The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.10.2017, 15:05
FraMat napisał(a):Wyświetl post
A nie przychodzi nam czasem do głowy, że w związku z kiepskimi raczej finansami niektóre "kontuzje", albo ślamazarne z ich wychodzenie mogą być po to, żeby to ZUS płacił?
TAK!

"Zaprosiłem Cię do gabinetu żeby z Tobą porozmawiać. Jesteś już wyleczony/masz lekki uraz*. Wiesz też, że mamy wobec Ciebie zaległości które zobowiązaliśmy się uregulować. Ale mamy też prośbę. Może mógłbyś nie zagrać w trzech najbliższych meczach a my nadal będziemy Cię zgłaszać jako zawodnika kontuzjowanego? Dzięki temu to ZUS zapłaci Ci pensję a my będziemy odciążeni? Zastanów się nad tym."

*niepotrzebne skreślić

Eureka.
Odpowiedz cytując
mazo
Member

Od: 08.2013

Stary 31.10.2017, 16:01
33 dni płaci pracodawca
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.10.2017, 17:03
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
TAK!

"Zaprosiłem Cię do gabinetu żeby z Tobą porozmawiać. Jesteś już wyleczony/masz lekki uraz*. Wiesz też, że mamy wobec Ciebie zaległości które zobowiązaliśmy się uregulować. Ale mamy też prośbę. Może mógłbyś nie zagrać w trzech najbliższych meczach a my nadal będziemy Cię zgłaszać jako zawodnika kontuzjowanego? Dzięki temu to ZUS zapłaci Ci pensję a my będziemy odciążeni? Zastanów się nad tym."

*niepotrzebne skreślić

Eureka.
To lekarz wypisuje zwolnienie. Może to robić na przykład lekarz klubowy. Po zbadaniu zawodnika. To nie zawodnik, ale lekarz decyduje o czasie zwolnienia chorobowego.

Tak...
Wiem, że to pachnie spiskiem....
Tak po prostu zastanawiam się czasem
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 31.10.2017, 20:18
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
@Karherop
28 września powoli wracali do treningów z drużyną - mamy 31 października, to już nie powoli tylko ślamazarnie, bo ani Ondraszek ani Kolar nawet chyba nigdy na ławce się nie znaleźli w tym czasie, a kontuzji doznał Brożek czyli rozumiem, że są w słabszej dyspozycji od Balanyuka, Pereza czy Ze Manuela ? Chyba się nie da
Ramirez pokazał że niemożliwe nie istnieje.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.10.2017, 20:27
A nie przychodzi nam czasem do głowy, że w związku z kiepskimi raczej finansami niektóre "kontuzje", albo ślamazarne z ich wychodzenie mogą być po to, żeby to ZUS płacił?
A przypadkiem piłkarze nie mieli mieć płacone do 31.10 br ? gdzieś mi się to obiło o uszy
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.10.2017, 20:58
To lekarz wypisuje zwolnienie. Może to robić na przykład lekarz klubowy. Po zbadaniu zawodnika. To nie zawodnik, ale lekarz decyduje o czasie zwolnienia chorobowego.

Tak...
Wiem, że to pachnie spiskiem....
Tak po prostu zastanawiam się czasem
a to Nasi pilkarze maja podpisane umowy o prace?a nie umowy c-p?
a jesli maja umowy o prace, to wpisane maja w nich pelne uposazenie?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 31.10.2017, 21:46
A to nasi piłkarze nie podlegają ZUSowi?

Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 01.11.2017, 01:03
Temat meczowy,a Wy tutaj o Zusie...
Co do meczu: myślę, że będzie podobnie jak w Poznaniu; szybko strzelimy gola i potem dziadostwo przez 50 minut.
A druga sprawa: wiadomo ile przyjedzie kibiców gości? Czy razem z nimi na sektorze pojawią się żydy?
Odpowiedz cytując
tedi100
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 01.11.2017, 07:56
You'll Never Walk Alone!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 01.11.2017, 08:24
A to nasi piłkarze nie podlegają ZUSowi?
Ale Framacie, kultura wymaga bys najpierw na moje pytanie odpowiedzial
podlegac ZUS to jedno.
Zyc z ZUS to drugie.

Jak masz 1 os dzial gos, to idziesz na L4 i ile Ci Zus wypłaca?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 01.11.2017, 11:21
Dobrze,że nie rozkminiacie tego na ogólnodostępnym forum....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 01.11.2017, 12:48
Rozmowa o ZUS świadczy o tym, jakiego suspensu oczekujemy po najbliższym spotkaniu.

No nic, pozostaje trzymać kciuki za Wisłę. Żeby tylko piłkarze nie podeszli do tego na zbytnim luziku.

Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 01.11.2017, 13:57
Myślę, że zagramy identycznym ustawieniem co z Lechem. Ja natomiast wyszedlbym ofensywnie:
Buchalik - Sadlok - Głowa - Arsenić - Cywka - Imaz - Basha - Wojtkowski - Boguski - Carlitos - Balaniuk
Nie oszukujemy się będzie murowanie ze strony Sandecji. Skoro Legia i Jagiellonia się u nas murują to tym bardziej drużyna z Nowego Sącza.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 01.11.2017, 14:01
Tylko zwycięstwo, żadnych wpadek, remisów. Sandecja ma w zasadzie skład I-ligowy więc nie kupuję bajek o ich mocarności jak niektórzy tu po porażkach z koroną przedstawiali Kielczan.

Może być skromne 1-0 nawet po samobóju, nieważne. Ma być zwycięstwo. Chyba tyle może dać nasza armia zaciężna z Iberii?

Pora iść do góry!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 01.11.2017, 14:04
Snow napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że zagramy identycznym ustawieniem co z Lechem. Ja natomiast wyszedlbym ofensywnie:
Buchalik - Sadlok - Głowa - Arsenić - Cywka - Imaz - Basha - Wojtkowski - Boguski - Carlitos - Balaniuk
Nie oszukujemy się będzie murowanie ze strony Sandecji. Skoro Legia i Jagiellonia się u nas murują to tym bardziej drużyna z Nowego Sącza.
Ja bym dał Wojo na skrzydło za Bogusia, a do środka Halilovica. Teoretycznie coś tam potrafi zagrać do przodu, a i w defensywie teoretycznie () powinien dać więcej niż Wojtkowski, który jest bardziej 10, lub skrzydłowym. Ewentualnie jeśli Balaniuk nie nadaje się do gry to dać Imaza obok Carlitosa, a Boguś na skrzydle.

Możemy sobie gadać i tak wyjdzie Perez.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 01.11.2017, 15:02
Ale co on widzi w tym Perezie?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.11.2017, 15:20
To,że jest Hiszpanem...
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
EnzoKrk
Junior Member

Od: 10.2017

Stary 01.11.2017, 15:37
Z Sandecją trzeba wygrać .. najlepiej 3-4 golami roznicy.. wiem ze bedzie ciezko ale licze na druzyne. frekfencja na poziomie 15 tys? jak w ogole prezentuje się sprzedaż biletow ? ktoś coś ?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.11.2017, 17:11
Charlie napisał(a):Wyświetl post
Możemy sobie gadać i tak wyjdzie Perez.
Najlepsze podsumowanie.

I jedna ze zmian też jest już z góry znana.

@EnzoKrk

Sandecja Panie kolego straciła mniej bramek od nas, więc to pociśnięcie ich 3-4 golami różnicy to sobie wybij z głowy

Przed Pogonią bym jeszcze na to liczył, ale nie przed Sandecją.

Podtrzymuje mój typ: 3-2, ale remis też by mnie nie zaskoczył
Odpowiedz cytując
W.S
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 01.11.2017, 17:33
A kto przepraszam bardzo ma zagrać w środku pola obok Bashy jak nie Perez?
Jak słabo by nie wyglądał na tą chwilę, to nie mamy innego środkowego pomocnika.

Na Sandecje wyjdzie ten sam skład co na Lecha

Wygramy
Odpowiedz cytując
EnzoKrk
Junior Member

Od: 10.2017

Stary 01.11.2017, 17:33
Karherop
Stawiam czteropak jak nie będzie roznicy 2-3 goli moim zdaniem ich rozjedziemy
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.11.2017, 18:19
Sączersi podchodzą do meczu z nami, jakby był koniec świata. Napędzani przez żydów...

A patrząc po tym co my ostatnio prezentujemy, to nie zdziwie się jak w pierwszym meczu z tego niby łatwego terminarza się wydupcymy na nich...
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 01.11.2017, 19:03
W.S napisał(a):Wyświetl post
Jak słabo by nie wyglądał na tą chwilę, to nie mamy innego środkowego pomocnika.

Wygramy
Halilović? Tak, wiem, ostatnio nie dał dobrej zmiany.

Nie to co Perez.

Sandecja nie przyjedzie się tu bronić. Wisłę wystarczy przycisnąć i nas nie ma, więc na pewno to zrobią. Pytanie jak sobie z tym poradzimy. Albo nasi piłkarze zaczną grać jak mężczyźni, albo niektórzy się srodze zdziwią jak dużo ZGRYWANIA się naszej drużynie jeszcze będzie potrzeba.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.11.2017, 19:09
W.S napisał(a):Wyświetl post

Wygramy
A kto nie jest bardziej naturalnym środkowym pomocnikiem jak nie Wojtkowski? dotychczas najlepsze występy notuje w tej strefie boiska

W środku Basha przed nim Wojtkowski. Skrzydła to Imaz/Boguski choć i Małecki zgłasza już gotowość do gry.

Z przodu Carlitos (który i tak biega wszędzie) + Kolar/Ondrasek/Balaniuk

Chyba że będziemy się u siebie bronić z Sandencją, czego bym jednak nie chciał

@EnzoKrk
chciałbym żebyś miał racje
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.11.2017, 20:27
GBO napisał(a):Wyświetl post
Bankowo przegramy 0:1. Po samobójczym golu Pereza. Wbije on piłkę do własnej bramki po dośrodkowaniu, którego nie zablokuje Cywka. A wszystko to po kontrze, którą Sandecja wyprowadzi na skutek złego wykonania rzutu rożnego przez Imaza.

Szansę na remis w doliczonym czasie gry zaprzepaści wprowadzony chwilę wcześniej Ze Manuel, który w sytuacji sam na sam z bramkarzem przewróci się na piłce.

Zarząd nie wytrzyma presji troli z forum wislakrakow.com i zwolni Ramireza. W ramach odpowiedzialności odejdzie też Junco. W zimie pożegnamy Imaza, Pereza, Manuela i Cywkę. Carlitos odejdzie do Legii.

Forumowi "kibice" będą mogli ogłosić swój triumf, spuszczając się jednocześnie na klawiaturę, i wyrywać laski opowiadając im jak to ich heroiczne posty, opluwające swoich piłkarzy i trenera swojego ukochanego klubu, uratowały Wisłę przed degradacją do pierwszej ligi.

Przeprowadzimy kolejną kadrową rewolucję. Zakontraktujemy kilku ligowych wyjadaczy, co to wiedzą na czym polega gra w eklapie. Oczywiście tych z kartą na ręku i na kontrakcie mniejszym niż mogła dać połowa ligi. Na wiosnę Brożek z Boguskim, pod wodzą Sobolewskiego i Kmiecika, wprowadzą nas do pucharów.

Wspomnicie moje słowa.
Myślę że zdrowe podsumowanie internetowej rzeczywistości w której żyje wiele osób.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.11.2017, 20:46
A ja myślę, że mało kto tutaj domaga się zwolnienia Ramireza i nawet autorzy haseł "weźmy Skorżę!" albo "bądźmy jak Korona!" po paru dniach piszą bardziej umiarkowanie i rozsądnie, a krytyka Pereza i ze Manuela nie jest nieuzasadniona. Ten ironiczny post fajnie się czyta, ale niczego nie demaskuje, nic nie wnosi. Taka forma bez treści.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 01.11.2017, 20:48
"Wezmy Skorze" to na powaznie bylo?
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.11.2017, 20:49
Pytałem autora, ale chyba nie odpowiedział (może uznał, że nie załapałem dowcipu?). Powiedzmy, że przywołałem to jako hiperbolę.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.11.2017, 21:02
czaro napisał(a):Wyświetl post
A ja myślę, że mało kto tutaj domaga się zwolnienia Ramireza i nawet autorzy haseł "weźmy Skorżę!" albo "bądźmy jak Korona!" po paru dniach piszą bardziej umiarkowanie i rozsądnie, a krytyka Pereza i ze Manuela nie jest nieuzasadniona. Ten ironiczny post fajnie się czyta, ale niczego nie demaskuje, nic nie wnosi. Taka forma bez treści.
Trafione w punkt.

A powiem wiecej. Nawet ci ktorzy nie przyjmują do wiadomości jakichkolwiek krytyki trenera, czy naszej gry, zgrzyjtaja często zębami oglądając nasze spotkania. Fajnie być wyrozumiałym, ale nie wymagajac niczego od pilkarzy i trenera (bo w końcu jesteśmy biedni jak mysz koscielna, rok temu mogla byc 5 liga itp) rownamy do przeciętności i dajemy ciche przyzwolenie na olewactwo. Nie mówiąc juz o rozmywaniu odpowiedzialności za zespół.
Odpowiedz cytując
W.S
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 01.11.2017, 21:05
Karherop napisał(a):Wyświetl post
A kto nie jest bardziej naturalnym środkowym pomocnikiem jak nie Wojtkowski? dotychczas najlepsze występy notuje w tej strefie boiska

W środku Basha przed nim Wojtkowski. Skrzydła to Imaz/Boguski choć i Małecki zgłasza już gotowość do gry.

Z przodu Carlitos (który i tak biega wszędzie) + Kolar/Ondrasek/Balaniuk

Chyba że będziemy się u siebie bronić z Sandencją, czego bym jednak nie chciał

@EnzoKrk
chciałbym żebyś miał racje
Tylko, że Wojtkowskiego ciągnie do przodu, więc w środku pola miałbyś tylko i wyłącznie Bashe

Pamiętam ten pierwszy mecz w Kielcach jak Perez zagrał takie dwie fajne prostopadłe piłki do Bałaniuka bodajże.
Takich podań nie robi Basha, czy Llonch, bo to inni zawodnicy, więc liczę na Pereza, bo przydałby nam się taki zawodnik.
Oby z Sandecja zagrał fajny mecz
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów