wyborach Kiko brak.

Obym to odszczekal po meczu i Perez z Imazem wiazali dzisiaj noga krawaty.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 04.11.2017, 16:42
Skład z gatunku takich, że tylko dobry wynik go obroni. Pewnie będzie znowu panika w 75 minucie, kiedy Kiko się w końcu zorientuje, że uprawiamy para-piłkę. Naprawdę nie wiem, co Imaz, Boguski i Perez wyprawiają na treningach, ale muszą to być jakieś kosmiczne rzeczy.
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Stary 04.11.2017, 16:44
Jedyne co mnie martwi to Perez w pierwszym, wolałbym Wojtkowskiego na środku. Jak kudłaty dzisiaj nic nie pokaże to trybuny.

Poza tym pozytywnie, do boju!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.11.2017, 16:51
Rocdupcymy ich 3:0.... do przerwy !!

Pudel na....iaj!!!!
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 04.11.2017, 17:12
w sumie Piter Bucko ma 182 cm a jego partner Bułgar cos 189.
Zdenek zakrywa czapka Bućke a Carlitos robi wiatraka z Bułgara.
Perez naturalnie wychodzi w pierwszym, w koncu na tej pozycji procz Halilovica nie mamy nikogo na dzis.

Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 04.11.2017, 17:25
To początek serii spotkań, gdzie musimy nabić sobie dużo punktów. Do końca roku zostało 7 kolejek. 5 razy zagramy u siebie, a jedyne wyjazdy to Derby i Nieciecza. Więc w zasadzie nie ruszamy się poza Kraków. Oprócz tego 3 mecze będą z dołem tabeli (cracovia, Pogoń, Termalika), 2 z ze średniakami ( Płock i Sandecja), a jedynie 2 z czołówką. Dlatego tak, dzisiaj musimy wygrać! Terminarz tak się fajnie ułożył, że powinniśmy od tej pory natłuc tyle punktów, że awans do ósemki na wiosnę będzie jedynie formalnością. Nie mówię o tym, że sobie ten awans zaklepać, ale żeby wygrać 4-5 spotkań. I jest to jak najbardziej w naszym zasięgu.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 04.11.2017, 20:01
3:0 i w końcu mecz, po którym można powiedzieć, że to najniższy wymiar kary. Panie Kiko- nie zakazuj im grać w piłkę i będzie tak jak dziś.
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Stary 04.11.2017, 20:07
Przyznam, że nie spodziewałem się hiszpańskiej inkwizycji

Byłem niezbyt optymistycznie nastawiony do tego meczu, zwłaszcza po tym, jak Basha wypadł, ale piłkarze zamknęli mi japę, w szczególności Victor Perez. Niezły mecz Halilovicia, Carlos wiadomo, Imaz też dobrze (choć widać, czemu nie gra w lepszej lidze, gładko mógł mieć hat-tricka dzisiaj).

Bartkowski poprawnie, wykorzystał szansę na tyle, że chyba będzie drugim wyborem po Arseniciu, jeżeli chodzi o prawą stronę. I tym razem pozytywne zmiany - Wojtkowski znów pokazał błysk, Bartosz wywalczył karnego, a Kolar sobie zadebiutował.

Jedyny minus z tego meczu to niestety Kobra. Gość dzisiaj miał problem, żeby po prostu dobrze podać do kolegi.

Według mnie najpewniejsze zwycięstwo w tym sezonie, ważne trzy punkty.

Na temat gości się nie wypowiadam, bo szkoda szczempić ryja na tę wieś.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.11.2017, 20:11
Dla mnie ten mecz rozpoczął się od rozczarowania - Wojtkowski zagrał tydzień temu swój najlepszy mecz w Wiśle, więc dziś usiadł na ławce. Do tego nie mógł zagrać Basha, który tydzień temu był najlepszy, a zamiast Bartosza wybiegł Bartkowski. Ramirez oszczędził nam tylko oglądania ze Manuela.

Pierwsza połowa wyszła jednak Wiśle bardzo przyzwoicie. Z dobrej strony pokazał się Halilovic. W drugiej połowie było go już mniej, ale i cała drużyna się cofnęła. Na pewno we wszystkich akcjach pokazał, że ma spory potencjał, a do tego pracował przy odbiorze. Na pewno wypadł lepiej niż Wojtkowski tydzień temu i Wojtkowski dziś po wejściu (chociaż Kamil dał dobrą zmianę za Ondraska). Z dobrej strony pokazał się Bartosz. Skandalem będzie, jeśli za tydzień kosztem Bartosza znowu wejdzie ze Manuel.

Osobny akapit należy się Perezowi, który po raz pierwszy nie tylko nie irytował i nie przeszkadzał drużynie, co jej wydatnie pomógł. Na nim opierał się środek pomocy. Ciekaw jestem, czy możemy się spodziewać czegoś więcej, albo chociaż utrzymania tego poziomu.

Dobrze wykonana praca. Drużyna pokazała, że pomiędzy solidną ekipą z pierwszej ósemki a beniaminkiem jest różnica, której nawet motywacja nie jest w stanie zniwelować. Tego się trzymajmy w kolejnych meczach, tego wymagajmy od zawodników.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 04.11.2017, 20:16
Perez dziś świetnie zastąpił Bashe . Brawo za wygraną !
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.11.2017, 20:19
Pozytywny mecz Wisły, potwierdzający, że sprawy idą w dobrą stronę. Wyraźnie poprawia się zgranie zespołu, kilku zawodników robi stałe postępy. Pomimo licznych kontuzji drużyna gra coraz lepiej. Ramirez wykonuje dobrą pracę.

Najbardziej podobał mi się dziś Perez - świetna i inteligentna gra w środku pola. Kiko może w końcu zbierać owoce swojej konsekwencji w stawianiu na tego zawodnika. Dało to korzyść.

Carlitos jak zawsze udanie, moim zdaniem sędziowie niesłusznie zabrali mu drugiego gola. Imaz wnosi coraz więcej pozytywów w ofensywie, dopóki ma siły. Udany występ Halinovica, Głowackiego, Sadloka i Arsenica. Bartnowski pewniej w defensywie niż Cywka. Powinien posadzić go na ławce. Dobra zmiana Bartosza i Wojtkowskiego. Kolar przez parę minut na murawie pokazał, iż również z niego Wisła będzie mogła mieć pożytek. Umiejętnie się ustawiał w ataku.

Skrytykować trzeba za to bezproduktywnego i łatwo tracącego piłki Ondraszka. Najsłabszy punkt zespołu. Zabawy Buchalika też mogły skończyć się tragicznie.

Niemniej, można z optymizmem patrzeć w przyszłość.
Ostatnio edytowane przez Markus : 04.11.2017 o godz. 20:23.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 04.11.2017, 20:23
Markus napisał(a):Wyświetl post
Pozytywny mecz Wisły, potwierdzający że sprawy idą w dobrą stronę. Wyraźnie poprawia się zgranie zespołu, kilku zawodników robi stałe postępy. Pomimo licznych kontuzji druzyna gra coraz lepiej. Ramirez wykonuje dobrą pracę.

Najbardziej podobał mi się dziś Perez - swietna i inteligentna gra w środku pola. Kiko może w końcu zbierać owoce swojej konsekwencji w stawianiu na tego zawodnika. Dalo to korzyść.

Carlitos jak zawsze udanie, moim zdaniem sędziowie niesłusznie zabrali mu drugiego gola. Imaz wnosi coraz więcej pozytywów w ofensywie, dopóki ma siły. Udany występ Halinovica, Głowackiego, Sadloka i Arsenica. Bartnowski pewniej w defensywie niż Cywka. Powinien posadzić go na ławce. Dobra zmiana Bartosza i Wojtkowskiego. Kolar przez parę minut na murawie pokazał, iż również z niego Wisła będzie mogła mieć pożytek. Umiejętnie się ustawial w ataku.

Skrytykować trzeba za to bezproduktywego i łatwo tracacego piłki Ondraszka. Najsłabszy punkt zespołu. Zabawy Buchalika też mogły skończyć się tragicznie.

Niemnie,j można z optymizmem patrzeć w przyszłość.
Ale to znaczy ze mamy szanse byc kiedys na poziomie Korony
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 04.11.2017, 20:30
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Ale to znaczy ze mamy szanse byc kiedys na poziomie Korony
mamy!

wszyscy jebani zagrali bardzo dobrze. Cieszy taka dyspozycja po poprzednim meczu.
Perez najlepszy - odbiory, podania. Halilovic tez fajnie.
Sadlok powinien dostac kontrakt do konca kariery. Lewa mańka to ciezka do obsadzenia w PL pozycja, gra profesure, trzeba go zatrzymac bo to bedzie Nasz kapitan.
Ondraszek jak zszedl, to zaczelo sie granie.
Tak wlasnie trzeba je*ac Nowy Sacz. Pamietajcie ze to Sandecja, inni nam tak pola nie oddadzą.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów