The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.10.2017, 12:43
Jest w ogóle dobra odpowiedź na takie pytania? Bo mam wrażenie, że co by nie powiedział to i tak były by komentarze w stylu "coś kręci".
Piłka to jego zawód. Dzisiaj jest w jednym klubie i może nie zanosić się na zmianę, ale w każdej chwili może przyjść oferta nie do odrzucenia.
Junco mówił, że jest zainteresowanie i że polskiego klubu na niego nie stać - to mi wystarczy. Jak odejdzie za granicę (czy zimą czy latem) to fajnie, bo klub zarobi. Jak nic nie wyjdzie z transferu i będzie dalej w takiej formie to też fajnie.
Podsumowując: Przesadzacie z wnioskami po byle jakim wywiadzie, a tymczasem Carlitosc gra u nas i grał będzie aż do transferu lub do końca kariery
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 24.10.2017, 13:13
Nie ma dobrej odpowiedzi na tego typu pytania, o czym przekonały nas przykłady Mączyńskiego, Prijovicia czy Odjidji-Ofoe.

Zresztą, ten ostatni to był w ogóle zabawny przykład, bo tam nawet nie chodziło o słowa samego VOO, tylko jakieś kurtuazyjne "trochę" wypowiedziane przez jego menedżera.

Do tego dochodzą nieznane nam kwestie "umów dżentelmeńskich" jakie zostały zawarte (bądź jedna ze stron może tylko uważać, że zostały zawarte) przy podpisywaniu kontraktu. VOO podobno obiecali, że podpisał umowę na dwa lata, ale po roku, kiedy się odbuduje, to go puszczą do lepszego klubu. Carlitos podobno obiecał, że nie pójdzie do innego klubu w Polsce. Wszystko wskazuje na to, że Mączyńskiemu też kiedyś coś obiecali.

Potem przychodzi co do czego, tu wyjdzie jakaś oferta, tam się zmienią władze w drużynie i zostają tylko "kwasy", bo każdy uważa, że obowiązuje go co innego...
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 24.10.2017, 13:59
dlatego Lopez moim zdaniem odpowiedział idealnie i przyczepianie sie do tych słów jest absurdalne

jest od grania, co ma być to będzie, nie chce sie wkopywać w głupie deklaracje których nie dotrzymanie skończyłoby się potępieniem

a tu już niektórzy zaczynają pisać że może zacząć strajkować LOL
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 24.10.2017, 20:56
Nie wiem czy wiecie, ale Bury prawdopodobnie rozwiąże kontrakt, może u nas poszedłby na odwyk?

Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.10.2017, 22:41
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy wiecie, ale Bury prawdopodobnie rozwiąże kontrakt, może u nas poszedłby na odwyk?
Juz raz byl, nie pomglo
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 25.10.2017, 07:31
Bardzo dobrze odpowiedział Lepiej jakby się zarzekał, ze nigdy nie pójdzie do legii?
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 25.10.2017, 09:40
Jego hobby nie uderzało w formę w czasie jak u nas występował, widziałbym go na prawej stronie, w ofensywie zawsze coś ustrzelił, a i w defensywie był lepszy od Cywki.

Odpowiedz cytując
foxtrot_green
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 25.10.2017, 23:38
Zawsze lubiłem Burego, bo to nasz człowiek. Żal było go puszczać do Jagiellonii. Z drugiej strony zawsze się grzał i przodował w rankingach żółtych kartek...
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.10.2017, 06:58
Z drugiej strony on właśnie Białystok wybrał, a przynajmniej tak to po części argumentował, że względu na swoje uzależnienie. W Krakowie jednak łatwiej "wsiąknąć". Chociaz, jak widać, w Białymstoku też się da
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 26.10.2017, 18:12
Żal mi Burego jak każdego człowieka, który nie jest szczęśliwy i w jakiś sposób niszczy sam siebie.
Ale co do powrotu Burego do Wisły to robicie sobie jaja, tu trzeba kopnąć w d.. paru przeciętniaków, a nie ściągać następnego w dodatku trzydziestoletniego na listę płac.
Jeszcze weźmy z powrotem Alana jak go pewnie wkrótce wygonią z WP.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.10.2017, 18:36
Żeby jedyną wadą Burego było zbieranie żółtych kartek..
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.10.2017, 22:14
W zimie trzeba przeprowadzić porządne roszady w składzie i zacząć budowe nowego zespołu na następny sezon, bo w tym raczej nic nie ugramy. Nie z tym trenerem i nie z tym materiałem ludzkim!. Do wywalenia w zimie: Buchalik, Imaz, Perez, Ze Manuel! Przede wszystkim budowę zaczyna się od tyłu czyli należy sprowadzić porządnego bramkarza!!! Prawy obrońca, lewy, ofensywny pomocnik, prawdziwy skrzydłowy i rosły, skuteczny napastnik. Latem najprawdopodobniej opuszczą nas: Głowacki, Boguski, Brożek, Ondrasek, Carlitos, Buchalik, Cywka, Imaz, Perez, Ze Manuel, Sadlok?, Pietrzak,Cuesta?, Basha?, Llonch?, Bartkowski oraz Ramirez i jego sztab. 3/4 drużyny. Już zimą trzeba myśleć o budowie na następny sezon! Zostają: Velez, Arsenić, Bartosz, Małecki, Bałaniuk, Kolar, Gonzalez, Kostal. Halilović, Wojtkowski i Chorążka
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.10.2017, 22:36
Burliga sam chciał odejść z Wisły, bo w Białymstoku miał mieć więcej szans na granie i spokojne życie. Nie dał rady w Białymstoku. Dlaczego miałby dać w Krakowie? Na prawą stronę do mamy obiecującego i młodego Arsenica, a w odwodzie w miarę solidnego (ani dobrego, ani słabego, stałego w występach) Cywkę. Po co nam kolejny piłkarz, zwłaszcza taki, z którym będą problemy? Jeżeli Wam go żal, a druga strona wykaże zainteresowanie, to kibice, którzy byli z nim blisko mogą spróbować mu podać rękę, wesprzeć - ale tak po ludzku. Klub kontraktu proponować mu nie powinien.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 26.10.2017, 23:06
Burliga oprocz kilku przeblyskow to marny-sredni kopacz slabej polskiej ligi - jesli dalej zbieramy szrot to i jego sie upchnie ....tylko po co
Odpowiedz cytując
bob85
Senior Member

Od: 10.2015

Stary 26.10.2017, 23:15
Idealne podsumowanie tego typa, pamietam jego 'przewrotke' tylko nie wiem w jakim meczu,, (nie z PBB bo az sprawdzilem, mial smieszniejsza ) po odbiciu od sęka. Chłop do zapomnienia, typowy średniak.
Ostatnio edytowane przez bob85 : 26.10.2017 o godz. 23:18.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.10.2017, 06:24
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
W zimie trzeba przeprowadzić porządne roszady w składzie i zacząć budowe nowego zespołu na następny sezon, bo w tym raczej nic nie ugramy. Nie z tym trenerem i nie z tym materiałem ludzkim!. Do wywalenia w zimie: Buchalik, Imaz, Perez, Ze Manuel! Przede wszystkim budowę zaczyna się od tyłu czyli należy sprowadzić porządnego bramkarza!!! Prawy obrońca, lewy, ofensywny pomocnik, prawdziwy skrzydłowy i rosły, skuteczny napastnik. Latem najprawdopodobniej opuszczą nas: Głowacki, Boguski, Brożek, Ondrasek, Carlitos, Buchalik, Cywka, Imaz, Perez, Ze Manuel, Sadlok?, Pietrzak,Cuesta?, Basha?, Llonch?, Bartkowski oraz Ramirez i jego sztab. 3/4 drużyny. Już zimą trzeba myśleć o budowie na następny sezon! Zostają: Velez, Arsenić, Bartosz, Małecki, Bałaniuk, Kolar, Gonzalez, Kostal. Halilović, Wojtkowski i Chorążka
Rozumiem że to Twoje "widzi mi się"? Bo z rzeczywistością ma niewiele wspólnego. Na jakiej podstawie ma zostac z.nami Chorazka któremu sie kończy kontrakt a nie Cuesta ktory ma go do czerwca 2019? Reszty aż szkoda komentować. Poza tym w zimie to zobaczymy po max 2-3 ruchy w obie strony i nie licz ze z takim Perezem czy Imazem się pożegnamy. Stap twardo po ziemi.
A Ramirez zostanie jak bedzie mial wyniki, jak nie to wiadomo.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 27.10.2017, 07:08
Jeszcze nawet połowy sezonu nie zagraliśmy, a tu już trzeba się szykować na nowy, ja jebiue
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 27.10.2017, 08:58
post tego fantasty made my day , a tu jeszcze 10-tej nie ma...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.10.2017, 12:36
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Tak to skomentuję
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 27.10.2017, 13:56
czaro napisał(a):Wyświetl post
Burliga sam chciał odejść z Wisły, bo w Białymstoku miał mieć więcej szans na granie i spokojne życie. Nie dał rady w Białymstoku. Dlaczego miałby dać w Krakowie? Na prawą stronę do mamy obiecującego i młodego Arsenica, a w odwodzie w miarę solidnego (ani dobrego, ani słabego, stałego w występach) Cywkę. Po co nam kolejny piłkarz, zwłaszcza taki, z którym będą problemy? Jeżeli Wam go żal, a druga strona wykaże zainteresowanie, to kibice, którzy byli z nim blisko mogą spróbować mu podać rękę, wesprzeć - ale tak po ludzku. Klub kontraktu proponować mu nie powinien.
"miał mieć więcej szans na granie" a co za brednia U nas nie grał? Przecież odchodził jako podstawowy obrońca... Arsenic być może zastąpi Głowackiego, więc na prawej zostanie korkociąg Cywka.

Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 27.10.2017, 22:43
brakuje nam naprawde pozadnego Ofensywnego pomocnika - ne rokujacego dzieciaka na sprzedaz tylko doswiadczonego - starszego pilkarza , bardzo mi sie podoba ten Basha - ale to taki ani Def Pom ani Ofens pom - najwiecej tracimy przez brak srodka pola i umiejetnosci przytrzymania pilki - trio def pom czyli Llonch , Valez i Basha jest ok - ale miedzy druga linia a atakiem jest wielka dziura , wiem ze to nic odkrywczego , ale teraz sam bije sie w piers wpisem ze : NAWET TA LENIWA PRIMADONNA, ktorej nigdy niecierpialem czyli Semirek bylby na wage zlota
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.10.2017, 22:52
Bardziej jakiegos sprintera na skrzydło, skoro juz gramy z kontry to warto zeby chociaz mial kto te kontry wyprowadzic...
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.10.2017, 22:56
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
"miał mieć więcej szans na granie" a co za brednia U nas nie grał? Przecież odchodził jako podstawowy obrońca... Arsenic być może zastąpi Głowackiego, więc na prawej zostanie korkociąg Cywka.
Ale grzeczniej, bo ja nikogo nie atakuję. Czy Burliga przypadkiem nie uprzedził tego, że na prawej stronie miał go zastąpić Jovic? Tak sobie to zapamiętałem.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 29.10.2017, 00:43
Dobrze napisane

Karherop napisał(a):Wyświetl post
@Wojtas

Ktoś pisał o tym, że Ze Manuel ma jakieś minuty wpisane w kontrakt i tylko na tej podstawie nam go Porto wypożyczyło za pół darmo - ile w tym prawdy, nie wiem. Ale jedno co jest pewne - trzeba skrócić jego wypożyczenie w zimie i mam nadzieję, że Junco nie jest na tą kwestię ślepy.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.10.2017, 12:42
Dla mnie plan na zimę powinien być następujący:
1. Zatrzymać Carlitosa - choć zdaję sobie sprawe, że jeśli jacyś chinole rzucą dwa miliony euro to pewnie trzeba będzie to przyjąć.
2. Skrócić wypożyczenie Ze Manuela jeśli to możliwe.
3. Rozważyć rozwiązanie kontraktów z Kostalem, Ondraskiem, Pietrzakiem i Bartkowskim - na obecną chwile wszystko wskazuje na to, że ci zawodnicy nie mają żadnych szans na grę, więc może będą chętni poszukać sobie nowych klubów.
4. Poszukać jakiegoś ogarniętego skrzydłowego.
5. Spróbować przedłużyć kontrakt z Sadlokiem (co nie będzie łatwe). Jeśli się nie uda, to chyba wolałbym, żeby pograć do końca sezonu i poszedł za darmo, niż przyjmować jakieś grosze w zimie. Do tego kontrakt Małego, ale to raczej formalność.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 30.10.2017, 01:18
Charlie napisał(a):Wyświetl post
3. Rozważyć rozwiązanie kontraktów z Kostalem, Ondraskiem, Pietrzakiem i Bartkowskim - na obecną chwile wszystko wskazuje na to, że ci zawodnicy nie mają żadnych szans na grę, więc może będą chętni poszukać sobie nowych klubów.
Tia, ponieważ budowa nowego zespołu idzie nam tak dobrze i szybko, w zimie zacznijmy ją od nowa. A potem w lecie. I znowu w zimie.

Dajcie spokój, w każdej drużynie muszą być zawodnicy rezerwowi, w tym tacy, którzy do gry się w danym momencie nie łapią. Co nie oznacza, że w kadrze ma być tylko tych kilkunastu, którzy się łapią. Fajnie, że np. taki Sadlok gra póki co od początku do końca wszystko jak leci, ale nie oznacza to, że trzeba się pozbywać jego zmiennika...
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 30.10.2017, 07:24
Po tym co wczoraj powiedział Carlitos, jeśli Wisła nie skorzysta z przedłużenia kontraktu to bedziemy frajerami. Dodatkowo puszczenie go do Legii, to kolejne frajestwo.. jeśli transfer, to tylko zagranica albo ma siedzieć do końca kontraktu.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.10.2017, 07:52
Zrobi co zechce umowa do czerwca 2018 może podpisać z kim chce....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 30.10.2017, 08:06
To trudna matematyka bez studiów ani rusz.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów