The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.10.2017, 19:39
Charlie napisał(a):Wyświetl post
Bez przesady z tym drewnianym Prijovicem, bo bił on na głowę wszystkich obecnych napastników Legii, teraz dobrze radzi sobie w Grecji i gra w reprezentacji. Ale zgadzam się, że 2 mln byłyby do zrobienia, oprócz wymienionych przez Ciebie kierunków nie można wykluczyć bardziej egzotycznych typu Chiny, czy USA. Carlitos chyba jest świadom, że zachodu Europy to on już raczej nie podbije, a jakby trafiła sie szansa na kontrakt życia to pewnie by się nie zastanawiał.
Dokładnie. Carlitos do tej pory zarabiał grosze, włącznie z Wisłą. Jak mu się trafi szansa to odejdzie bez wahania. Mamy z nim krótki kontrakt (włącznie z opcją na 1 rok) - jestem przekonany że odejdzie w zimie, najpóźniej latem. Kierunek Wschodni najbardziej prawdopodobny.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.10.2017, 19:40
Ja tam Prijovica zapamiętałem jako etatowego partacza 100% sytuacji, w których bardzo często walił na pałe, byle mocniej. Pod koniec jego "kariery" w Legii może rzeczywiście było z tym trochę lepiej, ale z jakiejś przyczyny kluby z zachodu jednak go nie zakontraktowały
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 17.10.2017, 19:42
Przeciez odszedl z Legii do PAOKu i zeby bylo smieszniej napierdala tam bramki jak glupi.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 18.10.2017, 07:17
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Ja tam Prijovica zapamiętałem jako etatowego partacza 100% sytuacji, w których bardzo często walił na pałe, byle mocniej. Pod koniec jego "kariery" w Legii może rzeczywiście było z tym trochę lepiej, ale z jakiejś przyczyny kluby z zachodu jednak go nie zakontraktowały
Wypadalo by najpierw sprawdzic.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 18.10.2017, 07:35
Nie będzie żadnego transferu, nikt nie przypuszczał że Carlitos się trochę zakochał Krakowie
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.10.2017, 07:47
^^^
...do tego wynik sportowy też mógłby mieć duże znaczenie. Może to być jego ostatnia szansa na odrobinę europejskich pucharów, a do chin to może i za 3-4 lata pojechać.
Ale życie nie jest takie proste, więc jak pojawi się ktoś z ~1,5mln euro to przypuszczam, że pożegnamy Carlitosa.
Odpowiedz cytując
cancer
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 18.10.2017, 08:01
Biorąc pod uwagę kwotę transferu Brleka, 2 mln euro za Carlitosa jest spokojnie do osiągnięcia przy kierunku greckim/tureckim. Przypominam, że Legia za drewnianego Prijovica dostała prawie 2 bańki euro.
Jaki drewniany Prijović? xD Taki gość w Wiśle teraz, do pary z Carlitosem, to byłby skarb.

Co do naszej gwiazdy, to myślę do lata może pozostać, a jakby nam się udało wykręcić wynik na el. LE to można by było wtedy myśleć o jakiejś nowej opcji na kontrakt.

Pożyjemy, zobaczymy.
Odpowiedz cytując
cancer
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 18.10.2017, 08:04
Biorąc pod uwagę kwotę transferu Brleka, 2 mln euro za Carlitosa jest spokojnie do osiągnięcia przy kierunku greckim/tureckim. Przypominam, że Legia za drewnianego Prijovica dostała prawie 2 bańki euro.
W sumie to fakt, masz rację, przy takim kierunku to się wydaje do osiągnięcia.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.10.2017, 11:53
Przypadek Prijovicia (jak i wielu innych piłkarzy) wskazuje, że czasami ważna jest cała otoczka. Są piłkarze, którzy będą sprawdzali się doskonale tylko w jednym klubie, są tacy, którym w tym jednym konkretnym, właśnie nie będzie szło, mimo, że gdzie indziej sobie poradzą.

Carlitos widocznie do takich należy. Wisła była mu pisana, żeby mógł zabłysnąć.W żadnym innym klubie, poza III ligą hiszpańska nie sprawdził się, a tu błyszczy. Otoczenie, koledzy z szatni, styl gry,.. różne drobne elementy, które sprawiają, że piłkarz nagle się odnajduje i wygląda na Pana Piłkarza.
Odejdzie choćby do II Bundesligi i zginie.
Oczywiście, wcześniej natrzepie pewnie znacznie więcej kasy...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.10.2017, 12:56
Za napastników zawsze się płaci wiecej. Są gwarantem bramek, tym bardziej w takim wieku. Ktoś może kupic uksztaltowanego zawodnika i bylbym zdziwiony jeśli żadna oferta nie wplynela do klubu. Pytanie jeszcze ile sobie za niego zażyczymy.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.10.2017, 13:37
10 milionów euro minimum niektórym nie dogodzi
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 18.10.2017, 15:44

Coraz bardziej się obawiam, że stracimy Carlitosa podczas najbliższego okienka. Oby Junco miał następce.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 18.10.2017, 15:58
Ćwiąkała Ameryki nie odkrył. Wiadomo, że nawet jak chłopakowi się spieszyć nie będzie, to jego agent na pewno dostaje wścieklizny macicy na wizję jego przenosin i prowizji od transferu+ kontraktu piłkarza.

Moim zdaniem pewne jest, że do polskiej ligi nie pójdzie, bo zwyczajnie nikogo w Polsce już na niego nie stać.

Optymalnie by było zaproponować mu nową umowę - na np. 3 lata (żeby podbić cenę i dać chłopakowi wyższe zarobki) i dać obietnicę sprzedaży latem. Ale to się pewnie nie stanie.

To co możemy zrobić, to po prostu przedłużyć umowę obecną (bo możemy to zrobić jednostronnie ponoć, tak jak z Polem Llonchem) i sprzedać go w zimie, jeśli naprawdę będzie chciał odejść, albo spróbować przetrzymać do lata.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 18.10.2017, 19:13
On nie ma jednego agenta, tylko kilku. Ćwiąkała o tym pisał.

Z innej beczki po tym jak zaproponowano Sadlokowi i Małeckiemu nowe kontrakt, na pewno trzeba pomyśleć o rozmowach również z Llonchem. Poza naszą starszyzną to jedyny ważny zawodnik któremu się kończy kontrakt i nie ma opcji jej przedłużenia w lecie.
Zapomniałbym też o Cywce, jednak osobiście nie przedłużałbym z nim kontraktu. Pewnego poziomi chłopak nie przeskoczy.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.10.2017, 08:40
Cytat:
Moim zdaniem pewne jest, że do polskiej ligi nie pójdzie, bo zwyczajnie nikogo w Polsce już na niego nie stać.

A nas stać ?!? jak zechciał by grać za 50 tys miesięcznie to chwała mu za to,ale wątpię chyba,że jakieś bonusy go by skusiły
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Stary 19.10.2017, 08:45
Przecież chodzi o kwotę transferową, a nie zarobki.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 19.10.2017, 09:41
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Zapomniałbym też o Cywce, jednak osobiście nie przedłużałbym z nim kontraktu. Pewnego poziomi chłopak nie przeskoczy.
Rok temu był odkryciem i każdy był zadowolony, teraz nawet na ławkę jest za słaby, tak?

Moim zdaniem trzeba przedłużyć z nim umowę, gra na pewnym poziomie, dodatkowo wydaje mi się, że kokosów nie będzie chciał.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 23.10.2017, 16:05. http://sport.interia.pl/klub-wisla-krakow/news-wisla-krakow-carlitos-chce-zostac-krol
Michał Białoński, Interia: Wisła Kraków nie jest najbogatszym klubem w Polsce. Kibice już się obawiają, że klub może cię stracić zimą. Czy ty możesz teraz złożyć deklarację, że do końca sezonu nigdzie nie odejdziesz?
Reklama

Carlitos, napastnik Wisły Kraków: - To pytanie, które już słyszałem kilkukrotnie podczas rozmów z dziennikarzami. Moja odpowiedź jest niezmienna. To pytanie powinno być skierowane do włodarzy klubu, nie do mnie. Ja zajmuję się pracą, trenowaniem, dawaniem z siebie wszystkiego. Na pewno jestem szczęśliwy w Krakowie i klubie, ale to pytanie, to na razie nie do mnie.

Może i tak, ale do transferu nie musi dojść tylko w sytuacji, gdy dwa kluby się porozumieją, ale także, gdy sam zawodnik wyrazi chęć odejścia do innej drużyny. Skoro dobrze się tu czujesz, możesz powiedzieć: "W zimie nie odejdę, zrobię to najwcześniej latem".

- To prawda, że jestem tutaj szczęśliwy, ale jeśli chodzi o transfery, to ja jako zawodnik, jestem trochę na drugim planie. Przede wszystkim musi być porozumienie pomiędzy oboma klubami. Wiadomo, że jeśli nie będę chciał zmienić klubu, to tego nie zrobię. Teraz mam umowę z Wisłą, tutaj pracuję, później jest opcja przedłużenia kontraktu. Na razie nie myślę o transferze. Jeśli klub jest ze mnie zadowolony, to dobrze. Wszystkie pytania związane z moją przyszłością, powinny być jednak przekierowywane do klubu.

Czytaj więcej na http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...mpaign=firefox

Jak dla mnie facet już kręci. Ale wiadomo, to tylko pistolet do wynajęcia. Bardzo dobry, ale tylko pistolet do wynajęcia. Pewnie kilka miesięcy temu nic nie wiedział o Wiśle, więc trudno mierzyć go miarką przykładaną do pana wychowanka kRZYSZTOFA "zostanę WE Wiśle" mĄCZYŃSKIEGO.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 23.10.2017, 16:13
odnosze przeciwne wrażenie, czego oczekiwałeś ? deklaracji na miare przywołanej przez Ciebie w ostatnim zdaniu kurvy ?
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.10.2017, 17:23
Harcownik napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie facet już kręci. Ale wiadomo, to tylko pistolet do wynajęcia. Bardzo dobry, ale tylko pistolet do wynajęcia.
Bardzo dobry jak na nas. Nic nie kręci - każdy wie jak jest, a dziennikarz zadaje mu idiotyczne pytania.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 23.10.2017, 17:43
Harcownik
Przecież gość jest tu 3 miesiące i mówi jak jest. Lepsze to, niż zarzekanie się w mediach wychowanka, że on się nigdzie nie rusza choćby nie wiem co. Jeśli zdecyduje się na transfer to ja nie będę miał żadnych pretensji, bo dał nam sporo radości i sporo punktów, a jeszcze pewnie da zarobić.
Odpowiedz cytując
Markfire20
Senior Member

Od: 12.2015

Stary 23.10.2017, 17:46
Harcownik napisał(a):Wyświetl post
Michał Białoński, Interia: Wisła Kraków nie jest najbogatszym klubem w Polsce. Kibice już się obawiają, że klub może cię stracić zimą. Czy ty możesz teraz złożyć deklarację, że do końca sezonu nigdzie nie odejdziesz?
Reklama

Carlitos, napastnik Wisły Kraków: - To pytanie, które już słyszałem kilkukrotnie podczas rozmów z dziennikarzami. Moja odpowiedź jest niezmienna. To pytanie powinno być skierowane do włodarzy klubu, nie do mnie. Ja zajmuję się pracą, trenowaniem, dawaniem z siebie wszystkiego. Na pewno jestem szczęśliwy w Krakowie i klubie, ale to pytanie, to na razie nie do mnie.

Może i tak, ale do transferu nie musi dojść tylko w sytuacji, gdy dwa kluby się porozumieją, ale także, gdy sam zawodnik wyrazi chęć odejścia do innej drużyny. Skoro dobrze się tu czujesz, możesz powiedzieć: "W zimie nie odejdę, zrobię to najwcześniej latem".

- To prawda, że jestem tutaj szczęśliwy, ale jeśli chodzi o transfery, to ja jako zawodnik, jestem trochę na drugim planie. Przede wszystkim musi być porozumienie pomiędzy oboma klubami. Wiadomo, że jeśli nie będę chciał zmienić klubu, to tego nie zrobię. Teraz mam umowę z Wisłą, tutaj pracuję, później jest opcja przedłużenia kontraktu. Na razie nie myślę o transferze. Jeśli klub jest ze mnie zadowolony, to dobrze. Wszystkie pytania związane z moją przyszłością, powinny być jednak przekierowywane do klubu.

Czytaj więcej na http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...mpaign=firefox

Jak dla mnie facet już kręci. Ale wiadomo, to tylko pistolet do wynajęcia. Bardzo dobry, ale tylko pistolet do wynajęcia. Pewnie kilka miesięcy temu nic nie wiedział o Wiśle, więc trudno mierzyć go miarką przykładaną do pana wychowanka kRZYSZTOFA "zostanę WE Wiśle" mĄCZYŃSKIEGO.
Już pewnie z cwelką rozmawia... naprawdę? Czego oczekujesz? Deklaracji, że nie odejdzie? A jak się pojawi atrakcyjna oferta to co wtedy? Deklaracji, że odejdzie? Nie dostanie żadnej konkretnej oferty i co wtedy? Powiedział to co mówi każdy inteligentny piłkarz.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 23.10.2017, 17:52
Carlitos dostaje u nas relatywnie mało kasy jak na czołowego snajpera. Wisła dla niego to tylko przystanek do kasy której NIGDY nie powąchał. Dla mnie normalne że 26 letni piłkarz chce zarabiać. Ważne żeby chętni za niego dawali sporą kasę i żeby nie był to klub z Polski.

btw
Przez bardzo krótki kontrakt - włącznie z opcją mamy ograniczone możliwości żeby go zatrzymać, ale też żeby żądać kokosów. Dlatego przypuszczam że w zimie go pożegnamy, kiedy będzie jeszcze miał przed sobą 1,5 roku gry w Wiśle. Niech gość zarobi ale niech też i Wisła zarobi. Nic więcej tutaj nie zrobimy bez możliwości płacenie jak legia, amica czy Lechia. Jesteśmy na razie za biedni żeby móc zatrzymać gwiazdy.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 23.10.2017, 18:55
czaro napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobry jak na nas. Nic nie kręci - każdy wie jak jest, a dziennikarz zadaje mu idiotyczne pytania.
Dokładnie.

Można by zapytać Pana Białońskiego, czy zadeklaruje że nie odejdzie z Interii jeśli mu wyborcza zaproponuje 10x tyle ile teraz zarabia. A w przypadku Lopeza bardzo łatwo byłoby o podobne porównanie, bo zarabia u nas (jak na piłkarza) psie pieniądze.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.10.2017, 19:12
Jeśli Legia chciałaby go wyciągnąć od nas za powiedzmy milion euro to musiałaby zaproponować jakieś kosmiczne bonusy od następnego transferu (np. 40%), co chyba jest nierealne. Nikogo w Polsce na niego nie będzie stać i bardzo dobrze, niech wzmacnia kogoś, z kim nie musimy walczyć o ligowe punkty.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 23.10.2017, 19:24
Carlitos po prostu wie czym jest kontrakt 1+1 i wie, że bez zgody klubu nigdzie nie odejdzie w styczniu. Z pewnością zaoferują mu podwyżkę i np przedłużenie np o 2 sezony, ale i tak wszystko zależy od tego o co będziemy walczyć na wiosnę puchary, 5 miejsce czy o utrzymanie (spłaszczona tabela niesamowicie).
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
foxtrot_green
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 23.10.2017, 21:35
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Carlitos dostaje u nas relatywnie mało kasy jak na czołowego snajpera. Wisła dla niego to tylko przystanek do kasy której NIGDY nie powąchał. Dla mnie normalne że 26 letni piłkarz chce zarabiać. Ważne żeby chętni za niego dawali sporą kasę i żeby nie był to klub z Polski.
Jeśli pamięć mnie nie myli to Manuel Junco w którymś z ostatnich wywiadów powiedział, że ma dżentelmeńską umowę z Carlitosem, że ten jeśli odejdzie, to tylko za granicę.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 23.10.2017, 22:29
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
odnosze przeciwne wrażenie, czego oczekiwałeś ? ?
Dokładnie mam tak samo jak Ty...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
dziabong
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 24.10.2017, 10:40
Pytania na poziomie polskiego dziennikarza.
Dobrze, że nie zarzeka się, ze planuje zakończyć karierę, bo tak mu się Kraków i Wisła podobają.

Natomiast inna część odpowiedzi mnie zdziwiła "To pytanie powinno być skierowane do włodarzy klubu, nie do mnie. Ja zajmuję się pracą, trenowaniem, dawaniem z siebie wszystkiego. Na pewno jestem szczęśliwy w Krakowie i klubie, ale to pytanie, to na razie nie do mnie."

Sorry, ale kogo oni mają pytać? Jego i managera i klub.

Odpowiedź jak widać można odczytać tak:
- kasa mnie nie obchodzi, chce tu zostać za najniższą krajową,
albo
- jak wyłożycie ile sobie zażyczę to zostanę.

Dla mnie to zrzucenie z siebie odpowiedzialności w wypadku odejścia z klubu. Bo zawsze będzie mógł powiedzieć "ja chciałem zostać"
Kibic Białej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Stary 24.10.2017, 10:49
Też tak to odbieram. Z resztą, to jeden z klasycznych sloganów piłkarskich na miarę "wyciągniemy wnioski". Żeby tylko chłopak nie zapomniał, że ma tu 1,5 roku kontraktu i nie robił strajków zaraz, bo Legia da mu 2-3 razy więcej. Jak dogra na tym poziomie do końca sezonu, to w Bundeslidze dadzą mu 5 razy więcej.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów