The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.11.2017, 14:13
Czuje,że jutro przecinaki z Sandecji takie jak Trochim czy Baran będą gryźć trawę i może się to kiepsko skończyć zważywszy na naszą grę bez maksymalnego zaangażowania w ostatnich meczach. Trzeba koniecznie odpowiedzieć tym samym i unikać stałych fragmentów gry ze strony rywala. Wygrana ustawiła by nas w niezłej pozycji punktowej i mentalnej do następnych meczów.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.11.2017, 14:17
PlayLikeAPro napisał(a):Wyświetl post
A mi się wydaje ze według Kiko bo to on powiedział na konferencji.
Bardzo możliwe, z tym, że nie oglądałem jego konferencji, jedynie na fejsie rzuciło mi się w oczy.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.11.2017, 14:48
blanco napisał(a):Wyświetl post
Czuje,że jutro przecinaki z Sandecji takie jak Trochim czy Baran będą gryźć trawę i może się to kiepsko skończyć zważywszy na naszą grę bez maksymalnego zaangażowania w ostatnich meczach. Trzeba koniecznie odpowiedzieć tym samym i unikać stałych fragmentów gry ze strony rywala. Wygrana ustawiła by nas w niezłej pozycji punktowej i mentalnej do następnych meczów.
a to normalnie oni trawy nie gryza?

Halilovic na konferencji, wiec wychodzi na to ze wyjdzie w pierwszym skladzie. Jesli tak, obysmy zagrali trojką w srodku...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 03.11.2017, 15:24
Co się dzieje z Velezem? Wiadomo kiedy ma wrócić?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.11.2017, 16:13
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a to normalnie oni trawy nie gryza?

Halilovic na konferencji, wiec wychodzi na to ze wyjdzie w pierwszym skladzie. Jesli tak, obysmy zagrali trojką w srodku...
Rzecznik klubu zaprasza piłkarzy na konferencję. Nie ma to nic wspólnego z wyborem meczowej 11.

Dzisiejsza konfa była na dużej frustracji i specjalnie mnie to nie dziwi. Dziennikarze uderzali w czułe miejsca. Najlepsze było pytanie o Ze Manuela

Zabawnie się słucha słów "Kostal, Bartosz fantastycznie się prezenują na terningach" a w większości spotkań nie ma ich nawet na ławce rezerwowych.

Ogólnie dużo lania wody, mało konkretów, czyli konferencja jak zawsze.

Jedyny plus taki że Kolar oraz Małecki będą w meczowej 18.
@jova
Po słowach na konferencji raczej trzeba liczyć, że kiedykolwiek wróci. Nie liczyłbym na niego w tym roku.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.11.2017, 16:18
Bartosz to był bohaterem nawet kilku wywiadów, w których Ramirez opowiadał, że zrobi z niego gwiazdę.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 03.11.2017, 16:22
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Rzecznik klubu zaprasza piłkarzy na konferencję. Nie ma to nic wspólnego z wyborem meczowej 11.
w takim razie ktory z pilkarzy zapraszanych na konferencje, siedzial na lawce? Pytam, bo tak czesto jak Ty nie ogladam.
Pozyjemy zobaczymy. Jak ostatnio byl Perez an konfie to tez byly podobne teksty ze to niemozliwe by Perez wyszedl w podstawie - a wyszedl

Jova - Velez ma tzw pachwine gilmora. Na ten moment sie rehabilituje w Hiszpanii ....by uniknac operacji. Rehabilituje - czytaj napierdziela cwiczenia wzmacniajace staw b-p. Jesli bedzie poprawa, wraca do PL wraz z rozpiska na cwiczenia z Hiszpanii. Jesli sie nie uda - operacja i kolejne stracone tygodnie.
Jesli chodzi o Franka, troche ciala dal klub ktory go źle zdiagnozował i zastosował nieodpowiednia rehabilitacje.

Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 03.11.2017, 16:23
czaro napisał(a):Wyświetl post
Bartosz to był bohaterem nawet kilku wywiadów, w których Ramirez opowiadał, że zrobi z niego gwiazdę.
Ramirez to ma na razie olbrzymi problem z wypromowaniem jakiegokolwiek piłkarza i podniesienia jego poziomu piłkarskiego.

