|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
W czterech ciężkich meczach mamy na razie 1-1-1. Szkoda, że Carlitos nie strzelił. Ale nadal wyniki trenera bronią. Wydaje się, że nadal robimy wynik ponad stan, a na pewno idzie nam lepiej niż wychwalanemu tu przez niektórych Śląskowi.
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
||
|
Wielkie dzięki - poprawione.
Konstruktywnej krytyce mówię tak, "januszowemu" .......olo bez pół konkretu mówię nie.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Eksperymentować to sobie można w sparingach,w meczach z teoretycznie słabszym rywalem,lub bez większego znaczenia (np.jak się nie chce grać w PP lub innych),w meczach wygranych przy 3:0 od 60 min,a nie w meczu z znienawidzonym rywalem, MP, u siebie..... To trzeba było tak własnie zrobić(ustawić zasieki) ,jeżeli dałoby to zwyciestwo,bo liczą się punkty i satysfakcja pożądana od czterech lat. To ile jeszcze mamy czekać,żeby zawodnicy mogli wymienić kilka skladnych podań w ofensywie,żeby były jakies schematy poza dzidą na Carlitosa?Przecież już jest prawie rok. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Ave Wisła!
Offline |
|
![]() Zdradzę Ci sekret. Od 3 meczów praktycznie nie gramy "dzidy". Tak tylko wspominam bo chyba nie oglądałeś. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 24.10.2017 o godz. 13:59.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
@Griszka30KR
Problem jest taki, że sparingi graliśmy tylko w czasie przerwy na reprezentacje (raz na miesiąc) więc nie ma o czym mówić. Ogrywanie kogoś z teoretycznie słabszym rywalem - Polska Ekstraklasa jest tak chu..jowa, że tutaj wynik robi się przede wszystkim zdobywając punkty na słabszych drużynach ..... 3:0 - różnicą 3 bramek wygraliśmy ostatnio w zeszłym sezonie z Pogonią, oraz z Arką i Lechią... więc ciężko znaleźć taki mecz i eksperymentuje w lidze.... Halilović za mecz z Koroną gdzie nie zagrał naprawdę nic jak dla mnie jest spalony - po Brleku było widać umiejętności, po Tiborze grającym od początku niestety nie.... Wobec kontuzji Brożka do składu wskoczy Ondraszek, a teraz pytanie co z Marko Kolarem ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli chodzi o dzide ,to jedyny "wypracowany" schemat do tej pory,bo innych do teraz nie zauważyłem(a nie ,że tak było w ostatnim,czy ostanich trzech meczach)....
Jeżeli chodzi o naszą ligę to sie zgadzam.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 24.10.2017 o godz. 16:43.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ja tylko tak rzuce: spojrzcie prosze na tabele. Na pierwsze trzy zespoly i na ostatnie trzy.
I popatrzcie na to pod katem stazu trenerskiego - jak czesto w kazdym z tych 6 klubow zwlania sie trenera, ile daje sie czasu na budowe zespolu. Dajcie Kiko czas, zaden klub nie przeszedl takiej rewolucji jak my w ciagu tego roku. Jest 13 kolejka a nam brakuje tylko okolo 20 pkt do pierwszej osemki. Ochloncie, serio. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Ma być mistrz i LM!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A jak nie bedzie to wszyscy na zydownie !
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Różnica między starą gwardią a 'wynalazkami' polega na tym, że oni zostali, aby zagwarantować jakość na teraz, a wynalazki mają mieć czas na odpalenie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Po Brleku widać było umiejętności i ciąg do gry do przodu - początki owszem miał słabe, ale wynikało to również z tego, że gra w polskiej ekstraklasie jest zdecydowanie bardziej siłowa niż w chorwackiej. Częste straty piłki Brleka wynikały nie z braku umiejętności tylko z przyzwyczajenia Petara, że ma dużo miejsca po przyjęciu piłki.
Tibor poza dobrym strzałem w derbach kiedy wszedł na boisko świeży i graliśmy w przewadze niczym się specjanlnie nie wyróżniał, a mecz z koroną był tym, gdzie mimo grania przez 90 minut w przewadze, Tibor grając cały mecz nie pokazał ani jednego zagrania, z którego moglibyśmy coś wyciągnąć..... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
Weź pod uwagę taki fakt, że Petar mimo słabej gry na początku (a sam pamiętam co najmniej 3 takie mecze gdzie większość chciała go odstrzelić) zawsze w następnym meczu dostawał kolejną szansę (przynajmniej wejście z ławki). Ja tutaj nie chcę bronić Tibra, ale piszę ogólnie w kontekście również Wojtkowskiego czy Kostala. Teraz mamy tak szeroką kadre, że tacy zawodnicy zagrają 2 mecze a potem na 3 mecze poza 18. Kostal wg mnie fajnie zagrał od początku ze Lechią, później w Gdyni wszedł z ławki i fakt nie wniósł nic, co skutkuje tym, że teraz jest mu ciężko wejść do 18. Bo są następni. A jestem przekonany, że gdyby twardo postawić czy to na rozegraniu na Tibora bądź Wojtkowskiego, czy to na Kostala na skrzydło, to z każdym następnym meczem ich wartość by rosła. A takich zawodników jest więcej, bo na pewno taki Imaz zaczyna pokazywać, że faktycznie grać potrafi tylko potrzebował zagrać 3,4 mecze w każdym. To samo pewnie będzie z Perezem(który póki co mnie denerwuje), z kolejnym meczem złapie rytm i prawdopodobnie zacznie fajnie grać. A są jeszcze Balaniuk i Kolar, którzy też potrzebują minut. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Wisła zagrała właśnie absolutnie najgorsze 45 minut w swojej 111-letniej historii.
Dorzucę się na bilet do Hiszpanii dla pana WF-isty. ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Tak zupełnie na poważnie, bez szydery i złośliwości, to ja za Kulawika widziałem więcej pomysłu na grę. O wiele więcej.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
obojetnie kto przyjdzie bedzie to samo czas panowie sie odzwyczjic sukcesow pana cupilala
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Spokojnie. Niektóre drużyny odpalają dłużej.
Liczę na 12-15 pkt z pozostałych meczów w tym roku i spokojne przepracowanie zimy, z jedna może korektą. Na wiosnę będziemy o wiele silniejsi. Teraz najważniejszym jest trzymać dystans do czołówki. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Niech średnio grają przez 60 minut na mecz jak dzisiaj grali przez 30.
Niech nigdy już nie grają tak jak dzisiaj przez 60. Czy mi się wydawało że Lech fizycznie był tak z dwa razy od nas lepiej wybiegany? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
1 raz skrytykuje Kiko , te zmiany byly tragiczne- nie dlatego ze wpuscil zawodnikow ktorzy nic nie wniesli w mecz , ale dlatgo ze zdjal 3 zawodnikow- ktorzy nawet na mega zmeczeniu potrafili utrzymac pilke przy sobie , a zostali zawodnicy typu Imaz czy perez , oczywiscie gdyby nie pch i nie az 4 minuty przedluzenia meczu ( sumie nuie wiem za co az 4) to bylaby oczywiscie inna gadka ) , po prostu lepsi nawet mega zmeczeni Carlitos , RB7 czy Wojtkowski ( ktoremu wyszedl mecz zycia) bo przynajmniej nie panikowaliby z kazdym kontaktem z pilka , wpuszczecie zawodnikow z lawki ktorych wpuscil Kiko to dla nich po prosttu krzywda - w takim wlasnie meczu - atmosferze i presji ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Do zwolenników opcji Kiko out kilka uwag już na spokojnie po dzisiejszym meczu.
Chyba każdy remis wziąłby w ciemno i tu jak rozumiem do trenera pretensji nie ma. Chodzi o styl naszej gry. Co do tego stylu pełna zgoda, gdyby mecz zakończył się wynikiem 5-1 można byłoby powiedzieć, że wynik jest sprawiedliwy. Ale przyjrzyjmy się teraz materiałowi ludzkiemu, który Ramirez miał. Buchalik, Sadlok, Głowacki, Arsenic dobre lub bardzo dobre występy, nie ma się do czego przyczepić. Cywka powiedzmy, że ujdzie, zwłaszcza, że nie miał żadnego wsparcia. Do tego dochodzi świetny Basha, klasa Carlitosa i Wojtkowski, który dopóki miał siły dawał coś z przodu. Ale w obronie już 0. 8 zawodników. A dalej? Parodysta Perez, to był jeden z najgorszych występów jakie widziałem w wykonaniu piłkarza z Białą Gwiazdą na koszulce. I umówmy się, że gość lepszy nie będzie. Kompletnie bezproduktywny i prowokujący groźne straty Imaz i Boguski grający na swoim tradycyjnym, słabym poziomie. Zmiany? Katastrofa. W takim meczu od zawodników, którzy wchodzą w 65 czy 70 minucie oczekuję żeby biegali niczym Kipketer. A tu cała trójka na stojanowa. Halilovic jeszcze ma jakiś potencjał z przodu, Ze i Bałaniuk nie mają niczego. Kogo mógł Ramirez dać? Może rzeczywiście Bartosza. A oprócz niego? Bartkowskiego, który nie grał od 1978? Generalnie mamy szeroki skład, ale jakby się przyjrzeć bliżej to zagęszczenie szrotu jest bardzo duże. I nie jest to atak w stronę Junco. Jak się grzebie na śmietniku to wiadomo, że głównie się odpadki znajdzie. Chcę natomiast powiedzieć, że z tym ludzkim potencjałem mam sporo wątpliwości czy zmiana trenera coś tu pomoże. Bo grać bardziej odważnie oczywiście można. Tylko, że z takimi tuzami w drugiej linii dobrze się to nie skończy. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() Może jeszcze Tadka Pawłowskiego ?![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
krótko bo weekend rodzina wzywa
tylko wyjątkow dyletant lub osoba chora na głowe może po tym mecz mieć jakies słowa krytyki pod adresem trenera , różnica w potencjale ludzkim była wyraźna i końcówka meczu ujawniła tę prawdę pomimo tego potrafiliśmy przez pierwsze ok 30 minut meczu kompletnie zdominować gre wyłącznie "stylem" "taktyką" "pomysłem na gre" zwał jak zwał było wszystko czego wymagający ZNAWCA piłki mógłby się domagać , krótkie poadania, druyblingi , szybkie klepki , wyjścia po trójkącie, uliczki , sprawne przenoszenie akcji, wychodzeni na pozycje , wymiana pozycji , oglądałem to i aż mi się buzia cieszyła co powiedzą forumowi mędrcy niestety końcówka meczu to już zmasowane ataka piłkarzy powiedzmy to sobie szczerze kilka klas lepszych od naszych (international level) , i w końcu nie wytrzymaliśmy naporu a i tak można powiedzieć że miał Lech troche szcześcia , przypominało mi to końcówke meczu w Nikozji myśle że to wyzwoli w naszych sportową złość i ugramy teraz sporo punktów w meczach domowych ![]()
|
|
|
|
Ave Wisła!
Offline |
|
|
Ścieżka zdrowia (4 ostatnie najcięższe w tej rundzie mecze) za nami. Pisałem, że cieszyłbym się z 6 pkt. Zdobyliśmy 5 i to w zupełnie innych miejscach niż myślałem
Tutaj -> https://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=9842 napisałem: Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I żeby nie było, też uważam,że rola trenera w tym meczu była najmniejsza(obojętnie czy ktoś powie ,ze było tak dobrze,czy tak źle),głównie to potencjał Lecha i błędne złożenie przez Nich,że nas rozjada jak...,a potem w miare upływu czasu nerwówka,nasz fart i serducho co poniektórych do gry,nie mniej opieranie gry na dwójce Perez,Imaz,a potem wrzucanie do tego kotła Ze Manuela,to lekka przesada.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 28.10.2017 o godz. 10:14.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Skończyły się trudne mecze i pomimo ogólnie przeciętnej gry udało się w nich zdobyć 4 punkty (meczu z Jagą nie licze). Teraz czekają nas dwa spotkania które trzeba wygrać i jeśli tak się nie stanie to Ramirez nie będzie miał ŻADNEJ wymówki. Ogólnie 13-15 punktów w ostatnich 7 kolejkach sprawi, że zima powinna być w miarę spokojna. Wiosną powinno być lepiej (przy założeniu, że zostanie Carlitos), a jeśli nie będzie to trzeba bedzie się pożegnać z Kiko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Nie wchodziłem na forum od 3 lat, ale po wczorajszym meczu muszę coś napisać.
Nie widziałem takiej bezradności drużyny w meczu piłkarskim od lat. Nie było w drugiej połowie żadnej kontry, próby przytrzymania piłki, a nawet próby perfidnej gry na czas. Nikt się nie położył, nie miał skurczy - skoro taktyka była na "przetrzymanie" , to chyba byłoby to logiczne? Skoro trener widzi, że piłkarze nie mają umiejętności, to może chociaż cwaniactwa ich nauczy? Na ekstrastats przeczytałem, że Wisła miała w tym sezonie 75 rzutów rożnych, po żadnym nie strzeliła gola. Skoro trener widzi, że mają słabe umiejętności, to może doszlifuje stałe fragmenty gry? Ta drużyna ma siłę na 50 minut, potem nikt nie wychodzi do gry, a brak opcji rozegrania powoduje, że ten kto ma piłkę ma problem. Albo minie rywala, albo poda do tyłu. Ponieważ malo kto potrafi minąć rywala, podajemy do tyłu, a jak rywal siadzie pressingiem, kończy się laga do przodu i stratą. Skoro brak umiejętności, może trzeba się skupić na przygotowaniu kondycyjnym? Cywka to parodia prawego obrońcy, gubi krycie, nie blokuje dośrodkowań, nie doskakuje agresywnie do rywala, tylko daje mu czas na decyzję. Perez w składzie to sabotaż, ten koleś zaliczył kilka groźnych strat, źle się ustawiał, nieprzydatny w rozegraniu. Imaz - kolejny do różańca. Uryga to przy nich byłby profesor. Kolejny mecz wychodzimy w 8. Czemu nie zostawił zmiany na 90 minutę, żeby ukraść czas? Co dał z ławki Ze Manuel ? Halilivic chociaż próbował wziąć na siebie ciężar gry, ale ma za małe doświadczenie. Kiko musi pokazać, że widzi pewne rzeczy, i ma na to czas do końca rundy. Czas na skreślenie kilku nazwisk i próbowanie innych, czas na kilka goli że stałych fragmentów gry, czas na jakiekolwiek schematy rozegrania w ataku, czas na mentalne obudzenie piłkarzy: wywieranie presji na arbitrach, prowokowanie rywali. To obecnie też element gry w piłkę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ludzie ale do kogo macie pretensję? mamy takich zawodników jakich mamy, lepszych nie będzie a jak się fartem pojawią to ich nie zatrzymamy. Nie stać nas, trzeba się z tym pogodzić, pogodzić z tym , że nie długo pożegnamy Sadloka i Carlosa. Co z tego, że rozmawiamy (na alibi chyba żeby nie było) każdy jest świadom Sadlok za 20-30 tysiaków nie podpisze nowego kontraktu.
![]()
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Czytam o genialnych 30 minutach, a zdaje się, że w tym czasie oddaliśmy 1 strzał, 1 celny strzał
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Nie bierzesz pod uwagę możliwej straty podczas zimowego okienka Carlitosa i Sadloka (pół roku kontraktu)? Nawet nie chcę myśleć gdzie byśmy byli w tabeli, gdyby nie oni...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|