- połowicznie udało się to z Cywką. Kapitalna runda na prawej obronie, teraz zjazd,
- z Carlitosem dyskusyjne. Zaczął grać dopiero u nas, nie wiadomo na ile w tym zasługa Kiko a ile samego Carlitosa (przerastanie ligi o poziom),
- podobnie z Llonchem. Kapitalne wejście w ligę do momentu kontuzji, potem już gorzej,
- Gonzalez- fantastyczne trzy mecze, pokazał że przerastał poziomem Guzmicsa o jeden poziom, potem tylko gorzej,
- Basha miał dobre wejście od pierwszego meczu, to znaczy że po prostu jest dobrym piłkarzem (nie zasługa Kiko),

Reszta wynalazków na razie zbyt mało się pokazała żeby oceniać.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 03.11.2017 o godz. 16:27.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 03.11.2017, 16:26
Z całym szacunkiem, ale trochę jesteś uprzedzony - jeżeli ktoś dobrze zacznie grać, a potem obniży loty, to wina Ramireza; jeżeli dobrze zacznie i będzie kontynuował grę, to brak zasługi Ramireza; jeżeli źle zacznie, a potem złapie formę, to brak zasługi Ramireza; jeżeli źle zacznie, potem złapie formę, a potem ją straci, to wina Ramireza. Nie ma łatwo ten Kiko z Tobą, co?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 03.11.2017, 16:30
czaro napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem, ale trochę jesteś uprzedzony - jeżeli ktoś dobrze zacznie grać, a potem obniży loty, to wina Ramireza; jeżeli dobrze zacznie i będzie kontynuował grę, to brak zasługi Ramireza; jeżeli źle zacznie, a potem złapie formę, to brak zasługi Ramireza; jeżeli źle zacznie, potem złapie formę, a potem ją straci, to wina Ramireza. Nie ma łatwo ten Kiko z Tobą, co?
Ależ nie! To nie jest spowodowane tym, że ja jestem uprzedzony. Przecież to jest fakt, że Carlitos, Gonzalez, Llonch, Basha wjechali do ligi z buta i od początku robili różnicę. To Ramirez wymyślił Cywkę- ja sam szczerze biłem brawa i byłem pod wrażeniem tej decyzji o przesunięciu Cywki na prawą obronę. To był kapitalny ruch.

Carlitos gra super piłkę, Basha też. To dobrzy zawodnicy, po prostu. Llonch po kontuzji to nie jest ten sam Llnoch. Cywka to nie jest ten sam Cywka.

Bardziej chodziło mi o ukazanie tego, że Ramirez nie ulepił żadnego piłkarza. To jako próba pociągnięcia tematu Bartosza.

Bartosz właśnie, Halilovic, Kostal, Bałaniuk, Bartkowski, Arsenić, Wojtkowski, Kolar, Imaz. Młodzi, perspektywiczni. Niech przynajmniej trzech z tych piłkarzy ukształtuje na Pana Piłkarza, wtedy będziemy mówić o zasługach Kiko- wówczas bezdyskusyjnych. A przecież materiał PODOBNO na to jest (Bartosz regularnie powoływany do młodzieżówki, piękne słowa z wielu stron o ponadprzeciętnym talencie Bałaniuka i Kolara, Wojtkowski z Lipska, Kostal jako słowacki Messi- absolwent jakiegoś projektu Barcelony).

Nie jestem uprzedzony. Ja po prostu w całokształcie pracy Ramireza nie dostrzegam żadnych pozytywów. To są obserwacje.

Ale to nie miejsce na off-topic. Chętnie podyskutuję, w szczególności z Tobą, bo doceniam Twoje wszystkie wypowiedzi w różnych rozmowach. Prawnik?

Chciałbym zwycięstwa z Sandecją, ale tutaj wygląda na typowe 1:1 lub zgodnie z tradycją szczęśliwe 2:1
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 03.11.2017 o godz. 16:39.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 03.11.2017, 16:41
Alan Uryga tez byl podstawowym pilkarzem mlodziezowki, to nie jest argument.
Aczkolwiek duzo racji masz - byc moze Kiko jest tak jak mowisz, selekcjonerem a nie trenerem.
Dla mnie pozytywem jego pracy sa niektore owocne transfery.

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 03.11.2017, 16:50
Selekcjonerem to na pewno nie jest, bo to właśnie jego wybory personalne są najłatwiejsze do jednoznacznej krytyki.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.11.2017, 16:53
w takim razie ktory z pilkarzy zapraszanych na konferencje, siedzial na lawce? Pytam, bo tak czesto jak Ty nie ogladam.
Pozyjemy zobaczymy. Jak ostatnio byl Perez an konfie to tez byly podobne teksty ze to niemozliwe by Perez wyszedl w podstawie - a wyszedl
Aż tak głęboko nie sięgam pamięcią. Pamiętam tylko dialog z Juszczykiem, byłym rzecznikiem który wypowiadał się o piłkarzach będących na konferencji.

Ja tam wiedziałem, że Perez wystąpi w meczu z Lechem. Kto w to wątpił, był po prostu naiwny.

@TIR_DO_SŁUBIC

Gdyby nie Ramirez nie byłoby w naszej drużynie ani Carlitosa ani Lloncha. To fakt, a nie opinia. Oczywiście przyszedłby kto inny i nikt nie wie co by było 'gdyby'.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.11.2017, 18:27

Jeśli zagramy w środku trójką Halilovic-Basha-Perez to nie wróżę szału w ofensywie. Już prędzej Basha-Halilovic-Wojtkowski, przy czym wiadomo, że Wojo przesadnie nie angażowałby się w grę z tyłu.

Mam cichą nadzieje, że przez 4 miesiące pobytu w klubie, Tibor nauczył się już trochę gry obronnej, bo ponoć to było głównym powodem dla którego dostawał tak mało szans.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 03.11.2017, 18:37
Ja jeszcze tak odnośnie tego, że Tibor był na konferencji dzisaj. Przed ligowym meczem z Wisłą Płock na konferencji był Kamil Wojtkowski, a w owym meczu tylko siedział na ławce (nawet nie wszedł), dalszych meczów mi się nie chciało sprawdzać. Tak więc nie można się tym sugerować.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 03.11.2017, 20:27
R33 napisał(a):Wyświetl post
Ja jeszcze tak odnośnie tego, że Tibor był na konferencji dzisaj. Przed ligowym meczem z Wisłą Płock na konferencji był Kamil Wojtkowski, a w owym meczu tylko siedział na ławce (nawet nie wszedł), dalszych meczów mi się nie chciało sprawdzać. Tak więc nie można się tym sugerować.
uff to dobrze.
Juz sie balem o to ze chorwacki woz z weglem wyjdzie w podstawie. Trochim moglby go troche poprzestawiac

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.11.2017, 21:49
Wg mnie, jeśli wyjedziemy z Haliloviciem, to bez Wojtkowskiego. A ten drugi mocniej zapracował na 1 skład niż Tibor.
Basha i Perez na pewno wyjdą w 1 składzie. Nie wierzę w ultra ofensywne ustawienie Basha- Tibor- Wojtkowski choć z chęcią bym je zobaczył.

Skrzydła Imaz i Boguski raczej też są pewne, choć też bym nie pogardził skrzydłami Małecki - Kostal/Bartosz
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 03.11.2017, 21:58
Przygotowałem skromną analizę, która pozwala nam znaleźć trochę optymizmu przed jutrzejszym spotkaniem.

Poniższa tabela przedstawia wyniki Wisły z poszczególnymi drużynami, na podstawie miejsc w tabeli:

Zajmujemy właściwe dla siebie miejsce w tabeli. Nie jest tak że wygrywamy z lepszymi a przegrywamy z gorszymi (ogólnie patrząc). Po prostu tabela jest dobrym odzwierciedleniem naszego aktualnego poziomu sportowego.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 03.11.2017 o godz. 22:39.
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 03.11.2017, 22:51
Proszszsz...

Wyniki ułożyły się tak, że nie wypadniemy poza ósemkę po tej kolejce, ale ja wymagam jutro zwycięstwa. Jak nie u siebie z Sandecją, która ostatni raz wygrała we wrześniu, to kuhwa z kim.

Jestem sceptyczny, ale liczą się tylko trzy punkty.

Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 03.11.2017, 22:59
obikenobi napisał(a):Wyświetl post
Proszszsz...

Wyniki ułożyły się tak, że nie wypadniemy poza ósemkę po tej kolejce, ale ja wymagam jutro zwycięstwa. Jak nie u siebie z Sandecją, która ostatni raz wygrała we wrześniu, to kuhwa z kim.

Brawo Ty!

Też jestem sceptyczny, no ale własnie- z kim jak nie z nimi?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.11.2017, 00:57
obikenobi napisał(a):Wyświetl post
Proszszsz...

Ostatnio wygraliśmy ze Śląskiem u nich, przegraliśmy z Legią u siebie i przywieźliśmy remis z Poznania. Zastanawiam się co takiego się wydarzyło że ten akurat mecz jest z gatunku "teraz albo nigdy"? Pomijam oczywiście jad i głupotę charakterystyczną dla tego forum frustratów z kompleksem wyższości.

Co takiego dzieje się co każe Wam robić taki cyrk w temacie, skoro w tej lidze każdy może przegrać i wygrać z każdym i to robi? Posrało Was już do reszty?!
Jak nie z nimi to z kim? Pewnie z kimś innym. Mistrzostwo ani spadek nam w tym sezonie raczej nie grożą, puchary są mniej więcej realne i oznaczają łomot z pierwszymi lepszymi pastuchami, zgodnie z latami tradycji naszej ligi.

Mam nadzieję że wygramy. Jest spora szansa. Kto liczy na dominację, piękną grę i będzie rozczarowany jej brakiem jest frajerem, bo raz że materiał ludzki wydaje się taki sobie a dwa - wypadli nam dodatkowo piłkarze przez kontuzje.
Nakręcajcie się dalej, mnie już szkoda na Was prądu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.11.2017 o godz. 01:06.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Piotr777
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 04.11.2017, 02:20
Czy to jest jeszcze forum Wisły? Czy jednak nastąpiło już wrogie przejęcie? Wisła sobie poradzi, a Wam parchy życzę ponownego spadku. Wyjazd TIR-ówki.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 04.11.2017, 09:18
Brawo wolfy...
Widzę pewien postęp w Twoich postach. Nie płaczesz już, że nie ma kasy. Być może zrozumiałeś w końcu, że w wielu miejscach nie jest kolorowo. Pora teraz żebyś zrozumiał, że kontuzję w e-klasie trapią nie tylko Wisłę. Bądź mężczyzną i nie szukaj wymówek. A teraz wytłumaczę Ci, dlaczego wygrana u siebie z Sączem jest taka ważna. Jak sam napisałeś walczymy o 8. Tamci też walczą. Wygrywając z nimi spychamy ich w tabeli. Z kim mamy zdobywać punkty jak nie w takich meczach? Nie wierzę, że nie rozumiesz takich prostych spraw.
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 04.11.2017, 09:20
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio wygraliśmy ze Śląskiem u nich, przegraliśmy z Legią u siebie i przywieźliśmy remis z Poznania. Zastanawiam się co takiego się wydarzyło że ten akurat mecz jest z gatunku "teraz albo nigdy"? Pomijam oczywiście jad i głupotę charakterystyczną dla tego forum frustratów z kompleksem wyższości.

Co takiego dzieje się co każe Wam robić taki cyrk w temacie, skoro w tej lidze każdy może przegrać i wygrać z każdym i to robi? Posrało Was już do reszty?!
Jak nie z nimi to z kim? Pewnie z kimś innym. Mistrzostwo ani spadek nam w tym sezonie raczej nie grożą, puchary są mniej więcej realne i oznaczają łomot z pierwszymi lepszymi pastuchami, zgodnie z latami tradycji naszej ligi.

Mam nadzieję że wygramy. Jest spora szansa. Kto liczy na dominację, piękną grę i będzie rozczarowany jej brakiem jest frajerem, bo raz że materiał ludzki wydaje się taki sobie a dwa - wypadli nam dodatkowo piłkarze przez kontuzje.
Nakręcajcie się dalej, mnie już szkoda na Was prądu.
chodzi o PR
wytlumacze Ci moją motywacje

otóż mam nadzieje że wreszcie kogoś roz....imy na miare naszych potrzeb , właśnie po to aby krytykanci wychowani w standardach "zwalniamy Liczke bo zdobył MP ale w kiepskim stylu" zakmneli mordy

no a realnie to kogo my możemy roz....ić jak nie pastuchów z prowincji bez stadionu których miejsce nawet nie jest w 1 lidze jak żydów, lecz w 3ciej , tych wieśniaków cygańskich, żydowskich przydupasów rodem z lat 90tych ?

wiem, że nakrecam balonik i jak tfu,tfu przegramy to juz Tir_do_słubic ma antydatowane wypowiedzenie umowy o prace dla Ramireza , ale łakne tego zwyciestwa tak jak ostatecznego rozwiązania kwestii żydowskiej , to jest fanatyzm KIBIC ZWIERZE !!!
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 04.11.2017, 09:36
Ja liczę przede wszystkim, że zespół zacznie grać coś dobrego w ofensywie, nie możemy wiecznie liczyć na Lopeza.
Musi dojść do tego Wojtkowski, Imaz, Małecki, ewentualnie ktoś z pary Kolar/Balanyuk.

Ostatni cztery spotkania (Jaga,Śląsk, Legia, Lech) pokazały że można zagrać solidnie z tyłu. Straciliśmy tylko 2 bramki. Wcześniej wszyscy skazywali nas na max 1-2 ptk i bagaż kilku bramek.

Kluczem do tego żeby ten zespół osiągnął sukces (osobiście, dla mnie miejsce 1-3) jest poprawienie ofensywy.

Dziś na zero z tyłu, coś strzelić przecież musimy
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 04.11.2017, 09:46
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Co takiego dzieje się co każe Wam robić taki cyrk w temacie, skoro w tej lidze każdy może przegrać i wygrać z każdym i to robi? Posrało Was już do reszty(...)
Nie będę się wypowiadał za wszystkich, ale dla mnie ten mecz ma dużo z derbow. Zreszta wiemy kto zasiądzie w sektorze gości.

I dlatego osobiście spodziewm się ciezkiego mrczu i wygrana jedną bramką.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 04.11.2017, 09:58
Licze ze zrobimy tej starej ku*wie z sącza - ładną jesień średniowiecza.

w koncu druzyna od ktorej jestemy o klase lepsi na papierze i chcialbym to zobaczyc.
A jak nie, to brac Gino Lett....tego Niemca z Korony co wzial gowno i robi cuda

Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 04.11.2017, 10:15
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
łakne tego zwyciestwa tak jak ostatecznego rozwiązania kwestii żydowskiej
Kolega się mocno zagalopował. Taka ostateczna kompromitacja.
Przedwczesny wytrysk jest oczywiście uleczalny, tylko plamy zostają na długo.

PS. A Sandecja jest ogrywalna.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 04.11.2017, 10:31
to było tak samo dosłowne, jak napisy na nowohuckich murach "je*ać żydów" dotyczą obywateli izraela, geniuszu

i faktycznie jestem już niezdrowo podniecony, ale to chyba normalne przed meczem u fanatyka
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 04.11.2017, 10:38
Licze ze zrobimy tej starej ku*wie z sącza - ładną jesień średniowiecza.

w koncu druzyna od ktorej jestemy o klase lepsi na papierze i chcialbym to zobaczyc.
Tego tez sobie zycze, ostatni mecz z wysokim wynikiem na jakim bylem to byl mecz 5-1 z Arka, pasowaloby znowu komus sprawic lomot
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów